PS:n Tavio: Hallituksen velanottoa hillittävä

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on aloittanut mittavien koronatoimien rahoittamisen velkarahalla.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mielestä valtion tulisi samalla priorisoida kulujaan tarkemmin. Pelkästään viime viikolla annettu lisätalousarvio lisää Suomen nettolainanottoa 9,4 miljardilla eurolla.
– Ei voi olla niin, että rajaton piikki on auki kaikille, Tavio sanoo.
– Valtion menoja täytyy koronakriisin takia karsia, vaikka joku rahoituksensa valtiolta saava taho tulisi pettymään, Tavio linjaa.
Pääministeri Antti Rinne (sd.), jonka hallitukselle nykyinen hallitusohjelma laadittiin, kertoi viime vuonna että hallitus ei ole edes miettinyt säästöjä, koska se on niin varma työllisyystavoitteidensa toteutumisesta. Nyt on Tavion mukaan selvää, että aiemmin kirjattu 75 prosentin työllisyystavoite ei tule toteutumaan.
Tavio muistuttaa, että hallituksen talouspolitiikka on rakentunut sen oletuksen varaan, että talous kasvaa ja työllisyys paranee.
– Aikooko pääministeri Marin jatkaa Rinteen linjalla vai suunnitteleeko hallitus säästöjä? Tavio kysyy.
 
Ville Tavio, kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Acc358

“Aikooko pääministeri Marin jatkaa Rinteen linjalla vai suunnitteleeko hallitus säästöjä? ”
Hyvä kysymys. Ehkä nyt elämme aikaa, joka aiheuttaa pitkäaikaisia muutoksia talouteen ja ihmisten käyttäytymiseen.
Aikakausi, jota olemme jättämässä, tullee näyttämään tulevien sukupolvien silmissä hyvin vieraalta. He katsovat silloin ihmetellen elokuvia ajastamme, jolloin ihmiset kulkivat ilman kasvosuojuksia, kättelivät toisiaan ja koskettivat sormillaan pankkiautomaatin ja hissin näppäimiä. Suurta kummastusta tulevat herättämään tallenteet menneiden aikojen liikenteen työmatkaruuhkista. Miksi ihmiset menivät työpaikoilleen toimistoihin, miksi he kävivät ostoksilla suurissa kauppakeskuksissa, kuinka he rohkenivat istua ravintoloissa, kummastellaan tulevaisuudessa.
Kaikki voi muuttua. Siksi hallituksienkin tulee varautua muutokseen. Tulevaisuus vaihtunut.

Vittuuntunu Stadilainen

Tämä velkaantuminen on karseaa. Viime hallituskaudella yritettiin HIDASTAA velkaantumista ja tuloksena oli hirveä itku ja hammasten kiristys. Nyt velkaa otetaan reippaasti lisää.
Ennen pitkää tämä saattaa johtaa ensin yksityisomaisuuden sosialisointiin ja sitten myymiseen kv. yrityksille. Vaarassa ovat: rautatieverkko, Finnair, vesivarannot, energialaitokset… Ylipäänsä kaikki valtion omaisuus ja kaikki mikä voidaan sosialisoida. Laskun maksavat ne, jotka eivät voi siirtää omaisuuksiaan veroparatiiseihin.
Ja tähän kaikkeen sitten yhdistetään jatkuva “työvoimapulan paikkaaminen”.
Mutta kuten kommunistit ovat todenneet: valtioiden ei tarvitse maksaa velkojaan… Mitäs luulette?

Ilmari

Ei kai se välttämättä kommunistien lausuma ole. Jos eduskunta hyväksyy lain, että velkoja ja niiden korkoja ulkomaisille pankeille ei makseta, niin se on sitten siinä. Eivät pankit sille mitään voi.

Vittuuntunut Stadilainen

No, mikäs siinnä sitten, antaa mennä vaan! Piikki auki ja eikun päätetään sitten pokkana että eipäs maksetakaan!
Minkäs siinä isojen maiden biljoonien arvoiset pankit meille mahtaa? Kyseessä on pelkkä ilmoitusasia: emme maksa!
Vai olisikohan kuitenkin niin, että siitä seuraisi kauppapakotteet ja esim. kv. maksuliikenteen katkaisu ja siirtyminen oravannahkatalouteen. Tostahan voi myydä ton Helsingin metron ja vaikka Vuosaaren sataman kiinalaisille tai muille…
Voi jeesus…
Meidäthän on saatana pistetty maksamaan MUIDENKIN MAIDEN velkoja. Kuka oikeasti luulee että näitä velkoja ei tarvitse maksaa?

