Asuntomurrot vähentyneet, koska talot eivät ole tyhjillään

Inbrottsförsök

Koronaepidemian myötä jotkut rikokset ovat vähentyneet selvästi. Esimerkiksi erilaiset asuntomurrot ovat loppuneet lähes kokonaan kaikkialla Pohjolassa.

Syyksi asuntomurtojen vähenemiseen kerrotaan useissa medioissa rajatarkastukset. Pt-median alamaailman asiantuntijan mukaan tämä ei pidä paikkaansa.
– Kuka tahansa pääsee edelleenkin matkustamaan Ruotsiin. Toisaalta Ruotsissa oli jo ennestään, ennen kuin korona pääsi täysille tulille, Itä-Euroopasta tulleita ammattimaisia asuntomurtoliigoja. Heidän ”asemapaikkansa” oli ja on ollut jo pitkään Ruotsissa. Liigoilla on selvä työnjako. Osa porukasta on erikoistunut juuri murtohommaan, osa porukasta tiedustelee ja osa porukasta muuttaa tavaraa rahaksi ja kuskaa sitä ulos maasta.
– Asuntomurtojen väheneminen johtuu nyt siitä, että ihmiset ovat nyt enemmän kotona kuin ennen. Kun aikaisemmin keskiluokan omakotitaloalue oli aamusta iltapäivään lähes autio niin nykyään suurin osa ihmisistä on kotonaan etätyössä. Ja vaikka yksittäiset ihmiset kävisivätkin vielä töissä työpaikoillaan, niin asuinalueilla on paljon enemmän silmiä kuin normaaliin aikaan. Tässä on se syy, miksi murtoja ei tehdä. Murtohommat ovat vaikeutuneet siinä määrin ihmisten kotonaolon takia, että riski on noussut liian suureksi. Murtomiesten kannattaa tässä tilanteessa teroitella sorkkarautojaan ja odottaa. Rajatarkastuksilla asiaan on lähinnä marginaalinen vaikutus.
Asiantuntija tyrmää myös toisen harhaväitteen. Että huumausaineiden hinta olisi pompsahtanut pilviin.
– Ei ole. Tavallinen ihminen ei tiedä miten kama kulkee maailmalla ja kuvittelee, että rajatarkastukset vaikuttaisivat huumeiden kulkemiseen. Toki pikkutekijät, jotka ovat tähän asti kanniskelleet repuissaan pikkumääriä, ovat työttöminä, mutta suurin osa huumeistahan ei tule maahan missään repussa vaan rekkojen konteissa.
– Rekkakuski ei yleensä edes tiedä, että auton kyydissä on huumeita. Asiasta eivät tiedä jakelufirmat eikä kukaan siinä logistiikkaketjussa. Joku mitätön trukkilava päätyy jonnekin syrjäiselle teollisuusalueelle ja joku hakee sen sieltä jonnekin. Näin huumeet tulevat maahan.
– Ruotsin suurkaupungeissa kokaiinia on saatavilla kuten ennenkin eikä katukauppahinta ole noussut koronan takia. Joillakin pikkutekijöillä ja ”yksityisyrittäjillä” voi olla vaikeuksia saada tavaraa myyntiin, mutta yleisesti kaikilla suurilla tavarantoimittajilla ketjut ovat kunnossa ja pulveria virtaa maahan kuten ennenkin.
– Ruohoa taas on markkinoilla kuten ennenkin. Sitä ei tarvitse salakuljettaa vaan sitä kasvatetaan ihan maan sisällä.
 

Subscribe
Notify of
guest
2 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pitkä nenä
Pitkä nenä
18.5.2020 10:47

Nyt menee Itä-Euroopan talous täysin perseelleen kun varaosia, tietokoneita jne ei saada kuten ennen!!!
Olipa muuten tsekeillä ihmeellinen Euroviisu, suoraan savannilta:
https://m.youtube.com/watch?v=wROqCHLnbko

Vie sie, mie vikisen
Vie sie, mie vikisen
19.5.2020 00:25

Huumeita viedään maasta toiseen monilla luovilla tavoilla. Luovuus on kaunis asia. Atlantin toisella puolella lasteja liikkuu mm. sukellusveneillä, puhumattakaan purjeveneistä ja vastaavista. Lemmikit voidaan myös valjastaa hyviä tarkoitusperiä palvelemaan kaulapannasta alkaen. Tai miten olisi joku yksityiskoneella lentelijä? Pienemmällä tai isommalla. Shakki on hieno peli, vaan mitä löytyykään nappuloiden sisältä. Hedelmä- ja kukkalähetykset Etelä- ja Väli-Amerikasta ovat ihan peruskauraa. Riippuvuutta, kurjuutta ja kuolemaa tarjolla. Olkaa hyvä.