Virolaislehti: Tiina Jylhälle maksettu 5 miljoonaa maskeista, tili jäädytetty

hengityssuojain-ffp2-n95-kasvomaski

Virolaisen iltalehden Ärileht.ee:n mukaan Tiina Jylhän suomalaisomisteille Virossa sijaitsevalle yritykselle The Look Medical Carelle on maksettu Suomen Huoltovarmuuskeskukselta 5 miljoonaa euroa. Summaa vastaan Jylhän firman pitäisi toimittaa Suomeen 4 miljoonaa hengitys-/ kasvosuojainta.

Ongelmaksi on muodostunut se, että Jylhän virolaiselle Luminor-pankin tilille maksettu summa on nyt jäädytetty pankin toimesta. Pankin mukaan Jylhän toimiman firman tilille ei voi yhtäkkiä ilmestyä 5 miljoonaa euroa, sillä firmalla, joka luokitellaan kauneusalan kirurgisia palveluja tuottavaksi yritykseksi, on ollut tähän asti vain vähäistä pankkiliikennettä.
Jylhän firmasta taas kerrotaan, että Kiinasta ei saada kasvosuojia jos kiinalaisen yhtiön tilille ei makseta ennakkomaksua. Luminor-pankista asiaa ei kuitenkaan uskota.
Pankki vetoaa tilin jäädyttämiseen sillä, että yritys ei ole millään tavalla vakavasti otettava yritys. Firma on toiminut vuodesta 2016 alkaen, mutta se ensinnäkään ei ole toimittanut mitään lain vaatimia yrityksen vuosiraportteja ja tilinpäätöksiä. Jylhän firmasta kerrotaan, että raportit on toimitettu tänään. Luminorista taas kerrotaan, että firman toiminta on ollut niin vähäistä, että 5 miljoona yhtäkkiä tilille on enemmän kuin hyvin epäilyttävää.
Niin ikään kerrotaan, että Finnairin kone odottaa vain käskyä, jotta lento Kiinaan hakemaan voidaan aloittaa.
Luminor-pankista kerrotaan, että he eivät voi kommentoida asiakkaiden tapauksia. Yleisesti kuitenkin kerrotaan, että tapauksessa on kysymys rahan alkuperästä.
Lainaus Ärilehdestä loppuu.
Nyt sopii kysyä, että miksi maskeja pitää tilata juuri Kiinasta? Suomessa on teollisuusalueet täynnä monenlaista teollisuusyritystä, joiden toiminta on jäissä. Ei liene kovin kummoinen projekti virittää koneita veivaamaan maskeja.
Pitääkö kaikki tehdä itse??
 

Subscribe
Notify of
guest
50 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Miettijä

Eihän niitä ole tilattu Kiinasta vaan suomalaisomisteiselta Virossa toimivalta The Look Medical Carelta.
Mitäs se hallitukselle kuuluu mistä The Look Medical Care suojat sitten hankkii..;)
Vaikka luulisi, että valtiotason tilaukset hoidettaisi suoraan tuottajan kanssa, eikä jonkun maahantuojan jobbarin.

UllatusPääsisäisMuna

Paskaa laatua? Toisaalta, eihän lähi-idästä ja pohjois-afrikasta tilattujen aivokirurgien ja koneinsinöörienkään laatu täyttänyt speksejä. Eli, ei mitään uutta.

joku

Kiinan toimittamat maskit ja testi ovat olleet viallisia ympäri Eurooppaa. Aivan kuin Kiina haluasi Coronan leviävän. Älkää ostako mitään Kiinasta (joo mahdotonta nykyään).

Mikä pykii?

