Ramadan alkaa, miten vääräuskoisen kuffarin kannattaa toimia?

pexels-photo-2608353
Photo by Abdullah Ghatasheh on Pexels.com

Huomenna tärähtää tulille kuukauden kestävä islamilaisen maailman ramadan-paastokuukausi. Miten vääräuskoisen kuffarin, joka sattuu asumaan monikulttuurisessa lähiössä, pitäisi suhtautua ramadaniin?

Muslimeilla on tapana kerääntyä auringonlaskun jälkeen huoneistoihin tai kerrostalojen pihoille mässäilemään pitkälle aamuyöhön. Meteli on kovanpuoleista kun kymmenet iloiset ihmiset mättävät iftaria suuhun. Kerrostaloissa on tapana pöngätä alaovi auki ja pitää huoneistojen ovia avoinna käytäville, jotta vierailijat pääsevät vapaasti kulkemaan talosta taloon.
Vääräuskoisen pitää tässä tilanteessa toimia päättäväisesti. On pidettävä kiinni hiljaisuudesta, joka on yleisimmin klo 22.00 – 07.00 tai jotain. Itse sain takavuosina asumassani talossa vittumaisen miehen maineen, koska kävin aina ottamassa pöngän pois alaovelta. Kävin puolen tunnin välein alaovella tarkistamassa tilanteen ja aina kun käytävämatto oli laitettu pöngksi niin suljin oven.
Niin ikään kun huoneistojen ovet jätettiin käytävälle auki, niin kävin aina sanomassa vittumaisen pistävästi SSSssshhhh! Hiljaa! Kun tätä toistaa heti ensimmäisestä päivästä alkaen niin loppukuu meneekin sitten rauhallisesti. Pitää vain tylyn ystävällisesti pyytää ihmisiä olemaan hiljaa, ”Me työssäkäyvät nukumme!”.
Monesti muslimimiehet kerääntyvät kirkumaan kerrostalon pihalle. Nyt näin koronaviruksen aikaan voi ihan hyvin soittaa poliisit paikalle jos väkimäärä on sallittua suurempi.
Vääräuskoisen kannattaa siis olla tylyn kohtelias eikä antaa periksi missään. Kannattaa vedota taloyhtiön hiljaisuuteen ja siihen, että aamulla pitää mennä töihin.

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Darkness awaits
Darkness awaits
23.4.2020 18:29

Juurikin näin! Saas nähdä keksiikö joku hassu vääräuskoinen mennä keskellä mölyävää keharilaumaa yskimään.. Jäämme odottelemaan tuloksia. Se, että muslimit tajuaisivat pysyä hissukseen omissa oloissaan näinä korona-aikoina ei tietenkään tule missään nimessä kysymykseen, jestas mikä suorastaan naurettava ajatus. Ei minua haittaa yhtään jos Allahin suoma virustorjunta ei olekaan 100% varma.. Ehkä muslimimiehetkin pitäisi säkittää?

ro
ro
23.4.2020 19:57
Vastaa...  Darkness awaits

Ei ehkä, vaan pitää säkitää myös koronaa perään ja pussinsuu jeesusteipillä kiinni!

Anonymous
Anonymous
23.4.2020 20:38
Vastaa...  ro

Älä nyt – kerrankin säkitys suojelee ulkopuolisia kun pöpöt pysyvät säkin sisällä =)

pensavero ylös - vihreät yhteydet
pensavero ylös - vihreät yhteydet
24.4.2020 00:02
Vastaa...  Anonymous

Paskanmarjat. Suomaalaiset istuvat mökeissään ja puivat nyrkkejään. Sitten soittavat kansanratioon ja vittuilevat. Siinä se, mikään ei tule muuttumaan – Ramadan pidetään ja muslimit valloittaa etelä-suomaan.

Saman arvoisia kaikki
Saman arvoisia kaikki
24.4.2020 01:48

Hyvä, että edes Kansanradioon soittavat. Joskus kuuntelin, oli mukava kuunnella ihmisten mielipiteitä. Siellä oli paljon asiaa, pointteja ja näkökulmia. Suunnattomasti rasitti vain toimittajan ylimielinen ja vähättelevä asenne soittajia kohtaan. Voiko olla mitään typerämpää, kuin asettua ihmisten yläpuolelle ja ajatella olevansa parempi kuin muut milloin mistäkin syystä. Kaikki ollaan vain ihmisiä ja samat ahneet madot meitä odottavat mullan alla. Turha kukkoilla.

h44
h44
23.4.2020 19:16

Aamuseiskalta huomaavaisesti grindmetallia tms. kiihkeää tykitystä ämyreistä voluumit kaakossa ”soljumaan”, tietenkin parvekkeen ja rappukäytävän ovet auki.

Anonymous
Anonymous
23.4.2020 19:31

Kysyisin Paavolta, miksi haluat edistää islamin valtaa käyttämällä kristityistä termiä vääräuskoinen. Sanaa käyttävät muslimit, mutta miksi sinä. Ei kannata vähätellä islamin valtapyrkimyksiä. Jotkut myös kääntyvät islamin uskoon. Siinä vaikuttavat osaltaan myös käytetyt nimitykset.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
23.4.2020 19:59
Vastaa...  Anonymous

Koska Paavo on itse sanonut olevansa siionisti.

