Pitäisikö koronatestausta lisätä?

pexels-photo-2128817
Photo by David Garrison on Pexels.com

Pitäisikö koronatestausta lisätä? En ole mikään sairaanhoitoalan ammattilainen enkä tiedä viruksista mitään. Paitsi sen, että Linuxissa niitä ongelmia ei ole.

Tarkoitan lähinnä sitä, että jos ihminen epäilee sairastaneensa tai sairastuneensa koronaan niin eikö silloin tällaiset henkilöt pitäisi testata automaattisesti. Että tällaiset lähes oireettomat viruksenkantajat eivät ainakaan vahingossa levittäisi virusta. Varsinkin kun nyt on tullut esille, että monilla ihmisillä ei ole mitään sellaisia oireita, jotka voisivat viitata koronaan. Tai jos on, niin oireet ovat vähäisiä eikä monella tule edes mieleen, että kyse voisi olla koronasta.
Tämä ajatus tuli nyt jälkikäteen mieleeni siksi, että itselläni alkoi noin kuukausi sitten kummallinen päänsärky. En ole ikänäni potenut mitään migreeniä tai muitakaan päänsärkyoireita, kuin ehkä harvoin kankkusessa. Minulla ei ole mitään sellaisia sairauksia, joissa oireena on päänsärky. Verenpaineetkin ovat sellaisissa lukemissa, että sitä kautta ei voi jomotusta tulla.
Mutta kuukausi sitten tosiaan alkoi jostain mystisestä syystä kummallinen päänsärky, jota kesti muutaman viikon. Päätä jomotti vaihtelevasti. Oli tunteja, että jomotusta ei ollut, mutta sitten oli päiviä, jolloin se jatkui aamusta iltaan, Jomotus ei myöskään hävinnyt millään päänsärkylääkkeillä. Tuona päänsäryn aikana oli jotenkin kummallinen sumuisa olo, siis silloin kun kipu oli päällä. Sitten jomotus pikkuhiljaa loppui eikä siitä ole enää tietoakaan.
Missään vaiheessa ei tullut mieleenkään, että se voisi olla koronaa, sillä mielessä oli, kuten luultavasti kaikilla, että jos virus iskee, niin oireet ovat suurinpiirtein viittä vaille kuolema. Ei ollut muita oireita; yskää, kuumetta tms oireita, joita viruksesta kerrotaan tulevan.
Tätä taustaa vasten ajatellen voisiko ihmisiä, joilla on erilaisia oireita, testata enemmän. Itse en osaa sanoa, sillä en ole alan ammattilainen.
 
 