Oikeus ja Totuus

Ei hätää. Kohta valtiotakaan ei ole.
Karanteeni tulee kestämään 18 kk.
https://www.msn.com/en-us/money/markets/feds-kashkari-says-us-may-face-18-months-of-rolling-shutdowns/ar-BB12wqGD
Vuoden päästä valtion verotulot on NOLLA. Ja lainan korko 100% päivässä.

Eläkevirka

Nyt Koronan vuoksi ollaan ottamassa lisää velkaa 15 – 20 miljardia euroa. Entäpä jos ensi joulukuussa Kiinasta lähtee liikkeelle uusi virus? Silloin ei taida uudet 15 – 20 miljardia riittääkään jos nyt ei ryhdytä radikaaleihin säästötoimiin, joissa irtisanomisten avulla nykyisiä “yhteiskunnan elättejä” vapautetaan tuottavaan työhön.

Ilmari

Keitä nämä elätit ovat? Suurimmat virkamiesryhmät ovat hoitajia ja opettajia. Mihin ajattelit heidät työllistää?

Uudet suunnat

Ay rahat tuloutetaan maajusseille ja nuo mainitsemasi pääsee maajussille töihin. Ruokatuotantoa nääs. Perunoita kansalle ja talvella pakastettuja ranskalaisia perunoita.
Samoin vihervassarien ja sdpn puoluetuet ohjataan suoraan vankeinhoitolaitokselle jossa nuo em Politbyrot istuu pakkotyössä ja vartioita tarvitaan.

Eläkevirka

Pitänee tarkentaa, että nyt tarkoitan niitä elättejä, jotka ovat yhteiskunnan kanssa työ- tai virkasuhteessa. Valitettavan moni näistä eläteistä ei tee tuottavaa työtä. Tässä tapauksessa tuottavalla työllä tarkoitan sitä, että yksityisellä sektorillakin siitä maksettaisiin palkkaa. Uskoisin, että näin tapahtuisi niin hoitajille kuin valtaosalle opettajistakin. Eli silloin he olisivat ehdotukseni ulkopuolella.
Tiedän, että muiden tekemää työtä sekä sen tärkeyttä ja tuottavuutta on hyvin helppo arvostella ja aliarvioida.
Ymmärtänet kuitenkin, että ei yhteiskunnan kannata maksaa palkkaa tarpeettomasta työstä. …ei ainakaan sen enempää kuin perustoimeentuloturvan verran. Tekemätön tarpeeton työ tulee aina halvemmaksi kuin tehty tarpeeton työ.

Kaitsu

Nyt kun on yleisesti puhuttu miten valtio(t) lainaavat miljardeja..
Niin näin maalaisjärjellä herää kysymys:Keneltä näitä lainataan?Jos valtio on niin heikossa “hapessa”,että rahat on loppumassa,niin kenellä on tällaisia summia “takataskussaan”?

Anonymous

Työllisyystavoitteesta en arvaa sanoa, mutta ainakin Kiuruvedellä saadaan vanhusten hoitajamitoitus vaadittuun kuntoon, kun vanhuksista kupsahtaa kolmannes.

Ilmari

Keitä nämä elätit ovat? Suurimmat virkamiesryhmät ovat hoitajia ja opettajia. Mihin ajattelit heidät työllistää?

Acc358

Soisinpa hallituksen ottavan linjan, jonka mukaan yhteiskunnan tulee pysyä toiminnassa Korona-pandemiasta huolimatta. Otetaan vertaus. Näinhän tehdään vaikka joka vuosi tulee talvi, teitä aurataan, taloja lämmitetään ja pukeudutaan säähän sopivasti. Jossain etelässähän liikenne seisahtuu, kun vähän sataa räntää.
Mitä nyt voitaisiin tehdä. Suojaukset kuntoon. Desifioinnit kuntoon. THL:n väki ja muut pnademian torjuntaan tavalla tai toisella osallistuvat siivilipalvelukseen 11,90 euron päivärahalla varusmiesten tavoin. Kieltäytymisestä linnaan.
Väkimäärärajoitukset kauppoihin ja muihin vastaaviin. Näillä mentäisiin kunnes saadaan rokotteet tai lääkkeet. Tämä pandemia voi jatkua pitkään ja uusiutua. Me olemme nyt sodassa.
Tässä perustietoa suojaimista: https://fastlifehacks.com/n95-vs-ffp/

Acc358

Minä kyllä peukuttaisin hallitusta, joka ottaisi asiakseen pitää yhteiskunnan toimivana.
Eihän yhteiskunta pysähdy talvellakaan vaikka on kylmä. Pysähtymättömyyteen riittää poliittista tahtoa. Virus on hieman haastavampi este yhteiskunnan toiminnalle.

