Ramadan alkaa 23. päivä – hyppääkö korona taas uusille leveleille?

pexels-photo
Photo by abdulmeilk majed on Pexels.com

Islamilaisen maailman suurin juhla ramadan alkaa 23. huhtikuuta ja jatkuu kuukauden päivät. Tässä paastojuhlassa piilee sellainen koronan leviämisriski, että hyvin mahdollista ainakin Ruotsissa tullaan näkemään uusi piikki tartunnoissa.

Ramadan on paastojuhla, joka tarkoittaa sitä, että auringon ollessa ylhäällä ei saa syödä eikä juoda. Mutta kun aurinko laskee niin henkilö voi mässäillä koko yön auringon nousuun asti. Perinteisesti tämä yöllinen mässäily on vierailujen aikaa.
Maahanmuuttajalähiöissä kerrostalojen alaovet pöngätään auki. Myös asuinhuoneistojen ovet käytäville pidetään auki. Tämä siksi, että muslimeilla on tapana kulkea talosta taloon vierailemalla toistensa luona. Vierailujen aikana tietenkin halaillaan ja pussaillaan ja istutaan tiiviinä ryppäänä pöydän ympärillä syömässä sormin samoista astioista ruokaa muiden paastoajien kanssa. Vierailut jatkuvat pitkälle aamuyöhön.
Tässä piilee nyt niin suurin koronan leviämisriski, että oksat pois. Olen seurannut kymmeniä ruotsalaisten muslimien netti- ja Facebook-sivuja, mutta yhdessäkään ei mainita edes sivulauseessa mitään sellaista, että talosta taloon kulkemista ja väenkokouksia kannattaisi välttää koronan takia. Päinvastoin monet odottavat hartaasti ramadania ja iloisia öisiä mässäilyjä ja ihmisten tapaamisia.
Kannattaa varautua.
 

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Aappa

Muslimeille voisi myöntää matkustusluvan Mekkaan ja laittaa ne sinne karanteeniin.

Anonymous

Nyt on Finnairilla vapaata kapasiteettia järjestää jatkuva ilmasilta ilmaisille Mekkaankuljetuksille.
Mekasta Finnair voi lentää etelä-Koreaan ja Kiinaan hakemaan koronantorjuntamateriaalia koneet täyteen paluumatkalle Suomeen.
Jos matu yrittää ostaa paluulippua niin se ei ole ilmainen vaan 1 000 000€/matu ja ensin on oltava 1kk tiukassa koronakaranteenissa Mekan lentokenttähotellissa kiinnihitsatun ruokaluukulla varustetun oven takana.

KKi

No minä en jaksa murehtia musulmaaneista. Varmasti heilläkin on tiedossa taudin vaarat. Vaan kun se on se sosiaalisuus niin kovin tärkeätä.
Ihmisten taasen pitää välttää tekemisiin joutumista muslimien kanssa. Onneksi ählämien välttely ja varominen jo ihan rutiinia.

KKi

Taitaapa niitä lonnia Suomessakin kaupungeissa. Jälleen eräs erittäin hyv syy vältellä kaupunkeja.
Ikäviä estettisiä haittojahan muslimit tuppaavat olemaan ja nyt vielä vaarallisiakin.
Tai no ainahan ne on vaarallisia mutta nyt lisäksi lonnivia biovaaroja.

Tari Jervo

Eipä lonni esim. Lounais-Suomen pienissä kaupungeissa kuin ihan yksi ja kaksi.
Nekin usein sitten koutuvat kun ei ole allahulaumaa ympärillä.
Ei vaan kannata enää asua suuremmissa kaupungeissa, ne ovat virus ja matulinkoja.

Fatwantarkistaja

Paavoa löyhästi lainaten: biohazardi afgaani.

Naapurin Teurastaja

Mulle se on tasan sama kuoleeko muslimi koronaan vai ei, kunhan se on saatana turpa kii.

Anonymous

Jos musu tietää kantavansa virusta, niin se profeetan käskyn mukaan levittää sitä niin paljon kuin ehtii.

ED209

Jos musulmaani niin tyhmä ja ylimielinen, ettei piittaa koronasta, niin sitten vaan pitää maksaa hinta. Toki islamin tyyliin koronakin on varmasti vääräuskoisten syytä, mutta onneksi se on tasapuolinen ja niittää muslimeja yhtä tehokkaasti kuin muita.

Hade Aning

Valikoimaton Monikulttuurisuus on eräs suurista yhteiskunnallisista huijauksista.
Yksilöt voivat aina ylittää raja-aidat, mutta eri ryhmien kulttuurisekoitukset saavat yhteiskunnan monesti epäkuntoon.

Älä satuile!