Katselin äsken kaverin älykännykästä videon Intian Mumbayista. Siellä oli n. 20 apinan poikasta tekemässä maskeja urakalla oloissa, jotka olisivat voineet olla jostain 50-luvun navetasta. Siellä oli maskeja muutamia tuhansia pitkin lattioita ja ”singeri” pörräsi raivolla lisää. Minne mahtoivat olla menossa, sitä en tiedä, mutta olipahan järkyttävän näköistä touhua. Hyi helvetti. Ja tällaisia maskeja pitäisi pistää kasvoille, ei saatana. Eikö tätä spicegirls-hallitusta voida saada vastuuseen mistään? Tollasen maskin kun pistää naamalleen, niin joku hyppykuppa on taattu. Puhumattakaan Koronasta.

Puhallettava maski

Viidellä miljoonalla vessapaperia on melkoinen ostos, tuolla rahalla olisi saanut hallitukselle upeat ankkahuulet ja kumitissit.

Utelias

Ehkä kyse on vain ampiaisen pistosta. Tiina on sen verran erähenkinen, että helposti osuu sellaiseen ryteiköön, jossa on pesiä.

Paukuttaisin

Eikös ryteikössä aina ole pesä.
Vartalo on upea.comment image&f=1&nofb=1

Anonymous

Aamun parhaat naurut!!

Suomi suomalaisille

Tässähän on jopa pientä toivoa, että rahat palautettaisiin? Paskaako niitä suojia enää Kiinasta raijaamaan kun ne on huonoksi havaittu.

Ilmari

Jylhältä rahat voitaneen saada takaisin ainakin käräjöimällä. Virolainen pankki jäädytti ne juuri siksi että piti epäselvänä, kenelle ne kuuluvat. Virossa on myös kaupparekisteri niin kuin meilläkin ja sieltä olisi taatusti selvinnyt keitä firman taustalla on.
Ei tämä nyt ihan niinkään voi mennä, että HVK:n tomitusjohtaja vain pahoittelee asiaa.

Jaaha

Kiinasta ne pitää saada, koska sieltä saa rikkinäisiä ja Kiinalla on keskeinen rooli tässä pelissä jonka sen pitää saada viedä loppuun… sitten… Profit. Saa nähdä vielä miten tämä teatteri päättyy.

Piikki lihassa

Tämä on sen luokan munaus, että tilauksen tekijän huoltovarmuuskeskuksessa pitäisi pyytää suomalaisilta anteeksi ja erota mutta Suomessa on vääryys valloillaan ja hän saa luultavasti mojovat bonukset tästä hyvästä.

rocky

Olisihan noita maskeja saatu lahjoituksena mutta sehän ei käynyt Peppu Pekalle,tännehän saa tuoda vain musulmaaneja ja omia henkilökohtaisia rattopoikia.

Anonymous

Ihmettelen jos kaarnalaivamiehet riku ja tunna eivät ole sekaantuneet tähänkin kusetukseen.

Suomi suomalaisille

Siinä sitä olisikin jollekin tutkimuskohde kun penkoisi miten kaarnalaiva-/kaulakoruprojektissa loppujen lopuksi kävi. Kuka hyötyi ja paljonko. Veikkaan, että nämä mainitsemasi helppoheikit pistivät mojovat summat omaan plakkariin.

Anonymous
Anonymous
KJ

Riku Rantala ja Tuomas Milanoff ovat TV-julkkiksista kaikkein kaksinaismoralistisimpia ihmisiä, Inhottavia ihmisiä. Jos olisin diktaattori niin täältä kotimaasta löytyisi todella monta huijaria ja hyväksikäyttäjää. Paitsi niiden tilalle tulee aina jotkut toiset. Siksi porukoihini kuuluisi normaaleja ihmisiä, ketkä kääntäisivät näiden idioottien aatesuunnat.

Anonymous

Riku kaarniksen kapu ja perätuupparinsa Tunna!Äläs nyt,äijäthän on neroja.! Luin että heeboilla on jo seuraava kusetus meneillään.Joku puolen miltsin keissi.Sopivan ry:n kun perustaa joka muka jotenkin liittyy muslimeitten maahan roudaukseen niin johan suvakkiämmien lompsat levähtää.Sekä taskussa että isovarpaiden välissä

karri

Suvakkiämmillä ei leviä kun rempsat, ikävä kyllä ne on verorahojamme jota noihin musliminhalaus.ry-kerhoihin uppoaa.

