Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
1.6.2020 09:20

Ennen oli kolme kuukautta kesälomaa. Se on lyhennetty. Valitettavaa niiden kannalta, jotka siitä joutuvat kärsimään. Itse en koskaan joutunut mokomasta tynkäkesälomasta kärsimään.
Enkä joutunut kärsimään peruskoulustakaan.
Olipa aikoinaan tosin kuusi päivää viikossa koulua, mutta onneksi se muutettiin viisipäiväiseksi, lyhentämättä kesälomia.
Hyvää lomaa kumminkin koululaisille.

helena
helena
1.6.2020 10:46

Niinpä. Lauantaina käytiin koulua, toisin vain 2-3 tuntia ja kesäloma oli kesäkuun alusta elokuun loppuun.
Ai niin, ruoka piti maksaa itse.

Minä
Minä
1.6.2020 13:05
Vastaa...  helena

Juu, piti maksaa ruoka oppikoulussa, mutta kansakoulussa 4 vuotta ei tarvinnut.
Toisaalta vanhemmathan sen maksoivat, mutta niinpä maksavat nykyäänkin veroissa. Ehkä jopa enemmän kuin silloin.

kanander
kanander
1.6.2020 15:50
Vastaa...  helena

Minulla oli oppikoulun ekalla omat eväsleivät ja jostain syystä muovinen taskumatti maitoa varten. Jossain vaiheessa rupesimme syömään koulun ruokalassa. Vankiloissa on nykyään paremmat ilmaiset safkat kuin meillä maksulliset oppikoulussa.

Huru-ukko
Huru-ukko
1.6.2020 20:56
Vastaa...  helena

Juu ja syksyllä piti kerätä koluun vähintää litra puolukoita, että saatiin talvella sitä aina niin kammottavaa ruispuolukkapuuroa. YÄK. Toinen ketittäjän bravuuri oli makaroonivelli. Kaipa siihenkin joku kursi piti käydä, että sai kummankin maistumaan samalta kuin meidän kesäpossun eväät. Tai siihen riitti se, että oli suurimman talon vanhin vanhapiikatytär…

Nam
Nam
2.6.2020 00:45
Vastaa...  Huru-ukko

Ei mitään solvausta ruispuolukkapuurolle!

tapperlund jonas
tapperlund jonas
1.6.2020 11:48

Hienoa kesää Pohjanmaan nuorille. Tervettä porukkaa siellä varpaannokasta päänuppiin. Pohjanmaan nuorien päätä ei ole sekoitettu monikulttuuri-vasemmisto hömpällä. Ei muuta Niilo kuin anna HANAA Valmetille.

Tuumaaja
Tuumaaja
1.6.2020 15:12
Vastaa...  tapperlund jonas

Niin se on hyvä antaa hanaa kun on tukivetoinen isän omistama Valmetti/Valtra alla, miten olisi jos itse joutuisi maksmaan ajokortit ja ajopelit?
Asuessani pohjanmaalla kyllä näki sen tyhjäpäisyyden mitä nuoret harrastivat noilla traktoreilla, parhaimmillaan oli hytissä 4-5 ihmistä eli ei juuri välitetty matkustajien turvallisuudesta.
Pää on sekoitettu jollain muulla ja luullaan olevansa jollain tapaa parempia, ylimielinen öykkärönti ei tee eroa vasemmistolaisten uliulille.
Vaikka löytyy sieltä ihan asiallisiakin nuoria, joten ei voi kategorisesti kaikkia laittaa samaan nippuun.

S.Kohmeloinen
S.Kohmeloinen
1.6.2020 15:22
Vastaa...  tapperlund jonas

Ei hätää. Olemme jo aloittaneet kyseisen nuorison laittoman seurannan, värväämisen, korruptoinnin, manipuloinnin, rikosten poluille houkuttelun, kiristys toimenpiteineen ja sitä kautta myöskin mädättämisen vihervasemmiston kannalta harmittomaksi mössöksi eli ns. soinittamisen punaisen valpon luikertelijoiksi.

