Suurin osa ihmisistä ei mahdollisesti edes huomaa saaneensa virustartuntaa

pexels-photo-3985156
Photo by Gustavo Fring on Pexels.com

Ruotsalaisen tartuntatautiekspertin Johan Gisecken mukaan yli 600 000:lla tukholmalaisella on voinut jo olla korona. Johtopäätös perustuu verenluovuttajille tehtyihin koronatesteihin.

Gisecke kertoi SVT:n aamu-uutisissa, että mahdollisesti jopa 99 % ihmisistä ei tiedä, että hänellä on korona. Tutkijan mukaan tulokset osoittavat, että virus on todella herkästi tarttuva, mutta suurin osa ei huomaa saaneensa sitä. Sitten on niitä, jotka sairastuvat ja pieni osa sairastuu vakavasti. Edelleen hän kertoi, että vain hyvin pieni osa tartunnan saaneista sairastuu.
Verenluovuttajille tehtyjen koronatestien mukaan 11/ 100 luovuttajasta oli kehittänyt vasta-aineita. Todellisen luvun uskotaan kuitenkin olevan vieläkin suurempi. Testi otettiin kahdessa erässä sadalta verenluovuttajalta.
Myös matemaattisen tilastotieteen professori Tom Brtittonin mukaan kolmannes tukholmalaisista olisi jo sairastunut. Virus leviää edelleen, mutta hänen laskelmien mukaan kuukauden päästä viruksen leviäminen pysähtuu, jolloin ollaan saavutettu laumaimmuuni.
Myös Karoliinisen sairaalan kliinisen mikrobiologian ylilääkäri Jan Albertin mukaan tilanne helpottuu toukokuun lopulla, mutta normaaliin palataan aikaisintaan joskus kesän jälkeen.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
”Ota isä esille supervoimasi!”

Tasan ei käy onnen lahjat: toinen ei edes huomaa tartuntaa, toinen saa kärsiä viikkokausia ja kolmas kuolee kauhean kuoleman yksinään.
80- kymppinen vanhainkodissa asuva mies, entinen SAS- työntekijä, sai korona- tartunnan kun oli leikkauspotilaana Danderydin sairaalassa. Tartunta iski kun hän tuli takaisin vanhainkotiin. Lääkäriä ei ole kutsuttu kolmeen viikkoon, ”ei tarvitse”. Poika ei saa mennä isäänsä katsonaan vaan joutuu seisomaan ulkona ja yrittää kannustaa isäänsä ikkunan läpi huutamalla:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/81-arige-jan-ar-svart-sjuk-i-covid-19-har-inte-fatt-traffa-en-lakare-pa-tre-veckor

Lee Andersson

Niin, influenssa on vanhoille ihmisille vaarallinen. Joka vuosi influenssaan kuolee tuhansia vanhuksia Suomessa. Se on elämää, normaalisti siitä ei tehdä draamateatteria.
Joka vuosi myös on huomattava piikki nimenomaan alkuvuodesta näissä vanhusten influenssakuolemissa.
Olkoonkin uusi virus ja mahdollisesti joko Kiinan, USA:n tai miksei sitten vaikka Israelin tekosia. Varmaan vähempi panikointi olisi riittänyt ja enemmän oikeita järkeviä reaktioita. Mutta Gretan aikakaudella nyt vaan niin in ja cuulia panikoida.

T

Kyseessä on uusi tuntematon tauti, joten yllätykset mahdollisia. Emme tunne kovin hyvin vielä tätä tautia. Oireettomia tartuttajia on ollut ennenkin, joten ei ole poissuljettua etteikö tässäkin tapauksessa. Esim kuuluisa Lavantauti-Mary.

Mikä pykii?

Jaa-a. Se on sit niinku lusittu, vai?

Anonymous

Ruotsalaisten tutkimustulokset on niitä, mitä kiinalaiset hokivat jo kolme kuukautta sitten. Tosin laumasuojasta tutkijat eivät ole löytäneet minkäänlaista todistetta vieläkään, mutta ruotsalaiset tietää nämä asiat kaikkia muita paremmin.

