Tiina Jylhä ei olekaan tarinan pahis

pexels-photo-4031915
Photo by Engin Akyurt on Pexels.com

Kun hieman syvemmin pohtii Tiina Jylhän ja Huoltovarmuuskeskuksen toimia niin tarkasti ottaen Tiina Jylhähän ei ole tehnyt mitään laitonta.

Tapaus on lyhykäisyydessään seuraava: Jylhän virolainen yritys The Look Medical Care Oü teki maaliskuun lopussa Huoltovarmuuskeskukselle tarjouksen, jossa tarjottiin toimitettavaksi 1 100 000 suojamaskia yhteishintaan 4 180 000 euroa. Jylhäm firman puolesta asiaa neuvotteli Huoltovarmuuskeskuksen kanssa Onni Sarmaste.
Huoltovarmuuskeskus vahvisti kaupan seuraavana päivänä ja Jylhä sai tilausvahvistuksen. Huoltovarmuuskeskus siis hyväksyi heille lähetetyn tarjouksen. Kaupassa ei ole näin ollen tapahtunut mitään epäselvää, rikollista tai EDES mitään ”epämoraalista” tai ”epäsopivaa”. Suunniteltu kauppa on tapahtunut tähän asti täysin kaikkien lakien ja hyvien tapojen mukaan.
Jos vielä vääntää rautalangasta niin Jylhän firman ja Huoltovarmuusviraston välille on syntynyt täysin laillinen ja pätevä sopimus. Tätä sopimusta ei voi laillisesti muuttaa yksipuolisella irtisanomisella vain sen takia, että toinen osapuoli on Tiina Jylhä. Jylhä on tähän asti pitänyt sopimuksen.
Asia mutkistuu kuitenkin tässä vaiheessa. Virolainen Luminor-pankki väittää, että Jylhän firman virolaiselle pankkitilille olisi maksettu vajaa viisi miljoonaa euroa. Pankki on jäädyttänyt rahat. Jos Huoltovarmuuskeskus on maksanut Jylhälle rahat ja pankki on ne jäädyttänyt, niin silloin pankki on syyllistynyt mahdollisesti rikokseen. Pankin tehtävä ei ole arvioida kahden sopimusosapuolten välisen sopimuksen sisältöä. Varsinkaan kun Jylhä ei tässä vaiheessa ole syyllistynyt mihinkään rikokseen.
Jylhän mukaan maskeja olisi pitänyt tulla Suomeen 20. huhtikuuta, mutta niitä ei toimiteta nyt sen takia, että Jylhä ei pysty maksamaan kiinalaisille etumaksua toimitettavista maskeista.
Näytelmän tässä vaiheessa ainoa, joka voisi olla syyllistynyt rikokseen on mahdollisesti Luminor-pankki. Toki Virossa on hyvin tiukat rahanpesua koskevat lakipykälät puolellaan ja käytännössä pankki ei tee ikinä virheitä tapahtui mitä tahansa.
Mutta nyt juttu saa taas uuden käänteen. Jylhän mukaan Onni Sarmaste teki Huoltovarmuuskeskukselle aivan samanlaisen tarjouksen kuin Jylhän aikaisempi firma. Huoltovarmuuskeskus olisi siten maksanut rahat Sarmasteen tilille, eikä sittenkään Jylhän tilille.
On vaikea sanoa kuka taho tässä vedättää ketä ja kuka puhuu totta. Jos Huoltovarmuuskeskus on maksanut rahat Jylhän tilille niin silloin Luminor-pankki on pahis. Mutta jos Onni Sarmaste on vedättänyt Huoltovarmuuskeskusta ja antanut sinne oman tilinumeronsa niin silloin pahis on Sarmaste. Molemmissa vaihtoehdoissa Jylhää olisi huijattu.
Joka tapauksessa, valtamedia on sössöttänyt taas aivan epäoleellisia. Jylhän ja Sarmasteen maksuhäiriöillä ei ole asiassa mitään tekemistä. Maksuhäiriö ei ole rikos ja Huoltovarmuuskeskus on tehnyt Jylhän kanssa laillisen sopimuksen, jota Jylhä ei ole tähän mennessä rikkonut mitenkään.
Mahdollisesti Sarmaste kokeili tuuripeliä, tajutessaan, että Huoltovarmuuskeskuksessa oltiin vähän liian naiiveja ja vippasi oman tilinumeronsa johonkin väliin. Ja rahat siirtyivät Sarmasteelle, joka sai käytännössä lottovoiton.

