Ruotsi ei välttämättä ole epidemian aikana niin avoin kun on annettu ymmärtää

Vaikuttaa siltä, että ihan täysin rehellistä kuvaa Ruotsin koronatilanteesta ei saa lukemalla pelkkää valtamedian uutisointia. Ruotsi ja ainakaan Tukholma ei tosiasiassa ole ihan niin “avoin” kun on annettu ymmärtää.

Monet ovat sanoneet, että vielä joitakin viikkoja sitten ihmiset kulkivat kuten ennenkin, mutta nyt monet paikat rajoittavat esimerkiksi ihmisten sisäänpääsyä. Kävin leimauttamassa itseni maahantulijaksi Skatteverketissä eli verovirastossa. Siellä oli portsari ovella, joka päästi aina muutaman ihmisen kerralla sisään. Kaikilla virkailijoilla oli kasvomaskit ja fleksinaamarit.
Niin ikään ostoskeskuksissa oli hiljaista. Kista Galleriassa oli hiljaista, yksittäisiä ihmisiä. Mall of Scandinaviakin oli autio. Niin ikään julkiset kulkuvälineet bussit ja metrot ajavat lähes tyhjinä. Maan alla ei todellakaan ole sitä loputonta ihmisruuhkaa.
Isoin ero Suomeen on se, että ravintolat ovat auki. Kävin syömässä lounaspaikassa ja tarjoilu pelasi normaalisti. Pöytään sai istua syömään kuten ennenkin. Iltahuvituksista en osaa sanoa, koska olen lopettanut ryyppäämisen enkä aio käydä tutustumassa lähikuppiloiden tarjontaan.
Se kaikkein silmiinpistävin ero on kuitenkin se, että käsidesiä ei saa mistään eikä sitä ole kuin hyvin harvoissa paikoissa tarjolla. Helsingissä joka kaupassa ja huoltoasemalla oli desipullot asiakkaille niin täällä en ole nähnyt vielä missään.
Ihmiset ovat eri mieltä asiasta. Jotkut ovat sitä mieltä, että pitäisi ottaa tiukemmat rajoitukset käyttöön. Toisaalta monet kokevat, että taktiikka on hyvä. Kuten muuan mies sanoi, niin työttömät ja lomautetut sairastuvat ihan samalla tavalla. “Entä jos täysin pysäytetyn yhteiskunnan taktiikka ei toimi kuten halutaan vaan virus leviää vain hitaammin. Mitä nämä yhteiskunnat tekevät kun lopulta kaikki ovat työttöminä ja virus vain jatkaa leviämistä maailman tappiin asti?” joku kysyi.
Erilaisille kotikaranteeneille ei Ruotsissa nähdä mitään ideaa.
Kaiken kaikkiaan Ruotsi ei kuitenkaan ole niin avoin kuin ollaan annettu ymmärtää. Koulut ovat auki. Mutta koulujen sulkemisen ajatellaan tuottavan monia muita vaikeuksia pitkälle tulevaisuuteen. Tässä vaiheessahan ei tiedetä kuinka kauan kouluja pidettäisiin kiinni.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vitjaantunu Stadilainen

Ruotsi pelaa aikamoista uhkapeliä äärimmäisen kovilla panoksilla. Jos peli hävitään, hinta tulee olemaan erittäin korkea.
Ainakin jos on Mylläriin ja eräisiin muihin lähteisiin uskomista niin siellä on valtionjohdolla tässäkin asiassa pallo täysin hukassa. Onko, Paavo?
Toisaalta, kuten monet muutkin ovat todenneet, Ruotsi toimii ihan naapureihinsakin verrattuna hyvänä vertailukohteena eri keinojen tehosta epidemian hoidossa.
Jos peli hävitään niin on mielenkiintoista nähdä miten esim. mamut reagoivat ja kuka pistetään vastuuseen. Länsimaissa näyttää olevan vallalla systeemi jossa ainakaan poliitikot eivät joudu koskaan oikeaan vastuuseen vaan syntipukkina uhrataan esim. joku terveydenhuollon virkamies.

