Videokuvaa erään pommi-iskun jälkeen: kerrostalo purkukunnossa

 

Skärmbild (342)

Ohessa erään pommin jälkiä yli vuoden takaa. Maaliskuun lopussa 2019 räjäytettiin Tukholman pohjoispuolella Märstassa paikallisen kuppilan edustalla voimakas pommi, joka teki kunnolla tuhoja.

Alue on pieni tori ja ravintolan vierustalla on asuinkerrostalo ja maatasossa liikehuoneistoja. Torin vastapäisellä laidalla on ICA:n lähikauppa, jonne räjähdyspaikalta on matkaa 30-40 metriä.
Räjähdyksen voimasta kaikki läheiset kiinteistöt saivat suuria vaurioita. Räjähdyspaikasta oikealla puolella oleva kerrostalo on nykyään käyttökelvoton. Räjähdyksen voimasta rakennuksen seinäelementteihin tuli suuria halkeamia ja kiinteistö on käytännössä purkukunnossa. Maatason liikehuoneistoihin on tehty väliaikaiset remontit, sillä tällä hetkellä odotetaan mitä kiinteistölle tehdään.
Vastapäisen kaupan seinät olivat räjähdysaamuna tuhannen päreinä. Kiinteistöön on tehty mittava remontti. Kannattaa katsoa SVT:n uutisesta 29. maaliskuuta 2019 videonpätkä, jossa on kuvaa räjähdyksestä heti aamun valjettua. Alla oma hetki sitten kuvaamani video.
 
[wpvideo niQImY3m]  
Kuten näkyy niin viereinen talo edelleen nyt vuosi sitten asumaton ja siihen on tehty remonttia vain muutamiin maatason liikehuoneistoihin. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevat asuinhuoneistot ovat korjauskelvottomia. Kirjoitin itse asiasta vuosi sitten:

Märstassa ravintola pommikeskityksessä palasiksi


Räjähdyksestä on vangittu yksi nuorukainen, mutta ei ole tietoa miten juttu etenee. Tältä näyttää monikulttuurisuus.