Rasisminvastustelijoilla tilipäivä: Potee ne suomalaisetkin koronaa

Skärmbild (305)

Rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa on tilipäivä. Rasisminvastustelijat ovat niin onnellisia, koska Sverigesradio on julkaissut suomeksi artikkelin, jonka mukaan suomalaisetkin ovat yliedustetuja koronatartunnoissa.

Rasisiminvastustelijat itkevät lämmintä itkua: tarttuu ne suomaaisetkin koronaan. Raiskaa ne suomalaisetkin, tappaa ne suomalaisetkin, katkoo ne suomalaisetkin kauloja ja nyt: tarttuu se korona suomalaisiinkin.
Artikkelin mukaan ruotsinsuomalaisilla (jolla ei ole mitään tekemistä suomenruotsalaisten kanssa) Suomessa syntyneitä iäkkäitä potilaita on suhteellisen paljon.
Mistä ruotsinsuomalaisten tartuntojen paljous sitten johtuu? No vaikkapa siitä, että ruotsinsuomalaiset ovat pääsääntöisesti vanhaa sukupolvea, eli niitä 50-80-luvulla Ruotsiin muuttaneita. He kuuluvat siten myös riskiryhmään. Mutta se tärkein syy on kuitenkin se, että korona levisi pariin Tukholmassa sijaitsevaan suomenkieliseen vanhainkotiin. Tartunta levisi kiertävien hoitajien ja lääkärien välityksellä. Syy on siis aivan erilainen kuin monilla muilla etnisillä ryhmillä.
Tästä johtuu se piikki miksi suomenkieliset nousevat tilastossa esille. Vai kuvitteliko joku oikeasti, että suomalaisten vanhusten tartunnat johtuvat jostain sellaisesta kuin vaikkapa kielitaidottomuus, suuret sukujuhlat yms.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
16.4.2020 17:08

MVP- lehden jutussa puhuttiin jostain Uppsalan yliopiston tutkimuksesta, että arvioivat pahimmillaan jopa 180.000 ruotsalaisen kuolevan koronaan. Ja maltillisempi arvio puhuu n 90.000 kuolemasta.
Jos nuo luvut pitävät paikkansa, on tilanne vasta räjähtämässä käsiin.
Tosin tuo mainittu lehti väitti toisessa jutussa, että koronavirus on Naton aiheuttama biologinen hyökkäys jonkun venäläisen mukaan, joten kaikkeen ko aviisin juttuihin kannattaa suhtautua varauksella. Sehän on nykyään oikea Venäjän propagandapumppu.
Euroopassa etniset afrikkalaiset ja lähi-itäläiset todennäköisesti elävät vanhemmiksi kuin kotimaissaan, joten etnoryhmistäkin kuollee todennäköisesti porukka sieltä vanhemmasta päästä. Afrikan nuori väestö ei ehkä tosiaan ole kovin altis taudin vakavammalle muodolle. Ei noita kuolemantapausten vähäisyytt Afrikassa oikein voi muuten selittää.

Valtsu
Valtsu
16.4.2020 18:51
Vastaa...  Suomi Finland

Parhaillaan MV paljasti ikäviä faktoja. Nyt se on Putkosen Venäjä-pumppu. Kuvottavaa.

Isä Pilvinen
Isä Pilvinen
16.4.2020 19:15
Vastaa...  Valtsu

Iljan aikaan MV lehti oli edelläkävijä uutisoinnissa, rauha hänen muistolleen. Nykyisen omistajan aikana lopetin sivuston seuraamisen suht nopeasti.

HenkkaR
HenkkaR
17.4.2020 13:07
Vastaa...  Isä Pilvinen

Kannattaisi aloittaa uudelleen. Tuhtia asiaa siellä on, ja lähteet ilmoitettu järjestään. Vai oliko tämä Uppsalan yliopiston tutkimuskin nyt Venäjän propagandaa?

rtellinen
rtellinen
16.4.2020 21:00
Vastaa...  Valtsu

Suomen suvakkipolpon avustamana mv-media 100% ryssän haltuun. Raavon fsb:n alihankkijat.

rtellinen
rtellinen
16.4.2020 23:51
Vastaa...  rtellinen

Fsb:n alihankkijat alapeukuttaa.