Ilmari

Kun ne esitteli sitä kaarnalaivaansa, toimittajan ilme oli epäuskoinen. Toimittaja ajatteli, että mitä paskaa tämä nyt on, mutta ei voinut kysyä, koska pelkäsi rasistiksi leimautumista.
Jos kyseessä olisi ollut suomalaisille työttömille tarkoitettu kurssi, kukaan toimittaja ei olisi hyväksynyt moista kusetusta. Heti olisi kysytty, mitä hyötyä tästä on kenellekään.

rocky

150t poikien tilille ja matut askartelee 46kpl maskeja munakennoista ja vaatteiden kierrätyssäiliöistä kerätyistä kalsareista nypityistä kuminauhoista.Sitten Riku esittelemään oivaa myyntituotetta telkkariin.

Tuumaaja

Millähän hyvävelikaupalla Jylhän virolaisfirma tuon tilauksen on saanut koplattua itselleen?
Sitä itsekin myös ihmettelen ettei suomessa muka tämän alan teollisuutta ole muka lainkaan, ei tuollaisen valmistus nyt mitään rakettitiedettä ole joten valitettavasti työvoimareserviläisillekkään ei aukea työpaikkoja.
Tämä on milenkiintoinen skenaario, edelleen kehitysmaarahat juoksevat diktatuurivaltioille, niille ei saada toppia poikkeustilan nojallakaan, kun se raha olisi laitettu suomalaisten hyväksi nyt niin siitä olisi suurempi apu ollut.
Ei kun taas irtoponkkari kourassa käännytään suuren ystävän IMF:n puoleen, jotta saataisiin lisää velkaa otettua ulkomailta kun oma teollisuus ei nyt toimi….

Tapiola

Suojainten valmistamisessa on varmaan rajoittava tekijä soveltuvan suodatinmateriaalin saanti. Alström Munksjö nyt aloittanee Suomessakin Italian valmistuksen lisäksi. Hieno suomalainen yritys, jolla on erilaisten konesuodattimien paperin tuotannossa maailman tasolla merkittävä osa. Joku ooppeli saattaa jäädä ilman öljysuodatinta, jos homma pitkittyy.

Morty

Niin, ja kaiketi myös se että pitää olla tuote mitä valmistaa. Siis jonkun pitää suunnitella maski. Ei voida vain ns. takaisinmallintaa eli tutkia ja kopioida jotain olemassa olevaa maskia, koska niihin sisältyy luultavasti iso määrä patentteja jotka joku omistaa. Eikä voida myöskään ruveta randomilla tekemään mitä tahansa maskeja, koska niiden laatu tuskin on hyvä.
Käytännössä pitäisi joko suunnitella kokonaan oma tai neuvotella patenttien omistajien kanssa oikeudesta käyttää niitä omassa tuotteessa, jonka jälkeen tarvitaan edelleen suunnittelua. Ja sen jälkeen pitää läpäistä testit ja standardit. Ja sen jälkeen tosiaan tarvitaan sopimukset materiaalitoimittajien kanssa.
Mutta pitkällä tähtäimellä meillä pitäisi ehdottomasti olla valmius valmistaa speksit täyttäviä suojaimia lyhyellä varoitusajalla, mutta tähän koronakriisiin se on luultavasti myöhäistä, jos pitää lähteä tyhjästä. Tai se valmius olisi pitänyt hankkia jo paljon aikaisemmin.

