Ruotsissa seurataan mielenkiinnolla Suomen avautumista

Kuvakaappaus 2020-05-08 18-39-46

Ruotsissa seurataan mielenkiinnolla mitä tapahtuu kun Suomi, Norja ja Tanska alkavat pikkuhiljaa avautumaan koronakurjimuksesta. Ihmisten keskuudessa mielipiteitä on monia, eikä ole mitään yhtä yleistä ajatusmallia. Joidenkin mielestä naapurimaat ovat hoitaneet asian paremmin.

Kun taas joidenkin mielestä naapurimaat ovat vain Ruotsia jäljessä. Kyse on ikään kuin maratonista, jossa yksi saattaa johtaa pitkäänkin melkoisella etumatkalla, mutta loppua kohti takana tulevat menevät heittämällä ohi. Kun Suomi nyt avautuu, niin monet ovat sitä mieltä, että tartunta- ja kuolemaluvut lähtevät Suomessa uudelleen nousuun. Kuten myös länsinaapureissa.
Lisäksi monet pitävät osaselityksenä Ruotsin suurelle kuolleisuudelle sen takia, että Ruotsissa tehdään heti kuolemansyytutkinta ja jos on vähänkin viitteitä koronasta, niin kuolema kirjataan “koronakuolemana”. Minulta onkin keskusteluissa kyselty, että eikö Suomi tosiaankin kirjaa kuoleman esimerkiksi keuhkokuumeena, eikä koronana. Vaikka keuhkokuume olisi ikään kuin koronan aiheuttama. Mutta itse kuolinsyy on siis keuhkokuume. En osaa kuitenkaan tähän vastata, sillä en ole asiantuntija.
Se on kuitenkin selvää, että Ruotsissa ei olisi pystytty tekemään Uudenmaan eristämisen kaltaista Tukholman läänin eristämistä. Jo yksi Uppsalan läänistä, eli käytännössä Uppsalasta 140 000 asukkaan kaupungista Tukholmaan 65 km päähän on niin valtavaa työmatkaliikennettä, että kaikkien autojen tai Uppsalan pikajunan matkustajien ratsaaminen olisi ollut käytännössä mahdotonta. Lisäksi olisi pitänyt pysäyttää Enköpingistä ja Bålstasta tulevat tuhannet pääkaupunkiin tulevat ihmiset.
Uudenmaan eristämistä ei suoraan voi verrata Tukhoman läänin eristämiseen, sillä Helsinkiin ei kuitenkaan ole sellaista työmatkalaisten virtaa naapurimaakunnista kuin Tukholman lääniin on Uppsalan ja Västermanlandin lääneistä.
Sellainen merkittävä ero on se, että kun Suomessa käsidesiä oli kaikissa paikoissa tarjolla huoltoasemista kauppoihin niin Tukholmassa en ole nähnyt kuin joissakin yksittäisissä paikoissa yleiseen jakeluun olevia käsidesejä.

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Juoko Paavo käsidesiä vai mistä syntyy pakko mainita kyseinen hyödyke jokaisessa jutussa? Millä mikserillä kannattaa lähteä liikkeelle vai meneekö pohjanmaalaisittain parhaiten?

Acc358

“Juoko Paavo käsidesiä vai…”
Käsidesissä voidaan käyttää alkoholina isopropanolia, joka on myrkyllistä. Ei ole suositeltavaa juoda.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholit

PSn äänestäjä

https://www.suomenuutiset.fi/elomaa-ja-peltokangas-eivat-hyvaksy-ulosottomiesten-tulospalkkausta/#comment-747589
Raiskasi raskaana olevan. Monikulttuurisuus ja koronakriisi
48-vuotias sairaanhoitaja oli menossa kotiin hoidettuaan koronapotilaita, kun laiton senegalilainen raiskasi
Suomessa media vaikenee, vaikka kirjoittaa muuten matujuttuja ylistämismielessä
https://napoli.repubblica.it/cronaca/2020/05/07/news/napoli_il_dramma_di_francesca_io_infermiera_contro_il_covid_violentata_in_un_parcheggio_ho_creduto_che_sarei_morta_-255923706/ un cittadino senegalese irregolare in Italia, accerterà poi la polizia poliisin toteama senegalilainen illegaali

KJ

On hienoa että täällä voi
kommentoida koronasta
kun monissa muissa
medioissa ei voi. Jostain
kumman syystä.
PS. Täällä on taas rivitys
pielessä. En tiedä onko
syy WP:sin vai minkä,
mutta se on ärsyttävää.
Hyvää viikonloppua!

KJ

Moi. Läppärillä tänne kirjoittelen. Mobiilia en käytä, mutta kiitos tiedosta. Tuo kommenttini meni siksi noin oudosti, kun painoin Enter+shift. Eikä nyt näe edes lauseen alkua. No sellaista. Hyvä kun tiesit tästä. Nyt muutti riviä automaattisesti.

Vikkaa

Kyllä se vika on täällä eikä kirjoittajissa
vaikka kirjoittajista onkin osa melko dysfunktionella.

Anonymous

Useimmisaa maissa tilastoidaan vain sairaalassa kuolleet koronapositiiviset.
Ei ole resursseja eikä aikaa testata koronaa sairaalan ulkopuolella kuolleilta. Ellei ole tastattu jo ennen kuolemaa. Äkkiä vaan joukkohautaan että saadaan nätimmät tilastot. Täten syytä olettaa että usemmissa maissa suurin osa koronakuolemista ei näy tilastoissa.

