Voidaanko virusta ylipäätään voittaa?

Skärmbild (263)

Suomen hallitus päätti, että Uudenmaan liikkumisrajoitus puretaan. Nyt voidaan kysyä, että oliko muutaman viikon liikkumisrajoituksesta mitään käytännön hyöty. Haittaa siitä oli ainakin elinkeinoelämälle.

Osmo Soininvaara kirjoittaa sivuillaan ehkä viime aikojen kaikkein järkevimmän kirjoituksen. Soininvaaran mukaan koronan kanssa on vain huonoja ja vielä huonompia ratkaisuja. Soininvaara kirjoittaa, että epidemiaan voidaan suhtautua kolmella strategialla:
– Antaa mennä. Kun emme tälle kuitenkaan mitään voi, ei auta kuin hyväksyä uhrit. Britannia aloitti tällä strategialla, mutta hermot pettivät. Ruotsissa hermot kestivät vähän pidempään, mutta nyt sekin on kääntymässä hidastamisen kannalle.
– Hidastaminen. Hidastamalla tauti leviää huomattavasti hitaammin, mutta lopulta aivan yhtä moni sairastuu. Tässä on se hyvä puoli, että sairaaloiden kapasiteetti kestää pidempään, mutta se huono puoli, että epidemian läpi käyminen kestää olennaisesti pidempään.
– Säästöliekki. Etelä-Koreassa tartuntojen määrä on onnistuttu painamaan hyvin alas kansalaisten massiivisella valvonnalla, joka mahdollistaa tartunnan saaneiden kaikkien kontaktien kartoittamisen. Etelä-Korean ihme ei perustu suureen testimäärään – Islannissa testataan enemmän suhteessa asukaslukuun ­­– vaan tuohon kontaktien kartoittamiseen, jolloin testit onnistutaan suuntaamaan tehokkaammin.
Suomen strategia on siis ollut yrittää hidastaa. Silloin tauti etenee hitaammin ja sairaaloilla riittää kapasiteettia, mutta vastapainoksi suomalaiset saavat maailman tappiin asti jatkuvan poikkeustilan. Jos taktiikkaa vertaa Ruotsin taktiikkaan niin sairastuneita tulee lyhyellä aikavälillä enemmän, mutta vastapainoksi Ruotsi voi saada yhteiskunnan käyntiin nopeammin eikä talous ole kuin sotien jälkeen.
Kun tähän ottaa vielä huomioon sen, että virus ei häviä yhtään mihinkään. Se käy läpi sen määrän ihmisiä kuin sen pitää, riippumatta siitä mikä on taktiikka. Epidemia loppuu vasta sitten kun virus häviää maailmasta. Ei Suomesta tai yksittäisestä valtiosta vaan koko maailmasta. Viruksen voidaan katsoa hävinneeksi sitten kun ollaan saavutettu laumaimmuniteetti joko sillä, että tarpeeksi moni on sairastunut tai sitten kun siihen keksitään rokote. Sitä ei ole näköpiirissä ainakaan ihan heti.
Soininvaara arvioi tekstissään, että jos Suomen pitäisi jatkaa kuusi vuotta poikkeustilaa, ennen kuin tarpeeksi iso osa ihmisistä sairastuu ja leviäminen loppuu. Jos ei siis saada rokotetta valmiiksi. Tässä tilanteessa maa olisi rauniona.
Noh, tässä tilanteessa ei vissiin ole muuta vaihtoehtoa kuin katsella miten käy.

Subscribe
Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Huono idea

”Laumaimmuniteetti” taida olla kovin hääppöinen idea ottaen huomioon sen että (by so far) taudin sairastaneilta ei löydy erityisen paljon vasta-aineita/antikroppar joten immuniteetti lienee varsin lyhytaikainen.
Ei siis kannata sairastuttaa itseään ennaltaehkäisevässä mielessä: hyöty on vähäinen ja riski suuri.

huuhtanen

Täysin samaa mieltä, mutta tubettajia löytyy, jotka yökaudet kertoo kyseessä olevan ainoastaan kausi-influessa.
Toivottavasti nämä vähättelijät saisivat tämän taudin, ja jätettäisiin oman onnensa varaan.
________________
Aikoinaan kun Ylen yöradio alkoi, niin Yle sai kirjeen vanhalta rouvalta, joka kertoi, että yksikään siveellinen ihminen ei tee töitä yöllä.
Siihen aikaan tunnettu radio toimittaja, sanoi yöradiossa, että toivottavasti tämän rouvan talo palaa, ja palomiehet tulevat vasta aamulla sammuttamaan tulipalon.