Jaaha
Jaaha
24.4.2020 00:19

Onko niillä muuten erillistä nimitystä, muuta kuin vääräuskoinen, jumaluskottomille, vai ovatko liian järkyttyneitä koko ilmiöstä kyetäkseen keksimään sellaista?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
24.4.2020 04:30

Alkossa käydessäni maksan jizzyaa. Pitäisi tilata Tallinnasta lesti.

Acc358
Acc358
23.4.2020 22:00
Vastaa...  Anonymous

Olikohan tuo sanankäyttö ollut huumoria. Kannattaa tietysti olla omaksumatta vastustajan sanastoa, kun kuvailee omaa väkeään eli maallistuneita muodollisesti kristittyjä.

Anonymous
Anonymous
25.4.2020 10:33
Vastaa...  Acc358

Kristittyjen kannalta kaikki muslimit ovat vääräuskoisia.
Voitaisiinkin tervehtiä jokaista vastaantulevaa muslimia näin ramadanin kunniaksi vääräuskoiseksi.
”Tere muslimivääräuskoinen, se on sitten ramadania pukannut?”
”Mitäs vääräuskoinen, näyttää ramadanruoka maistuneen.”
Ym. ym.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
23.4.2020 19:39

Ehdottaisin Yerushaleim shel Zahav Shuli Natanin 1967 toukokuussa tekemänä levytyksenä, sillä jos millä voi lämmittää tämmöinen kuffari hyviä naapurisuhteita oikeauskoisten muslimien kanssa. Lisäksi vaikka youtubelta dokkareita missä laskuvarjomiehet vapauttavat itkumuurin ja miehittävät kalliomoskeijan niin että naapuritkin näkevät ja kuulevat.
Porukka fuskaa täällä ramadanin vietossa, ramadanin paaston alkua ja loppumista ei määritetä kuten oikeauskoisen pitäisi tehdä mustalla ja valkoisella villalangalla.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
24.4.2020 04:40

He kaikki ovatkin vääräuskoisia ja heitä odottaa… No, kertokoot päivystävä imaami. Jos Pohjolassa on elossa oleva muslimi, se ei ole muslimi alkuunkaan. Syövät valoisan aikaan, kauhistus se on Allahille. Imaami ei ole se taho, joka määrittää Auringon liikkeet. Imaami ottaa Allahin tehtävän, siitä on koituva kaikkein ankarin rangaistus.
Pelastautukaa! Muuttakaa sinne, jossa Allahin tahtoa voi kunnioittaa nääntymättä nälkään. Suomessa eläessänne olette kadotetut.
P.S. Onko extraläski somaliakka se, joka noudattaa islamia? Diabeteksen hankkimalla ei tartte rämädäänistä piitata.

hieno homma
hieno homma
23.4.2020 19:50

Samaa mieltä, asuessani muslimimaissa alkoi oikeasti vituttaa kun aamulla n. klo.4.00 alkoi minareetista imaami ulvomaan kuin susi ja voi saatana notta meikäläiseltätähän siinä käämi paloi! 😡 Olihan niitä maltillisiakin vaan ei saudeissa. Perkeleet saisivat ulvoa kotimaissaan vaan jouduin siellä olemaan työni takia enkä perkele takaisin mene……

KJ
KJ
23.4.2020 20:15

Hiekkojen ja rullien ison aallon Suomeen tullessa huomasin, että ne miehet kirkuvat (varmaan khat-päissään) meidän mutsin silloin asumassa kerrostalossa. Olin yötä kerran haramadin aikaan ja raivosin keskellä yötä parvekkeelta että turvat kii ählyt ja kytätkin koitin soittaa. Siitä ei tullut mitään.
Kerrostalo oli silloin VVO ja Kojomo päätti tehdä niin että nostetaan ihmisiltä vuokra niin korkeaksi, ettei siellä voi asua kuin kehitysvammaiset.
Vittu miksikä paskataloksi se muuttui. Nyt se on täynnä elukoita jotka puree postinjakajia.
Pitäis sulkee noi kaikki johonkin kesäleirille tai jotain.

Aappa
Aappa
23.4.2020 20:46

Aika hurjaa tommonen koko kuukauden kestävä paasto. Johan, anteeksi Muhammed, siinä laihtuu aivan silmissä – eipä ihme, että pitää levätä potkötellä aamupäivä, että jaksaa edes käydä kaupassa illalla.

hieno homma
hieno homma
23.4.2020 21:22

Ramadan, asuessani arabimaissa ei miellyttänyt kuunnella niiden ulvontaa minareetista klo.4.00 aamulla, töissä siellä ollessani alkoi närästämään tämä ulina joka häiritsi vitusti…. oliko tämä kommentti sovelias? Väitän että tiedän näiden tavat jotka eivät sopineet meidän työorganisaatioon…..

