Myös syyrialaisten keskuudessa paljon koronatartuntoja

pexels-photo-4066498
Photo by EVG photos on Pexels.com

On tullut esille, että Tukholmassa somalialaistaustaisten maahanmuuttajaryhmän lisäksi myös muutamat muut etniset ryhmät ovat kärsineet erityisen paljon koronasta. Syyrialaiset ovat yksi etnisyys, jota korona on kurittanut.

Svenska Dagbladetin mukaan Tukholman koronatartunnoista lähes puolet on maahanmuuttajataustaisille henkilöillä. Syyrialaistaustainen toimittaja Nuri Kino avaa SvD:ssä miksi syyrialaisilla on samanlainen koronaepidemia kuin somalialaisilla.
– Kuulun kulttuuriin, jossa ihmiset seurustelevat mielellään keskenään isoissa ryhmissä. Ihan perusarkena päivällisellä voi olla 20 henkilöä. Syyrialaisissa häissä voi olla 500 ihmistä ja hautajaisissa yhtä paljon.
Kino kertoo, että syyrialaisissa piireissä virus lähti leviämään mm. siten, että muuan vanhempi henkilö sairastui koronaan. Sen jälkeen koko suku kerääntyi yhteen pieneen huoneistoon lohduttamaan sairasta.
– Ennen kuin ihmiset tajusivat kuinka vaarallista se oli niin virus oli saanut jo otteensa.
Nurin mukaan syyrialaisille on melkein koronaa isompi kauhistus, että kuolleet ihmiset joutuvat jättämään maailman lähes yksin kun hautajaisiin ei pääse satoja ihmisiä.
Nuri kertoo artikkelissa eräästä syyrialaisesta lääkäristä, joka työskentelee Söderin sairaalassa Tukholmassa. Lääkärin mukaan syyrialaisten sosiaalisuus on yksi syy epidemiaan syyrialaisten keskuudessa, mutta lääkärin mukaan on olemassa joku tutkimus, jonka mukaan juuri syyrialaiset ovat erityisen herkkiä saamaan koronatartunnan. Eli tartuntojen suuri määrä johtuisi osittain genetiikasta.
Syyrialaisten lisäksi artikkelissa mainitaan armenialaiset, kurdit, kreikkalaiset ja juutalaisillakin on suuri yliedustus tartunnoissa.
 

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Oberstdorf

Voi sentään, onpa harmillista. Mut hei, TSEMPPIÄ!

Mikä pykii?

Samaa paskaa eri paketissa.

Statsisti

Kreikkalaisilla yliedustus? Kuitenkin tartuntoja ja teholla saman verran kuin suomessa, vaikka asukkaita puolet enemmän asutettuna alle puolet suomen pinta-alasta olevaan maahan? Eli puolet vähemmän tapauksia suhteutettuna väkilukuun.

Anonymous

Olisko Paavo tarkoittanut Tukholmassa asuvia etnisiä ryhmiä?

PastoriNikulainen

Harmin paikka sanoisi Takeshi Kitanokin tähän. Antaa mennä….
Aamen…

Fatwantarkistaja

Innovaatio! Munakulttuurihan vois skriimata hautajaiset ja tyrkätä livenä eetteriin. 500 ihmisen peijaiset maksavat sen verta paljon, että syyrialaisella sohvalla röhnöttäen tuommoinen live maksaisi vain muutamia tuhansia euroja, eli ei mitään. Samalla imee vesipiippua posket lommolla, eikä tartte hävetä vaimon pärstää.
Kuolemalle itselleen en naura, se ei ole kiva asia.

Näillä mennään

Se ns. laumasieluisuus, aivan mahdoton että oltaisiin eristyksissä. Ja jos sairastutaan ja kuollaan, se on joko allahin tahtoa tai vääräuskoisten juoni. Niin tai rasismia.

Anonymous

Taitaa olla Hesalaisillakin joku geenivirhe kun siellä on yli kolmekertaa enemmän tartuntoja kuin muualla Suomessa olisiko tuontitavaraa

Anonymous

Ruotsin kuoleisuusluvut rotuineen lienee salaisia kuitenkin , muutoinkin Ruotsin tilastointi taitaa olla pahoin jäljessä samat luvut kolmekin päivää, tosin lienee paljon kotiinsa kuolleita joita ei ole edes havaittu vielä. Toinen mahdollisuus on jos laumasuoja onkin jo saavutettu ja kuolemat väheneen ja loppuu pian kokonaan. Tengell puhui viikolla maailman tarkinmista tilastoista kyllä …Minusta mies vaikuttaa tasapainottomalta olisko käynyt niin jotta psykopaatti olisi onnistunut pääsemään unelmavirkaa valtakunnan epidemilogiksi? Toisaalta ruotsalaisia pidetään neroina ja ihmisten käsittelyn mallimaana , esm . rikollisten säilöminen ghetoissa on nerokasta ja halpaakin.