Ympäristöaktivistit pelkäävät Skoonen häviämistä vedennousun myötä

Skärmbild (341)

Ilmastonmuutosasiat ja erilaiset “vaikuttamiset” näyttävät monella tavalla olevan jonkinlaista aikuisten öyhötyksestä syntynyttä nuorten paniikkia. Yksi tällainen on eräs sosiaalisen median ympäristöryhmä, jossa panikoidaan Skoonessa sijaitsevan Falsterbon niemen puolesta.

Falsterbon niemi ja rannikko on hyvin matalaa ja loivaa rannikkoa, jossa maan kohoaminen on hitaampaa kuin meriveden pinnan nousu. Kunnassa pelätään nyt jotakin vastaavaa kuin Lousianan takavuosien tulvat, jotka pyyhkäisivät kaupungin mennessään. Onhan Falsterbossakin ollut isoja tulvia; meriveden pinta nousu 1872 ja 2017 jopa 1,5 metriä.
Tulvat aiheuttivat molemmilla kerroilla isoja vahinkoja, sillä monet huvilat ovat käytännössä samalla korkeudella meriveden kanssa. Tämän takia kunta haluaa rakentaa kolme metriä korkean muurin eli vallin tiettyihin paikkoihin rantaa, jotta mahdollinen uusi tulva, ja sitä myöten meriveden pinnan nousun aiheuttamat vahingot voidaan estää.
Noh, eipä siinä mitään, maailman on täynnä patoja. Mutta skoonelaiset ympäristönuoret ovat nyt jatkuvassa paniikissa. Eräässä sosiaalisen median ryhmässä nuoret vaativat ilmastotekoja; muovikassikieltoa, autoilun lopettamista ja sen sellaista, jotta ilmastonmuutos saataisiin loppumaan ja meriveden pinnan nousu lakkaisi.
Ympäristönuorukaiset ovat toisin sanoen käsittäneet asian hieman väärin. He kuvittelevat, että Falsterbossa on tapahtumassa joku paikallinen ilmastonmuutos, joka tuhoaa Falsterbon. Vähän samaan tapaan kuin tuomiopäivän julistuksissa, joissa maalaillaan kuvaa jostain Tyynenmeren saarten häviämisestä ja jättiaallon pyyhkäistessä ihmiskunnan sivistyksen huit helvettiin.

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Maapallolla on ollut sen semmoista katastrofia niin kauan kuin se on pyörinyt. On meteoriittia, asteroidia, tulivuorten räjähdyksiä, maanjäristyksiä yms. Ja pallo pyörii. Mutta ihminen nyt sitten tuhoaa kaiken. Saari uhkaa jäädä veden alle. Katastrofi. Kaikki on kiellettävä sekä sivistys muutettava kivikautiseksi.

p.grandell

noh ,kivikauteen ollaan kovin menossa, kunhan saadaan tarpeeksi musulmiineja..automaattisesti muututaan ajassa taaksepäin….

Acc358

“Onhan Falsterbossakin ollut isoja tulvia; meriveden pinta nousu 1872 ja 2017 jopa 1,5 metriä.”
Jääkauden jälkeen maanpinnan nousu eli maankohoaminen on ollut Oulun tasolla yhdeksän millimetriä vuodessa. Jäätikkö on siellä painanut maankuorta lommolleen. Oulussa ei siis meriveden pinta ole laskenut vaan maanpinta noussut.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Maankohoaminen
Falsterbon lukema on erikoinen. Jos pohjoisemmassa maankuori oli lommollaan, niin ehkä Skånessa maanpinta olikin tuon lommon takia kohollaan.
Skånen ympäristöaktivistit eivät voi teoillaan muuttaa maankuoren liikkeitä. Kyseessä ovat yksinkertaiset ihmiset. Elämme idiokratiassa. Todiste. Avaa televisio. Katso uutisia ja viihdettä. Lue valtamediaa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Idiocracy

M

Kyllä näin taitaa olla, maahan vajoaa Hollannissa saakka. Merenpinta on nousussa maan liikkeet huomioidenkin mutta näillä vajoavilla alueilla ollaan siis tuplavahingon äärellä.

El Comandante Cero

Totta, taitaa olla niin että kuten Tanskassa maa vajoaa valmiiksi oli siellä ihmisiä tai ei.

Terhomatti Hämeenkorpi

Voehan perse noita mukailmastoaktiiveeja ! Onhan niillä hmmm. sanonkomä mitä !

Anonymous

Se mihin pitäisi puuttua on väestön räjähdysmäinen kasvu. Ja ei. Se ei ole ongelna skandinaviassa. Paitsi kohta on. Mutta siinä ei jakke eikä gunnar ole asialla.

Kohta räjähtää

Jaken ja Gunnarin pitäisi piristyä.

hieno homma

Eu puuttuu tähän väestönräjähdykseen J. Urpolaisen johdolla lähettämällä Afrikkaan jokusen miljardin noin niinkun pätäkkätä ja tämähän merkitsee sitä notta nuo lisääntyy lisää ja sitten tunkevat itsensä meidän hellään huomaan, heimopäälliköt siellä saavat gebardihattunsa ynnä tietenkin jokusen Mersun. Tyttölasten koulutukseen tuskin euroakaan menee 😡

rtellinen

Huvilan omistajien ja ko. kaupungin ongelma. Itepähän ovat rannoille rakentaneet.
Onhan näitä suomessakin. “Myydään tontteja RANNALTA”, “ostetaan tontteja RANNALTA”, “halutaan ostaa RANTAmökki” “myytävänä RANTAmökki”, “kaavoitetaan RANTAA asuntorakentamiselle” jne.
Oikea RANTAtauti.
Sitten ensimmäisen tulvan tullessa märistään kuntaa tai valtiota apuun.
Tai vaaditaan lisäveroja(luonnollisestikin vain länsimailta) ja ilmastotekoja ilmastonmuutoksen torjunnan nimissä.

Anonymous

Haluaisin kuulla Tuhnuperän Kreettan arvion tilanteesta, ennen kuin voin muodostaa oman mielipiteeni.

Sam Colt

Minuun koski eniten tuo golffareitten tuska. Klubihan on ainoa paikka missä on päässyt katselemasta ja ajattelemasta kylillä riehuvia kunniaruotsalaisia.
Jotakin on ehdottomasti tehtävä. Olisiko mahdollista siirtää golfklubi Nooan arkki -tyyppiseen ratkaisuun?

On ne huolet

Ennemmin pelkään koko Ruotsin katoamista muslimien massa valloitukseen, siinä yksi skoone on yksi hailee sen rinnalla.