Tanskassa mielenilmaus islamilaisia rukoushuutoja vastaan

Tanskalainen Generation Identitær-liike harjoitti lauantaina hyvin näkyvää islamisaation vastaista mielenilmausta. Tapahtumapaikka oli Aarhusin kaupunki ja siellä Gellerupin ongelma-alue, tai ghetto, kuten he itse sitä kutsuvat.

Aktivistit kiipesivät lauantaiaamuna kerrostalon katolle ja virittivät jättimäisen banderollin kera tekstin “Stop bønnekald” eli Stop rukouskutsuille. Generation Identitærin mukaan yhä useammat Tanskassa majaa pitävät islamilaiset yhdistykset ovat koventaneet vaatimuksia saada pitää julkisia rukoustilaisuuksia ja huudattaa rukouskutsuja kaiuttimista kaikkien ihmisten kuultavaksi. Aktivistien mukaan on erittäin tärkeää näyttää, että islamilainen rukoushuuto ei kuulu Tanskaan, sellaista ei haluta kuulla Tanskassa eikä edes Gellerupiin haluta islamisteja.

“Tämä on Tanska, eikä mikään Lähi-itä”

Järjestön mukaan Gellerup on pikkuhiljaa liukunut rajan yli, jossa yhä useammat tulijat ja heidän jälkeläisensä ovat muuttaneet alueen turvattomaksi, jossa väkivalta ja rikollisuus jyllää. Viime kuussa paikallinen Rauhan moskeija huudatti rukouskutsua, joka tehtiin yhteistyössä paikallisen kristityn kirkon kanssa. Mutta mitään kunnallista lupaa mölinälle ei ollut. Ensin soitettiin kirkonkelloja ja päälle rukouskutsua.
Generation Identitær kieltäytyy alistumasta millekään islamin sääntöjen alle.

“Tanska on meidän maa ja täällä on se kulttuuri ja uskonto, mikä on”

Järjestön mukaan islamilaiset yhdistykset ovat käyttäneet koronaepidemiaa hyväkseen kaikkialla Euroopassa yrittäen tuoda siinä sivussa rukouskutsuagendaansa esille. Myös Tanskassa useat islamilaiset seurakunnat ovat vaatineet saada huudattaa rukouskutsua.
Järejstö kehottaa ihmisiä vastarintaan ja vastustamaan kaikissa tilanteissa rukouskutsujen yleistymistä ja kertomaan asiasta eteenpäin. Lauantaisessa mielenilmauksessa talon katolle siis viriteltiin iso plakaatti ja näyttävyyttä terästettiin savupanoksilla.