Imaamit kertovat paastoamisen mm. pidentävän elämää

Skärmbild (340)

pexels-photo-4205570
Photo by coach jerryking on Pexels.com

Facebookin eri muslimiryhmissä uusruotsalaiset paikallistason johtavat imaamit ja uskonoppineet heittelevät rivimuslimeille silloin tällöin täkyjä. Täkyt liittyvät usein monella tavalla johonkin koraanin ajankohtaiseen tapahtumaan, terveyteen jne.

Taannoin yritin selvitellä eräässä ryhmässä väitteen perää, jonka mukaan ympärileikkaamaton mies tartuttaa naiseen kohdunkaulansyöpää. Näytti olevan hyvin yleinen uskomus, varsinkin naisten keskuudessa, että ympärileikkaamattoman miehen kuviteltiin tosiaankin levittävän jotain mystistä syöpää. Musliminaiset pitävätkin vääräuskoista ympärileikkaamatonta kuffaria naismurhaajana.
Kun yritin saada tälle väitteelle faktaa ja tutkimustuloksia, niin yleensä faktat olivat jonkin koraanikoulun tms. koraaniyliopiston ”tutkimustuloksia”, joka sitten itsessään ei perustunut yhtään mihinkään lääketieteelliseen tutkittuun faktaan vaan oli lähinnä irtoväitteitä, että näin on.
Yritin kysellä miksi esimerkiksi Suomessa tai Ruotsissa ei ole mitenkään erityisen paljon kohdunkaulan syöpää, vaikka miehiä ei silvotakaan, en saanut vastausta. Myöskään siihen en saanut vastausta, että jos tällaisia tutkimuksia olisi olemassa, ja jos niillä olisi jonkinlaista lääketieteellistä painoa, niin lienee itsestään selvää, että miehiä silvottaisiin länsimaisessa kulttuurissa enemmän.
Viimeisin tällainen täky liittyy ramadanin paastoamiseen. Facebookin muslimiryhmä jakaa linkin muslimer.se:n sivuille (joka on puhtaasti uskonnollinen propagandan tuottaja), jonka artikkelin mukaan paastoamisella on useita positiivisia terveysvaikutuksia, jotka on vahvistettu lääketieteellisissä tutkimuksissa.
Artikkelissa väitetään, että ”tutkimukset ovat osoittaneet”, mutta mitään tutkimusta ei kuitenkaan ilmoiteta. Tutkimukset ovat joka tapauksessa osoittaneet, että kausittainen paastoaminen mm. lisää elämän pituutta, pumppu toimii paremmin ja vähentää useiden vakavien sairauksien riskiä.
Artikkelissa väitetään, että verenkierto paranee paastoamisen aikana. Kun 10 % verestä menee ruuan sulattamiseen, niin fakta on, että pumppu jytkyttää paremmalla suhteella. Verisuonten rasvaa poistuu paastoamisen aikana ja aivotkin käyvät kuin supertietokone.
Niin ikään väitetään, että paastoaminen  parantaa immuniteettiä. Esimerkiksi potilaat, jotka ovat syövän takia kemoterapiassa, joka itsessään heikentää immuniteettiä, niin tätä voidaan paastolla parantaa. Paasto parantaa solujen uusiutumista ja jarruttaa vanhenemista. Tosin maailman eri eliniän ennusteen mukaan islamilaisissa maissa on matalampi eliniän ennuste kuin vääräuskoisissa ei-islamilaisissa maissa.
Jne jne. Artikkelissa ei siis anneta mitään lääketieteellisiä lähteitä näistä terveysvaikutuksista. Artikkeli on käännetty melko suoraan jostain arabiankieliseltä nettisivulta. Loppuun on sitten lämätty joku kälyinen Youtube-pätkä, jossa joku sössöttää englanniksi paastoamisen hyvyydestä.
Tätä taustaa vasten tulee joskus mietittyä, että mitäkähän niissä islamilaisen maailman lääketieteen yliopistoissa oikeastaan opetetaan.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Esa
Esa
26.4.2020 21:35

Pieni paasto ei ole ollenkaan pahasta kropalle mutta asialla ei näiden retardien paaston kanssa ole mitään tekemistä. MOT

Anonymous
Anonymous
27.4.2020 10:58
Vastaa...  Esa

Ei nää mitään paastoa. Yöllä saa syyä kun on pimeää. Akoilla liiterin kärryt pursuaa ramadanin aikaan. Puuta heinää että muka paastoavat. Syömäkielto on vaan valosalle ajalle.

kanander
kanander
27.4.2020 11:32
Vastaa...  Anonymous

Näinhän se on. Ei se ole paastoamista, että siirretään syöminen päivästä yöhön. Ei ne kalorit siitä vähene. Niitä voi olla juhla-appeessa jopa enemmän kuin päivällä.
Pilin nylkemisestä ei liene muuta hyötyä kuin se, että peräreiän rynkytyksessä ei jää kakkaa esinahan alle.