Anonymous

Olet oikea humanisti kuten Ohisalo tai Häkämies.

joku

Ei. Virus on tullut jäädäkseen. Rokotetta ei tule. Ja maailma muuttuu radikaalisti viruksen mukana. Tätä kestää pari vuotta ennen kuin paniikkivaihe tasaantuu ja homma normalisoituu. Tämän parin vuoden jälkeen ollaan todella syvällä taloudellisesti. Toki Suomen hallitus huolehtii aina ulkomaalaisista ennen kantiksia.
Vaikka tämä tulee sattumaan jokaiseen, on kiva katsoa kun Suomi ja EU sortuu pala palalta.

Sawakaki

Tää menee varmaan niin että joku rokote keksitään hosuten ja puolperseesti tehden, niin että maapallon kaikki asukkaat jonottaa saadakseen rokotuksen..ja sitten huomataan että sillä on semmoinen snadi sivuvaikutus että siitä tulee ensin steriiliksi ja sitten se aiheuttaa kokovartalosyövän johon kuolee 100% varmuudella alle vuodessa. Näin ihanasti minä arvelen että tää menee. Kiitos Kiina, te ootte parhaita voittajia!

Vlad

Virolla, esimerkiksi, on olematon määrä ulkomaan velkaa, toisin kun Suomella järkyttävä määrä.
Verrataan Suomea ja Ruotsia taloudellisesti, niin Viro vie voiton, koska sillä ei ole läpsyjä, eikä massiivista sosiaaliturva sektoria.
Myös Venäläiset pärjää aina, oloissa kun oloissa.

Xxcx

Enpä
viroa silti hehkuttaisi. En kyllä moittisi myöskään – olosuhteisiin nähden hyvin menee

Vlad

Kannattaa käydä Virossa. Kehittyy lujaa tahtia, ja kuten Olli Pusa, Oikeamedia julkaisussa totesi: ”Viro menee oikelta ja vasemmalta Suomen ohi”.

Ilmari

Kun Neuvostoliitto hajosi, sen velat siirtyivät Venäjän vastuulle. Muut neuvostotasavallat pääsivät aloittamaan velattomina.
EU:n maat kärvistelevät velkojen alla, vaikka kunkin maan tarvitsisi vain laatia laki, jonka mukaan velkoja ei yksinkertaisesti makseta tai niitä saneerataan eli vähennetään voimakkaasti. Mitään eivät pankit sille voisi. Velkasaneerausta tehdään myös yksityisten velkojen kohdalla.

Kui tää ny oikke mene

Ihmetyttää nämä luvut mitä annetaan julki. Lievienkin skenaarioiden mukaan 40% suomalaisista saa tartunnan eli n. 2 miljoonaa henkilöä. Sama luku minkä verran on tartuntoja koko maailmassa tällä hetkellä????? Tuosta koko maailman tartuntojen määrästä on reilu 100000 kuollutta mutta Suomessa tulee kuolemaan muutama tuhat henkilöä? Tä???

Fatwantarkistaja

Kukaan ei testaa tartuntoja, joten niitä on satakertainen määrä ilmoitettuun nähden? Voi sullakin olla se just nyt. Et vaan huomaa sitä, eikä tasan seiso oven takana hoitohenkilökuntaa postiluukusta näytetikkua tarjoamassa?

Anonymous

Korona etenee Marinan mukaan eri maissa eriaikaisesti, Suomessa on kuulemma oikea-aikaiset (selkokielellä oikea-uskoiset) ministerit oikeaikaisine toimenpiteineen ja tilauksineen, syyllinen on aina joku muu ja rajat avataan etukenossa joten mikä voisi mennä väärin?
Suomen paskimmat oikea-aikaiset maskit tai sadetakki ja talouspaperinaamarit malli Marina…

Faktus Palmu

Olen antaa mennä vaan-kannalla. BLITZKRIEG! Ei kaikki siihen kuole, päinvastoin. Heikot delaa, ja VITTU HYVÄ NIIN, SAATANA! ”virus ei häviä yhtään mihinkään. Se käy läpi sen määrän ihmisiä kuin sen pitää” Ei vaan se käy läpi niin monta ihmistä kun sille annetaan. Eli annetaan sille kaikki jotka maasta löytyy, ja lopussa katsotaan kumpi voitti, me vai joku kiinalainen pöpö. Tärkeintä on laittaa rajat kiinni, turhaan me virus-matsiin ruvetaan jos tänne lappaa loputtomasti sossumuslimeita asioitamme sotkemaan.

Likainen Burga

Ei tarvitse nykyään läpsytellä, kun haetaan ykkösluokassa lentäen . Ainakin kotikunnassani eritrealaiset ja kongolaiset rikastuttavat nykyään katukuvaa melkeinpä enemmän kuin afgaanilapsoset tai irakilaishuijarit.