Pt-median kommentointi on melko vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, toki kevyet off-topicit, eli asian vierestä kommentit ovat sallittuja, mutta älä spämmää kymmeniä viestejä aivan asian vierestä. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
45 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Fatwantarkistaja

Jos toimitettava laatu on tilattua, ei asiassa liene motkotettavaa. Jos se on luokkaa jäte, pitää saada rahat takaisin. Naamasta se ei saa olla kiinni.

Selvitysmies

Jos saapuneen tavaran laatu ei ole sitä mitä sen piti olla, täytyy selvittää mistä tämä johtuu. Mahdollisia syyllisiähän on useampiakin:
– Kiinalainen valmistaja on huijannut, eli antanut tavaran laadusta liioitellun kuvan
– Välittäjä on huijannut, eli antanut tavaran laadusta liioitellun kuvan (joko tahallaan tai tietämättään)
– Ostaja ei ole kyllin selvästi ilmoittanut välittäjälle, mitkä laatukriteerit tavaran on täytettävä
Lisäksi on todettava, että asetelma ei ole ihan niin mustavalkoinen, että kyseessä olisi joko laatutuote tai jäte. Näiden ääripäiden välissä on vielä muutamia vaihtoehtoja. Vaikka suojaimet eivät soveltuisikaan sairaalakäyttöön (jossa vaatimukset ovat kaikkein tiukimmat) ne voivat kelvata varsin hyvin esimerkiksi kotisairaanhoidon työntekijöille (joiden kohdalla ei sovelleta niin tiukkoja kriteereitä kuin sairaaloissa).
Jossain uutisissahan jo kerrottiinkin, että näitä suojaimia on ryhdytty jakamaan juuri kotisairaanhoidon työntekijöille.

Rtellinen

Olisiko hvk:n tovereilla ollut omaa pisnestä huoltovarmuuskeskuksen tavaroilla kun niin tulipalokiireellä piti varaston täydennystä hankkia?
Onko hvk:sta saatu sitä määrää suojavarusteita kuin sieltä olisi pitänyt saada?

Valtsu

Suomen huoltovarmuutta ei kuulu hoitaa minkään saatanan naamankiristysklinikan kautta, vaikka rikosta ei olisi tapahtunut. Meillä on alan firmoja sitä varten, sekä firmoja joilla yhteydet Kiinaan. Siihen ei mitään sutturoita tarvita asioita hoitamaan.
Jos Kiinasta toimitetaan paskaa, niin ei taida rahat ihan helpolla olla palautettavissa.
Kysymys sinänsä on, miksi HVK on kieltäytynyt alan firmojen avuntarjouksista ja valinnut Jylhän. Siihen ei voi olla kovin nättiä vastausta.

Näin naapurissa

Kokemuksesta voin sanoa että Kiinasta tulevat näyte-erät ovat priimaa, mutta kun kontteja alkaa tulla pihaan, paljastuu jättimäinen paskakasa. Eli lähtöpäässä pitäisi olla virheitä läpäisemätön tiukka lähtötarkistus. Kiina eroaa esim. Puolasta siinä että kun reklamaatio on annettu, virheet korjataan pilkun tarkasti. Tosin toimittajissa on myös eroja mutta omalle kohdalle näin on käynyt Puolan suhteen.Ei tosin itselle, vaan firmalle jossa olin töissä aikanaan Puolasta voi sanoa että siellä vaikuttaa ja istuu tiukasti vielä wanhan neuvostoliiton aikainen työkulttuuri aika sitekästi.