NoNiin
NoNiin
28.4.2020 08:59
Vastaa...  Anonymous

Normi pätkäpaasto, jossa voi syödä esim. 6 tunnin aikana normisti ja paastota 18 tuntia.
https://www.duodecimlehti.fi/duo13396
Imaami on tässä asiassa oikeassa.

Jaaha
Jaaha
26.4.2020 21:36

USA:ssa ja Kanadassa ihan tavallisten länsimaisten kristittyjen ja ateistien keskuuteen on onnistuttu levittämään täysin perättömiä lääketieteellisiksi naamioituja uskomuksia, että esinahan poistaminen olisi hygieenialle hyödyksi. Siellä ihan oikeasti saatetaan jopa ihmetellä, että Eurooppalaiset eivät ympärileikkaa lapsiaan. Siellä stä eivät kuitenkaan ole levittäneet niinkään Muslimit vaan Juutalaislobbarit.
…Mut joo, Paaston terveellisyydestäkin tapaa väitteitä uskontojen ulkopuolellakin, ja huuhaata ovat. Myös ns. paasto-detoxaaminen on huuhaata. Detoksaamiseen ei tarvita paastoa, vaan terveellinen, monipuolinen ja säännöllinen ruokailu on aina parasta, huonoa ruokaa pitää välttää ja varsinkin säännöllisesti syötyä. Myös erinäisiä siemeniä sun muita terveysruokia pitää välttää liian usein ja liikaa syömästä.

KJ
KJ
26.4.2020 23:56
Vastaa...  Jaaha

Joskus nyrkkeilyvalmentaja kehotti kokeilemaan paastoa. Neuvoi tekemään perähuuhtelun ettei paska ala imeytymään takaisin. En tiedä vieläkään että alkaako se. No pari päivää oli nälkä ja hirveä nälkä. Sitten kolmantena ja neljäntenä päivänä näläntunne katosi kokonaan, mutta oli heikko olo. Sitten juotiin mehua missä sokeria. Viikko kesti ja se kyllä tuntui hyvälle. Putosi monta kiloa paino ja rasvat poistui.
En tiedä oliko siitä hyötyä ja se vielä että syöminen piti aloittaa tosi hissukseen ettei laattaa ja saa kramppeja. Sellainen juttu me tosiaan tehtiin. Tämä oli joskus 25-vuotiaana.
Mielenkiintoinen kokemus ja onhan villieläimetkin syömättä pitkiä aikoja (leijonat etc.) ja kun saa vähän antilooppia niin sulattelevat onnellisina ravintoa auringossa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
27.4.2020 02:18
Vastaa...  KJ

Ei taida petoeläin kauaa nälässä olla. Kuten totesitkin, heikoksi vetää. Et saa mitään kiinni, kun pitäisi olla huippuvedossa.

Karu totuus
Karu totuus
27.4.2020 07:29
Vastaa...  KJ

”Sitten juotiin mehua missä sokeria.”
Jo pelkästään tämä lause osoittaa, että kyse on täydellisestä humpuukista.

Jaaha
Jaaha
27.4.2020 07:59
Vastaa...  KJ

Joo, ei ainakaan nyrkkeilijälle kovin fiksua puuhaa ole. Ensimmäisenä lähtee lihaksista proteiinia ja vasta paljon myöhemmin lähtee palamaan rasva ja sitten lähtee vähän aivoistakin, ja tule tietenkin hyvä olo kun elimistö iskee säästöliekille ja syömiseen palaaminen tottakai on gutaa, kun elimistö palkitsee hormooneilla sen, että ihminen palaa takaisin elävien kirjoihin.

