Kööpenhaminassa tukimielenosoitus Yhdysvaltain mellakoitsijoille

Ruotsissa ei tiettävästi ole ollut mitään tukimielenosoituksia Yhdysvaltain mellakoiden takia. Mutta Tanskassa Kööpenhaminassa on pidetty viikonlopun aikana muutama isompi tukimielenosoitus.

Sunnuntaipäivän aikana Kööpenhaminaan kokoontui ainakin 2 000 mielenosoittajaa osoittamaan tukeaan Yhdysvalloissa mellakoiville afrikaanoille. Tanskan mediat ovat kuvanneet tukimielenosoittajia tanskalaisiksi, mutta kyse on lähinnä afrikaanoista, jotka kirkuvat black lives matteria. Joukossa on ollut myös jonkin verran tanskalaisia naisia.
Mieltä osoiteltiin Østerbrossa Yhdysvaltain suurlähetystön edustalla.
Kuvia tapahtumasta voi katsoa DR.DK:sta.
Kööpenhaminan mielenosoituksella siis osoitettiin tukea ympäri Yhdysvaltoja mellakoiville afrikaanoille. Tapahtuman taustalla väitetään olevan poliisin yliväkivalta pirinarkkari George Floydia vastaan, jonka kuolema väitteen mukaan aiheutui poliisin toimista. Tosiasiassa esimerkiksi kuolinsyytutkinta vahvistaa, että Floyd oli kuolemansa aikaan vahvasti päihteen alaisena ja kuolema johtui mm. osittain huumeista.
Tämä ei ole haitannut äärivasemmistolaisia ja afrikaanoja vaan pystyyn on laitettu mellakat, joissa Minnesotan kaupunki on tuhottu kirjaimellisesti kokonaan.