Värmdö panostaa tulevaisuuteen, preppaa afgaaneja työhön

Skärmbild (320)

Ruotsin afgaanilaki eli koululaki, joka astui voimaan kesällä 2018, on monille hieman mysteeri. Laki tarkoittaa sitä, että yksintulleella lapsukaisella on mahdollisuus saada ikuinen oleskelulupa Ruotsiin jos tietyt ehdot täyttyvät.

Laki koskee kaikkia henkilöitä, jotka on rekisteröity yksintulleiksi lapsiksi ja tulleet maahan ennen 24. marraskuuta 2015. Lisäksi henkilön on pitänyt odottaa vähintään 15 kuukautta ennen kuin ensimmäinen kielteinen on saatu ja hänen on pitänyt olla täyttänyt 18 vuotta ennen kuin ensimmäinen kielteinen on saatu.
Kun ja jos nämä ehdot täyttyvät niin henkilö saa tilapäisen oleskeluluvan: jos henkilö on saanut suoritettua tutkinnon jossakin toisen asteen koulussa, aikuiskoulutuksessa, kansanopistossa tms. Sitten kun tutkinto on suoritettu, niin yksintulleella on kuusi kuukautta aikaa hankkia itselleen vakituinen työ tai määräaikainen työ kestoltaan vähintään kaksi vuotta. Jos tämä onnistuu, se palkitaan ikuisella oleskeluluvalla.
Tässä on nyt taas yksi sellainen kipupiste, jossa ruotsalaiset turvapaikka-aktivistit ovat näyttäneet, että he osaavat tehdä hyvistä asioista vielä pikkuisen hyvempiä.
Nimittäin tämän asian ympärille on syntynyt sen seitsemää ”työpreppausta” ja illanistujaista, joissa aktivistit opettavat afgaanilapsille CV:n tekoa, työnhakemista ja yleisesti kaikkea työntekoon liittyvää. Tarkoitus on siis valmistella afgaanilapset sellaiseen iskuun, että he varmasti saavat sen vaaditun työpaikan.
Esimerkiksi Värmdön kunta Tukholman naapurissa on erityisen tunnettu näistä ”hyvistä voimista”. Kunta ja seurakunta ovat yhdessä paikallisen turvapaikkayhdistyksen kanssa puuhanneet vuosien aikana monenlaista hyvää erityisesti afgaanilapsille. Värmdöstä voidaan hyvällä syyllä sanoa, että se on afgaanimagneetti.
Seurakunta puuhaa tällä hetkellä täydellä höyryllä ”työpreppausta” afgaanilapsille, jotta nämä todellakin saisivat työpaikan. Aktivistit etsivät tietenkin ensinnäkin oikeita työpaikkoja, mutta sitten hakusessa on ikään kuin oikeita työpaikkoja. Jos sattuu, että joku parturiksi valmistunut afgaani ei saakaan työpaikkaa niin on hyvä olla varasuunnitelma b; pöytälaatikkofirma, joka ottaa palleron töihin.
Toisaalta, on tullut esille, että loppujen lopuksi hyvin harva afgaanilapsi jaksaa opiskella ja käydä koulussa. Koululaki koskee noin + – 10 000 yksintullutta.
 
 
Paypal

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Lill-Afghanistan Värmdö
Lill-Afghanistan Värmdö
21.4.2020 12:53

Värmdössä on iso joukko yksityisyrittäjiä, pikkufirmoja. Monet afgamiesten kanssa touhuavista naisista ovat juuri tällaisia tai sitten (aisuri)aviomiehellä on oma firma. Sitä voi käyttää monella tavalla hyväksi.
Työpaikka afgamiehelle tehdään vaikka väkisin, näin on päätetty. Viis siitä että maassa on kohta 10% työttömyys. Ei ole kartalla/”finns inte på kartan” että tässä epäonnstuttaisiin kun ananaksiin on vuosikausia satsattu valtavat määrät aikaa ja rahaa ja vähän muutakin.

Rudolf
Rudolf
22.4.2020 09:04

Saako raiskaamisesta ruotsissa palkkaa?