hannuko
hannuko
27.4.2020 10:41
Vastaa...  Jaaha

Totta. Amerikkalaisiin kommenttiosioihin on ollut hauska tunkeutua noin Eurooppalaisena. Siellä kun on ”yleisenä tietona, jonka kyseenalaistaminen on hulluutta” monia asioita joista Euroopassa on aivan täysin päinvastoinen näkemys.
Esimerkkinä juuri tuo ympärileikkaus. Ovat vakuuttuneet sen terveysvaikutuksista, mutteivät edes tajua etteivät kristityt leikkaa lastensa esinahkaa kuin Usassa. Amerikkalaisille kun on täysin tuntematonta että ainoat ympärileikkaavat kansat ovat juutalaiset, muslimit ja amerikkalaiset.
Juomaveden fluoraus on toinen asia. Kuulemma vain hullu vastustaa juomaveden fluorausta, koska näytöt sen terveysvaikutuksista ovat kiistattomat ja havaittuja haittoja ei ole. Keskustelua voi hämmentää kertomalla ettei Euroopassa vettä fluorata oikeastaan ollenkaan, koska fluorauksen haitat ovat hyötyjä suuremmat.
Ja rokotekeskustelussa on hauska ottaa esille Euroopan Pandemrix-narkolepsia -yhteys, kun hörhöt selittävät ettei rokotteilla edes voi olla minkäänlaisia sivuvaikutuksia.
Usein saa myös kuulla että on merkki konservatiivisesta ääriajattelusta vaatia henkilöllisyystodistuksia äänestettäessä, koska tämä sortaa mustaihoista väestöä. Eivät osaa kuitenkaan selittää miksi Euroopassa henkilöllisyyden todistaminen äänestettäessä on itsestäänselvää.
Ja kuulemma aborttien tekemisen rajaaminen vain lääkäreihin on hullua äärioikeistolaista konservatiiviajattelua, vaikkakin sosialistisessa ihannemaa-Suomessa tietenkin abortteja saavat tehdä vain lääkärit.
Varsinkin mustien amerikkalaisten keskuudessa on laaja ymmärtämättömyys ettei Euroopassa ole koskaan ollut mustia orjia. Yksikin sankari selitti minulle kiven kovaan miten Suomen elintaso on luotu mustalla orjatyövoimalla, ja kun yritin tälle selittää ettei Suomessa ole ollut oikeastaan ollenkaan mustaihoisia ihmisiä ennen 1970-lukua, jolloin heitä alkoi tulla suomeen vapaaehtoisesti, hän yksinkertaisesti kieltäytyi uskomasta minua, Kun yritin antaa lähteitä hän blokkasi minut.
Vielä yksi yleinen virhekäsitys Amerikkalaisilla on kuvitelma siitä että Euroopassa ”valkoisuus” olisi jotenkin solidaarista yhteisöllistä luova käsite. Että suomalaiset kokisivat jonkinlaista etnistä yhteenkuuluvaisuutta italialaisten tai venäläistä kanssa. Kun sitten selittää miten suomalaiset kokevat että puolalaiset ja espanjalaiset ovat todellakin ”niitä” eivätkä ”meitä” vaikka valkoisia ovatkin, lopputulemana on vain hämmennystä.
Yksikin yritti ehdottaa että amerikan alt-right -laiset voisivat muuttaa Suomeen ja suomalaiset sitten toivottaisivat heidät ilomielin tervetulleiksi maahansa koska he olisivat valkoihoisia. Kommentoin miten suomalaisilla on paljon kokemusta valkoihoisten maahantunkeutujien tappamisesta…
Meitä on moneen junaan, mutta joskus tuntuu että varsinkin Usan vasemmisto on kokonaan eri raiteilla.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
26.4.2020 21:59

Pätkäpaastolla on todistettuja terveysvaikutuksia. Ramadan vain ei ole mikään sellainen pätkäpaasto, vaan tiettävästi ainoa ”paasto”, jonka aikana ”paastoajat” lihovat.
Ei todellakaan ole mitään pastoamista olla syömättä mitään auringonnoususta auringonlaskuun – mutta palkita itsensä siitä mässäilemällä yön läpi.
Mitä tulee joihinkin ”detoxikaatio-paastoihin”, ne eivät perustu mihinkään.
Ne ovat mehupaastoja ja vastaavanlaisia, joilla tosin pudotetaan painoa, mutta se on aluksi nestettä ja lopuksi lihasta, jota menetetään proteiininpuutteen takia.
Mehukuurit eivät todellakaan poista elimistöstä mitään ”myrkkyjä”! Se on aivan samanlaista taikauskoa kuin suoneniskentä, jolla kuviteltiin voitavan parantaa esim. vaikeasta nielutulehduksesta kärsinyttä George Washingtonia aiheuttamalla hänelle vaikea verenhukka, joka edesauttoi suuresti hänen kuolemaansa.
Maailmassa tunnetaan hyvänlainen määrä erilaisia pätkäpaastoja. Yksikään niistä ei ole mikään mehupaasto, saati nälkäkuuri. Ramadan-”paasto” tulikin jo käsiteltyä.