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jaaha
Jaaha
22.4.2020 23:23

Juuri tästä syystä olisi tärkeää että viranomaisten tieto olisi parasta mahdollista, eikä ihan mitä sattuu. Alusta asti totisesti tiedettiin, että suuri osa sairastaneista on lähes oireettomia, monta muutakin asiaa on totisesti alusta asti tiedetty ja kun on kunnollisia tietolähteitä seurannut on ollut näistä asioista tietoinen ja voinut kauhuissaan seurata surkeaa toimintaa (tai toimimattomuutta) ja tiedotusta, joka viralliselta taholta on tullut. Rajat olisi pitänyt viimeistään tammikuussa olla kiinni, kun tiedeyhteisöstä tuli laskelma, että pandemia on käsillä maaliskuun alkupuopuoliskoon mennessä. Näin myös kävi. Jo kiinasta tuli kaikki tuo tieto, ei tietenkään WHO:n eikä Kiinan ansiosta, vaan niiden jotka pitivät asioita silmällä ulkopuolelta.
Nyt kun tautia ja kaikkia sairastavia on jo kovin vaikea jäljittää, kun niitä on niin paljon, tilanne on varsin vaikea, mutta pitäisi silti todellakin testata niin paljon kun mahdollista ja tutkia tartunnan saaneita, toipuneitakin ja oireettomia. Eristää kaikki jotka voivat tartuttaa ja käytännössä laatia toimintamalleja, jotta ihmiset kaikkialla eivät tartuta toisia.
Kaikki jotka eivät ole virusta saaneet ja ymmärtävät siitä tarpeeksi, tietävät, ettei esim. ole kovin turvallista mennä sairaalassa käymään mistään muustakaan syystä, koska asiakkailla ja hoitohenkilökunnalla ei ole mitään suojia kasvoillaan. Myöskään kauppaan ei uskalla mennä, koska sielläkään ei ole mitään oikeasti toimivaa varrautumista johon voisi luottaa.
Sairaalat sitten vielä syyllistävät potilaita rohkeuden puutteesta ja houkuttelevat sairaalaan väitteellä, että tartuttavat potilaat pidettäisiin turvallisesti muiden hoitoyksiköiden ulkopuolella, joka on ihan epäolennaista kun kuka tahansa oireeton voi tartuttaa sairautta ja vaikka sydänvikaiselle, joka saattaisi tarvita hoitoa sairaalassa, tai kenelle tahansa joka on syystä tai toisesta riskiryhmässä voi tämä virus olla niin vaarallinen ettei uskalla mennä sairaalaan, koska viranomaisiin ei enää voi luottaa koska he tietoisesti ja avoimesti valehtelevat patologisesti kok ajan levittäen väärää tietoa ja väärää turvallisuuden tunnetta.
Ei tarvitsisi kuin tehdä oikeasti toimivia turvatoimia niin ihmiset uskaltaisivat jatkaa elämäänsä, mutta ei, pakko säästää joku muutmama sentti niistä kankaanpalasista naamoilla, vai mistä helvatosta tässä on kysymys?

Jaaha
Jaaha
22.4.2020 23:34

Viranomaiset luovat jatkuvasti vaihtelevaa ja miljoonalla tavalla virheellistä kuvaa tästä taudista ja viruksesta. Viruksen ja taudin nimetkin sekoitetaan toisiinsa koko ajan.
Numeroita jä käyriä käsitellään ihan miten sattuu ilman niiden taustaan liittyvää merkitystä.
Väitetään, että testausta esim. tehdään eniten heliingissä, jossa sitä tehdään keskinmäärin 40% vähemmän kuin muualla suomessa suhteutettuna varmistettuihin sairastaneisiin. Turusta taas saisi mielikuvan alhaisesta testauksesta, mutta siellä suhteutettuna tapauksiin testaus on 40% Suomen keskiarvoa korkeampaa, Tampereella testaus on vielä reilusti tätäkin ahkerampaa. Nämä vääristävät lukuja helsingin hyväksi, sillä siellä jää oletettavasti enemmän tapauksia pimentoon. Tämä saa poliitikotkin kuvittelemaan Helsingin tilanteen oletettua paremmaksi kun YLE piirtelee vääristäviä käyriään.
Lisäksi kuolemien osuutta mainostetaan virheellisesti ylisuurena ja sitten saadaan aikaan hirveästi keskustelua tästä kuolleiden numerosta, joka on oikeastaan aika epäolennainen asia.
Viruksen pääasiallinen vaarallisuus on sen kyky vairioittaa niitäkin sairastavia, jotka eivät kuole ja mahdollisesti aiheuttaa muutoksia jopa oireettomille tavalla, josta saadaan laajemmin tietoa vasta kenties vuosien päästä.

