Kungälvin ryöstö muuttui ryöstömurhaksi

kungalvs-sjukhus-1140x592

Tommie Lindhin murhan varjoon on jäänyt erään kotiäidin törkeänpuoleinen ryöstömurha. Yksintullut afgaanilapsi murhasi ja ryösti 56-vuotiaalta Anna-Lena Lemhedeltä kännykän.

Tapahtuma-aika on toukokuun 10. päivän yöltä. Lemhede oli matkalla kotiin ystävättärensä luota. Tapahtumapaikka oli Kungälvin kunta, Göteborgin pohjoispuolella.
Lemhedeä vastaan tuli muuan yksintullut afgaanimies, joka päätti ryöstää Lemheden kännykän. Nainen ei suosiolla suostunut luovuttamaan puhelinta, joten afgaani kaivoi puukon esille ja löi Lemhedeä rintaan.
Lemhede menetti paikalla runsaasti verta, hän sai kuitenkin nopeasti apua ja ambulanssi vei hänet sairaalaan. Alkoi pari viikkoa kestänyt taistelu elämästä ja kuolemasta, kunnes lopulta 22. toukokuuta Anna-Lena Lemhede menehtyi sairaalassa vammoihinsa.
Tapahtumasta kuulusteltiin 13-vuotiaaksi itseään väittävää afgaanimiestä. Iän puolesta hän ei tietenkään tule saamaan tapahtumasta kuin pääntaputuksia. Asia on nyt sosiaalitoimen hallussa. Alaikäisyyden vuoksi muita tietoja tapahtumasta on vaikea saada.
Kungälvissä on ollut paljon suoria pystyryöstöjä kevään aikana. Kohteina lapsia ja vanhempia ihmisiä.