Veikko P
Veikko P
26.4.2020 22:04

Harrastan itsekin pätkäpaastoja. Se saa aikaan autofagian, jolloin keho puhdistaa itsensä kuolleista soluista ja muusta ylimääräisestä, Asiaa on paljon tutkittu ja me terveyshörhöt olemme käytännössä huomanneet sen tekevän hyvää, Pitemmät paastot ovat sitten moniselitteisempiä. Yksilöerot ovat joka tapauksessa melkoiset, niin kuin aina näissä ruokaan liittyvissä jutuissa.

16 tuntia paastoa joka yö
16 tuntia paastoa joka yö
27.4.2020 12:40
Vastaa...  Veikko P

Ei tarvise edes pätkäpaastota kunhan pitää vähintään 16 tunnin tauon syömisessä esim. kl. 18 > kl. 12.

Aappa
Aappa
26.4.2020 22:07

Itse paastoan helposti 5 tuntia putkeen kahdesti päivässä – ja väitän, että se on terveellisempää, kuin islamistien yösypöttelyt.

Suomi Finland
Suomi Finland
26.4.2020 22:37

”Lehti nostaa esille, että Ruotsin työmarkkinalaitoksen raportin mukaan opettaja menettää nopeasti oppilaiden kunnioituksen, jos tämä ei osaa kunnolla ruotsia. Lisäksi opetus vaatii jatkuvaa vuorovaikutusta opettajan ja oppilaiden välillä, mihin vaaditaan hienostunut kielitaito.”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/94aa03d5-356c-491c-8eeb-14fa457477fa
Mitä rasisteja nuo oppilaat ovatkaan? Kehtaavatkin vaatia opettajaltaan hyvää ruotsin kielen taitoa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
27.4.2020 04:50
Vastaa...  Suomi Finland

Jumalan kieltä tulisi osata. Riittää, kun osaa ulkoa yhden kirjan.

Moonman
Moonman
27.4.2020 12:51
Vastaa...  Suomi Finland

Rikastajat opettajina kuulostaa vähintään yhtä vaaralliselta kuin rikastajat lääkäreinä, vaikkei kuolonuhreja ehkä tulekaan. Vaikka olisi täydellinen ruotsinkielen taito ja joku pedagogiikan yli-tutkinto, niin alkuperä-maan tasosta voi päätellä millä tasolla se opetus oikeasti tulisi olemaan. Koska kulttuuri nyt vaan muokkaa käytäntöjä enemmän kuin joku ulkoa opiskeltu tutkinto. Tyyliin ruotsalainen opettaja antaa 80%:ille hylsyn malmössa, kun joku bangladeshilainen päästää kaikki läpi, koska ”yrittivät ahkerasti”. Sitten ollaan lopulta samassa tilanteessa kuin esim. amerikassa jo, että mustat yms. päästetään läpi ilman edellytyksiä, jotta tilastot saataisiin näyttämään paremmalta. Siitä seuraa koulujen eriarvoistuminen, mikä onkin jo kovassa vauhdissa Suomessakin. Kukapa normituloinen suomalainen vanhempi haluisi lapsensa monikultturiseen, tyhmentävään kouluun. Tämä kehitys sopii loistavasti tietyille tahoille, kun lapsen peruskoulutuksesta ”hyvämaineisessa koulussa” voidaan veloittaa kymmeniä tuhansia.

Johnny
Johnny
27.4.2020 01:42

Tiukinta noille on olla ilman röökiä ja erityisesti olla paneskelematta koko päivä. Takavuosien yhden tilaston mukaan erään arabimaan ruoan kulutus nousi paastokuukauden aikana 13%.

Acc358
Acc358
27.4.2020 03:55

Imaamit ovat oikeasssa. Jos muslimi elää muslimimaassa ja viis veisaa paastosta, elämä voi lyhentyä.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
27.4.2020 04:51
Vastaa...  Acc358

Loppupäästä se elämä lyhenee, ei kai sitä lasketa.

Acc358
Acc358
27.4.2020 08:18
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Jos paastoamîen pidentääelinikää, niin kummasta päästä?