Ruotsi ei kelpaa enää asylshoppareille

Juu on se ihme ettei Swedestan enää kelpaa läpsyille asyylimaana!
Eli eipä se asyylintarve ollut mimmoinenkaan ja sehän me tiedettiin, tiedetään ja tullaan aina tietämään.

Iså Råckå

Tottakai se voidaan voittaa, ainakin jos ”voittamisella” tarkoitetaan ettei virus tule meille.
Voitettiinhan isorokkokin sikälimikäli sitä ei kaiveta ylös maasta jossakin tai Venäjä tai USA…

Ei mikään ropokoppi

”virus ei häviä yhtään mihinkään. Se käy läpi sen määrän ihmisiä kuin sen pitää, riippumatta siitä mikä on taktiikka”- VÄÄRIN!
Virusta voisi verrata myrkylliseen siemeneen joka leviää helposti. Jos ei se löydä sopivaa kasvualustaa niin se nahistuu pois x kpl päivien, viikkojen, kuukausien, vuosien jälkeen riippuen viruksesta, olosuhteista (esim. kosteus, lämpötila).

JK

Tuo on yksi järjettömistä uskomuksista, että virus ei häviä minnekään. Tottakai se häviää aivan samalla tavalla kuin aiemmatkin virukset (Sars, Mers jne.), miksi ei häviäisi? Periksiantava sanoo ettei se häviä, no ei ainakaan tuolla asenteella jos sen annetaan vaan jyllätä ja levitä, ilman rajoituksia.
On ymmäreettävää, että esimerkiksi pienyrittäjät (moni, moni muukin) on kusessa taloudellisesti erilaisten rajoitusten vuoksi, mutta hei, sinä et ole yksin ja sinä et ole se tärkein! Ja lopulta, kivuliaasti mutta varmasti talous nousee ja ne surkeat yritykset ja yrittäjät jotka eivät menestyneet jäävät tulevaisuuden markkinoilta uusille ja vahvoille, niin se elämä menee, mikään ei ole stabiilia.
Laumaimmuniteetti sanana jo on keksintö jollaista ei uskoisi sivistyneen ihmisen käyttävän. Käytännössä se tarkoittaa, että annetaan taudin tapaa niin paljon kuin se tapaa, vahvat ja onnekkaat jäävät henkiin, ainakin ensimmäisestä aallosta. Tämä virushan on tyypiltään sellainen ettei siihen tule immuniteettia.
Miettikää, annetaan ihmisten kuolla ilman mitään toimia ja puhutaan jostakin saatanan laumaimmuniteetin luomisesta, mitä vittua? Termi on vain hienostunut tapa kiertää totuutta ja antaa heikkouskoisille uskoa paremmasta, valtamedia hehkuttaa ja tyhmät uskoo vaikka kuolema niittää väkeä ympäriltä. Sen sijaan jos kerrottaisiin rehellisesti, että mihinkään rajoitustoimiin, puhumattakaan estotoimiin, ei ryhdytä vaan annetaan teidän kuolla ja ne jotka syystä tai toisetsa säilyvät hengissä ovat onnekkaita, good luck! Mitäpä ajattelet, nousisiko tymemmänkin kengänkuluttajan karvat pystyyn ja alkaisi miettimään erilaisia vaihtoehtoja, aina poliittisista päättäjistä eroon pääsemiseen saakka?

Acc358

”… mihinkään rajoitustoimiin, puhumattakaan estotoimiin, ei ryhdytä vaan annetaan teidän kuolla ja ne jotka syystä tai toisetsa säilyvät hengissä ovat onnekkaita, good luck!”
Tuossapa se laumaimmuniteetti on hyvin käännetty selkokielelle.

T

Se että SARS ja MERS hävisivät ei tarkoita että korona häviää. Yleinen kehitys uusilla viruksilla kuten espanjantaudillakin oli:
Käy ensin läpi maapallon suurella tappavuudella ja sen jälkeen ns kesyyntyy kausiflunnssaksi. Hyvin tärkeää on ymmärtää että kesyyntyminen johtuu siitä että virus tappaa ne ihmiset joille se on vaarallinen, jonka jälkeen geneettisesti ne ihmiset, jotka säilyivät hengissä viruksesta jäävät jatkamaan geenejään: Tuleva sukupolvi on pääosin immuniteetiltaan sellainen, jolle virus ei ole enää tappava.

Anonymous

Tämä laumaimmuniteetti on kyllä aivan täyttä satua. Nythän Koreassa on jo ilmennyt uusia tartuntoja, jo parantuneissakin. Tästä parin viikon uudenmaan sulkemisesta tuskin oli kovinkaan suurta apua.

sleepy

Voi olla, että ei ollut mitään hyötyä.
Toisaalta saatiin siinä hieman lisäaikaa miettiä, että onko tauti oikeasti helvetin vaarallinen ja tappava.
Nyt alkaa näyttämään siltä, että tauti on aika lähellä flunssaa, joten ehkä rajoituksia pitäisi löysätä.