HenkkaR
HenkkaR
17.4.2020 13:04
Vastaa...  rtellinen

NATO:n alihankkijat yläpeukuttaa. Vaikka kaikki foliohattuteoriat NATO:sta eivät olekaan totta, NATO ei aivan kaikkeen maailman pahuuteen ole yksin syyllinen, eikä Venäjä ei ole täydellinen, mutta kylmä tosiasia on että Venäjä on tarpeellinen vastavoima maailmanpolitiikkaa laajalti hallitsevalle NATO:lle.
Vaikka jollain russofoobikoilla ja länsiuskovaisilla on pakonomainen tarve apologisoida NATO:a, niin raaka totuus on että kyllä se NATO oli joka monen muun muassa pommitti Afrikan parhaan hyvinvointivaltion – Libyan – kivikaudelle, osaltaan suurimpana osanatekijänä laukaisten tämän mittavan siirtolaisvyöryn.
Ja Libya toki oli NATO:n aikaansaannoksista vain jäävuoren huippu, ja harvoja räikeitä (ah niin humanitäärisiä) hyökkäysoperaatioita jonka tekivät ihan NATO:n nimissä, yleensä suurin osakas ja pari muuta käytännössä määräilevät mihin heidän omissa nimissä tekemiin hyökkäyssotiinsa muut jäsenevaltiot joutuvat voimallisen painostuksen alla antamaan mittavaa tukea (mm. logistiikan ja sotilaiden sairaalahoidon muodossa).
Luojan kiitos Syyria maallisine hallintoineen sentään pelastui NATO:n ryöstöretkeltä ja sen myötä päätymiseltä sunnijihadistien hallintaan – tämä pelastus Venäjän kovalla, viime hetkellä antamallaan panoksella!

Rtellinen
Rtellinen
17.4.2020 13:34
Vastaa...  HenkkaR

Niinhän ne ryssänkommareitten pilalle paskomat, soluttamat, haltuunottamat ja märättämät nato-maat, järjestöineen ruukaavat omaan jalkaansa ampua. Sitä se törjä KGB suvakkihaloskoitten valta teittää.

HenkkaR
HenkkaR
17.4.2020 12:47
Vastaa...  rtellinen

Tässä on vinha perä. Venäjään asiapohjalta suhtatuneelta, mutta länsi-Euroopassa asuastaneelta Iljalta homma siirtyi PolPon voimallisen vainon vuoksi Venäjään asiapohjalta suhtautuvalle Janukselle, joka asustaa Donbassissa, hyvässä turvassa PolPolta.
FSB:n alihankkijat jätän omaan arvoonsa, minua kiinnostaa vain asiasisältö, joka Januksen MV-lehdessä kiitettävän korkeatasoista. FSB:tä arvostan omassa asiassaan, eli terroristien kuriin laittamisessa kotimaassaan. Suomeenkin tarvittaisi FSB.

Rtellinen
Rtellinen
17.4.2020 13:24
Vastaa...  HenkkaR

Eiköhän näitä KGB-FSB:n perinteiden jatkajia ole liikaakin suomessa.
Vahinkoa vahingon päälle, kremlissä laadittujen suvakkimielisairausoppien mukaisesti yya-suomen kasvattien, kasvattama uusi sukupolvi tuhoaa kaikkea sitä millä aikoinaan torjuttiin edellinen ryssän rynnäkkö.

Jaaha
Jaaha
16.4.2020 19:16
Vastaa...  Suomi Finland

Tulikohan tuohon yksi nolla liikaa? Olisiko 18 tuhatta ja vähän päälle ehkä ollut oikeasti, sillä se on luku jonka amerikassa tehty mallinnus on jo aiemmin tuottanut.
https://covid19.healthdata.org/sweden

Suomi Finland
Suomi Finland
16.4.2020 20:11
Vastaa...  Jaaha

”Tutkijaryhmä Uppsalan yliopistossa on laatinut uuden ennusteen, jonka mukaan Covid-19 koronavirus tulee vaatimaan 52 000 – 183 000 kuolonuhria lähiaikoina. Koronapiikissä tehohoidon kapasiteettiin odotetaan jopa 40 kertaista ylitystä.”
Noin siellä MVP:ssä. Isoilta luvuilta tuntuvat, joten hieman epäilyttää, että mistä tuo tieto on oikeasti peräisin.

