PS:n Tavio: Suomi maksaa Italian velat

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vastustaa Suomen takausvastuiden kasvattamista koronaviruskriisin varjolla.

Hallitus esitti lisätalousarviossa Suomelle uusia yhteensä yli 800 miljoonan euron takausvastuita koronakriisin myötä.
– Taas Suomi lähtee maksamaan etelän euromaiden velkoja. Tällä kertaa pelastetaan ranskalaispankkeja, joilla on eniten lainoja Italiassa, Tavio sanoo.
– Suomen kansan rahat katoavat Roomaan kuin tuhka tuuleen, tätä on taas eurovaluutan ihanuus, Tavio moittii.
Perussuomalaiset epäilevät, että uusien yhteisvastuullisten lainarahastojen perustaminen johtaa aina vain paisuvaan yhteisvastuuseen toisten euromaiden veloista.
 
LISÄTIETOJA:
Ville Tavio
kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Taas kusetetaan veronmaksajia
Taas kusetetaan veronmaksajia
12.5.2020 13:19

Mielivalta vallannut Suomen ? Eduskunta tekee mitä sitä huvittaa ?
EVL lain mukaan tuki edellyttäisi ” tiukkaa talouskuria ”.
Käsittääkseni sellaiset edellytykset ei nyt Italian kohdalta täyty. Suomalaisia veronmaksajia kusetetaan taas ?
HE 34/2012
4.6 Riskien hallinta
Velkakestävyysanalyysi ja ehdollisuus
Ennen euroalueen valtiolle myönnettävää rahoitustukipäätöstä laaditaan IMF:n, Euroopan komission ja EKP:n yhteistyössä velkakestävyysanalyysi riskien hallitsemiseksi. Velkakestävyysanalyysin perusteella arvioidaan rahoitustukea hakevan valtion maksukykyä sovittavan sopeutusohjelman valossa. Tuensaajavaltioilta edellytetään rahoituksen ehtona myös tiukkaa talouskuria ja talouden tervehdyttämistä maksukyvyn vahvistamiseksi. Sopeutusohjelman toteutumista seurataan neljännesvuosittain ja tuen maksatus voidaan lopettaa, jos sovitut ehdot eivät täyty.
https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2012/20120034#idp446823664

Taas kusetetaan veronmaksajia
Taas kusetetaan veronmaksajia
12.5.2020 16:46

Onkohan Perussuomalaiset valeoppositio ?
Jättää huomauttamatta selvästä lainvastaisuudesta, jolla koko EVM avun voisi estää ???
”Tiukka talouskuuri” siellä laissa SELVÄSTI lukee. Perussuomalaiset osaa kyllä lukea…joten mikä niitä vaivaa ???

Suomi Finland
Suomi Finland
13.5.2020 07:35

Maassa voinee olla ainoastaan oikeistohallitus, jos noudatetaan tiukkaa talouskuria. Vasemmistolle sellainen on niin pahaa myrkkyä, että oksat pois. Mutta ollaanko tilanteessa loppujen lopuksi vasemmistolaisen politiikan vuoksi?
Toisaalta vasemmistolla on perinteisesti ollut oma tehtävänsä. Nyt kuitenkin maailmanparantajat ovat kaapanneet siinä vallan. Velaksi ei pidä maailmaa parantaa.

Minä
Minä
12.5.2020 13:31

No, jonkunhan on ne Italian velat maksettava.
Kuinka Italia muuten voisi ottaa lisää velkaa jatkossa?

Mitäs jos Suomi tällä kertaa ensin? Ei vai?
Mitäs jos Suomi tällä kertaa ensin? Ei vai?
13.5.2020 22:46
Vastaa...  Minä

Näin. Mitä jos Italian rahassa kylpevä mafia osallistuisi isänmaansa pelastamiseen? Ja Ranska voi pelastaa itse pankkinsa, sieltäkin löytyy rahaa. Suomalaiset voisivat tällä erää investoida omaan maahansa, laittaa surkeassa kunnossa olevat tiet kuntoon, uusia vesi- ja viemäriverkoston, joka on lähitulevaisuudessa hajoamassa käsiin; rakentaa homeettomia kouluja, ettei lasten tarvitse opiskella vuosikausia väistötiloissa; lisätä poliisien määrää ja rakentaa HEILLEKIN homeettomat ja asialliset poliisiasemat (jotain surkeita uutisia asiasta lukenut); järjestää luxus charterlentoja pakolaisille ja turvapaikanhakijoille kotimaihinsa ja sievä pesämuna heille siellä rakentaa uusi elämä. Pääasia, että kotiin mennään. Pakolaisille, joiden kotimaiden tilanne parantunut, pakkopalautus isänmaan rakennustalkoisiin. Ym.

Los6666
Los6666
12.5.2020 13:42

eu on niiiiiin ihanaa… saatana pelkkää paskaa sieltä on tullu, ainoa poikkeus on tilattaessa tavaraa eu alueelta, muuten ei muuta ku miinista. fuck the eu.s.s.r

Anonymous
Anonymous
12.5.2020 13:48

Tottakai maksetaan. Palkkio virat luvassa. Ja siellä Italiassa niitä siltoja mm joudutaan urakalla korjailemaan, kun ovat romahtamisen vaarassa. yms. Täältä pulitetaan. Olemme eu:n ytimessä. Vaikka pankeille rahat menevät, niin Italia ottaa vipin kaksi kertaa niin suurena uudelleen.