Fatwantarkistaja

Ruattin toiminta vaikuttaa toisaalta mielipuoliselta, mutta se voi olla kaikkein järkevin. Jos kerran kaikki sairastuvat, antaa mennä. Jos se tauti pysäytetään kaiken sulkemalla, tuhotaan suunnilleen kaikki. Jälkipolvien pitää jollain elää ja kauppaa tehdä, joten eristäminen ei käy siinä tilanteessa, jossa virus jää elämään omaa elämäänsä, kuten on ounasteltukin.
Tässä tilanteessa en neuvo esim hallitusta, koska en osaa. Vitunmoinen ryssäläinen ruletti pistoolilla.

PSn äänestäjä

Uutisia Saksasta: tunisialainen matu suttaa Freiburgissa Saksassa
kauppaliikkeen tuotteita korona-aikana ja antaa kauppa- yms. poliittisen lausunnon teolleen näin: https://www.youtube.com/watch?v=cQrGPCwQPQ4
”Länsi on varastanut arabimaista, meillä on oikeus
ottaa kaikki mikä meille kuuluu, luonnovarat viety, siksi haluan kostaa. Minulla oli kova lapsuus Tunisiassa, meiltä puuttui kaikki. Makeisia en täältä kaupasta ota, sitä kamaa on meillä kotona riittävästi, en myöskään juo kaljaa, sillä ramada on pian. Otan kaiken, mitä haluan koska meiltä on varastettu, imen limua.
Täällä Saksassa on mitä vain, kaikki ovat rikkaita. Täällä
ei köyhyytä pelätä, tulkaa tänne kaikki ja tehkää kuin minä”

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Mitä h…tiä. Lopettanut ryyppäämisen. Itse laitoin kotikaljan ja viinin käymään. Ei tartte enää appelsiinikiljua paskoa.

Terhomatti Hämeenkorpi

Tere, Pate !
Jaa, sitä minä vain, että “lopettanut ryyppäämisen”!?! Tosta noin vain? Oon määki sitä miettinyt jo pitempään, mutta mutta: Aina on löytynyt syitä jatkaa. Ensin vo sairastui ALZ:iin ja sitten tuli tää korona päälle. Vissiin sitten kun rahat loppuu, niin tai: Rahat tai henki !

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Pelkäsin jo , että uutiset muuttuu ryppyotsaisiksi raivoraittius paatoksiksi. Huhhuh.

Fatwantarkistaja

Ei baariin mennä ollenkaan nyt. Poikkeusoloissa kännäämme esim puistoissa. Ei se paha sinne tule.

Sturm

Mikset ala tekemään tubevideoita Tukholmasta. Ois Suomessa varmasti kiinnostusta, kun sellaisesta ei ole liikaa tarjontaa. (en tarkoita sohvastriimejä)

Anonymous

Työelämään päästyäni ryyppäsin vaiheittain nelisenkymmentä vuotta. Välitöntä harmia siitä ei tullut, mutta kuusvitosena alkoi olla sydänvaivoja. Perintötekijätkin antoivat siihen vauhtia.
Lopulta olin kirurgin käsissä. Iso operaatio josta kuitenkin selvisin jalkeille.
Ryyppääminen loppui ensimmäiseen diagnoosiin ja sen jälkeen kymmenen vuotta on eletty säällisesti.
Alkoholin kanssa ei ole leikkimistä. Pitäis uskoa eikä uhmata.

Fatwantarkistaja

Parikymmentä vuotta ja aivan helevetilliset jälkioireet. Keksisipä muuta tekemistä jo hijalleen.
P.S. Kännissä on kyllä kivaa.

Suomi suomalaisille

Höh. Eikö Ruotsissa missään kuule enää tuttua 120 desibelin äbäläwäbälää?!! Kai kirjastoissa sentään?

Fatwantarkistaja

Suomessa hiiret enää kirjastoissa, ei ainuttakaan ählyä.