PastoriNikulainen

Kun Tavio jyrähtää, hallitus vapisee pesupulverit suussa ja anoo armoa.
Aamen….

Katri

Kyllä ihmiset pärjää ihan hyvin vähemmälläkin rahalla. Kun on ruokaa ja katto pään päällä niin se on ihan riittävästi. Mielestäni velan otto on väärä menettely. Kaikkien meidän tulisi nyt ymmärtää se, että yksinkertainen elämä on tässä tilanteessa kaikkien etu.

Rahat pois

Somalit ja muut matut ajetaan takasin ilman rahaa koska huomasimme että turvapaikalle ei ollut tarvetta islamisteilla.

Fatwantarkistaja

30 vuoden päästä arvioit heidän olevan kohta enemmistö. Näin se tulee menemään, kai.

Acc358

Nykypolitiikalla muslimeista tulee väistämättä enemmistö. Kolme vuosikymmentä riittänee. Enemmistöaseman he saavuttavat suuremmalla syntyvyydellään ja maahanmuutolla.
Johtopäätös. Ne tekijät, jotka mahdollistavat heidän enemmistöasemaan pääsyn, tulee poistaa, jos halutaan, ettei heistä tule enemmistöä.
Mutta se ei riitä. Heidän määräänsä Suomessa tulisi vähentää luomalla heille kannusteita muuttaa heille suotuisammat olot tarjoaviin maihin. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että muslimien vaatimukset erityiskohtelusta ja erioikeuksista torjutaan. Lisäksi maahanmuuttopolitiikkaa tulee muuttaa ja maahanmuutaneiden edut poistaa.
Mutta sekään ei riitä. Valtion erääksi tehtäväksi tulee ottaa islamin ja muiden vastaavien muuta yhteiskuntaa vastaan sotaakäyvien ideologioiden poistaminen alueeltaan.
Kyllä… luit oikein. Islam kannattajineen käy jatkuvaa sotaa muuta maailmaa vastaan. Suomi kuuluu sodan alueeseen eli Dar al-Harbiin. He katsovat olevansa sodassa. He toistelevat mielissään viisi kertaa päivässä tähän sodankäyntiin velvoittavia ajatuksia tai lauseita. Luulisi sellaisen vaikuttavan.
Ajattele, jos joku suomalainen menisi kertomaan terveyskeskukseen, että hän rukoilee viisi kertaa päivässä mielikuvitusjohtajaansa ja vakuuttaa tälle taistelevansa naapurin isäntää vastaan ja kertoo saavansa innoituksen tähän vanhoista kirjoituksista, joissa mielikuvitusjohtajan epäilijöitä surmataan. Tällaisesta kertomuksesta tulisi lähete psykiatrille ja sieltä edelleen pakkohoitoon, koska henkilö on ympäristölleen vaarallinen.
Jostain syystä kumminkin tällainen laajamittainen joukkotuhonnan valmistelu nauttii valtion suojelusta uskonnonvapauden perusteella.

Veronmaksaja

Nyt rahaa saavat kaikki, ihan kaikki jotka vaan kehtaavat pyytää. Mukaan nyyhkytarina niin nyörit aukeavat helpommin. Etelä-Suomen kymmenet tuhannet kebabkioskit, pizzeriat, parturit ym. ovat ensimmäisessä vaaravyöhykkeessä. Myös maa- ja metsätalousministeri Leppä riensi ensimmäisten joukoissa vaatimaan lisää tukea maajusseille ettei ruoka vaan lopu. Nyt on vaatijien markkinat, joten parasta tarinaa kehiin niin rahaa kilahtaa tilille. Veikkaus on valittanut tulojensa romahtamisesta, mutta takuulla mm. kymmenet somaliyhdistykset ja muut monikulttuuriset yhdistykset saavat omansa. Karsitaan muilta, vaikka Suomalaisuuteen viittaavilta nimiltä.
Olen miettinyt noista ministereistä ja ministeriöistä sitä että kun heidät valitaan tehtävään, käsittääkseni heidän tulisi ajaa SUOMALAISTEN veronmaksajien etua mutta nykyään mm. juuri Lepästä on kuoriutunut aito MTK:n äänitorvi. Myös kuten ohisalo, tyttö ajaa maahantulijoiden etua, kun pitäisi ajatella SUOMALAISIA veronmaksajia. Onko asia ollut aina näin, vai ovatko nyt vasta puolueiden omat poliittiset agendat ja ideologiat ajaneet ohi veronmaksajien ja rahoittajien etua.

Bkjhg

Ihan oikein, että suomi tuhoutuu.sitähän täällä on yritetty tehdä jo vuosikaudet.ainoa jarru on ollut perussuomalaiset.surullista persujen kannalta mutta muut saa mennä kohti tuhoa