Suomi Finland
Suomi Finland
12.5.2020 14:46

Ja tämä on vasta alkua. Kehitysmaat ne vasta rahaa tarvitsevatkin. Eihän kehitysmaita voi jättää pulaan. Kehitysapu kolmeen miljaaaardiin. Vähintäin.
Verot Suomessa vähintään 50% tuloista vauvasta vaariin.

S.E.P.
S.E.P.
12.5.2020 15:44
Vastaa...  Suomi Finland

Mitäs turhaan vain 50%! Laitetaan samantien 110%.

Sami
Sami
12.5.2020 20:00
Vastaa...  Suomi Finland

Keskituloinen perhe maksaa 74% veroja. Ansiovero + kulutusverot.

Tommy the Who
Tommy the Who
12.5.2020 14:49

Mitäs se Tavio nyt valittaa? Onhan se hyvä, että tietää miksi käy töissä ja miksi maksaa veroa niin pirusti. Pitäähän sitä nyt Luigia auttaa hädässä. Autammehan me hädässä olleita jo ennenkin. Niitähän on tänne läpsytellyt kaukaa Afrikasta asti jo kauan. Ahmedit, Mohammedit ja muut.

Suomi Finland
Suomi Finland
12.5.2020 15:23
Vastaa...  Tommy the Who

Kyllähän sitä apua on kiva antaa naapurille. Jopa Luigille.
Nimittäin jos avun tarve on kohtuullinen, Sitten kun aletaan puhumaan kymmenistä ja sadoista miljoonista, niin onhan siinä hieman kohtuuttomuuden makua. Ja ei siinäkään mitään vielä, jos sitä rahaa on, mutta jos sitä apua pitää antaa itse lisää velkaantumalla niin silloin mennään jo korkealla ja kovaa.
Joku raja siinäkin pitää olla, ketkä apua tarjoavat. Sellaiset maat, jotka ovat rikkaita (Ruotsi), vai sellaiset jotka ovat jo valmiiksi korviaan myöten veloissa (Suomi).
Tosin mitä syvemmällä Luigi on paskassa, sitä helpommin sinne nousevat ulkomaiset sotilaat maihin ja marssivat vapaasti läpi Euroopan. Siitä voisi Hitlerkin olla kateellinen, jos tietäisi miten helppoa on marssia kenenkään estämättä minne haluaa.

Piikki lihassa
Piikki lihassa
12.5.2020 14:57

Suomen olisi kannattanut sotien jälkeen jäädä kehitysmaaksi. Ei olisi yhden yhtä matukkaa tai kotimaisia vetelyksiä elättinä, kun olisi heikko sosiaaliturva eikä tarttis nyt muiden maiden velkoja takailla.

Puolueeton
Puolueeton
12.5.2020 16:20
Vastaa...  Piikki lihassa

Kun poliitikot johtivat maan suuriin vaikuksiin NL:n uhkan alaisena ja sitten sotilasliittoon, seuraukset olivat niin kamalat, että silloiset huonot johtajat saivat kenkää. Maalle valittiin täysin uusi johto, korruptoitunut oli sekin, mutta toimi kuitenkin maan parhaaksi. Ei jääty kehitysmaaksi, vaan kehityttiin korkean koulutuksen huippumaaksi. Maassa syntyi uuden teknologian huippusuuryritys.
Koronavirus saattaa laukaista seuraavan uudistumiskauden kuin aikoinaan käydyt sodat kuitenkin ilman alueluovutuksia, jotka ovat pysyviä. Rahan menetys ei ole pysyvä ongelma, sota korvauksineen oli vaati vain kansalaisten ahkeruutta.

Pässi
Pässi
12.5.2020 16:54

Onkos oppositio vaipunut koomaan coronan takia?
Oikeasti, nyt herätys!
Miksi tämmönen köyhä maa tukee rikkaita valtioita joiden kotitalouksien varallisuus on korkeampi kuin meillä!

Anonymous
Anonymous
12.5.2020 19:06

Epäilee?

Tuumaaja
Tuumaaja
12.5.2020 22:34

Ekp ei halua luopua laittomasta rahanluonnista joka pitää pankkiirit ja suursijoittajat leivänsyrjässä kiinni.
Talousjulkaisu Bloombergin mukaan EKP otti saksan perustuslakituomioistuimen päätöksen vastaan ”uhmakkaasti”. Pankki aikoo jatkaa rahanluontia varmistaakseen, ettei koronarajoitusten synnyttämä reaalitalouden kriisi tuhoa finanssieliitin vaurautta.
Siksi käännytään nettomaksajien kukkaron puoleen jotta saadaan vipuvoimaa kunnon kriisiin.

Mieletöntä menoa
Mieletöntä menoa
13.5.2020 04:26

Näin tässä tulee myös käymään. Ja kepun vihriälä väläytteli jo veronkorotuksia että selviäisimme muun maailman auttamisessa ja maine säilyisi ei vaan kehitysmaiden vaan koko maailman hyväntekijänä. Nyky Suomi kärsii jostain alemmuuskompleksista tai kuin nykyisen Saksa entisen saksan tekosista, ruoskittava vaan on yhä perkeleen kovempaa itseään. Ovela EU johto valitsi ja palkitsi vielä kataisen demari sätkynuken urpolaisen Afrikan asioiden hoitajaksi ja EU rahaa ja samalla myös Suomen veronmaksajien rahaa palaa siihen suuntaa valtavia määriä lähivuosina.