Afgaanit asuivat 81-vuotiaan mummon nurkissa, nyt asunnottomana

Skärmbild (306)

Jotkut asiat ovat erityisen ärsyttäviä ja saavatkin verenpainemittarini huutamaan hoosiannaa. Yksi sellainen asia on ns. yksintulleiden afgaanilasten asuntotilanne, jonka väitetään olevan erityisen huono.

SVT kertoo uutisessaan Uppsalassa asuvista afgaaneista. Mohammad Soltani ja Jafar Haidari ovat asuneet jonkun uppsalalaisen 81-vuotiaan mummon nurkissa. Mutta koronan takia afgaanilapset ovat nyt päättäneet muuttaa pois mummon luota, koska hän kuuluu koronan riskiryhmään.
Soltani kertoo tilanteesta, joka on vaikea. He molemmat työskentelevät kotipalvelussa ja tapaavat paljon ihmisiä. Riski sairastua koronaan on siis suuri. Mummo haluaisi, että afgaanit asuisivat hänen luonaan, mutta vastuullisina nuorukaisina he eivät voi jatkaa mummon luona asumista.
Nyt astuu peliin sitten rasismi. Se sanotaan kauttarantain, mutta sanotaan kuitenkin. Ensinnäkin Uppsalan sosiaalitoimi ei auta afgaaneja. He käyvät töissä ja heillä on rahaa. Kaupungin mukaan he ovat itse vastuussa omasta elämästään ja asunnon hankkimisesta.
Afgaanien mukaan asuntohakemuksiin tulee kuitenkin ei oota. Nuorukaiset epäilevät, että ruotsalaiset eivät halua vuokrata asuntojaan heille, koska he ovat ulkomaalaisia. Ja että ruotsalaiset kuvittelevat, että vain ruotsalaiset voivat maksaa vuokran.
Skärmbild (307)
__________
Kun nillitetään tuota asuntotilannetta niin meikäläinen on aina saanut Ruotsista asunnon. Tänäänkin kun laiva saapui satamaan klo 06.30 niin klo 08.15 minulla oli jo oma majapaikka. Eikä ollut edes vaikeaa. Eikä edes kallis.
SVT:n artikkelissa joku turvapaikka-aktivisti kertoo, että kuntien on nyt todellakin kannettava vastuu näistä afgaaneista. Kysymys kuuluukin, että miksi kuntien muka pitää tarjoilla asuntoja töissäkäyville aikuisille miehille? Siksikö, että miehet ovat tottuneet asumaan ilmaiseksi jonkun mummon hulppeassa asunnossa ja jatkossa pitäisi ehkä hieman laskea laatutasoa?

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
ro

VOIHAN HAISU VIIVA !

Übersturm

Jos työssä käyvä kaveri ei halua laittaa osaa palkkarahoista asumiseen niin, kuin valkoihoinenkin joutuu tekemään, niin majailkoon sitten vaikka veneen alla. Niinhän valkoisetkin tekevät. Maan tavoille oppiminen on kotiutumista ja realiteetteihin on alettava tutustumaan jossakin vaiheessa.
Toisaalta pitäsihän sossun auttaa afgaanipoikasia… Kysymys karvapallerolle sossun toimesta: Kelpaako tämä meidän maan systeemi. Jos ei kelpaa niin raudat ranteisiin, MaTu:kka häkkiin ja venäläiseltä kuljetusliikkeeltä kuljetus MaTu:kaiselle takaisin kotimaan rajalle, jossa tökätään AK-47:n piipulla selkään ja sanotaan että kävele rajan yli takaisin kotimaahasi.

AA = Avuton Afgaani

Löfvenin ja Lööfin vika että afgaanien annettiin jäädä eli että heille järjestettiin erikoisasema.
He odottavat erikoisaseman jatkuvan seuraavat 80 vuotta.
Ihme avuttomia kuokkavieraita. Minä hankin sekä työpaikan että asunnon etukäteen ennenkuin itse edes tulin paikanpäälle. Ja päivääkään en käynyt SFI- tä vaan Dagens Nyheteria lukemalla opettelin sen mitä pakkoruotsi ei ollut opettanut.

Pitkät ovat mädätysperinteet

Kyllä tuota on pohjustettu Ruotsissa jo pidempään. Löfveenit ja kumppanit vaan on jatkumoa.
Mona Sahlin oli ekalla vuosikymmenellä kovasti rummuttamassa matutusta Ruotsiin.

Sam Colt

..kotipalvelussa…
En päästäisi mokomia “kotipalvelijoita” kotiini vaikka olisi mikä hätä.
Minkä takia uutisoidaan “ensamkommandeista” kun kuvassa on karvaperseäijiä?

Piikki lihassa

Näin asumisesta kun puhutaan niin kerropa Paavo missä Ruotsin köyhät ja pienituloiset nykyään asuvat? Aiemminhan he asuivat niissä lähiöissä missä läpsyttäjät nykyään? Onko köyhillä kantiksilla siis omat lähiönsä vai onko niin, että köyhiä ruotsalaisia ei ole edes olemassa? 😄

Hauki

Ruotsissa varmaan karvainen äijäkin menee nykyään pikkulapsesta jos on sopivasti päivettynyt iho.
Ei haitanne vaikka parta roikkuu munissa asti ja naamakin on ahavoitunut kuin nelikymppisellä merimiehellä.

Faktantarkistaja W.H.O. Tykkylä

Odottivat että mummo kupsahtaa ja jättää asunnon perinnöksi “lapsilleen” mutta mummo on terästä ja aikoo elää “poikiensa tähden vielä 10 vuotta ja huolehtia että “lapset” itsenäistyvät ja muuttavat omilleen.

Superneroja ovat

Ketäs ne nyt panee kun mummolla on koronauhka päällä?

Acc358

“Nuorukaiset epäilevät, että ruotsalaiset eivät halua vuokrata asuntojaan heille, koska he ovat ulkomaalaisia.”
Syy tuskin on heidän ulkomaalaisuudessaan vaan afgaanien maineessa. Jos ulkomaalaisuus olisi syy, niin silloin asunnon vuokraamisen vaikeus koskisi kaikkia ulkomaalaisia.
Yksityinen vuokranantaja tietysti on huolissaan omaisuutensa arvosta ja varmaan myös vuokralaistensa vaikutuksesta asumisviihtyisyyteen asunnon lähellä. Ja kukapa sitä haluaa ottaa riskiä hankaluuksista.
Nuorukaiset ovat siis päättäneet lähteä pois mummon luota. Tuohan tarkoittaa, etteivät ole vielä lähteneet. Mummo tuskin menee sanomaan julkisuudessa kipeästi odottavansa heidän lähtöään. Voimia mummolle.
Ainoa mahdollisuus nuorukaisille lienee löytää asunto vertaistensa kansoittamalla asuinalueella.

Joopajoo

Rautakanki perseeseen bensaa päälle ja tikku perään

Barzan

Taisivat jätkät laskea että jos suvakkimummonsa kuolee niin katoaa hieno asunto ja ilmaiset ruoat sekä mummolta saatavat loputtomat, anteliaat, runsaat rahat ja lahjat.. Mutta voihan sen sanoa niinkin että “huoli on kova ettei mummo vaan sairastuisi, koska afghaanimiehet ovat hyvin myötätuntoisia ja tunnollisia, kunnon miehiä!” nyyh nyyyh lässynvittulää!
Vittumitäpaskaa…

jippos123

Eivät kuitenkaan poislähtölahjanaan suolistaneet mummoa.

jari

pt-media on sopiva ihmiselle.

Nih

Muori saa olla tyytyväinen, säilyy sentään henki.