Ei se ole valikoimatonta, vaan tänne tuotavat on pitkän ajatusketjun ja motiivikartoituksen myötä valkikoitu sellaisina kuin ne ovat. Kaikki seuraukset oli tarkkaan tiedossa vaikka pelkästään Ranskan esimerkkiä tutkailemalla.

Hade Aning

Tuolla valikoimattomuudella ei kai tässä yhteydessä tarkoiteta yksilöitä, vaan keskenään huonosti yhteensopivia uskontoja ja aatteita.

rtellinen

Länsimaiden vastaista terroria mamuttamalla, tuumasi punakaarti jo Bresnevin ja Hrutsevin aikaan.

Acc358

“Ramadan on paastojuhla, joka tarkoittaa sitä, että auringon ollessa ylhäällä ei saa syödä eikä juoda.”
Lisäys. Ei saa myöskään olla sukupuoliyhteydessä. Koskenee vain muslimien keskinäisiä yhteyksiä.
Tuli mieleen, että Ramadan ei ole itseasiassa paastojuhla. Toivottavasti siitä leviäisi käyttöön sana “päiväpaasto” tai sanat “valoisan ajan paasto”.
Sanat ja ilmaisut voivat olla harhaanjohtavia. Eräs sellainen on “YT-neuvottelut” tai “yhteistoimintaneuvottelut”. Sana on kaunisteleva. Käytännössähän tuolla tarkoitetaan tapahtumaa, jossa oikeasti tai muodollisesti mietitään, kuinka yritys voi vähentää työvoimakulujaan.

Qroquius Kad

Tällä vuosikymmenellähän ovat länsimaissa yleistyneet erilaiset pätkäpaastot. Eräs niistä on ns. 6/18-paasto, jossa kaikki vuorokauden aikana syötävä syödään kuuden tunnin aikaikkunassa; loput 18 tuntia paastotaan. Ajoitus on tärkeässä osassa; niistä 18 tunnistahan aika moni sisältyy yöuniin.
Vaan kas, näyttääpä siltä, että tämän paaston ovatkin keksineet muslimit:
aamusta iltaan paastotaan ja yön aikana mässäillään kuusi tuntia niin maan perusteellisesti!
Toisaalta muslimit taitavat kyllä syödä useamman kuin kuuden tunnin ajan, ja olenpa antanut kertoa itselleni, että Ramadan on maailman ainoa paasto, jonka aikana paastoajat lihovat.
Joten ei. Ei se 6/18 taidakaan olla muslimien keksintö. Mutta voisivat ottaa sitä mallia, niin öinen äbäläwäbälä lyhenisi jonkin verran.
Ehkä. Tuskin kuitenkaan.

Trampas
Harhoja

Kummallista, että niitä YT-neuvotteluja ei aloiteta tuskaisen kovapalkkaisista pomoista. Joku optinen harha.

Van, Mie

Turkki on mielenkiintoinen.
Siellähän oli perjantaina 10.4. melkoiset mekkalat kun 2 vuorokauden ulkonaliikkumiskielto iski päälle.
Koronan itämisaika on noin +5- vuorokautta eli ensi viikon (13.-19.4.) uusien tapausten lukumäärää on mielenkiintoista seurata. Viimeisen viikon n. 3-5000 vuorokaudessa.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Siihen perään ramadan jolloin ne pöhköt ei syö/juo päiväsaikaan mitään, mutta kerääntyvät iltaisin/öisin yhteen/yleisille paikoille mässyttelemään massun täydeltä ja vähän ylikin.
Melkein voisin lyödä vetoa, että ponkaisevat viikon kuluessa mitalisijoille.

Aappa

”Vaikka paasto kestää koko valoisan ajan päivästä, ramadan voi todellisuudessa merkitä ruoan kulutuksen lisääntymistä, sillä asia otetaan takaisin illan tullen.” (https://fi.wikipedia.org/wiki/Ramadan)
Yömässykuukauden loppumisen kunniaksi vedetään vielä 3 päivän täysmässyt, id al-Fitr.

Ilmari

Aivan ja se juhla taatusti näkyy Itiksessä, aivan siitä riippumatta, onko liikkumisrajoituksia vai ei.

KKi


Melkein voisin lyödä vetoa, että ponkaisevat viikon kuluessa mitalisijoille.

Toivotan asialle mitä suurinta menestystä.
Muistetaam vaan pottunokat eristä itsemme ählyistä.
Nyt viimeistää karvarannekuppilat boikottiin.

