PS:n Taviolta kirjallinen kysymys alueellisista koronarajoituksista

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa tänään 25.5. kirjallisen kysymyksen alueellisten koronarajoitusten käyttöönotosta. Tavio moittii Suomen hallitusta siitä, että koronatoimenpiteissä ei ole huomioitu epidemian alueellisuutta.

– Helsingissä on todettu koronatartunta yli 2 400 ihmisellä ja Espoossa ja Vantaalla kummassakin yli 700 ihmisellä. Samaan aikaan Suomessa on useita kuntia, joissa on alle kymmenen varmistettua tartuntaa. Mitä järkeä on kohdistaa täsmälleen samat rajoitukset näin erilaisiin alueisiin, Tavio ihmettelee.
Koronaviruksen Suomessa aiheuttamista sairaalahoito- ja kuolemantapauksista noin 80 prosenttia on Uudellamaalla. Eri alueiden lukujen valossa myös koronatoimenpiteiden tulisi Tavion mielestä olla alue- tai kaupunkikohtaisia.
– Alueellisilla täsmätoimilla voidaan uusien tartuntojen määrä saada pieneksi, jolloin tartunnat ovat jäljitettävissä ja kitkettävissä. Sitten yhteiskunta voidaan palauttaa normaalitilaan, Tavio sanoo.
Tavio on ottanut eduskunnassa aiemminkin kantaa alueellisten koronatoimien puolesta. Hän puhui aiheesta täysistunnossa 6. toukokuuta. Linkki kyseisen täysistunnon pöytäkirjaan: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Poytakirja/Documents/PTK_67+2020.pdf
KIRJALLINEN KYSYMYS: 2020-05-25-KK-Tavio-alueelliset-koronatoimet
LISÄTIETOJA:
Ville Tavio, kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
4 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
25.5.2020 20:16

Mutta kun tuttihallituksen aivot on omissa mätävituissaan, sinne ei järkeä voi ujuttaa.

Jaaha
Jaaha
25.5.2020 22:53

Josko ensin lakattais päästämästä Ruotsista virusta Turkuun, kun näyttää olevan Helsingin jälkeen vähiten hidastuvat uudet Tartunnat Turussa. Tampereella on aika hyvin verraten.

Anonymous
Anonymous
26.5.2020 18:35

Ehkä nyt tulee rahtiliikennettä, mutta kesäkuussa lappaa koronahurreja laivalla suomeen oikin urakalla, taitaa nimittän suomi olla ainoita maita tällä telluksella jotka päästää hurrit vapaasti maahan.
Moni maa on kieltänyt päästämästä maahansa yhtään hurria sillä tietävät että ne kantaa erittäin mahdollisesti korona firusta sillä hurreissa kokeiltiin saada laumaimmuniteettia koronalle, ja jokainen tietää miten siinä kävi.