Tegnell: Ruotsi selvinnyt toistaiseksi hyvin koronasta

Skärmbild (299)

Ruotsin pääepidemiologi Anders Tegnell sanoi Ruotsin aamuteeveessä, että koronaepidemia on kaikkea muuta kuin ohi. Lisäksi Tegnell sanoo, että tässä vaiheessa on liian aikaista sanoa oliko Ruotsin taktiikka hyvä vai huono.

Tegnellin mukaan lähes kaikki maat elävät epidemian eri vaiheissa, joten vielä on liian aikaista arvioida onko taktiikka ollut toimiva. Tegnell kuitenkin kertoo, että Ruotsi on ollut siinä mielessä menestynyt taktiikassaan, että ei ole tullut mitään suurta tautihuippua vaan virus on edennyt tasaisesti ja sairaanhoitokin toimii hyvin.
Tegnellin mukaan merkittävän suurta kuolleisuutta selittää se, että virus pääsi leviämään Tukholman useisiin vanhustenkoteihin ja toivookin, että muualla maassa rutiinit laitetaan uuteen uskoon. Muutoin Ruotsin luvut ovat ihan hyviä, vain näiden kuolemien osalta on huippua, Tegnell kertoo.
Tukholmassa aiotaan lähipäivien aikana aloittaa viemäriveden analysointi. Tämä siksi, että viemärivedessä voi olla jäänteitä koronasta ja veden analysoinnilla voidaan arvioida mahdollisia uusia aaltoja.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Korona auttaa CCCP:tä

Suomessa tuhotaan niin kansalaisten kuin valtion ja kuntien talous taitamattoman vasemmistohallituksemme toimesta.
Tosin kansa tykkää 😬
Eikös jotkut tykkää ottaa kakkoseenkin? 🤔

Suomi Finland

Miljardi pois Suomelta = (pitäisi olla) miljardi pois kehitysavusta. Mutta käytännössä se on: 2 miljardia pois Suomelta.

hienohomma

Juu, Urpolainen jakaa afrikkaan rahaa kuin omiaan. Tosin unohtaa notta rahat ovat meidän verorahojamme ja kehitysapu ei näytä riittävän enää mersuihin ja gebardihattuihin vaan eikun lisää 😠 voi perkele näiden saatanoiden maailmanhalausta……

hienohomma

Kiitos vihervassari alapeukusta 🤣 vituttaako totuus?

hienohomma

Kiitos vihervassari alapeukusta 🤣 vituttaako totuus?

hienohomma

Te saatanan viherkommarit ette osaa edes kasvattaa salaattia, kannabis teille lienee tutumpi vihannes? Asutte kaupungissa ja ette saa edes suoritettua ajokorttia koska olette varustettuja suhteellisen vähällä älykkyysosamäärällä…. teidän tehtävä on asua korvessa ja viljellä ruohoa 😂🇫🇮🇫🇮🇫🇮

sturm

Juurihan presidentti Niinistö kehui olevansa koronarajoitusten kummisetä. Hänestä ei nyt vasemmistolaista saa oikein kehiteltyä millään. Marin ois mieluummin jatkanut koronan hoitelua enempi ruotsalaisittain.

Pekka

Marin olis sulkenu silmänsä eikä olis tehny yhtään mitään, ellei olisi painostettu, surkeaa asioidenhoitoa kaiken kaikkiaan.
Eräs kuuluisa kommunisti tokaisi aikanaan jotain tyyliin, muutamien kuolema on tragedia miljoonien kuolema on statistiikkaa, näillä opeilla mennään toverit.

Dr. Oetker

Tegnell, siinä vasta vasurihulluuskiilto silmissään mielipuolisesti kansalaisten hengistä päättävä moderni tohtori Mengele. Tuon ihmissaastahirviön takia kymmeniä tuhansia kuolee ja tuo paskiainen tulee lopussa väittämään olevansa suuri voittaja. Olisipa kovin harmillista jos hullu herra Tegnell itse saisi kovimman mahdollisen version Coronasta.. veristä persesyöpää keuhkoihin.