Hyi vittu
Hyi vittu
27.4.2020 03:57

Taikausko on maailman kehittymisen jarru. Islam kärkipäässä ja sen näkee noiden maiden kehittymisen tasosta. Noista maista ei ole tullut mitään hyvää islamin levittyä kuin rutto, ovat taantuneet keski-aikaan ja levittävät sitä nykyään tehokkaasti länsi-maihin.

p.grandell
p.grandell
27.4.2020 07:06
Vastaa...  Hyi vittu

islam ja suomen feministi hallitus, siinä häviää jo hc. anderssenin sadut…maailman suurimmat satu-tädit ovat arkadianmäellä eli lyhyesti uus-suomeksi kyöpelinvuorella…….pistävät kansan paastoamaan ja fyrkat afriickaan… näin tom of finlandiassa paastotaan……

Anonymous
Anonymous
27.4.2020 23:16
Vastaa...  Hyi vittu

Musulmaanithan uskovat parantuvansa sairauksista juomalla kamelin kusta. Että niin sivistynyttä porukkaa.

Ei siis kannata paastota
Ei siis kannata paastota
27.4.2020 08:28

Mutta sehän myöhästyttää paratiisiin pääsyä.

Panopuu
Panopuu
27.4.2020 12:37

Ruotsalaiset monet miehet pitävät taikkunaisia pelkkinä panopuina ja kohtelevat huonosti. Kun kyllästyvät hakevat uuden ja potkivat vanhan pellolle.
Koskeekohan tämä vain kantismiehiä vai joko ovat ählämitkin hypänneet mukaan?
https://www.expressen.se/premium/nyheter/thailandskornas-vittnesmal-utnyttjas-och-kastas-ut-i-snon/

Anonymous
Anonymous
27.4.2020 13:58

Näkyy hyvin taas karvapäiden pään sisällä oleva tyhjyys.
Mitähän paastoa on olla 12 tuntia syömättä ja mättää naamariin toiset 12 tuntia ruokaa kaksin käsin.

Anonymous
Anonymous
27.4.2020 20:42

Jos oikesti haluaa paastota niin tässä paras ohje.
1 Kuukausi minkä aikana ei syödä päivässä muuta kun pari näkkileipää ja vettä.
Ite vedin aikoinaan tuon kuurin ja painoa häippäsi lähes 29kg, eikä tehnyt edes tiukkaa paastota tuota aikaa.
Ihminen kun liian monesti kun tuntee nälkää alkaa kiskomaa einettä kuin olisi viimeinen ehtoollinen, monesti tunkin näläntunne häviää kun juo 5dl vettä.
Paasto onnistuu myös sitenkin että syö vaikka kuukauden kalaa näkkileivän tilalla.

Anonymous
Anonymous
27.4.2020 21:14
Vastaa...  Anonymous

Tiedoksi vielä että kalan ei tarvitte olla kallista lohea jos ei raha lompakkota pullota.
Se voi olla vaikka pakasteseitiä tai muuta kalaa.

Mielummin kaurapuuroa
Mielummin kaurapuuroa
28.4.2020 10:11
Vastaa...  Anonymous
Anonymous
Anonymous
29.4.2020 21:55

No, kukin mällää millä haluaa.
Iteltä lähti lähes 30kg painoa pois eilä ole tullut mitään jälkivaikutuksia näkkileivistä, empä niitä edes muuten syökkään.
Muuten, jos tuolle linjalle lähdetään niin eihän sitä voi syödä yhtään mitään, kaikki sisältää jottain.
Ite en koskisi ikinä kaurapuuroon.
Ei kiinnosta alkaa puottamaan painoa jollakin joka tukkii suomet kun sitä mättäisi joka päivä naamaan.
Kuukausi kaurapuuroa niin paska ei irtoa edes korkkiruuvilla.

jippos123
jippos123
27.4.2020 23:04

Uskonnolliset paastot ovat vain osa kiuroutunutta tarvetta hallita ihmisen elämää. Samaa sarjaa kuin mitä syöt, milloin syöt, ketä panet jne.
Uskonnolliset johtajat ovat kautta aikain olleet suorastaan neroja keksimään kaikkea sontaa millä kiusata ns ”tosiuskovia”.
Balkanilla ollessani osa Turkkilaisista paastosi eli umpilaiskoista jätkistä tuli kuukaudeksi täysin vetämättömiä. Se osa Turkkilaisista jotka eivät paastonneet ja muutoinkin oli viileät välit allahiin joutuivat tekemään paastoajien hommat.
Pitäkööt tunkkinsa ja paastotkoon itsensä vaikka hautaan.