Sipilän anoppi

Hallitus toisensa jälkeen tiedottaa avoimesti ja konstailematta että tummat tulijat ovat apinoita joita ei voi sivistää.
“Teot ovat kovaäänisempiä kuin sanat” pätee tähän täysin.
Se että no-go -alueiden ihmisille on eri säännöt näiden barbaarisuuteen ja sivistymättömyyteen suoraan tekojen kautta viitaten, todistaa että päättäjillä on nimenomaan se rasistinen ja halveksuva asenne josta syyttävät “natseja” ja “rajakkeja”.
Lisäksi he haluavat näitä lisää Eurooppaan, vaikka tietävät satavarmasti että täällä ei katsota moisia kulttuurittomuutta hyvällä. Eli he toimivat suoraan jotta tämä rasismi lisääntyisi, vaikka väittävät että haluavat torjua sitä. Lsiää tähän vielä että jos viranomaisille valittaa heidän toimistaan, tulee vihapuhe- ja maalittamissyytöksiä normaalin rakentavan ja ongelmia estävän dialogin sijaan.
Vain kaksi asiaa voi olla totta tässä tilanteessa:
1. Päättäjät kuuluvat mieliseiraalaan.
2. Päättäjät toimivat tahallaan jonkun muu edustajina kuin kansan.
Tiedät että kohta yksi ei ole totta.

Näinhän se menee

Jos tietty porukka menee uskonto edellä, siitä vaan. Mutta älkää vinkuko jos tappaja leviää holtittomasti vauvasta vaariin. Siinä vaiheessa kun resurssit loppuvat ja hoitoja joudutaan priorisoimaan, otetaan se kuuluisa rasismikortti esiin ja lätkitään sillä ja ainakin Ruotsissa sen tehovoima on uskomaton. Siinä äänekkäät muslimit saavat tahtonsa läpi koska on sitä rasimia. Työtä tekevät Tovet ja Matildat joutuvat jonon hännille koska pelko on että muuten ilmenee rasimia.

Pertti Grandell

ateistina voin vain sanoa että kaikki uskonnot on ihan persiistä…….

PastoriNikulainen

Naulan kantaan Pertsa! Juuri kun uskoin päässeeni eroon moisista vitsauksisata alkoivat politikot lapioimaan paskaa tornion rajalta lintukotoon. Islamia nääs.
Ja aamen….

ike

Koko muslimiongelma on malliesimerkki siitä kun lainsäädäntöä ei ole kyetty päivittämään. Kuten Halla-aho sanoi turvapaikkalainsäädäntö on tehty aivan toisenlaiseen maailmaan kuin missä nyt elämme. Se ei ole tarkoitettu massasiirtolaisuuden välineeksi. Noudatamme kymmeniä vuosia vanhaa lainsäädäntöä ja asetamme yhteiskuntamme vaaraan. Suurimpiin syihin kuuluu että vihervasemmisto ei halua järkeistää sitä. Se näkee sen omia tarkoitusperiään ajavana asiana. Niinhän se onkin jos ne tarkoitusperät on demokratian kaventaminen ja eräänlaisen diktatuurin ihannoiminen. Vihervasemmisto on malliesimerkki siitä että valta turmelee ja täydellinen valta turmelee täydellisesti. Näyttää kuitenkin siltä että jopa pienempi valta kykennee turmelemaan täydellisesti.

Klarsyn

Totta. Tarvitaan turvapaikkalainsäädännön uudistamista tai edes pakolaissopimuksen noudattamista siltä osin, että turvapaikan voi saada väliaikaisesti henkilökohtaisen vainon perusteella. Nyt pakolaissopimusta on venytetty ottamaan vastaan ihmisiä, jotka vain etsivät parempaa elämää.
Järjetöntä ja ksenofiilista oli mennä allekirjoittamaan YK:n GCM-sopimus, jonka mukaan siirtolaiset voivat vain tulla elätettäviksi. Väestönvaihto on todellista, vaikka globalistit sen kieltävätkin, kuinka muuten voi selittää ideologiaa, että tarvitaan monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta ottaa vastaan satoja tuhansia uusia kansalaisia täysin erilaisista kulttuureista.
Edistyksellisille on Roger Scrutonin mukaan ominaista “oikophobia”, omaan kansaan kohdistuva viha, mikä näkyy EU-politiikassa, ja vasemmistolaisessa itsetuhoisessa maahanmuuttopolitiikassa.
On lisättävä ymmärrystä kulttuurien välisistä eroista, pandemia on jo nyt opettanut kuinka eri lailla eri kulttuureista tulleet ihmiset suhtautuvat määräyksiin, jotka on asetettu heidän itsensäkin parhaaksi. Toivottavasti aletaan nähdä myös muslimien sharia-lain vaikutus määräysten noudattamiseen. Muslimit ovat olleet maahanmuuttopolitiikassa erityisessä suosiossa, eikä sharia-lain tunkeutumista valtakunnan lain edelle monien muslimien ajattelussa ole osattu pelätä.

PastoriNikulainen

Ramadan on uusi koronalinko. Somalit saa kyytii.
Aaamen…