Pertti Grandell

johan nyt vaan puhuu ihan sceidaa..tämä samperin laumaimmunitteeti sarsin sukuinen????? ei ole leikin asia, svennut nyt vaan yrittävät rauhoittaa koskaa koko globeni jäähalli täynnä ruumiita… kun ovat tappaneet tietoisesti puoli miljoonaa svennua, olisi kiva kysyä , ketkä ovat näistä ihmisistä vastuussa? samalla miksi yleensä ihmisiä rokotetaan jos laumaimmuniteeti toimii. saa johan hypätä essingeledenin sillalta jorpakkoon…käsittämätöntä. rokottamalla olemme säästyneet lähes nollaan kaikista tappavista sairauksista, vielä ei ole rokotetta, mutta saadaan kyllä varmasti senkin hallintaan, aika näyttää, sitä ennen varovaisuuta…

JuhoL

Ilman Italian paniikkia myös Suomessa tähdättäisiin laumaimmuniteettiin tämän tukahduttamisstrategian sijaan. Jos rokotetta ei ole, niin laumasuoja ainoa keino jatkaa normaalia elämää, sillä ei yhteiskuntaa voi pitää kiinni loputtoman pitkään.

Sivullinen

Kukahan sanoisi äänen, kuinka suurella osalla väestöstä pitää olla immuniteetti, jotta sellainen “laumasuoja” syntyisi.

Anonymous

On sanottu monenkin suomalaisen asiantuntijan toimesta, että n. 80 prosentilla väestöstä pitäisi olla immuniteetti.

Anonymous

Yleisin arvio n. 60% väestöstä.
Laumasuojan hankkiminen vaatii, että virukselle voi tulla immuuniksi. Edelliseen SARS:n syntyi immuniteetti henkilöstä riippuen n. 6-9kk:si. Kiinan ja Korean kokemusten perusteella myös tähän SARS:n syntyy vain lyhyt immuniteetti, ns. tuplasairastuneita tunnetaan molemmissa maissa lukuisia.

Puolueeton

Ainakin Yle viestintä pohjustaa sopeutumista laumasuojaan. Siihen tähtää myös THL vähättely kuoleman tapauksista, joita voi olla tuplasti kuten Ruotsissakin. Vaikeaa on suojautua, kun ei ole siihen välineitä ja monet uskovat valheisiin ettei niistä olisi suuri apu. hallitus on tiukilla jo saamattomuudestaan hankkia niitä terveydenhoidossa työskenteleville.

Joka mokaa se maksaa

Koskas Kiinalta aiotaan alkaa vaatia vahingonkorvauksia?

Qroquius Kad

Kukahan niitä vaatisi ja millä muskelilla? Viimemainittua kun Kiinalla on joka suhteessa niin paljon, että se voi tehdä mitä lystää.

T

Hyvä pointti. Kiina ei ole edes raaka-aineiden osalta niin köyhä kuin Japani. Jos maa X kieltäytyisi myymästä öljyä, niin eiköhän aina löytyisi maa Y joka mielellään möisi öljyään Kiinaan varsinkin nyt matalan kysynnän aikana, jolloin on enemmän ostajan kuin myyjän markkinat.
Kiinalla on myös vahvat asevoimat, jota kukaan tuskin haluaa haastaa. USA-Kiina kovapanosammunnoissa USA todennäköisesti voittaisi, mutta saisi kilpailussa sen verran pahasti selkäänsä että putoaisi suurvalta-kategoriasta.

Kolleke Fun Fest

No jospa ihmiset päättäisivät että eivät osta enää Kiinan skeidaa ja yritykset toisivat tuotantoa takaisin. Se olisi sillä selvä eikä mistään Kiinan muskeleista olisi mitään iloa.

Aappa

Kreetta Tuunperk, poliisi Taponen ja rinssi Tsaarls ovat kuulemma ainakin jo sairastaneet, ehkä. Kenestäkään muusta en ole varma.

Anonymous

Sairastuneet. Mutta mitä kahden nillittäjän perussairaudet on, lieneekö koskaan parantuvat.

Sivullinen

Tanskassa oli myös tutkittu verenluovuttajia; siellä vasta-aineita oli löydetty vain 22:lta, kun testattuja oli 1487. Verenluovuttajat eivät kylläkään ole kovin edustava otos väestöstä ja tulos ehkä kuvaa paremmin oireettomasti sairastaneiden määrää.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/doedelighed-skal-formentlig-taelles-i-promiller-danske-blodproever-kaster-nyt-lys

Jeppe juo

Onko tartunnan saanut = immuuni vai sellainen joka on saanut sivuosuman ja kunnon altistumisesta sitten kuitenkin sairastuu?
Lavasta kaljaa tulee kiva pöhinä ja pikku turvotus, mutta mäyräkoirasta viruvalgea saattaa jo tulla päänsärkyä

Don Toro

Mistäpä sen tietää onko saanut tartunnan kun ei testata. Itse olen hoitsu kotikaranteenissa. Oireettomana onneksi.