Puolueeton

Tuskin mikään on Suomessa patentoitu ja maskin patentti on helppo kiertää tai käyttää vanhentunutta mallia, jolla ei enää ole oikeuksia. Suomessa tehdään sellua, joka on hyvä raaka-aine erilaisiin suodatinpaperihin. Valmistus voisi alkaa parissa päivässä, kun valtiojohto tekisi tilauksen. Kätevä voi tehdä kahvinsuodattimesta maskin. Tarvitaan vain kiinnitys ja tiivistys. Kahvin suodatin on voi olla liian tiheä eikä ilma kulje sen läpi riittävän herkästi.
Maskien tilaussotku kuvaa selkeästi Suomen korruptoituneisuutta. Ensiksi virkamiehiksi valitaan poliittisia kaveritukijoita, joilla ei ole ajattelukyä. Toiseksi tällaisiin tilauksiin liittyy aina sopimuksia poliittisen tuen jakamisesta, selvää rahaa vaalitukeen tai suoraan taskuun.

Morty

Suurilla valmistajilla on säännönmukaista hakea patentteja kansainvälisesti PCT-järjestelmän kautta, jolloin patentti on voimassa myös Suomessa kuten yli sadassa muussakin maassa. Kaikki onnistuu yhdellä hakemuksella. Lisäksi EU:n alainen EPO myöntää koko EU-alueella voimassa olevia patentteja. On käytännössä varmaa että jos tuote on laadullisesti sellainen että sitä kannattaa valmistaa, se on suojattu patenteilla. Kukaan ei ole niin tyhmä että käyttää valtavia summia tuotekehittelyyn mutta ei suojaa tuotetta kopioinnilta. Ja yksinkertaisenkin tuotteen kehittäminen on todella kallista.
Patenttien kiertäminen ja muu sellainen on aika kyseenalaista ja voi tulla hyvin kalliiksi. Lisenssin ostaminen on paljon järkevämpää. Ja jos oletetaan että tehdäänkin niin että revitään kaupasta ostettu maski auki ja kylmästi kopioidaan se, niin se vaatii edelleen paljon suunnittelua. Ei se ole niin yksinkertaista, että sä vain menet tehtaaseen 3M maski kädessä ja sanot että tällaisia.
”Valmistus voisi alkaa parissa päivässä, kun valtiojohto tekisi tilauksen.”
Parissa päivässä? Onko sinulla yhtään käsitystä kuinka paljon työtä tuotannon aloittaminen vaatii? Olen itse tehnyt 13 vuotta työtä tuotannon parissa, ja oma kokemukseni on että siinäkin vaiheessa kun keräilyvarasto on jo täynnä materiaalia ja rämppi on aloitettu, siitä on vielä pitkä matka siihen kun tuotanto todenteolla on käynnissä. Ja siinä vaiheessa on jo kuljettu todella pitkä matka.
Testaus? Että maski oikeasti toimii kuten pitää? Sertifikaatit ja hyväksynnät? Jokainen voi kotonaan askarrella mistä lie kahvipapereista maskeja, mutta kun puhutaan sairaalatason tuotteista joiden pitää oikeasti täyttää speksit, ollaan hieman eri kysymysten kanssa tekemisissä. Siinä ei mutu riitä, vaan laatu pitää pystyä osoittamaan.
Luin että Suomessa aloitetaan toukokuussa suojainten valmistus.Aikataulu on silti luultavasti optimistinen ja en ihmettelisi jos menee pitkälle kesään ennen kuin ollaan tehokkaassa tuotannossa. Mutta parissa päivässä se ei kyllä taatusti onnistu.

Keke

”Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema kertoi keskiviikkona, että Kiinasta tiistaina saapuneet suojaimet eivät sovi Suomessa sairaalakäyttöön.
– Mutta sosiaali- ja terveysministeriön mukaan näitä suojaimia voidaan käyttää hoivayksiköissä ja kotiin vietävissä palveluissa, kun tarkoituksena on esimerkiksi ehkäistä iäkkäiden ihmisten sairastumista tilanteessa, jossa hoitohenkilökunta mahdollisesti kantaa koronavirusta”
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/856030-pieleen-mennyt-suojavarustehankinta-onnenpotku-espoolle-ovat-meille-erinomaisia

Anonymous

Ei hyvää päivää, valtio tilaa kaikenmaailman doping ukoilta ja pikavippihuijareilta tavaraa. Pissisten Voguehallitus on täysi katastrofi.