Fatwantarkistaja

Mengelen muistaakseni väitetään viittoneen käsillään 400 000 ihmisen kohtalon. Kuka pystyy työhön ja kuka ei. Vasen/oikea. Duuniin/uuniin. On siinä Tengelellä hommaa vielä yltääkseen suuriin saavutuksiin, mutta kunnon natsimeininki jäbällä päällä. Yli kymmenen kertaa enemmän haudattavaa Suomeen verrattuna (väkilukuun nähden), on tosiaan vaikea sanoa tuleeko laumasuoja, vaiko tripla fakin immuniteetti.
P.S. En tosiaan tiedä tekeekö Ruatti oikein, mutta hurjaltahan tuo tilanne vaikuttaa tällä hetkellä. Voi se mennä nopeammin siellä ohi ja talous lähtee aiemmin nousuun. Pitäisi katsoa kristallislasimaljasta.

Jepulisjepsis

Jospa Ruotsin päättäjät tietävät, että tämä WHO:n 11.3.2020 julistama pandemia, ei ole aivan sitä mitä siitä sanotaan?
WHO on lääkeyhtiöiden etujärjestö. Tämän piti olla jo selvää kaikille?
WHO:n rahoituksesta noin 80 % tulee yrityksiltä (kuten Nestlé, Pepsico, Coca-Cola, Sanofi-Aventis, Sanofi-Pasteur, GlaxoSmithKline, Exxon, Rio Tinto, Pzifer, Merck, Novartis jne) sekä rokotusten puolesta intoilevilta säätiöiltä kuten Bill & Melinda Gates Foundation.
Ainakin mulle kuvio on clear. WHO:n pandemia on sama kuin Prisman tuplabonuspäivät tai Kärkkäisen sikapäivät. Mainoskampanjaa vain.
Pelko on oiva työkalu. Tämän tietää jokainen markkinamies.

Suomi Finland

Tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yli 120.000 kuollutta. Kyllä tästä on lääkeyhtiöt kaukana. Kiina sen sijaan on saanut hyvää apua peittelyyn alkuvaiheessa, kun WHO on antanut mitätöiviä lausuntoja. Mitä lääkeyhtiöt muka hyötyvät? Jos ‘suunnitelmassa’ menee jokin pieleen, kuten talouksien täydellinen romahtaminen, niin siinä on lääkeyhtiöidenkin etu vaakalaudalla.

Börtzym

Joo kohta 130 tuhatta ja vauhtii vaan kiihtyy. Kohtahan ollaan jo muslimien murhalukemissa! Corona, almost as deadly as Islam!

Ilmari

Tuskin tätä Dr. Oetkerin kirjoitusta kovin moni ottaa vakavasti. Kannattaa kuitenkin todeta, että se on vastuutonta salaliittopaskaa.
Aivan tautinen käsitys esimerkiksi WHO:sta. Ihmiset sairastuvat joukoittain, mutta kirjoittajalle kyse on vain mainoskamapanjasta

Fatwantarkistaja

Oli miten oli, nyt kannattaisi keskittyä faktoihin, tai olla vaiti. 15 vuotta voisi olla hyvä viive alkaa keksimään uhvojuttuja, tai mitä nyt ikinä. Ei satu kuolleiden omaisiin enää niin kovaa.
Miettikää tilannetta, jossa WHO syyttäisi Kiinaa 27 000 000 ihmisen uunittamisesta, väittäisi koronan olevan Suomen Polpon juoni antaa valta vihervasemmistolle ja 5G loisi elämää tyhjästä osuessaan ihmiselimistöön (ihminen ei tiettävästi ole pystynyt luomaan elämää ennen 5G:tä), jne. Menisikö pikkasen vituilleen hommat? Kuolisi satoja miljoonia miljardien ihmisten puuhastellessa jonninjoutavien hankkeidensa parissa? Ellei koronaan, niin vallankumouksissa ja muissa väkivaltaisuuksissa.