Teppo

Oli alusta asti selvä että se oli flunssa. Tekemällä tehty talousromahdus.

Anonymous

Keskiluokan tuhoaminen on ollut agendalla jo alusta lähtien. Mitä isompi keskiluokka, sitä vakaampi yhteiskunta ja toisinpäin.

Anonymous

Vieläkö joku uskoo Soininvaaran näkemyksiin? Hämmäatyttävää kuinka paljon näissäkin kommenteissa näkyy auktoriteettiuskoisuus WHOn talutusnuorassa olevia virkamiehiä ja lääkäreitä kohtaan. Ottakaa vaan se hihamerkki ja alkakaa ajaa Soininvaaraa presidentiksi, senkin luuserit!

Vitun korona

Joskushan tässä kuollaan, ihan sama ainakin meikäläiselle, vituttaa tämä nykymaailma jo siihen malliin. Kun ei joutuisi kitumaan vaan lähtö olisi nopea, vaikka yöllä nukkuessa. Oikein vakavasti,milloin ja missä vaiheessa epidemiaa alkaa tulla kuuluisia ”kroppia”, poliitikkoja ym. vastaavia. No heille taataan huippuhoito heti ensimmäisestä yskäisystä ja koronasta selviää jopa entiset tosivanhat presidentit. Yhdessä paikallislehdessä oli erään ikäihmisen kirjoitus yli 70-vuotiaiden karanteenista ja kuinka oli mieli pahoittunut ”syrjinnästä. Tekisi mieli vastata ja antaa esimerkki. Nyt kun etelän ”mökkiläiset” lähtevät levittämään kevään kynnyksellä tautia kunnolla maakuntiin ja täällä on hieman vähemmän tehohoitopaikkoja kuin HUS:n alueella. Jos hoitoon tuotaisiin vaikka 5 wanhusta ja 5 nuorempaa työikäistä ja henkistyskoneita olisi 5 kpl. Kummalle ryhmälle nuo koneet annettaisiin, itse veikkaisin vähien rahojeni puolesta jälkimmäisiin. Siitähän tässä ikänestorien ”syrjinnässä” on kyse mutta näköjään käy jonkun itsetunnolle.

Anonymous

Jos Jari Taponen nujertaa koronaviruksen niin Valtakunnassa on kaikki hyvin…

Teppo

Sitä vasta nyt tajuaa kuinka idiootteja iso osa väestöstä on. Te oikeasti uskotte kritiikittömästi ihan kaiken mitä valtamedian tuutista tulee ja kun todellisuus iskee nassuun etsitte syyllisiä muualta, kuten niistä jotka median valheellisuudesta varoittivat. Ottakaa se Bill Gatesin rokotus ja varmistakaa että lapsennekin ottavat. Loppu.

Osmo

Kirjoitus on hyvä! Suomen linja on että taudin kulkua hidastetaan, että terveydenhuolto kapasiteetti riittää. Toistaiseksi siinä on onnistuttu. Viirustartuntojen kanssa voi vain tasapainoilla, kun rokotteita ei ole!

Kristus

Virushan on patentoitu ja se on suunniteltu bio-ase. Täältä se totuus nykyään löytyy.
Lähetys joka päivä. nytkin menossa: https://banned.video/channel/the-alex-jones-show

Viruspommi

Vuosikausia on jankutettu ydinpommeista ja missiileistä eikä ole ajateltu miten paljon tehokkaampi ase virus on. Nyt se sitten on nähty. Opitaanko tästä mitään? Toivottavasti.

Nuori eliittiurheilija

Ruotsin maajoukkuehiihtäjä Jennie Öberg makasi päiväkausia 40 asteen koronakuumeessa joka ei laskenut kuumelääkkeistä huolimatta. Joutui sitten sairaalaan happihoitoon:
Skidlandslagets Jennie Öberg har varit inlagd på sjukhus efter att ha drabbats av covid-19. Efter att ha legat hemma med hög feber i åtta dagar hamnade Öberg på Sunderby sjukhus utanför Luleå.
– Jag hade kring 40 graders feber i flera dagar, och oavsett om jag tog smärtstillande gick den aldrig ner, säger Jennie Öberg. (Expressen)

Anonymous

No, hänellä voi olla vaikka astmaa kuten joskus urheilijoilla on. Astma on tulehdusperäinen tauti ja siihen kun päälle vielä joku virus joka iskee erityisesti hengitykseen niin paska olo on taattu.