Anonymous

Kylla Tiinaan voi luottaa heh hehe

Anonymous

Tiina ja se hormoniukkonsa aikoivat tai aikovat vetaa valista itselleen mukavan siivun rahaa, Tiina tarvitsee taas kasvojen kohotuksen ja se ukko steroideja, voi etta….

Sam Colt

Kummallista, että Suomen ja Kiinan välillä on lennellyt monta korkean tason virkamiestä ja sitten kun pitäisi vakavassa tilanteessa tehdä iso tilaus, niin se annetaan jonkun pellefirman hoidettavaksi.
Seuraavalla kerralla käyttäkää vaikka joulupukkia tai Teräsmiestä konsulttina. Heidät tunnetaan meillä rehellisinä.
Varmuusvaraston nimi pitäisi muuttaa arvausvirastoksi.

seant

Sen verran tähän juttuun, tässä sotketaan asioita, nyt toimitettu erä ei ollut Tiina Jylhän toimitus vaan Onni Sarmasteen, joka ei ollut sovitun mukainen. Huoltovarmuuskeskus maksoi tämän belgialaiselle tilille 5 milj. euroa. Ilmeisesti siellä ei oltu niin tarkkoja rahan suhteen, vaikka oli persaukinen yritys. Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema (sdp) juuri kertoi aikoo vaatia rahoja takaisin.
En tiedä olisiko Tiina Jylhän toimitus ollut oikeanlaista, mutta onhan hän varmasti vuosikymmeniä niitä hankkinut, kun kauneuskirurgian parissa touhunut, sillä siellä näitä suojavarusteita varmasti on tarvittu.

Anonymous

Kannattaa tosiaankin huomata, että Timo Harakka nimitti huoltovarmuuskeskuksen johtajaksi hiljattain aatetoveri Tomi Louneman 59:n hakijan joukosta.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kotimaa/artikkeli-1.541017
Tulikohan valittua pätevin vai sopivin demaritoveri?

Puolueeton

Kun ei saa insinöörin töitä pitää ryhtyä poliitikkojen nuolijaksi. Yksikään järjellinen insinööri ei tekisi tuollaisia tilauksia. Yksityisenkin henkilön on helppo tila Kiinasta tavaraa ja varmistua laadusta. Eniten aikaa menee tilauksen vastaanottoon tullimuodollisuuksineen. Hupaisaa on että muutaman euron tullin selvittämisestä ja maksamisesta on aika moinen työ pikkutilauksessa.

tiinaliina

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/0a7fda83-7a0b-4e9d-8b82-de40549a1b41
Jylhältä on tilattu LISÄÄ ”kasvomaskeja”.

Särmääjä

Moni typerä maa on Euroopassa nyt Kiinan varassa maskien kanssa, mutta tää Suomen kuvio on jo kun jostain vitun mafiavaltiosta. Ja kaikki on korjataan sillä että Sanna ja muut tytöt menee tärkeen näkösinä latelemaan lauseita toisensa perään telkkaariin niin suomalaiset ihailee kuinka mahtavasti nyt meitä johtdetaan ja SDP raketoi kannatusmittauksissa ja kriisinhoitokyselyissä.. Ei vittu oikeesti. Ruotsi sentään on vielä alhasemmalla tasolla.

Anonymous

Jäätävää, että koko prosessin ainoa täysipäinen oli virolainen pankkivirkailija.
V…. suomalaiset puolekirjaperseilijät, jotka onanoivat meidän verorahoilla ja kaiken päälle niille maksetaan vielä palkka siitä onanoinnista.
Hel…i!
Seuraavaksi Jylhältä tilataan meidän hävittäjät P..E!

rocky

Sieltä voi hyvinkin löytyä muutama P-40.

