Umeåssa poltettu nelisenkymmentä autoa viimeisen kuukauden aikana

Kuvakaappaus 2020-05-12 19-09-30

Viime aikojen ja kevään autopalorypäs on ollut Umeåssa ja siellä erityisesti Ersbodan asuinalueella. Toistaiseksi ei tiedetä kuka tai ketkä, ja miksi autoja sytytellään jatkuvalla syötöllä.

Maanantain vastaisena yönä tuhottiin ainakin 11 autoa. Tuolloin tuleen tuikattiin autokatoksessa olleita autoja ja lopulta kaikki autot paloivat romuksi. Poliisin mukaan kyseessä on tahallinen tuhotyö.
Viime kuun loppupuolella oli niin ikään useita paloja. Sunnuntain vastaisena yönä 19. päivä huhtikuuta kärväytettiin ensin 15 autoa vastaavanlaisessa paloryppäässä kuin nyt maanantaina aamuyöstä. Palopaikka oli samoilla nurkilla kuin nytkin. Kun nuo 15 autoa saatiin poroksi niin tunnin parin päästä poltettiin ensin viisi autoa ja sitten seitsemän autoa lisää.

images
Viime kuun palon jälkiä.
 
Henkilövahinkoja ei ole tullut, mutta yhdessä palossa kuoli koira. Omistaja oli käymässä pikakyläreissulla kun tuhopolttajat iskivät. Koira jäi autoon odottamaan.
Umeån alueella näin ollen viimeisen kuukauden aikana tuhottu sellaiset vajaa 40 autoa. Huomattavaa on se, että Ersbodan alue ei ole profiloitunut mitenkään erityisesti ongelma-alueeksi vaan lähinnä uinuvaa keskiluokkaista asuinaluetta. Kannattaa huomata sekin, että myös aikaisemmin talvella Umeåssa oli pari kunnon autogrilliä, jossa kärväytettiin useita kymmeniä autoja.
Asiasta voi lukea poliisin tiedotteen.