Särmääjä

Pointtihan on siinä että eihän mikään vakavasti otettava valtio ylipäänsä tee kauppoja huoltovarmuuskeskukselle jonkun random kauneussalongin kanssa. Sama kun Puolustusvoimat hommais vaikka kenkänsä jostain Joren maiharimyynti Oy:stä.

Kaikkonen

Taikka hävittäjät Nuorisohotellin Lennokkikerholta, sori liimaa ei enää ole.

Humppaheiluu

Ja kauppamestarina niin rehellisen tunyuinen ja näköinen ”kaikkonen”

Jälkipolvi

Kyllähän maksuhäiriöillä on toki merkitystä kaikenlaisessa kaupanteossa.
Jos ei juridista, niin kuitenkin psykologista.
Jokainen voi kohdallaan miettiä millaiselta tyypiltä sen käytetyn auton ostaisi .

Dena

Jaa niinkuin esim. siinä eräässä autoliikehommassakin niin tietenkäänhän ei ole mahdollista(eikä etenkään helvetin selvää), että olisi huijannut jättimäiset rahat itselleen afrikan kautta vaan nimen omaan afrikkalainen huijasi , ei tule kysymykseenkään, että olisi lavastanut itsensä huijatuksi ja kuitannut itsellensä melkoisen summan valuuttaa..
Btw et sä siltä ”kauneus”yrittäjältä muuten saa vaikka yritätkin.

Koijarienkoijari.

Eikö Sarmaste ole tehnyt samanluokkaisen erillisen tarjouksen kuin Jylhä, saanut maksun ja toimittanut paskaa. Jylhän satsi vielä Kiinassa kun rahat jäässä?
Sarmaste tässä on se onnenonkija, joka on ostanut kiinasta jotain ja myynyt ne valtiolle, siinä missä mikä tahansa nettikirppiskoijari joka lähettää iphonen tilalla tiiliskiven. Rahat varmaan jo jatkaneet matkaa, valtio hiljaisuudessa silottelee keikan jälkipyykin ”salassa pidettävän sovintosopimuksen” kautta (=sarmaste palauttaa roposia tyyliin parisataatuhatta ja valtio nielee miljoonatappionsa).
Verrataan tätä vaikka Pönkään, joka taas onnistui koijaamaan isot rahat mutta välttymään tuomiolta

Standardi

Kyllä maskit pitää saada ensin tarkistaa ja vasta sitten maksaa.

KKi

Eikös nämä välkyt menee ostamaan VIROLAISELTA!? …tun kauneusalan??? kusetta…. eikun yrittäjältä turvallisuudelle oleellisia tuotteita. Voi hyvänen aika sitä käsin kosketeltavan naiviuden määrää. Ei käynyt kyöstin eikä kalkkunan mielessä, että tällaisessa tilanteessa kusettajat kusettaa erityisen kovasti.
Mikä siinä on, että noi tasa-arvon sanansaattajat ei jaksa ymmärtää, että virolainen kusettaa aina. Kai nää tilaa seuraavat maskit Liettualaiselta vitukslavilta.
Ja muutenkin mikä vois mennä pieleen kun toimijoina on reiluudesta rehellisyydestä tunnetut Kiina ja Viro, sekä Tosi Luotettava Yrittäjä.
Kai tuossa pitäisi Jylhälle ja kumppaneile antaa inoovaatio palkinto ja virkakalkkunoille syyte silkasta tyhmyydestä.

Anonymous

ootkoo idiooti

Xxxcx

Homma haisee. Vetikö joku fyrkat välistä.
Jylhän tuotesertifikaattia väitetään väärennökseksi, tiedä häntä – paljon disinformaatiota.
Miljoona on vaikea luku: miljoona suojaa on vähän (stm luuli paljon), se on nyt pikku raha suojia ostettaessa liian myöhään, pikku raha SDP: lle, mutta valtava summa veronmaksajalle.
Säädetään lakeja tilaajavastuusta ja rahanpesusta, itseä ne ei koske.
Sääliksi käy toimaria: kuka oikeasti mokasi. Miksi julkisuudessa olleet tukkurit eivät kelvanneet, miksi ei ollut kriisiajan hankintaverkkoja, miksi valehdellaan.
Suojeleeko toimari jotain.
”Hyvät valmiudet”, kuka kuvitteli miljoona suojaa valmiudeksi?