Anonymous

Eräs kenraali totesi aikanaan että hyökkäys sujuu hyvin. Heitä kuolee kuin kärpäsiä, mutta otammw reservit käyttöön. Emme luovu aatteestamme!

nollatoleranssi

Pitääköhän paikkansa väite, että kouluja ei ole suljettu koska Ruotsissa oikeasti pelätään joutilaiden kehitysmaamusliminuorisojengien ryöstöaaltoa ?

Fatwantarkistaja

Mahtava stradegia. 10 000 on vasta promillen, 100 000 prosentin. Suomessa kuoli sen verran maailmansodissa, joten Ruatti kestää helposti 200 000 poismennyttä. Ei kannata yrittää rajoittaa mitenkään, kun menetetään korkeintaan pari prosenttia, hui.
Ja edelleen taktiikka voi ollakin oikea, mikäli tautiin sairastuvat lähes kaikki joka tapauksessa. En ole mikään pääepimemiologi, vaimikäseoli.

Acc358

Tegnell esiintyi huhtikuun alussa SVT:n paneelissa. Villapaita ja kuluneet farkut. Hän ei säteillyt johtajuutta. Ei säteillyt asiantuntemusta. Vilpitön ehkä oli.
Vakuuttavuus puuttui, mutta ehkä hänellä on jotain asiantuntemusta tai kykyjä, jotka eivät tule hänen esiintymisissään julki. Pahempi tapaus olisi, jos olisi erittäin vakuuttava, mutta kyvytön ja tietämätön määrätietoinen muiden ihmisten jyrääjä. Ruotsilla oli onnea.
Aika moni poliittiko omistaa vain ja ainoastaan karismaa ja äänestäjät seuraavat karismaatikkoa vaikka tuhoon.

Suomi Finland

Ruotsi ei suinkaan ole vielä kuivilla. Mutta jos Ruotsi selviää vähemmällä kuin Italia, Espanja jne, niin mukana on joku sellainen tekijä, joka erottaa ratkaisevasti Ruotsin näistä mainituista maista. Yhtä laajalle tuo korona varmaan Ruotsissa leviää.
Miten mahtavat ne Ruotsin kunnat voida, joiden talous oli retuperällä jo ennen koronaa?

Samankaltaiset maat

Turha verrata Ruotsia Italiaan ja Espanjaan. On paljon järkevämpää verrata Pohjoismaita keskenään, sama ilmasto, kulttuuri jne.

On siinä juntti

Eli pidät miestä pätevänä ammattilaisena koska hän käyttää villapaitaa? Päästätkö myös arabitaustaisia koronafiltterin asentajia kotiisi jos heillä on suurta itsevarmuutta ja luottamusta huokuvat villapipot päässä?

Acc358

Hänen esiintymisensä ja villapaitansa saivat minut epäilemään hänen pätevyyttään. En päästäisi arabitaustaisia hallitsemiini tiloihin, vaikka he huokuisivat itsevarmuutta.

Einiinnuukaa

Juu ja apulaisstatsepidemiologilla- kun pääjehu ei itse ollut paikalla- oli paskaiset farkut ja paskaiset lenkkarit.

valitettavasti

Aika moni uskoo huonot tulokset hyviksi, jos niiden selittäjä NÄYTTÄÄ hyvältä ja KUULOSTAA hyvältä.

