Järvan vanhasta siirtolapuutarha-raiskauksesta uusi pidätys

214663

Vuonna 2014 tehtiin Ruotsin historian törkein raiskaus. Useita uusruotsalaisia raiskasi mm. pistoolilla uhaten nuoren naisen useaan otteeseen. Teossa oli mukana ainakin kahdeksan miestä, joista kolmelle saatiin tuomiot.

Loput tekijöistä jäivät pimentoon, mutta nyt poliisi on ottanut jutun uudelleen esille, sillä on löytynyt ainakin yksi henkilö, jolta on saatu DNA-hitti.
Tapahtumien kulku on lyhyesti seuraava: kymmenkunta uusruotsalaista oli liikkeellä Rinkebyssä kesäkuussa 2014. Puntissa pullotti, oltiinhan näetsen vedetty kokaiinia ja muutenkin maailman omistajia. Porukka päätyi Järvan laaksossa sijaitsevalle luontoalueelle, jossa sijaitsee puutarhasiirtola. Miesjoukkoa vastaan saapui epäonninen nuori nainen.
Nainen raahattiin kymmenpäisen miesjoukon voimin yhteen siirtolapuutarhan lautamökkiin ja alkoi kehitysmaalainen seksituokio. Naisen suuhun työnnettiin pistooli, jotta tämä olisi hiljaa. Usea mies raiskasi naisen yhtä aikaa ja erikseen.
Kun raiskaamista oli jatkunut pari tuntia, niin vedettiin taas kokaiinia. Sen jälkeen joku haki auton ja nainen tungettiin auton peräkonttiin. Ajettiin joukolla muutaman kilometrin päähän Sundbybergiin. Naisen raiskaamista jatkettiin. Raiskausoperaatio kesti kaiken kaikkiaan useita tunteja.
Teosta vangittiin sellaiset velikullat kuin:

  • Faisal Abdikarim Mohammad. synt. 1996.
  • Farhan Abdullahi Abdikarim Mohamud, synt. 1995.
  • Abid Bektic, synt. 1995.
  • Abdulmahdi Beker Hedi, synt. 1995.
  • Hamaz Muhyaddin Abdi, synt. 1993.
  • Hajir Nasimi, synt. 1993.
  • Apollo Skorupski, synt. 1988.

Kaikkia vastaan ei saatu tarpeeksi todisteita tuomiota varten, toisaalta osa ei osallistunut itse raiskaamiseen vaan tyytyivät esimerkiksi filmaamaan tapahtumaa kun samalla vemppasivat kikkeliään.
Solnan käräjäoikeus lätkäisi lopulta pikku tuomiot; kaksi raiskaajista, Hajir Nasimi ja Abdulmahdi Beker Hedi saivat 2,5 vuoden vankeuden ja Ninos Awadish 1,8 kk nuorisohoitoa. Muita vastaan ei yksinkertaisesti saatu näyttöä.
Kannattaa kuitenkin huomata, että ylemmältä listalta vanhoja raiskareita ovat Faisal Abdikarim Mohammad, Farhan Abdullahi Abdikarim Mohamud ja Apollo Skorupski, jotka ovat tulleet vuosien aikana vastaan useammassa muussakin raiskaustapauksessa. Tällä jengillä on joku fiksaatio joukkoraiskaamiseen.
Nyt poliisi on siis saanut jonkinlaisia DNA-osumia jonkun toisen jutun yhteydestä, että ainakin yksi henkilö on haettu kuulusteluun kyseisestä raiskaustapauksesta. Nyt vangitun kerrotaan olevan reilu parikymppinen, eli oli raiskausaikaan vajaa kuusi vuotta sitten teini-ikäinen. Mies kiistää teon ja vaatii päästä vapaaksi.
Seurataan tapahtumia.