Tiina Sotilas

Muistaksni PT media uumoili
että hallituksen päätökset menevät samalla kaavalla
miten Sanna Mariinista tuli jotekin oudon konkelon kautta pääministeri
näinhän se oikeasti menee onko PT MEDIALLA EHKÄ ENNUSTUS PALLO Konttorilla
muuten olen PT jutun kanssa yhtä mieltä
mutta tässä on yksi mutta
HS: Tiina Jylhän kasvomaskien laatusertifikaatti **todennäköisesti** väärennös
Helsingin Sanomat kertoo,
että Tiina Jylhän kauneusklinikka olisi markkinoinut kasvomaskejaan
väärennetyllä laatusertifikaatilla.

Mukava lukea

Hyvä kun tuotte esiin asioita ilman kiihkoa ja hysteria valheiden mässytystä.

Anonymous

Kellään tullut mieleen miten ”mukava” sitä olisi maksaa isoja rahoja jollekkin rikolliselle joka on murhannut vaikka koko perheesi.
Sitä tekee suomen pilluhallitus mättämällä miljoonia kinukeille jotka koronan pistivät liikkeelle joka on tappanut satojatuhansia ihmisiä maapallolla, ei voi kun saatana ihmetellä ja suuresti hiivahallituksen toimia.

seant

Tapahtuiko tässä kaksois huijaus eli Sarmaste, kuten lehdissä luki tunsi HVK:sta ihmisiä ja neuvotteli Uotin mukaan Jylhän edustajana ja teki kaupat Jylhälle, mutta teki toiset kaupat itselle ja hankkii Jylhän kautta Kiinasta tavaran, ilmeisesti ei ollut omia kanavia. Jylhä kun on vuosikymmeniä hankkinut tavaraa sieltä, varmasti tuntee monia tahoja. Kuulessaan, että Saraste tehnyt omiin nimiin toisen kaupan, onkin käskenyt kiinalaisten toimittaa alempi arvoista tavaraa. Eli huijaria huijattiin.

Tiina Sotilas

Suomi osti sekunda hornetteja
Tiina Jykhä toimi välitäjänä
nyt tilille pamahti miljardi
ja suomen kenraalit sai kenkää muttei ketkään muut päättäjä
HS Uuutinen vuonna 2024
suomen hornetti turma tappoi kalervo kummolan teemu selänne teholla
lentokoneen iskeydyttyä *todella selvä rahoiteisen* helsingin mega jäähallin katolle

Paukku tulee

No nyt sitten vaan ulos kaduille ja toreille ratkaisemaan asiat Ruotsin mallin mukaan eli ranaatit ja klokit mukaan. Ei se sen kummempaa.

Vittuako se nimi sulle kuuluu, häh?

Ja kaikki bittirahan takia, rahan jota ei käytännössä ole olemassa kuin osapuolien kieroissa mielissä. Syökee immeiset paljon mämmiä kun teillä on nyt sitä paskapaperia ensi vuoden Pääsiäiseksikin. PS. Älkää kaivelko varpaiden välejä ruokapöydässä!

Sam Colt

Olen eri mieltä siitä, että pankille ei kuuluisi sopimusten oikeellisuus. Länsimaissa pankkien pitää olla luotettavia ja pysäyttää asiattomaksi epäilemänsä rahaliikenne niin kauan että rehellisyys varmistuu.
Muuten olen sitä mieltä, että valtamedia tällä kerralla onnistuu jutun perusteellisessa selvittämisessä. Jylhällä ja Sarmasteella ei ole niihin vaikutusvaltaa. Valtamedia sen sijaan haluaa tästä ison sulan kamelinpaskan tuhrimaan hattuunsa.

