Upplands Bron autogrilliyön jälkiä

Viime öisen autopalon jäljet Upplands Brossa olivat karua monikulttuurisuuden soihtukulkuetta. Auton raatoja, auton raatoja ja lisää auton raatoja.

Yön tapahtumat ovat siinä mielessä mielenkiintoisia, että kaikki yön autopalot tapahtuivat puolen tunnin sisällä, mutta matkaa tapahtumapaikkojen välillä oli sen verran, että yksi ja sama porukka ei ole voinut kulkea ympäriinsä tikkujen kanssa.
Kun kävin tarkistamassa palopaikat, niin käsitykseksi jäi se, että kaikki Kungsängenin kaupunginosa-alueella sytytetyt palot olivat jollain tavalla ei ongelma-alueilla, mutta alueilla, josta saattaa syntyä joskus ongelma-alueita.
Kolme paloa oli siis Kungsängenin alueella kun taas kolme muuta paloa olivat Brossa. Bro taas on sellainen keskiluokkaisten työssäkäyvien keskivertolapsiperheiden keskivertoalue. Ei vähäisimmässäkään määrin mikään ongelma-alue. Bron palot olivat yksittäisiä autoja, jossa yksi auto oli tuikattu tuleen, josta palo oli levinnyt mahdollisesti viereiseen. Kun taas Kungsängenin alueella kaikissa paloissa oli sytytetty muutamasta useampaan autoon. Esim. alla filminpätkällä oli tuhottu 6-7 autoa, yksi oli ainakin jo viety pois.
Paikalle sattunut ruotsalainen mies jutteli muutaman minuutin ja oli kauhistunut. Hän oli suoraan sitä mieltä, että asialla ovat olleet kehitysmaista tulleet marakatit, jotka ovat hilluneet aina silloin tällöin pitkin pensaikkoa.
– En tiedä mikä vittu niitä riivaa, mutta kulkevat pihapensaissa ihan kuin kadulla ei voisi kulkea, mies kertoi. Ja puisteli päätään.
 
[wpvideo pZQirleY]  
Muuan uusruotsalainen mies, joka sattui niin ikään paikalle, kertoi, että tapahtuma oli kostoa poliisille. Tai tarkasti ottaen “yhteiskunnalle”. Miehen mukaan polttoporukka on jonkin sortin pikkuvarasjengi.
– Poliisi oli eilen tehnyt ratsian tässä lähistöllä yhteen autotalliin, jossa kopla piti pesäpaikkaa. Tallista löytyi useita varastettuja mopoja, moottoripyöriä, päältäajettavia ruohonleikkureita, useita autojen rengaskertoja ja sen sellaista irtotavaraa. Kaikki varastettua tavaraa, jotka poliisi takavarikoi. Nämä autopalot olivat nyt jengin kosto poliisille. Eli yhteiskunnalle. Ja sitä myöten laskun maksaa kovimmiten vaikkapa se henkilö, jolla ei ole auton ilkivalta- tai palovakuutusta.
_____________
[simple-payment id=”86387″]