Anonymous
Anonymous
2.6.2020 15:15
Vastaa...  S.Kohmeloinen

Mekin olemme aloittaneet.

A.Paltturi.
A.Paltturi.
2.6.2020 21:38
Vastaa...  S.Kohmeloinen

Samoin me. Maajussit väärin kasvatettuine penikoineen ovat aatteel… eikun maallemme suuri turvallisuusuhka, jonka torjumiseksi hyväksi havaittu keino on tarjota heille teboilin poltto-ainetta tupla-alennuksella. Näin saamme korruptoitua koko talonpoikaisen väestön pitämään turpansa kiinni, äänestämään suomi-venäjä-seuran kepuloisia ja tarvittaessa jopa vainoamaan käskystämme keskuudestaan vielä löytyviä änkyröitä kuin pahimman luokan mielisairaat antifantit konsanaan.

Tavjan rauhantoverit
Tavjan rauhantoverit
3.6.2020 11:13
Vastaa...  S.Kohmeloinen

Kiitos teille uskollisesti harjoittamastanne myyräntyöstä marxilaisen maailmanvallankumouksen hyväksi.

Anonymous
Anonymous
1.6.2020 13:01

Jäski päässä pitää silti olla eikä mennä missää isoissa laumoissa, se kun sattuu olemaan korona jos nyt joku ei satu muistamaan.
Se kyllä on nähty että nykynuoriso paskat välittää, täälläkin liikkuvat pahimmassa tapauksessa ainakin 30-40 laumoissa.
Joten eipä sitten ihme että korona taas lähti nousuun kun koulut läheni loppuaan,ja nyt räjähtää lopullisesti kun lomat alkoi.
Minä paskat välitän saako nuo koronan, mutta kun ne levittää sitä muihin ihmisiin.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
1.6.2020 17:44
Vastaa...  Anonymous

Öö tota, eiköhän se ollut hallitus, joka päätti olevan hyvä idea avata koulut? Niissä nykyään helposti tuhatkin oppilasta samassa liiterissä, jossa ilma ei vaihdu samaan malliin kuin ulkona.
Avasivat te terassit ja jutut, 500 ihmistä samassa tilassa on liki vaaratonta, joten nuoret toimivat täysin oikein.

Anonymous
Anonymous
1.6.2020 21:15
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Empä muuta väittänytkään.
Tarkoitin että tyhmyydellä nimenomaan sitä että nuoriso ei näe hiivahallituksen aivottomuuden läpi, vaan liikkuvat ihan samaan tapaan kun ennen koronaa.
Terassien, uimahallien, kuntoslaien, kirjastojen, ynm, aukaisuissa ei ollut järjen hiventäkään ja se näytti täysin toteen sen että hiivahalltus haluaa levittää koronan selaiseen kulkuun mitä et ennen ole koettu.
Onko sinusta tervettä että joku 40 joukko menee joukolla kauppaan tiiviissä ryhmässä ostamaan aineita koulun loppumista varten, eihän se korona voi tuollein levitä, eihän…
Ite haistatin tuollaiselle porukalle vitut ja lähdin kaupasta ulos, saatanaan koronalingot.

tapperlund jonas
tapperlund jonas
1.6.2020 23:16

Ei ainoatakaan koronaa ko. traktori pitäjässä – eikä ainotakaan matua.

toinen aalto
toinen aalto
2.6.2020 04:06
Vastaa...  tapperlund jonas

Kyllä se tännekin leviää etelän turistien mukana. Huvitti YLE: lähetyksissä helsingin ravintoloiden aukeamisen myötä ihmisten lähes nirvanaan verrattavaa onnea kun pääsi taas syömään. Koronasta ei tietokaan ja veikkaus on että nyt se vasta aloittaa rajun leviämisen koko maahan. Nuo höpötykset turvaväleistä on poistanut kaikki pelot, ihan kun virus uskoisi tämän ettei leviä kun ihmisillä on parin metrin naurettava turvaväli. EK on antanut hallitukselle ohjeet.