Rasisteeraava bussikuski irtisanottiin

pexels-photo-981588
Photo by Nubia Navarro (nubikini) on Pexels.com

Oikean valeuutisen tekeminen on taitolaji. Tai ei välttämättä. Riittää, että vinksauttaa asian päälaelleen. Joka se jo itsessään on taitolaji.

Ruotsissa on noussut pienoinen kohu bussimatkustaja “Annasta”, joka koki bussikuskin toimesta rasistisia hetkiä. Anna ei tietenkään ole matkustajan nimi vaan annoittelulla yritetään roiskaista eetteriin kuvaa ikään kuin ruotsalaisesta henkilöstä.
Joka tapauksessa bussikuski oli kohdellut Annaa kaltoin ja lopuksi ei avannut Annalle bussin ovea päästääkseen Annaa ulos. Ja kun lopulta päästi ulos niin huusi perään “vitun neekeri”.
Bussikuski on nyt irtisanottu ja Malmön linja-autoliikenne Nobina paheksuu syvästi bussikuskin toimia. Kaikki kynnellekykenevät henkilöt Nobinan johdosta ovat irtisanoutuneet tapahtumasta, ei ole yhtiön linjan mukaista kohdella kaltoin bussimatkustajia.
Mitäpä oikeastaan tapahtui?
No kyseessä oli hyvin arkinen tapahtuma. Anna, afrikaano, yritti matkustaa pummilla. Hän tiesi mitä teki. Ja tiesi myös “oikeutensa” matkustaa pummilla. Ruotsissahan bussikuskilla ei ole oikeutta läksyttää liputta matkustavaa asiakasta jos henkilö kuuluu siihen erityiseen kunniakastiin, jolla on oikeus matkustaa pummilla.
Kaiken lisäksi asiasta on yritetty tehdä tapahtuma, jossa rasisteeraava bussikuski olisi ruotsalainen. Kysymys kuuluu: onko Malmössä muka ylipäätään ruotsalaisia bussikuskeja?