Goobeli
21.4.2020 12:55

Ei Papu-ukot töihin lähde! Suvakkien kanssa on kyllä kiva kerhotoimintaa harrastaa CV:n teon, lastentarhavierailujen, lerssin heilutuksen, yms. parissa. Mutta töihin? Sallikaa minun nauraa (=tukehdun nauruun)
Ainoa CV, mitä karvapallero tarvitsee on kuva lerssistä johonkin web-palveluun, josta batiikkinoitukaiset voivat valita sopivan karvapalleron elätikseen.

kanander
kanander
21.4.2020 13:21
Vastaa...  Goobeli

Totuus on yksinkertaisesti julma. Sinäkin tiedät sen.

Goobeli
21.4.2020 13:47
Vastaa...  kanander

Näin se ikävä kyllä on…
Olen katsonut/lukenut Pasilan trollitehtaan, Bauer:n kalottilakkimedian, maksettujen lehdistötukifirmojen(ent. Almu, Erkkolainen, (P)ilkkojen, jne.) säälitarinoita kaukomailta, juttuja kauheista matkoista kohti läntistä sponssiparatiisia, oppimis- ja osaamisjuttuja, juttuja työvoimapulan ja väestörakenteen korjaavista jumalten lahjoista, hellyttävistä rakkaussuhteista, iloisia perheuutisia, jne, jne, jne.
Kaikki tuo on kuitenkin ihan vaan keksittyä PASKAA.
Totuus on hyvin julma ja yksinkertainen, Siitä me maksajan osassa olevat maksamme kovan hinnan…

Bar Baari
Bar Baari
21.4.2020 18:38
Vastaa...  Goobeli

Miksiköhän toimittajien sanotaan olevan juoppoja ?
Niitä kenties hävettää itseäänkin noi kirjoitukset niin paljon ettei sitä selvin päin kestä.

Klarsyn
Klarsyn
21.4.2020 14:50

Ilman huoltajaa maahan tulleille turvapaikanhakijoille etsitään Suomessa kummiperheitä. Eilisessä Puoli Seitsemän -ohjelmassa ylistettiin sitä autuutta mikä suomalaisperhettä kohtaa kun se saa kiitollista vuorovaikutusta vieraan kulttuurin edustajalta, joka on vaivojaan säästämättä raahautunut monen maan läpi juuri meidän iloksemme. Siihen ei moni suomalainen pystyisi. Diakonissalaitos harjoittaa tätä toimintaa musliminuorten kotouttamiseksi taikka siis meidän kotouttamiseksi muslimikulttuuriin, tuskin uskallat kummina tarjota sianlihaa tai pyytää vierasta ottamaan huivinsa pois ruokapöydässä. Diakonissalaitos ei kerro auttaako se suomalaisia syrjäytyneitä nuoria vastaavalla tavalla vai onko tämäkin toiminta vain etuoikeutetuille tarkoitettua.

Juha Sipilä
Juha Sipilä
22.4.2020 19:58
Värmdön vanhukset kuolevat nälkään
Värmdön vanhukset kuolevat nälkään
23.4.2020 11:50

Värmdön kunnan kaikki kynne(ttömä)lle kykenevät klimakteeriekiimaiset batiikkinoidat pyörivät kuin sittisontiaiset paskakasan ympärillä kilpaillessaan afgaanimiesten suosiosta. Afgaaneille on jo kohta viiden vuoden ajan keksitty kaikkea kivaa maan ja taivaan välillä. Heitä paijataan kuin kultakimpaleita.
Samaan aikaan kuolevat Värmdön vanhukset nälkään, esim. Djurohemmet’in asukkaista 70% on aliravittuja. Myös ylilääkitys ja lääkehuumattujen vanhusten kaatuileminen lonkkamurtumineen kuuluvat Värmdön vanhustenhoidon normaaliarkeen:
Imagehttps://www.nvp.se › Varmdo › fort…
Webbresultat
Fortsatta brister på boenden — kraftig ökning av mediciner – NVP.se – Nacka Värmdö Posten på nätet
erland bridell från http://www.nvp.se