HenkkaR
HenkkaR
17.4.2020 09:56
Vastaa...  Suomi Finland

Aika pimeä vintti pitää olla jos joutuu mietiskellemään ”mistä tieto on peräisin”, tai edes MV-julkaisun uskottavuutta, sillä siellä on harvinaisen selvästi ilmoitettu lähteet: Samnytt sekä Uppsalan yliopiston tutkimusdokumentti.

HenkkaR
HenkkaR
17.4.2020 11:44
Vastaa...  Suomi Finland

”MVP- lehden”
En ole moisesta lehdestä kuullut, mutta tarkoitit varmaan MV-lehteä.
”Tosin tuo mainittu lehti väitti toisessa jutussa, että koronavirus on Naton aiheuttama biologinen hyökkäys jonkun venäläisen mukaan”
Eihän MV-lehti sitä ”väittänyt”, vaan kertoi ”jonkun venäläisen” väittäneen. Samoin kuin MV-lehti on harvinaisen monipuolisesti uutisoinut mitä erilaisempia kantoja koronavirukseen liittyen eri maista ja eri maalaisilta. Se on objektiivista journalismia jossa annetaan erilaisten näkemysten kuulua (toisinkuin mm. suomalaisessa valtamediassa), ja lukija voi tehdä itse johtopäätöksiä, sen sijaan että välitetään yhtä ja ainoaa totuutta.
”joten kaikkeen ko aviisin juttuihin kannattaa suhtautua varauksella.”
Kaikkeenhan pitää aina suhtautua varauksella, joskaan syynä siihen en pitäisi sitä että julkaisu on jossain vaiheessa jos useammassakin sattunut siteeramaan ”jonkin venäläisen” lausuntoa. Kaikki (ainakin hyvät) mediat siteeraavat monenlaisten monenmaalaisten lausuntoja. Julkaisun uutisoimiin lausuntoihin voi sitten suhtautua kuhunkin sen mukaan millaisiin johtopäätöksiin siitä lukija kykyenee, mutta turha siitä siteeratun henkilön lausunnosta on julkaisua syyttää, tai edes koko maansa hallintoa. Venäjälle mahtuu monenmoista ja monenmielistä poliitikkoa, asiantuntijaa, virkamiestä, tavan tallaajista puhumattakaan.
”Sehän on nykyään oikea Venäjän propagandapumppu.”
Jos noin haluaa asennoitua niin olkoonpa sitten noin. Mutta samalla hyväksyy että kaikki siitä poikkavat toimijat ovatkin NATO:n propagandapumppuja.
Venäjä-mielinenhän se on, mutta asioihin hän kantansa perustaa. Paheensa on kaikilla maailman hallinnoilla, mutta kyllä se vain kylmä tosiasia on, että Venäjän hallinnossa on paljon hyvää, joka ansaitsee arvonsa, mutta josta ei paatuneiden länsimaiden vanhamediat liioin hiisku.
Itse en ole ruplasalkkuja saanut, vaikka itse olen Venäjään tykästynyt siellä lomamatkaillessani. Tunnelmat ovat kuin paluu Suomen vanhaan hyvään aikaan, kun ”monikulttuurista rikkautta” ei näy katukuvassa edes laitakaupungeilla, oma kansa on ylpeästi isänmaallista eikä kantakansalaisia syrjitä, ja niistä vähäisistä yksittäistapauksista saa puhua vapaasti ilman vihapuhesyytöksiä, ja virkavalta pistää niitä oikeasti ruotuun.
Ja kantakansalaiset naiset saavat rauhassa ja ylpeästi käyskennellä minimalistisen näyttävissä hepeneissä, ja siveämmin peitettynä mutta ilman jätesäkkejä saa käydä rauhassa kirkossa, vailla pelkoa että kukaan tulee häiriköimään puukoin, pommein, tai edes suunsoittamisin. Toinen toistaan erilaisempia pikkuliikkeitä on mukavasti, löytyy kaikenlaista varaosaa ja tarviketta näppärästi hyllystä, ja pienyrittäjät saavat harjoittaa toimintaansa ilman ylenpalttista byrokratiaa ja jokaisen työn tavaran, laitteen, koneen, ja rakennuksen miljoonaa eri hyväksymis- ja lupaprosessia. Sen sijaan maalaisjärkeä ja hyviä tapoja kunnioitetaan, ja vilunkiveikot joutuvat aika äkkiä tilille.
Venäjä myös tukee kunniallisesti Syyriassa hyvin pitkälti samoja arvoja ajavaa Assadin hallintoa, jota joidenkin ihannoima NATO on kovalla panoksella pyrkinyt kaatamaan, korvatakseen sen sunnijihadistisella hallinnolla. Tästä kaikesta annan ison peukun Putinin hallinnolle, vaikka en ruplasalkkua tästä hyvästä saakaan. Niin pyyteetön Venäjä-trolli olen.