Oikeus ja Totuus

Maailman terveysjärjestö pakottaa lääkäreitä merkitsemään jokaisen kuolleen koronaviruksen uhrina jos testejä ei ole tai jos ne on epäluotettavia.
https://www.who.int/classifications/icd/covid19/en/
An emergency ICD-10 code of ‘U07.1 COVID-19, virus identified’ is assigned to a disease diagnosis of COVID-19 confirmed by laboratory testing.
An emergency ICD-10 code of ‘U07.2 COVID-19, virus not identified’ is assigned to a clinical or epidemiological diagnosis of COVID-19 where laboratory confirmation is inconclusive or not available.
Both U07.1 and U07.2 may be used for mortality coding as cause of death
Siis jos joku on kuollut ja hänellä oli kuumetta se on automaattisesti kuollut koronaan

Fatwantarkistaja

Jokainen kuollut… Menisinkö Keravan hautausmaalle Tuusulaan laskemaan automaattisesti koronaan kuolleita. Satoja siellä vähintään on. Kesällä kävelin siellä, mutten sentään älynnyt laskea koronauhreja. Vielähän tässä ehtii.

Oikeus ja Totuus

Normaalisti Ruotsissa kuolee 260 henkilöä päivässä.
Koronatestien luotettavuus on noin 30%

Fatwantarkistaja

Kumpaan suuntaan? Koronaan kuollut antaa negatiivisen testituloksen, vai itsemurhan tehnyt antaa koronapositiivisen näytteen?
Päätelmäni: Junan alle hypänneet merkataan koronauhreiksi, että jutkut saavat konkurssifirmat myytyä pakolaisille. Saudi-Arabia ostaa heidän vuokraamansa kiinteistöt ja vääräuskoisille isketään pedon merkki oikeaan käteen, tahi otsaan. Nyt judetsusinisatanisteilla on kaikki valta ja he vähentävät meidän lukumääräämme helposti orjuutettavalle tasolle.

JuhoL

Koska rokotetta ei vielä ole, niin monessa maassa aiottiin epidemin alkuvaiheessa päästää virusaalto leviämään ja saada sitä kautta laumaimmuniteetti. Mutta koska riskiryhmien eristäminen on mennyt perseelleen, niin alkoi paniikki ja karanteenit, jotka laittavat talouden matalaksi. Jos esim. Italiassa olisi heti laitettu vanhukset kotikarantteeniin, niin monelta surkeudelta oltaisiin vältytty.
Anyway, aika näyttää mikä taktiikka olisi ollut se paras mahdollinen kansanterveyden, kansantalouden sekä kansalaisoikeuksien kannalta.

PastoriNikulainen

Tegnell on koivilla kulkeva kuoleman enkeli….
Aamen…

5-metriä lujaa nailonköyttä

Nuo kuolemat, myös Suomessa ovat pääsääntöisesti yksityisten “hoivakotien” asukkeja. Eli siellä on laskettu yks yhteen ja päätetty että antaa mennä, tässähän säästetään pitkässä juoksussa. Olen päättänyt että kun itsellä alkaa se veto olla loppupuolella, paikkani ei ole missään “hoitokodissa” vaan varaudun hyvissä ajoin ja suunnitelma b laitetaan toimeen.

