Videokuvaa erään pommi-iskun jälkeen: kerrostalo purkukunnossa

 

Skärmbild (342)

Ohessa erään pommin jälkiä yli vuoden takaa. Maaliskuun lopussa 2019 räjäytettiin Tukholman pohjoispuolella Märstassa paikallisen kuppilan edustalla voimakas pommi, joka teki kunnolla tuhoja.

Alue on pieni tori ja ravintolan vierustalla on asuinkerrostalo ja maatasossa liikehuoneistoja. Torin vastapäisellä laidalla on ICA:n lähikauppa, jonne räjähdyspaikalta on matkaa 30-40 metriä.

Räjähdyksen voimasta kaikki läheiset kiinteistöt saivat suuria vaurioita. Räjähdyspaikasta oikealla puolella oleva kerrostalo on nykyään käyttökelvoton. Räjähdyksen voimasta rakennuksen seinäelementteihin tuli suuria halkeamia ja kiinteistö on käytännössä purkukunnossa. Maatason liikehuoneistoihin on tehty väliaikaiset remontit, sillä tällä hetkellä odotetaan mitä kiinteistölle tehdään.

Vastapäisen kaupan seinät olivat räjähdysaamuna tuhannen päreinä. Kiinteistöön on tehty mittava remontti. Kannattaa katsoa SVT:n uutisesta 29. maaliskuuta 2019 videonpätkä, jossa on kuvaa räjähdyksestä heti aamun valjettua. Alla oma hetki sitten kuvaamani video.

 

 

Kuten näkyy niin viereinen talo edelleen nyt vuosi sitten asumaton ja siihen on tehty remonttia vain muutamiin maatason liikehuoneistoihin. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevat asuinhuoneistot ovat korjauskelvottomia. Kirjoitin itse asiasta vuosi sitten:

Märstassa ravintola pommikeskityksessä palasiksi

Räjähdyksestä on vangittu yksi nuorukainen, mutta ei ole tietoa miten juttu etenee. Tältä näyttää monikulttuurisuus.

 

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

17 thoughts on “Videokuvaa erään pommi-iskun jälkeen: kerrostalo purkukunnossa

  1. Purkaa ne osaavat vaan remontointi on vähän huonoissa kantimissa.😁 Pioneerikoulutus panoslaskelmineen on myös pielessä, johtuneeko siitä notta aritmetiikkaa ei yliopistoissa juurikaan ole opetettu……

 1. Huippua, Paavo!

  Juuri tätä olen kaivannut! Kameroita, kameroita, KAMEROITA joka saatanan slummiin ja notkelmaan, perkele! Kyllä aidon kuva/video-materiaalin todistusvoima ja vaikuttavuus on ihan eri luokkaa kuin joidenkin ”nokkelien” one liner-kuittien ja kommenteissa määkimisen!

  Muistakaa tukea suomalaista vaihtoehtomediaa! Jokaiselta on pakko löytyä silloin tällöin edes muutama euro että porukat saa kaliaa! 🙂

  33
 2. Jep, ei ole ollut mikään pikku paukku. Voi saada purkutuomion.

  Jossain suomalaisessa iltapäivälehdessä kerrottiin jokunen päivä sitten jostain ilotulitteesta, mikä oli myös tehnyt pahaa tuhoa jossain Tukholman ikävämmällä alueella. Sitä oikein alleviivattiin, että kyse on about kiinarin vahvuisesta paukkupapaatista.

  Valveutuneemmat (natsivallankumoukselliset) olivat kumminkin huomanneet, että kysymys oli ollut pari astetta vahvemmasta latingista.

  25
 3. Todella outoa, että seinään tuli halkeama, aivan kuin maahan porattu louhintaräjähde olisi levittänyt tärinää kivijalkaan ja muihin rakenteisiin. Toki voi olla niinkin, että seinässä on ollut ennestään kosteusvaurio ja vain rappaukset ovat lentäneet taivaan tuuliin .

 4. Jos vuori ei tule Muhammedin luo, Muhammed menee vuoren luo, eli tähän sopisi sama solgani Ruotsille, jos et pääse lähi-itään, lähi-itä tulee luoksesi aitona kokemuksena.

  23
 5. Ihmettelen vain kun rakennukselle ei ole tehty mitään, esim purettu.? Olisiko jokin sortin todistusaineistoa.?

  1
  1
 6. Voiko mediaan enää luottaa, meillä Suomessa uutisoidaan Ruotsin rennosta menosta, ihmiset nauttivat kevyesti pukeutuneena terasseilla, teepaita päällä litkitään janojuomia alle kymmenen asteen lämpötilassa. Tästä on jopa kuva uutisessa.
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006490405.html
  Tuolta säätiedot viime lauantailta.
  https://www.foreca.fi/Sweden/Stockholm/havaintohistoria

  Kuinkas sitten PT-median videoissa ei näy ihmisiä ravintolassa, onkos ne kuvattu kenties sopivaan aikaan ja ei kai vaan Paavo ole hypännyt valemeedioiden kelkkaan?

  3
  2
 7. Eipä ole kovin viihtyisän näköistä. Missä päin Märstaa se Bataclanin suunnittelija asui?

 8. Kuten mainitsin notta tuhota osaavat vaan korjaaminen jää sitten tekemättä, olen vuosia viettänyt näissä kehitysmaissa joten väitän tietävänä millaisia nämä vekkulit ovat…….

 9. Tästä viimeisimmästä jysäyksestä ei tainnut olla kotimaan lehdissä juttua…..eikö toimittajat jaksa enää reagoida, vai halua ???

 10. Tällaisessa tapauksessa varmaankin, jos talo puretaan, rakennuksen arvo muuttuu negatiiviseksi ja omistajat voivat päästä omilleen, jos tontti on tarpeeksi arvokas.

  1. Itsessään tonttihan on todella hyvällä paikalla, että siinä mielessä tontin tai talon omistaja ei ole kokenut arvonmenetystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.