Upplands Brossa yöllä täysi sotatila

Kuvakaappaus 2020-05-27 09-54-27

Tukholman pohjoispuolella sijaitsevassa Upplands-Bron kunnassa on ollut yön mittaan täysi sotatila ja tällä hetkellä, kun kello on paikallista aikaa 09.30 niin kaupungin kunnantalo ja ympäristö on evakuoitu mahdollisen pommin takia.

Yön aikana on poltettu useita kymmeniä autoja useissa eri paloryppäissä. Tuhopolttoisku alkoi noin 02.30 aikaan. Puolen tunnin sisällä sytytettiin kuudessa eri paikassa useita autoja tuleen. Välimatkaa palopaikoilla oli kilometristä muutamaan sataan metriin. Palopaikkoina oli ainakin Kungsängenin ja Bron kaupunginosat.
Kaiken kaikkiaan parisenkymmentä autoa tuhoutui lunastuskuntoon.
Pt-median kirjeenvaihtajan mukaan ainakin Kungsängenin nurkilla oli kummallista liikehdintää. Kymmenistä nuorista tulijoista koostuneita ihmisryppäitä kuljeskeli ees taas kylänraittia ja potki puiston penkkejä ja roskapönttöjä nurin.
– Mahdollisesti siellä valmistellaan jotain koulunpäättäjäisjuhlia.
Kun paloasiat oltiin saatu kuntoon, niin kaupungintalon edustalta löydettiin laatikko tai kassi, jonka päälle oli teipattu lappu “pommi”. Poliisin pommiryhmä paikalle ja koko kortteli evakuoitiin. Aamuun mennessä ei oltu vahvistettu, etteikö kyseessä voisi olla oikea pommi.
Iso alue on evakuoitu ja paikallisjunat ajavat Kungsängenin juna-aseman ohi.
Yön tapahtumia tutkitaan vahingontekoina ja laittoman uhkauksena, mutta ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teoista. Käydään iltapäivällä paikanpäällä tekemässä tilannekatsausta asiasta, joten kannattaa seurata. Tunnelmakuvia Mitti.se:ssä.
Kungsängen on ollut aikaisemmin rauhallista aluetta, mutta vuodesta 2015 alkaen kuntaan on sijoitettu paljon kolmansista maista tulleita yksintulleita. Monet kokevat tämän häiritsevänä ja häiriötä tuottavana tekijänä. Varsinkin keväisin touko-kesäkuun vaihteessa on useina vuosina ollut pitkiä levottomia jaksoja.