Ympäristöaktivistit pelkäävät Skoonen häviämistä vedennousun myötä

Skärmbild (341)

Ilmastonmuutosasiat ja erilaiset “vaikuttamiset” näyttävät monella tavalla olevan jonkinlaista aikuisten öyhötyksestä syntynyttä nuorten paniikkia. Yksi tällainen on eräs sosiaalisen median ympäristöryhmä, jossa panikoidaan Skoonessa sijaitsevan Falsterbon niemen puolesta.

Falsterbon niemi ja rannikko on hyvin matalaa ja loivaa rannikkoa, jossa maan kohoaminen on hitaampaa kuin meriveden pinnan nousu. Kunnassa pelätään nyt jotakin vastaavaa kuin Lousianan takavuosien tulvat, jotka pyyhkäisivät kaupungin mennessään. Onhan Falsterbossakin ollut isoja tulvia; meriveden pinta nousu 1872 ja 2017 jopa 1,5 metriä.
Tulvat aiheuttivat molemmilla kerroilla isoja vahinkoja, sillä monet huvilat ovat käytännössä samalla korkeudella meriveden kanssa. Tämän takia kunta haluaa rakentaa kolme metriä korkean muurin eli vallin tiettyihin paikkoihin rantaa, jotta mahdollinen uusi tulva, ja sitä myöten meriveden pinnan nousun aiheuttamat vahingot voidaan estää.
Noh, eipä siinä mitään, maailman on täynnä patoja. Mutta skoonelaiset ympäristönuoret ovat nyt jatkuvassa paniikissa. Eräässä sosiaalisen median ryhmässä nuoret vaativat ilmastotekoja; muovikassikieltoa, autoilun lopettamista ja sen sellaista, jotta ilmastonmuutos saataisiin loppumaan ja meriveden pinnan nousu lakkaisi.
Ympäristönuorukaiset ovat toisin sanoen käsittäneet asian hieman väärin. He kuvittelevat, että Falsterbossa on tapahtumassa joku paikallinen ilmastonmuutos, joka tuhoaa Falsterbon. Vähän samaan tapaan kuin tuomiopäivän julistuksissa, joissa maalaillaan kuvaa jostain Tyynenmeren saarten häviämisestä ja jättiaallon pyyhkäistessä ihmiskunnan sivistyksen huit helvettiin.