Piikki lihassa
Piikki lihassa
23.4.2020 21:30

Näin tämä etenee, askel askeleelta. 10-15 vuoden päästä joudutaan sietämään minareettiulinaakin.

ike
ike
26.4.2020 05:37
Vastaa...  Piikki lihassa

En nyt oikein tiedä. Kyllä siinä vaiheessa alkaa varmaankin kansalaistottelemattomuus nostamaan päätään. Voi tulla laiterikkoja tai sähkökatkoja kyseisiin paikkoihin. Kovilla vahvistimilla kun toimivat.

Klarsyn
Klarsyn
23.4.2020 21:59

Olen kerran ollut Konstantinopolissa (Istanbul islamilaisille) ramadanin aikaan, hotelli sijaitsi tavallisen asuintalon naapurissa, siinä oli sitten ohjelmaa illalla ja yöllä, kun tuli katsottua keittiöissä tapahtuvaa hyörinää ja naisten kantamia höyryäviä ruokakulhoja ruokailutilaan. Turistina oli tietenkin kiva mennä lähes tyhjiin ravintoloihin, ruoka ja palvelu oli hyvää.
Paasto näyttää ulkopuolisesta epäterveelliseltä syömingiltä; juomistakin välttävää päiväohjelmaa monesti kuumissa oloissa, mikä on hyvin tyypillistä islamille, pelkkää käskyihin perustuvaa rituaalia ilman aitoa hengellistä sisältöä. Ne, jotka käyvät päivisin töissä, saattavat tietyissä ammateissa, kuten bussikuskeina, nestehukasta kärsivinä, aiheuttaa onnettomuuksia, kuten ainakin Kööpenhaminassa on raportoitu.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
24.4.2020 04:50
Vastaa...  Klarsyn

Kuka tahansa voi horjahtaa bussissa. Jos siinä nyt peilit kolisevat vastaantulijan kanssa yhteen, niin 80 päiväsakkoa kuittaa tilanteen. Nouset vaan seuraavaan linjuriin ja toistat.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
23.4.2020 22:39

Oon kertonut tästä jo aikaisemminkin, nimittäin: Asuin Turussa ihan mukavassa kerrostaloyksiössä, kunnes yläpuolelleni muutti murjaani alivuokralaiseksi. Siellä alkoi sittenn ramadanin paskavietto. Löin harjanvarrella kattoon ja kippasin postiluukusta terveiseni. Seuraavana aamuna menin talonmiehen luo ( asui onnneksi samassa kerroksessa!), ja hän pisti tuulemaan… Siihen loppui murjaanien paskaramatani ! Mutta kun vielä ylempään errokseen muutti nekru, joka paskoi hissiin ja saunaan ym. taloyhtiön tiloihin, niin muutin pois. Ei sitä viitti ihan sontatunkion vieressä asua.

Ytimekkäästi
Ytimekkäästi
24.4.2020 04:52

Muslimien kuolema, olkoon sitten vaikka koronaan, on aina Allahin tahto. Muu on rasimia.

Shlomo Printz
Shlomo Printz
24.4.2020 08:57

Mutsi ja faija asu aikoinaan Pikku-huopalahdessa. Muuttivat pois ku mesta alko täyttyy sompuista ja ählämeistä. Täys slummi mesta nykyään

Maassa maan tavalla tai maatumaan.
Maassa maan tavalla tai maatumaan.
24.4.2020 10:34

Täälläpäin, missä minä asun, musulmaanit on hiljaa. Tai jos kirkuvat, niin kivusta, joka on ihan hyväksyttävä peruste tässä tapauksessa.

Acc358
Acc358
24.4.2020 11:19

” kannattaa siis olla tylyn kohtelias eikä antaa periksi missään. Kannattaa vedota taloyhtiön hiljaisuuteen ja siihen, että aamulla pitää mennä töihin.”
Ensituntumaan luulisi, että muslut saisivat raivokohtauksen huomatuksista ja ovipönkkien poistamisesta. Paavo kumminkin sai pitää päänsä. Kertomuksen opetus on, ole tyly ja asiallinen. Se on toiminut Paavon kohdalla niissä oloissa, jotka silloin vallitsivat Ruotsissa. Luulisin kumminkin, että muslujen räjähtämisherkkyys kasvaa heidän väestöosuutensa kasvaessa. Ehkä… ehkä vuonna 2050 huomauttajilta leikataankin jo pää irti.
Asiasta toiseen. Kulttuurit ovat erilaisia.
IS julkaisi 2020-04-24 jostain syystä jutun ”Yksi puhelu muutti Johanna Loukamaan, 40, koko elämän – perheenäiti joutui pakenemaan Meksikosta huumekartellin kiristyksen vuoksi”.
https://www.is.fi/viihde/art-2000006484700.html
Ja tuosta väestöstä mennään nykyään suurin joukoin luvatta USA:han asumaan ja elämään omaa kultturiaan ja haaveillaan USA:n lounaisosien liittämisestä Meksikoon.