Raku Rintala

Mä kuulin että paras suoja koronavirusta vastaan on jos pitää taskuissaan kaarnaveneitä. Nyt tarvitaan tekijöitä!!!

rocky

Kunhan muistaa työntää maston anukseen että pysyy paikallaan.

huuko

THL:n pitäisi hoitaa sitä tehtäväänsä minkä takia se on perustettu (2009). Tuossa puljussa on valtava joukko ”asiantuntijoita” ja virkamiehiä jotka ovat vuosia vetäneet hyvää palkka ja nauttineet lunkista meiningistä. Osa on saanut virkansa hyväveliverkoston ja puoluekirjan kautta. Nyt kun joudutaan tosipaikan eteen ja pitäisi tehdä oikeaa työtä, paljastuu porukan ammattitaidottomuus ja ollaan kuin hoo moilaset ja mokaillaan sata lasissa. Iso luuta lakaisemaan ja porukkaa pihalle ja tilalle todellisia terveydenhuollon asiantuntijoita, ainakin johtopuolelle iso siivous. Nämä kriisit vetävä AINA puoleensa hämärämiehiä ja naisia kuin paskanhaju kärpäsiä ja tämä on tyyppiesimerkki miten ammattitaidottomia johtajia on vedätetty ja viety kuin pässiä narussa. Tuossa viestiketjussa mainittu rantalan ja kummapanneiden vedätys 2015 matujen maihinnousun myötä oli hyvä esimerkki siitä että on ihmisiä jotka kyttäävät tällaisia tilanteita kun valtion avokätinen piikki on auki ja ovet sepposen selällään. Tässä tapauksessa vastuuministerin pitäisi toimia varsin nopeasti tai hallituksen glooria saa pian isompia lommoja ja lumous särkyy kansalaisten silmissä.

Fatwantarkistaja

Maksakaa ***tana mulle 5 000 000€, niin lupaan toimittaa käyttökelvotonta paskaa sovitun määrän. Kun maksatte lisää, tulee kontillinen ilmaa. Miksi maksatte vain kavereillenne, ettekä multa tilaa mitään?
P.S. Nyt on oikea aika ahneiden rahastaa. Mitä sitten, jos ihmisiä kuolee, onhan teillä rahanne.

Särmääjä

Luulin ettei THL:ää typerämpää virkalaitosta voi näissä asioissa olla, mutta tää HVK veti varmaan pohjat nyt.

Anonymous

Näppäilyvirhe. Kun on pitänyt tilata tavarat Kiinalta, on vahingossa kirjoitettu notta Tiinalta.

Aappa

Tarvitseeko ”kauneusleikkausten” jälkien peittelyyn käytetyissä maskeissa edes olla virusluokitusta?

Pöljääkin pöljempi

Erittäin miesvastainen ministeri Haatainen tuskin eroaa virasta kuin rautakangella

Tanan tollot

Ne vaihtaa paikkoja ja kaikki puoluetoverit ovat tyytyväisiä. Ei Suomessa erota vapaaehtoisesti, vain väkipakolla..

Mr . Anthony Noto

Hei katsojat Hanki tyhjä ATM-korttisi, joka toimii kaikissa pankkiautomaatteissa ympäri maailmaa. Meillä on erityisesti ohjelmoituja ATM-kortteja, joita voidaan käyttää ATM-koneiden hakkerointiin. ATM-kortteja voidaan käyttää nostoon ATM: llä tai pyyhkäisemällä, kaupoissa. ja POS. Myymme näitä kortteja kaikille kiinnostuneille ostajille maailmanlaajuisesti. Kortilla on päivittäinen nostoraja 1 000 dollaria pankkiautomaatteissa ja jopa 20 000 dollaria kulutusraja myymälöissä tilaamasi kortin tyypin mukaan. Olemme täällä sinua milloin tahansa, milloin tahansa. Sähköposti; (blankatm002@gmail.com) Olen kiitollinen Mikelle, koska hän muutti tarinani yhtäkkiä. Kortti toimii kaikissa maissa paitsi, ota heihin yhteyttä nyt (blankatm002@gmail.com)