Tegnell lytätään täysin asiantuntijoiden taholta

Kymmenet johtavat expertit tuomitsevat Tegnellin ankarasti:
”Sveriges egenartade strategi för att hantera coronakrisen förkastas av allt fler internationella rapporter. Den grupp vid Imperial College i London, ledd av professor Neil Ferguson, som låg bakom den forskning som fick Storbritannien att överge en liknande strategi, visade att 250 000 människor fler skulle dö om Storbritannien fortsatt på det spår som Sverige ännu följer. Rapporten var noga med att påpeka att resultaten även är tillämpliga på andra industrinationer, inte bara Storbritannien. Denna studie var baserad på simuleringar av sociala beteendemönster.
Förra veckan kom samma grupp ut med en ny rapport, ”Estimating the number of infections and the impact of non-pharmaceutical interventions on COVID-19 in 11 European countries”. Här bekräftar man med hjälp av så kallade bayesianska sannolikhetsmodeller de tidigare resultaten genom att, i stället för att använda simuleringsmodeller, titta direkt på coronastatistik från olika länder. Man granskar speciellt hur olika interventioner såsom skolstängningar och så kallade lockdowns påverkat antalet infektioner och dödsfall. Resultaten för Sverige är förkrossande: vi är det enda land av de elva i undersökningen med ett så kallat R-värde (hur många människor som en sjuk person i genomsnitt smittar) över 1 inom felmarginalen. Sverige är alltså enligt rapporten sämst på att stoppa smittspridningen. Vi är också det enda landet av de elva som inte har infört full lockdown och skolstängningar. Rapporten visar att de andra ländernas åtgärder också är vad som har fått ner deras R-värden.
Att Sveriges frivillighetsbaserade strategi inte ger samma sociala distansering som i andra länder indikeras också i en rapport från Google, där man via anonymiserade data visat hur rörligheten förändrats i olika länder. Sverige har till exempel 24 procent minskad rörlighet i kategorin ”retail and recreation” mot 77 procent i till exempel Tyskland, och 10 procent minskad rörlighet för ”grocery and pharmacy”, mot Tysklands 51 procent. Sverige har cirka 2,5 gånger högre dödlighet per dag och capita i jämförelse med Tyskland, och avståndet ökar varje dag.
Förra veckan kom också en liknande rapport från ett av Max-Planck-instituten i Tyskland (”Inferring COVID-19 spreading rates and potential change points for case number forecasts”), där man med liknande modeller analyserat effekten av de två första interventionerna i Tyskland, och funnit ett klart samband mellan dessa och en stor minskning i smittspridningen. Prediktionen för den tredje interventionen (lockdown), som inte framkommit i datan ännu, är att denna i kombination med de tidigare kommer att leda till att kurvorna vänder helt. Också Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) i Seattle, som gör modellerna för den amerikanska regeringen, baserar sin statistiska analys på effekten av kraftfulla åtgärder genom att analysera olika regioner i världen där kurvorna redan har planat ut. IHME:s prediktion för Sverige i dödsfall per capita är mycket hög, långt högre än i till exempel våra skandinaviska grannländer.
