Poliisin mukaan Linköpingin viime kesäinen pommi laukaistiin tekstiviestillä

D8ceQvJW4AAfK21

Poliisin mukaan viime kesänä Linköpingissä tapahtunut suuri räjähdys laukaistiin tekstiviestillä. Asiasta uutisoi Corren.

Mitään täysin varmoja tietoja asiasta ei ole, mutta poliisi joka tapauksessa arvelee, että räjähdyspanos laukaistiin tekstiviestillä. Tätä tukee tutkinnassa esille tulleet teletiedot. Tuntemattomasta numerosta lähetettiin tuntemattomaan numeroon tekstiviesti vain sekunti ennen räjähdystä. Viestin vastaanottava puhelin on paikannettu räjähdyspaikalle.
Numeroita ei myöskään ole käytetty ennen räjähdystä eikä sen jälkeen.
Poliisin mukaan rähähdyksessä käytettin arviolta 25 kiloa dynamiittia. Maallikolle määrä ei kerro mitään, mutta poliisin mukaan kyse on hyvin suuresta räjähdyspanoksesta.
Mitään varsinaista motiivia teolle ei ole löydetty. Poliisi arvelee, että kohteena oli Ådalagatanilla eli räjähdyspaikalla asuva rikollispiireihin kuulunut henkilö. Henkilöä haluttiin toisin sanonen pelotella. Ketään ei kuitenkaan ole kuulusteltu epäiltynä teosta. Juttu jäänee avoimeksi. Jos kohde on se, jonka poliisi epäilee kohteen olevan, hän ei puhu. Näin ollen poliisin on mahdotonta saada mitään konkreettista, jos paikalta ei saada DNA:ta tai muita teknisiä todisteita, joiden kautta asiaa voidaan alkaa tutkimaan tarkemmin.