Kanadan joukkosurmassa ainakin 16 kuollutta

Skärmbild (316)

Ainakin 16 ihmistä on kuollut Kanadassa maan historian pahimmassa joukkomurhassa. Tekijä oli pukeutunut poliisiksi ja kulki ympäri kyliä useita tunteja ampuen ihmisiä.

Ammuskelu alkoi Portapiquen pikkukaupungissa Kanadan itäosissa puolen yön paikkeilla paikallista aikaa toissa yönä. Tekijäksi epäilty kanadalainen mies 51-vuotias Gabriel Wortman kulki liki 12 tuntia ympäriinsä ja ammuskeli summittain tielleen sattuneita ihmisiä. Tällä hetkellä tiedetään, että ainakin 16 ihmistä on kuollut, mutta poliisiin mukaan on mahdollista, että matkan varrelta löytyy lisää ruumiita.
Skärmbild (318)Poliisi onnistui piirittämään Wortmanin paikallisen huoltoaseman pihalle, jonne tekijä ammuttiin.
Uhrien joukossa on useita poliiseja, sillä ampuja oli useaan otteeseen suorassa tulitaistelussa poliisien kanssa.
Ampuja oli ainakin jossain vaiheessa mennyt talosta taloon ja ampunut asukkaita. Joitakin uhreja on löydetty kadulta. Osalla uhreista on ollut jonkinlainen yhteys ampujaan, mutta osa vaikuttaa ammutun aivan summittaisesti.
Ampuja oli varustautunut tekoon pukeutumalla poliisiuniformuun. Lisäksi hänellä kerrotaan olleen käytössään poliisiauto. Poliisin mukaan teko oli hyvin suunniteltu, eli kyse ei ollut pelkkä kilahtaminen.

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

No jo oli kilahdus. Levätköön uhrit rauhassa.
Ennaltaehkäisevää toimintaa pitäisi voida soveltaa tällaisissa tapauksissa, eikä odottaa, että jotain tosiaan tapahtuu ennen kuin asioihin puututaan.
Jos tiedustelu toteaa välittömän riskin, pitäisi henkilö korjata pois tavallisten ihmisten joukosta ja palauttaa ne surullisen kuuluisat ihmisoikeudet vasta sitten, jos saavutetaan tilanne, jossa tyyppi ei ole enää muiden elämälle riskitekijä.
Tietenkään sitten asialle ei voi mitään, jos tekijä on onnistunut täydellisesti salaamaan harrastuksensa.

ro

Suattaapi nähä tulevaisuuvessa kun läpsyttelijät joukkokilahtaa Suomenmuassa !

Wettu
Acc358

IS:n uutisen 19.4.2020 mukaan Portapiquessa huoltoasemalla olisi ammuskeltu ja kuolleita tullut. Tuntui epäuskottavalta. Paikka on niin pieni, ettei siellä tuskin ole huoltoasemaa. Siispä selvitin asiaa.
Pyssymies asui kahdessa paikassa, Portapiquessa ja Halifaxissa, jossa hänellä oli hammasteknikon verstas. Hän ammuskeli Portapiquessa ja lähti sitten Halifaxia kohti poliisiauton tunnuksin ja värein varustellulla autolla, jonka erotti aidosta vain väärä järjestysnumero.
Herra tuli kuitenkin poliisin ampumaksi huoltoasemalla Enfieldissä noin 40 kilometrin päässä Halifaxista. Matkan varrella on Truron kaupunki, jossa tehtiin ennen kalsareita.
Kanadalainen lehdistö kertoi ammutun poliisin nimen ja iän. Oli 23 vuotias viehättävä nuori nainen. Lehtikuvassa hän ohjaa ekaluokkalaisia tien ylitse.
Naapuriprovinssin Uuden Brunswickin pääkaupungissa Frederictonissa oli elokuussa 2018 myös ammuskelu. Kiväärillä lähti henki kahdelta sivulliselta ja kahdelta poliisilta. Ampuja, Matthew Vincent Raymond saatiin elävänä kiinni. Oli kuulemma äkkipikainen. Mokuttajat muistivat toki mainita, että herra Raymond ei tykännyt shariasta.
Seurasin tapausta, mutta jotenkin kanadalaiset olivat vaisuja. Ei ollut lehdissä veikkauksia, mitä saa vai saako mitään. Ehkä on saatu vihdoinkin tuomio aikaiseksi. Ainakin syytettiin neljästä murhasta.
Nova Scotia ja New Brunswick ovat mukavia impivaaroja sivussa pahalta maailmalta. Siellä sitä viihtyisi, jos saisi asuinoikeuden yhtä helposti kun läpsyt Suomesta.

Fatwantarkistaja

Kukahan sitä shariasta tykkäisi, aito pedofiili ehkä?

Acc358
Acc358

The Globe and Mail 2020-04-21 lehden mukaan uhriluku on nyt 20. Lehti on julkaissut uhrien nimet ja kuvaillut heitä lauseella tai parilla.

Kauhiaa

Oliko tämä se valtamedian viljelemä “yksinäine susi” Pian joku hesarin idiootti toimittelija vetää viivat suoriksi ja yhdistää tapauksen äärioikeistoon ja kansallismielisiin ja varoittaa, sama voi tapahtua myös pohjoismaissa, vaatien aselakien tiukennusta myös metsästysaseiden kohdalta.