Anonymous
Anonymous
16.4.2020 17:13

Syy on siis sama. Kiertävät multikulttilääkärit levittivät sen vanhainkoteihin.

Anonymous
Anonymous
16.4.2020 17:25
Vastaa...  Anonymous

Ei ihme että suvakit juhlii.

Anonymous
Anonymous
16.4.2020 17:36

Joo suomalaisetkin kulkee ympäriinsä sylkemässä ja vittuilemassa korona peloilla. Tai suoraan sanoen tartuttamassa. No eipä ole. Jopa pääministeri kiitteli kansalaisia ohjeiden noudattamisesta. Mutta nämä insinöörit, lääkärit yms vain noudattavat Allahin ohjeita. Ei koske heitä. Kuten eräs pääministeri kerran totesi suuressa maanpetturuudessaan. Mutta se on eri tarina se.

RaiskaaNeSuomalaisetkin
RaiskaaNeSuomalaisetkin
16.4.2020 18:16

On varmasti ollut näille mukasuvaitsevaisille kova paikka kun valtamedia Hesaria myöten on kirjoittanut somalien yliedustuksesta koronatartunnoissa.

Anonymous
Anonymous
16.4.2020 18:39

Kyllä. Siellä on luultavasti stressiä pukannut. Kova oli työ esim Oulun grooming ringin peittelemisessä. Tai miten olisi asioiden agend

Anonymous
Anonymous
16.4.2020 18:47
Vastaa...  Anonymous

Hups. Eli rikos tilastoiden kaunisteleminen. Ja pään työntäminen pensaaseen ideologian vuoksi, jotta rinnakkais yhteiskunnat bovat totuutta myös Suomessa. Ja siitähän se sitten lähtee. Minua ärsyttää esim Ruotsin kohdalla uutisointi siitä, että hyvin menee. Eli se pointti. Ou jee Ruotsi on rikas maa. Mutta kun tarkastellaan lähemmin jne, tulevaisuus ei näytä ruusuiselta. Tarkoitan Matu politiikkaa. En vain ymmärrä, miten islamia suositaan/ sen ongelmia väheksytään.

Anonymous
Anonymous
16.4.2020 19:09

Mahtavatkohan nuo ruotsinsuomalaiset ja vanhukset myös, asua sattumoisin keskimääräistä kantaruotsalaista useammin jokseenkin monikulttuurisilla alueilla ja olisikohan ruotsinsuomalaisten vanhusten vanhainkodeissa keskimääräistä useammin monikulttuurista henkilökuntaa?

Int’ e det så noga i Sverige
Int’ e det så noga i Sverige
16.4.2020 21:45

Jopa 100% näistä koronaan kuolleista ruotsinsuomalaisista olisivat saattaneet olla hengissä jos olisivat jääneet Suomeen!
Ruotsalaiset vanhainkodit ovat kuolemanloukkuja, samoin kotiavustajan/kotipalvelun käyttö. Ei minkäänlaista kontinuiteettia eli jatkuvuutta vaan vanhuksen luona ramppaa 20-30 eri työntekijää kuussa. Henkilökunnan vaihtuvuus on suuri, koulutustaso heikko ja kielitaitokin vähän niin ja näin.

The Division
The Division
17.4.2020 04:57

Kyllä niitä nyt vituttaa kun matut ovat unohtuneet koronkohinaan ja toivottavasti vuosiksi. Tämä tilanne rävähtää muuten kunnolla touko-kesäkuun aikana, kun ei enää jakseta nököttää kotona ja rajoitukset alkavat käydä kupolin päälle. Sitten alkaa tulla raatoa oikein liukuhihnalta hoitopaikkojen rajallisuuden takia. Silmäätekevät ja rikkaat hoidetaan toki etunenässä. Seurauksena mellakoita ja anarkiaa. Ruotsi on pahemman uhan edessä siellä kun on potentiaalisia häiriön aiheuttajia tuhat määrin enemmän kuin esim. Suomessa. Tosin Etelä-Suomi ja nimenomaan uusimaa on samassa tilanteessa.