Jaaha
Jaaha
22.4.2020 23:43

Esimerkki. Suomen keskiarvo on, että testatuista 6.5% on tartunnan saaneita, JOS Helsingissä olisi tämä sama keskiarvo olisi helsingissä tehdyt testit lukumäärältään Helsingin tartunnat kerrottuna 15,384615385. (100÷6,5=15,384615385) Tuo tekee reilusti yli 40000 testiä, ja näin montaa testiä Helsingissä ei todellakaan ole tehty, vaikka se on pahin epidemia-alue. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että testaus suhteessa epäiltyihin tapauksiin ja sairastaviin on ollut Suomen laiskimmasta päästä juuri Helsingissä ja uudellamaalla ja että sillä alueella on todellisuudessa tartunnan saaneita suhteesa varmistettuihin enemmän kuin muualla Suomessa ja tämä vääristää koko taudin seurantaa sitten.

Testing, testing, ABC
Testing, testing, ABC
23.4.2020 01:51

Kaikki pitäisi testata ja testata myös immuniteetti. Immuunit töihin, sairaat ja kantajat hoitoon ja valvontaan. Teksti maksaa vain 10-20kr kipale.

Sivullinen
Sivullinen
23.4.2020 02:34

”You cannot fight a fire blindfolded. And we cannot stop this pandemic if we don’t know who is infected.
We have a simple message for all countries: test, test, test.
Test every suspected case.”
https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarks-at-the-media-briefing-on-covid-19—16-march-2020

Anonymous
Anonymous
23.4.2020 11:27

Täällä on ollut kanssa abaut kuukauden samanlaista päänjomotusta.
Kärsin myös migreenistä mutta tunnitan sen heti jos iskee ja aina ennen iskemistään.
Tämä pääkipu ei ole migreeniä sillä siitä ei ollut mitään kehovaroitusta ennen iskua eikä kipu ole samanlaista.
Tämä pääkipu tuntuu kun pää olisi hiiekkaa täynnä, painavalta ja tuntuu kun olisi humalassa.
Muutaman kerran on pyörtyminen ollut jo lähellä, kuumetta ei silti ole yhtään, ei maha kuralla, ei yskää, eikä myöskään kurkkukipua.
Joten tuskin on koronaa.

Jaaha
Jaaha
23.4.2020 12:16
Vastaa...  Anonymous

Coronaperheessä on tietty monia viruksia, tästä SARS2 viruksesta jonka aiheuttama tietty taudinkuva on nimitetty nimellä COVID-19 voi aiheutua juuri mainitsemiasi oireita, kun SARS2 infektoi pään seudun limakalvopäälysteisiä onteloita. Jokaisella virus leviää yksilöllisesti, esim. supertartuttajat ovat sellaisia, joilla sitä kertyy erityisen paljon kurkunpäähän, jolloin uloshengityksesssä ja puhuttaessa viruksia on savusumussa paljon mukana.
Sen lisäksi SARS-2 viruksia on ainakin kolmea mutatoitunutta päähaaraa joiden eroista toisiinsa tarvitaan lisää tietoa, mm. se, onko yhden sairastaminen suoja toisia vastaan ja kuinka pitkiä immuniteettejä sairastamisista muodostuu.

Aivot tai munat?
Aivot tai munat?
23.4.2020 11:57

Olikohan se Expressenistä kun luin että virus kätkeytyy miehillä kiveksiin.

Koronafirinä ja muut kummat oireet
Koronafirinä ja muut kummat oireet
23.4.2020 12:09

Tässä lääkärivideossa on paljon informaatiota, på svenska:
https://www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/coronapirret-udda-symptomet-du-ska-se-upp-med/

T
T
23.4.2020 15:15

Mielenkiintoista. Olisi kiinnostavaa kuulla vasta-ainetestin tulokset. Jos rahalla ei olisi väliä tekisin sen testin ihan mielenkiinnosta. Jos vaikka olisin ollut kantaja. Todennäköisesti itsellä oli ihan lievä normiflunssa tuossa päälle kuukausi sitten, mutta kuka tietää….

Birgit
Birgit
23.4.2020 17:00

Covid-19 todellinen tola on alkanut valkenemaan. Jussi Siitarinen: https://www.bitchute.com/video/H1jPCMPwt1yj/
Kyse on todellakin eksosomeista.