Vi har sedan en kort tid möjligen en liten inbromsning av utvecklingen, vilket också förutsades av forskarna från Imperial College, men enligt deras analys är Sveriges officiella åtgärder alltså de som predikteras ha minst effekt av länderna i studien. Om Sverige skulle klara sig ut ur det här ser det alltså ut att bero på att Sveriges befolkning snarare går emot Folkhälsomyndigheten (FHM) och implementerar social distansering i högre grad än vad som rekommenderas, snarare än att vi följer deras liberala råd (till exempel rekommenderas inte att friska håller sig hemma, trots att vi vet att en mycket stor del av smittspridarna är asymtomatiska). Det kanske fungerar, eller också inte. Vad gäller strategier som lockdown visar rapporterna att detta har mycket stor effekt på att begränsa smittspridningen och minska antalet dödsfall.
Folkhälsomyndighetens oroväckande och för oss närmast oförklarliga brist på transparens blev lite mer transparent, men inte mindre oroväckande, efter tisdagens intervju i P1 med FHM:s analyschef Lisa Brouwers, där det framgick att man bortser från analyser av de typer som nämns ovan och föredrar enklare analysverktyg. Det betyder alltså att de bästa forskarna, som i princip hela resten av världen låter sig informeras av, ignoreras av Folkhälsomyndigheten. FHM:s argument är att modellerna innehåller stora osäkerheter via osäkra så kallade inputparametrar. Men bra modeller modellerar också osäkerheterna. I rapporten från Imperial College anges antalet uppskattade smittade i Sverige den 28:e mars till 3,1 procent med en felmarginal 0,85–8,4 procent. Osäkerheten är alltså inkluderad. Självklart kan modellerna fortfarande vara felaktiga, men även om det är lätt göra misstag med en modell så är det ännu lättare att göra det utan en modell. Eller som statistikern Frederick Mosteller uttryckte det: ”Det är lätt att ljuga med statistik; men ännu lättare att ljuga utan”. Hos 773 slumpvis undersökta stockholmare (provtagna mellan 27 mars och 3 april) var 2,5 procent infekterade, och vi närmar oss gränsen för antalet intensivvårdsplatser i staden.
Man kan genom indirekta resonemang sluta sig till ett antal möjliga antaganden som FHM verkar göra, även om det inte går att veta säkert. Det verkar som om FHM:s strategi bygger på följande: 1) den verkliga dödligheten, räknat per verkligen infekterade fall snarare än bekräftade fall, är lägre än de flesta analyser som gjorts i världen, och vi kommer således inte att få så många dödsfall även om smittan sprids mycket i samhället; 2) smittspridningen via asymtomatiska fall är låg eller obefintlig; 3) de drastiska interventioner vars påverkan på smittspridningen rapporterna ovan analyserar, påverkar inte nämnvärt virusets spridning. Om dessa är de, eller del av de antaganden som görs, och hur man kommit fram till dem, är sådant som vi måste få veta.
Man kan förstås hoppas på tur, eller lita på policyer utan redovisade underlag. Men vågar vi verkligen det? Fel i antaganden kan orsaka skillnaden mellan tusen och tiotusen döda. Tiden för att ändra strategi rinner ut nu, dödsfall och nya infekterade ökar kraftigt varje dag. Varje människoliv räknas. Det är därför oerhört viktigt att FHM omedelbart redovisar sina antaganden, så att dessa transparent och vetenskapligt kan jämföras med dem som resten av världen baserar sina beslut på.
Nele Brusselaers
docent i klinisk epidemiologi, Karolinska Institutet
Per Helander
professor och forskningschef vid Max Planck-institutet, Greifswald, Tyskland
Björn Olsen
professor i infektionssjukdomar, Uppsala universitet, överläkare i infektion, Akademiska sjukhuset
Jakob Svensson
tekn dr, leder forskningsgruppen vetenskaplig dataanalys, bayesiansk modellering, Max Planck-institutet, Greifswald, Tyskland, director Seed E-Science Research, Storbritannien
Cecilia Söderberg-Nauclér
läkare och professor, Karolinska institutet, forskar om virus och vårt immunförsvar”

