Mitä Espoon tapahtumista tiedetään?

Skärmbild (364)

Tällä hetkellä ei paljon mitään. Poliisi meni Espoon Mäkkylässä sijaitsevaan huoneistoon “poliisitehtävän” takia illalla klo 20.30.

Kun partio oli paikalla, niin huoneistossa sattui räjähdys. Räjähdyksen voimasta kaksi poliisia loukkaantui siinä määrin, että sairaalaa tarvittiin apuun. Poliisien vammat eivät kuitenkaan olleet hengenvaarallisia ja he ovat päässeet kotihoitoon.
Räjähdyksen jälkeen paikalle tultiinkin sitten isolla arsenaalilla. Paikalla oli kymmeniä aseistautuneita poliiseja, joilla kaikilla luotiliiviä lattiasta kattoon. Huoneistoon tehtiin rynnäkkö. Nyt asunnosta löydettiin sitten kuollut henkilö. Kerrostalon asukkaat evakuoitiin bussilla hotelliin.
Siinäpä mitä tällä hetkellä asiasta tiedetään.
Poliisi ei ole kertonut mikä räjähdyksen aiheutti. Oliko kyse käsikranaatista, joka räjäytettiin tahallaan? Vai menivätkö poliisi pirikämppään, jossa pirilaboratorio sattui räjähtämään väärään aikaan?
Luultavasti kuitenkin jotain sellaista, että asuntoon oli viritetty joku ansapommi, sillä pirilabran räjähtäminen poliisin tullessa kylään kuulostaa liian sattumanvaraiselta. Mahdollisesti poliisitehtävässä voisi olla kyse, että poliisit menivät asuntoon hakemaan etsintäkuulutettua henkilöä ja astuivat ansaan.
Itse asuinalue, tarkasti ottaen Puustellinmäki, on rauhallinen asuinalue. Ei kannata fantasioida terrori-iskulla tai maahanmuuttajien tekosilla niin kauan kuin asiasta ei ole mitään varmaa faktaa. Toistaiseksi mikään ei viittaa esimerkiksi uskonnolliseen terrori-iskuun.