Ruotsi jatkoi maahantulokieltoa Euroopan ulkopuolelta

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kertoi päivän tiedotustilaisuudessa, että Ruotsi jatkaa edelleen 30 päivällä maahantulokieltoa.

Kielto koskee lähinnä ei-Eurooppalaisia maita ja Euroopan ulkopuolelta ei pääse Ruotsiin 15. toukokuuta asti. Kielto ei koske ulkomailta palaavia ruotsalaisia eikä esimerkiksi sairaanhoitoalalla työskenteleviä, tutkijoita ja esimerkiksi diplomaatteja.
Ruotsi on kuukauden aikana käännyttänyt ainakin 60 henkilöä rajoilta. Turvapaikanhakijoilla on edelleen oikeus tulla maahan, mutta käytännössä rajan yli ei tule tällä hetkellä porukkaa. Vaikka uusia hakemuksia on jätetty ne ovat tapauksia, joissa henkilö on jo oleskellut Ruotsissa.
Ruotsin suuri kuolemien määrä puhuttaa paljon. Iltapäivään mennessä 1 333 henkilöä on kuollut epidemiaan. Heistä kolmannes on vanhainkotien asukkaita. Valtion epidemiologi Anders Tegnell kertoo, että muuten tilanne on hyvä, mutta taudin leviäminen vanhainkoteihin on ollut suuri ongelma.
Viime päivien aikana on noussut esille, että esimerkiksi muutamaan Tukholman suomalaisten vanhainkoteihin virus levisi kiertävien hoitajien välityksellä.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Los6666

muun maailman pitäis laittaa määrittelemätön maahantulokielto swedestaniasta…

Suomi Finland

Mitä kaikkea toi ’kiertävä hoitaja’ sitten pitää sisällään? Ovatko tosiaan matuja?
Tyhmiähän nuo ruotsalaiset ovat, jos kuvittelevat, että sairaanhoito voi jatkua epidemian aikana kuten yleensäkin. Korjausliikkeet pitäisi tehdä hyvin nopeasti. Muuten huolimattomuus on jo anteeksiantamattomalla tasolla. Jo lähes rikollista on olla tekemättä tarvittavia muutoksia hoitokäytäntöihin.

Anonymous

Auttavat kädet levittävät koronaa ympäriinsä…

Sulahoppsulahej

Ruotsin vanhainkotien suurena ongelmana on aina ollut huono hygienia, johtuen siitä että koulutettua henkilökuntaa ei ole tarpeeksi ja ”kuri” ei ole tarpeeksi tiukka. Se on sellaista hoppsulahei- meinikiä.
Eipä ole vanhusten elo hääppöistä suomalaisissa vanhainkodeissakaan mutta siistimpää Suomessa on on.

Klarsyn

Kun katsoo YLE-uutisia, niin USAn hoitokodeissa kuolleista toimittajat puhuvat skandaalina, kovasti kauhistellaan. Halutaan negatiivisia mielikuvia Trumpista, Trump kun on inhokki numero yksi. Kun samanlainen viikatemies kulkee ruotsalaisissa ja suomalaisissa hoitokodeissa, niin Löfven ja Marin saavat medialta vain kiitosta.

Anonymous

Juuri näin.
Voi sitä Ylenannon toimittajien ulinaa, kun Trump laittoi monta viikkoa sitten rajat kiinni myös eurooppalaisilta, oli kuulemma aivan hyödytöntä ja pelkkä ilkeän oranssin miehen poliittinen kosto.
Märinän hallitus aikansa käsiään leviteltyään joutui tekemään lopulta paskat housussa aivan samoin, mutta tällä kertaa se olikin päättäväinen ja oikein ajoitettu teko aivan upealta nuorelta Vogue-ministeriltä.

Anonymous

Tässä hyvä artikkeli liittyen Trumpin päätökseen laittaa WHO:n rahahanat kiinni. Kaikki ei mennyt ihan niin kuin Yle ja suklaamuna-Haavisto kertovat.
https://oikeamedia.com/o1-136812

Ei huono

Nyt noihin matujen lähtömaihin tulisi levittää ”totuutta” hitsarin ja muiden hallitus perseilijöiden taktiikasta. Tule Ruotsiin sairastumaan ja ehkä kuolemaan, koska me olemme niin vitun avoimia. Se voisi hillitä lähtöhaluja. Niin ja vielä muunneltu totuus sloganista, meillä on tilaa. Meillä on tilaa, Six Feet Under.

Jaska

Tervetuloa länteen Andrei.