Tegnell EI JATKOON

Massiivinen protesti Tegnellin teorioita vastaan:
”Lisää Tegnell- kritiikkiä:
”Med tjänstemän utan talang att förutspå eller begränsa epidemin måste de folkvalda gripa in”, skriver de på DN Debatt.
22 forskare: Folkhälsomyndigheten har misslyckats — ”Folk har inte riktigt fattat allvaret”
Det är på dagens DN Debatt som 22 stycken forskare skriver att Sverige måste byta strategi när det kommer till att bekämpa coronautbrottet. Statistik visar att det just nu dör tio gånger så många av coronaviruset i Sverige som i Finland, som har betydligt hårdare restriktioner. Bland annat är kaféer och restauranger stängda, samt så gott som alla skolor. Folksamlingar på över tio personer är också förbjudna.
Enligt forskarna har Folkhälsomyndigheten vid minst fyra tillfällen hävdat att smittspridningen har planat ut, även fast så inte har varit fallet.
”Man är obenägen att ändra sina rekommendationer ens när Sveriges kurvor radikalt börjar skilja sig från grannländernas”, skriver de på DN Debatt.
Folk förstår inte allvaret
Jan Lötvall, professor i klinisk allergologi vid Göteborgs universitet, är en av forskarna bakom artikeln. Enligt honom har allmänheten ”inte riktigt fattat allvaret” med coronaviruset.
– Detta eftersom de har fått tveksamma besked från Folkhälsomyndigheten och våra folkvalda, säger Jan Lötvall till Aftonbladet.
Ett annat problem är enligt honom att Folkhälsomyndigheten inte har haft en öppenhet om vad som har gjorts i övriga länder.
– Länder i Asien har lyckats minska spridningen, väldigt effektivt. Tar vi inte krafttag nu kommer vi behöva göra det senare, säger han.
Politiker måste ta över
Enligt forskarna måste det ske en förändring. Och det snabbt. Bland annat föreslår de att skolor och restauranger ska stänga på samma sätt som man gör i Finland. All sjukvårdspersonal som arbetar med äldre måste bära ordentlig skyddsutrustning. Det måste genomföras masstestning på all vårdpersonal, samt krävas karantän ”av hela familjen om en medlem är sjuk eller testar positiv för virus. Inpränta i samhället att vem som helst kan vara smittsam”.
”De folkvalda, de som har det övergripande ansvaret, måste gripa in, det finns inget annat val”, skriver de på DN Debatt.
FAKTA
Forskarna som riktar kritik mot Folkhälsomyndigheten på DN Debatt:
Marcus Carlsson, docent, Matematikcentrum, Lunds universitet
Lena Einhorn, med dr i virologi
Stefan Einhorn, professor i molekylär onkologi, Karolinska institutet
Fredrik Elgh, professor i virologi, Umeå universitet
Jonas Frisén, professor i stamcellsforskning, Karolinska institutet
Åke Gustafsson, klinisk virolog, tidigare chef för mikrobiologi och vårdhygien, Region Gävleborg och Region Uppsala
Claudia Hanson, associate professor, Global public health, Karolinska institutet
Stefan Hanson, infektionsläkare, fil dr i internationell hälsa
Olle Isaksson, professor emeritus i endokrinologi, Sahlgrenska akademin
Anders Jansson, överläkare i klinisk fysiologi, Danderyds sjukhus
Carina King, infektionsepidemiolog, Global public health, Karolinska institutet
Bo Lundbäck, senior professor i lungsjukdomarnas kliniska epidemiologi, Göteborgs Universitet
Åke Lundkvist, professor i virologi, Uppsala universitet
Jan Lötvall, professor i klinisk allergologi, Göteborgs universitet
Marie Marklund, med dr, lektor i ortodonti och odontologi, Umeå universitet
Stefan Marklund, professor i medicinsk biovetenskap, Umeå universitet
Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, Uppsala universitet
Joacim Rocklöv, professor i epidemiologi, Umeå universitet
Thomas Sandström, professor i folkhälsa och klinisk medicin, Umeå universitet
Cecilia Söderberg-Nauclér, professor i cellulär och molekylär immunologi, Karolinska institutet
Anders Vahlne, professor emeritus i klinisk virologi, Karolinska institutet
Anders Wahlin, professor emeritus i hematologi, Umeå universitet
Källa: DN Debatt”

Huono ennustaja, rahat takaisin

Trump lakkaa rahoittamasta WHOta koska katsoo että WHOn olisi heti pitänyt lähettää experttejä Kiinaan pysäyttämään epidemia.
Kiina taas salaili tapauksia niin kauan kuin pystyi.
Tegnell sanoi alussa koronasta: ”Ei se tule Ruotsiin!”
sitten:
”Korkeintaan jotain yksittäisiä tapauksia voi tulla”
sitten, kun korona jo alkoi levitä:
”Huippu saadaan tiistaina tai keskiviikkona ja sitten tauti lähtee laskuun”
Mikään Tegnellin ennusteista ei osunut kohdalleen.

Ennustajan lahjoja?

Bill Gates hekotteli jo 2 vuotta sitten että yhteen virukseen voi kuolla 36 miljoonaa ihmista vuodessa ! Nytkai sitä kokeillaan käytännössä?

Julkimoitakin alkaa tippua

TV- ja sittemmin radioprofiili Adam Alsing, 51, on kuollut koronaan:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/programledaren-adam-alsing-dod-i-covid-19