Sivullinen

Käsittääkseni myös Ruotsissa, jossa on ollut suuri määrä hoitokodeissa kuolleita, näiden tilastoinnissa on ollut merkittäviä puutteita tai ainakin viiveitä. Suomessahan on ollut aivan sama tilanne, suuri epäselvyys sairaaloiden ulkopuolella kuolleiden tilastoinnissa. Paras tieto taitaa lopulta löytyä kaikkien kuolleiden kokonaismääristä, joissa näkyy jopa satojen prosenttien kasvu normaaliin kuolleisuuteen, esim. New Yorkissa.

Sivullinen

Tässä vielä linkki https://www.ft.com/content/6bd88b7d-3386-4543-b2e9-0d5c6fac846c , jossa noita lukuja kuolleisuuden kasvusta on esitetty, Tukholmassa “vain” +75 %.

Sivullinen

Viro näyttää onnistuneen erittäin hyvin koronaviruksen torjunnassa, ainakin siinä, että uusien tartuntojen määrä on saatu painettua hyvin pieneksi (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/estonia/). Miten Paavo kommentoisit Viron käyttämiä toimenpiteitä, miten siellä on toimittu?

Anonymous

AIDS ei käsittääkseni ole aiheuttanut koskaan yhtään kuolemantapausta. Sehän vaan heikentää immuunipuolustuskykyä. Kuolet juurikin keuhkokuumeeseen jne. Pysyt terveenä, eikä AIDS sua haittaa.

Fatwantarkistaja

AIDS on homojen salaliitto. Homostelkaa, ettekä te siihen kuale. P.S. Älkää! Tämä oli muka huumoria. Heterojuttuja vaan teette siellä.

🦠🧫🧪🧬💉💊⚰️

Periaatteessa olet oikeassa, AIDSiin ei kukaan
eli immuniteetin puutteeseen vaan kaikkiin mahdollisiin
immuniteetin puuttumisen vuoksi iskeneisiin kamaliin sairauksiin
kuten mitä erilaisimpiin syöpiin, hiivasientä ympäri kehoa, erittäin
paha keuhkokuume, ihokasvaimia, sinisiä laikkuja ympäri kroppaa,
sokeus, halvaus jne jne jne.
Mitenkään moraalisoimatta niillä ihmisillä oli kauhea kohtalo,
moni teki itsemurhan kuten naapuritalossa asuva suomalainen,
hoitoalalla ollut mies joka hirttäytyi kattokoukkuun.
Mitä teemme jos ei koronarokotetta tulekkaan tai se on huono?
.

Koronakieltäjille

Teho-osastolla työssä ollut lääkäri, 55v, sai koronatartunnan ja makasi kuukauden hengityskoneessa.
Ei pysty vieläkään kävelemään tai puhumaan kunnolla:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Jo83eP/lakaren-per-kunde-inte-ga-efter-coronavarden

Sivullinen

Italiassa jo yli 140 lääkäriä on kuollut koronaan (kahden viikon takainen tieto) ja Suomessakin ainakin kaksi lääkäriä.

Anonymous

Kuolemansyy on aina helppo määrittää.
Kyseessä on elintoimintojen loppuminen.

Erkki

Ei vaan ruotsi TOIVOO että muut maat myöskin saavat hirmulukemat tauluun, muutenhan olisi aika noloo kun ruotsi uhraa/murhaa tuhansia per kk eikä sama käy muille edes pitkällä tähtäimellä.
VÄHÄN voisi harmittaa.

EH

“Humanitaarinen Suurvalta””” suorittaa eutanasiaa , kun ei “”laillisesti”” niin koronan varjolla,ja siihen on suuri kaiho myös meillä joillakin piireillä!!!
Mitäpä vanhuksista ja muista vaivaisista, päästäänpähän eroon mokomasta kuluerästä, näin ajatellaan vaikka ei ääneen vielä uskalleta sanoa !

Sivullinen
ALLAH SKALL VARA MED

Löfven ja kumppanit aina toitottaa sitä että Ruotsilla on
Feministinen hallitus ja Feministinen ulkopolitiikka.
Tämä on nyt sitä FEMINISTISTÄ KORONAPOLITIIKKAA
eli otetaan kaikilta ja annetaan kaikille, kukaan ei
saa jäädä syrjään ja ilman!

PastoriNikulainen

Normi kausi-influenssa tappaa 6-0 enemmin mammoja, mummeleita ja mummoja kuin mitä tämä corona.
Eli rajoitukset ovat olleet täysin mielivaltaista vapauden riistoa ja kommunismia.
Rajoitukset pellolle ja baarit auki nyt!
Aamen ja hallelujaahh,..

Turpakii Juntti

Tolla asenteella paskaa faktoina levitellen menee varmaan tosi hyvin. Et taida baareja tarvita, extreme kotidensoilu hyvin hallussa.

PastoriNikulainen

Anteeksi, ei ollut tarkoitus loukata kunkaan “kuffarin” syntisiä tunteita.
Joskus toisenlaiset mielipiteet vaan tekee kipiää, ja sinä olet siitä pyhä esimerkki-erkki.
Pastori antaa siis syntisi anteeksi.
Aaamen…

Sivullinen

Edes “mielipiteenä” ei kuitenkaan pitäisi esittää virheelliä faktoja eli valheita!
(Jos et ymmärtänyt, googlaa ifr corona influenza)

Sivullinen

Jokos siellä Ruåttissa on saatu jotain serologisten testien tuloksia? Ainoa minkä olen huomannut, oli joku hyvin pieni, vain muutaman kymmenen henkilön otos verenluovuttajista, joita oli testattu; en muista, millainen sen tulos oli. Meinaan vaan, kun se yksi siellä kouhottaa siitä laumasuojasta, että onko yhtään mitään faktaa, missä mennään. Suomessahan oli saatu jotain tuloksia Uudeltamaalta: hyvin pieni määrä, pari prosenttia, oli siinä Covid-19 sairastaneita.