Ruotsalainen julkkis jäi kiinni ilotalosta rysän päältä

Ruotsin ylivoimaisesti suurin juttu on viimepäivien aikana ollut se, kun entinen nyrkkeilijä ja jonkinlainen tv-julkkis Paolo Roberto jäi kiinni seksin ostosta. Roberto jäi kirjaimellisesti rysän päältä kiinni poliisin bordelliin järjestämässä ratsiassa.

Ruotsissa seksin osto on vakavampi asia kuin Suomessa. Huorissa käymisestä saa sakot, jos rahaa vastaan jörnimisestä löytyy näyttöä. Prostituoitua ei siis rangaista vaan seksin ostajaa.
Paolo Roberto in August 2013Poliisi järjesti viime viikon perjantaiyönä Tukhoman Östermalmilla sijaitsevaan ilotaloon ratsian ja kuskasi putkaan kymmenkunta miestä, eli ruotsalaisittain turskaa. Joukossa siis Paolo Roberto. Roberto on nyrkkeilyn lisäksi profiloitunut jonkinlaisena julkkiskokkina ja ollut mannekiini monille kauppaketjuille, kuten ICA, Coop ja Willys. Roberton yritys on lanseerannut joitakin elintarvikkeitakin. Nyt seksikaupasta kiinnijäämisen takia kaikki kauppaketjut ovat purkaneet sopimuksen Roberton kanssa.
Roberto tuli julkisuuteen heti vapauduttuaan perjantaina putkasta. Hän tiesi, että julkisuuden henkilönä media tulee revittelemään asian takia. Ja niin on tehtykin. Roberto on kertonut, että on maksanut seksistä 1 500 kruunua eli vajaa 150 euroa.
Kannattaa huomata, että huorissa käymisestä voi Ruotsissa saada jopa syytteen raiskauksesta. Tarkasti ottaen sanamuoto on “oaktsam våldtäkt”, joka ei ole ihan sellainen puskaraiskaus vaan jotain sen suuntaista, että toinen osapuoli ei ole ihan täysissä sielun ja ruumiin voimissa osannut kieltäytyä seksistä. Syytteen voi saada myös vaikkapa tilanteessa, jossa puoliso ei ihan suoraan ole panohaluinen, mutta toinen jörnäisee vähän kuin lennossa. Seksin osto voi siten olla tällainen raiskaus. Roberton tapausta tutkitaan myös tällaisena “puolihuolimattomana raiskauksena”.
Asiaan on ottanut kantaa myös oikeusministeri, joka loihe lausumaan, että seksin ostosta pitäisi langettaa linnatuomio nykyisen sakon sijasta.
Roberton takia media vetelee nyt otsikoita kissankorkuisilla kirjaimilla ja kaikki takavuosien lortot on haettu kuviin kertomaan kovista kokemuksistaan.