M

Eiköhän se ole selvää, että pankki on toiminut täysin Viron rahalaitossäädösten mukaisesti. Pankeilla on laajat valtuudet. Asia siirtynee Viron valvontaviranomaisen ratkaistavaksi ja pankki saa vain kehuja siitä, että epäilyttävä maksuliikenne on pysäytetty.

Terveiset kaikkein huoltovarmimmasta karanteenista

Tarinan pahis on se ”huoltovarmuus”-firma joka ryhtyy kaupantekoon tuon tason ihmisten kanssa, josta ei voi seurata kuin sotkua. Toimii joku sitten rehellisesti, mutta tyhmästi, niin asian kärsijä on suomalaiset, jotka hengellään ja menetetyllä terveydellään maksavat tuota miljoonalaskua. ”Huoltovarmuus” ja ”Tiina Jylhän firma”… Ja lottopotin sai joku psykopaatti joka Virosta käsin lypsää rahat (?) entiseltä isänmaaltaan, meidän terveydestämme piittaamatta. Maan- ja kansanpetosta on monenlaista. Se Sarmaste sopisi hyvin Kepun presidenttiehdokkaaksi.

Arovalta käyttöön

Kun näin messevä suuri tilaus, nin haluttiin ”kavereille kanssa”? Miksi siihen kaksi välikättä tarvittiin, hallituksen joku sihteeri olisi voinut suoraan tilata. Suomen hallituksen nimissä. Olisi ollut vähän arvovaltaa. Nyt Kiina huomasi että on kahden tuntemattoman välittäjän ketju, voidaan lähettää varaston perällä lojuneet hylkytavarat?

jippos123

Tuota. Kuka ostaisi tuon näköiseltä huuhkajalta vaikkapa käytetyn auton?puhumattakaan mijoonien satsin ihan mitä tahansa?
Tyhmyys ja paniikki on kallista,

Klarsyn

Suomalaiset veronmaksajat joutuvat kustantamaan ylihintaisia maskeja, kun Tanskaan Mærsk on lahjoituksena tuonut tonneittain suojaimia Ukrainan tehtailta, ja luin yhden twiitin, missä kerrottiin Puolan saaneen lahjana Taiwanista 500 000 maskia. Mistä meille löytyisi hyväntekijä tai saataisiin tuotteita edes kohtuuhintaan? Tanskan radiossa oli aamulla aika paljon tästä Suomen HVK:n sekoilusta, huono maine kiirii, ikävä kyllä. Ei taida Marinin feminismi kantaa tämän kuprun suoristamiseksi.

Rinne-Marinin oligarkkihallitus

Miten paljon pahaa onkaan Rinne / Marinin hallituskaudet jo poikineet. Tässä tilanteessa tarvittaisiin asiallista ja ammattitaitoista, vanhempaa, elämänkokemusta omaavaa pääministeriä ja hallitusta, mutta Suomen kansaa kaatuu äärivasemmiston / ateisti-demarien stalinistisissa sisäpiiri- / hyväveli-vehkeilyissä, joissa kansan ihmishengillä ei ole väliä, kunhan äärivasemmiston omat oligarkit tienaa!

Anonymous

En taida uskoa, että persaukisesta Ukrainasta lahjoitettaisiin yhtään mitään.
Korkeintaan toisen maailmansodan aikaisia neuvostotarvikkeita.

Mitä laki sanoo?

Eikö Suomen laki määrittele miten ostamiset pitää hoitaa eli miten varmistutaan siitä että myyjä on ei- mikään-pelle ja tavaran laatu taattu?
Onko sallittua käydä kauppaa minkä hyvänsä ”Martta-Kertun Lyhyttavaraliike ja Polkupyörä- Kuukkarikorjaamon” kanssa?
Ruåtsistanissakin sentään on ”Lagen om Offentlig upphandling” jne.

Simasuu

Kuukkarissa on aina korjattu pyörät huolella, että eipäs nyt solvata.

Anonymous

Ja Seuraavaksi viissitoista vuootta tuhat huoippupallkaista juristia selvittää asiaa , muutamilla kymmenillä miljard….oonilla ainakin ja arvatkaa kuka maksaa ja ”oikeus toteutuu ,suomalisessa ””””oikeusvaltiossa ”””,

hyvät kaupat

CE-hyväksymätöntä tavaraa jaossa eu- suomi täynnä valtion toimesta
ja kuinkahan näissä kaupoissa on verot hoidettu?
Kilpailutus ainakin toiminut hyvin, kun en ajoissa itse hoksannut,
olisin kanssa voinut myydä takan täytettä pari miljoonaa halvemmalla,
kun se hinta tuntuu olevan tärkein näissä kilpailutuksissa.

Tuomari

eli toisin sanoen Junes Lokka valehteli lähetyksessään, jossa haukkui Tiina Jylhää valehtelijaksi ja rikolliseksi?

Anonymous

Missä on näiden kommenttien asiallisuus?

Rtellinen

Taposetko siellä.

Dena vielä

Eikös tuolla niitä aikaisempiakin talousrikoksia hyviksellä ole? Yhtä rehellinen kuin rehellinen ***********, joka on jo sinänsä yhtä yleistä kuin oikeinpäin tippuva, läikähtämätön ja ehjänä säilyvä avattu kaljapullo (on mulla niin käynyt).

Anu Tiainen

Missä poliitikkojen sivistys? Ei kai ministerin tason virassa tai ylipäätään poliitikot voi puhua ääneen ihmisistä noin? Televisiosta tseksttua sepostelua poliitikoilta kuin katsoin niin tuli mieleen lastentarha.
Jos joku mokasi kaupanteossa niin yrittää perua kaupat.
Jos kauppakumppani tai välikäsi vaikuttaa epäilyttävältä tai epäluotettavalta kai jotain varmuuksia täytyy hakea ennen kaupan solmimista.
Vois ottaa tämä moka jonkun muun kuin perus veronmaksajien palkasta. Ehkä näiltä poliitikoilta kun puhuvat mitä sattuu. Kai näillä ”puhujilla” joku vastuu täytyy olla.

Klotsapiini

Miesvastainen Haatainen pitäisi erottaa

Anonymous

Pitää muistaa että Tomi Lounemaa ehdotti johtajaksi Timo Harakka.
Ovatko tuttuja keskenään? Onko kyseessä poliittinen virkanimitys/koplaus?

Sanokaa minun sanoneen

Tässä on vähän alkanut kääntyä samalle kannalle kuin kirjoittaja. Miten Jylhä on voinut vielä huijata kun hänen tilaamansa tavarat eivät ole edes saapuneet Suomeen ja miten Sarmaste on huijannut kun häneltä tilattiin tavallisia suojaimia ja hän niitä toimitti. Ihan helvetin kauheaan ylihintaan mutta toimitti kuitenkin sitä mitä tilattiin. Jos tilaaja ei ymmärrä mitä tilaa, niin ei sitä toimittajan syyksi voi laittaa.
Mutta summa summarum, tämä on vielä pientä mitä veivauksia tapahtuu, kun ryhdytään jakamaan tukimiljardeja yrityksille koronan hyydyttämän liiketoiminnan pelastamiseksi. Siellä pyörivät isot rahat ja kaikki kynnelle kykenevät huijarit ovat liikkeellä. Moni ”yrittäjä” ajelee jatkossa uudella, valtion kustantamalla Ferrarilla.

Mitä minä sanoin

Itse itselleni vastaten ja selkään taputtaen. Arvaukseni näiden ”koronaliikemiesten” ajoneuvoista ei mennyt pahasti pieleen. Merkki vähän lipsahti eli Sarmaste on ostanut viikko sitten Bentleyn eikä Ferraria joita arvelin näiden koronalla rikastuneiden hankkivan.

SakariKaulaote

” Moni ”yrittäjä” ajelee jatkossa uudella, valtion kustantamalla Ferrarilla.”
Vittu kaulaote ottaa kaulasta kiinni ja roudaa pönttöön lukemaan tiilienpäältä.
Ja se verrari menee paaliin.