Voiko autopaloja estää viranomaistoimilla?

3pmQ-b0bYuHMBcruXIqvhf1Kpro

Parin vuoden takainen artikkeli tulee aina keväisin ajankohtaiseksi kun autopalot kiihtyvät. Viikko sitten Upplands Brossa poltettiin parikymmentä autoa.

———————————–

Oliko Göteborgin autopalomellakka jotenkin erityinen tapaus? [kaksi vuotta sitten] Ei oikeastaan, siitä tuli erityinen vain sen takia, että varsinkin Frölundan tapahtumasta saatiin paljon hyvää videokuvaa ja valokuvia, jotka levisivät somessa kulovalkean tavoin.

Yleensä paloista ei saa kuvia tai filmejä, sillä ne tapahtuvat yöaikaan, jolloin kännykkäkameralla ei saa kuin pikselimössöä. Nyt palot alkoivat kun oli vielä valoisaa, joten saatiin hyviä filmejä. Kuvakulmia oli kymmeniä ja tapahtumien kulkukin saatiin hyvin selville.
Tuollaiset 100 autoa yhtenä iltana, onhan se isonpuoleinen, mutta vastaavia määriä on poltettu vuosien aikana useita. Malmössa, Tukholmassa… on ollut useita paloryppäitä, joissa on kärvähtänyt vähintään se sata autoa. Nämä palot eivät saaneet minkäänlaista huomiota mediassa.
Autopalot voisi jakaa viiteen ryhmään:

  1. Palo, jossa kärvähtää 1-3 autoa.
  2.                                   ”  3-10 autoa.
  3.                                  ” 10-20 autoa.
  4.                                  ” 20-50 autoa.
  5.                                  ” yli 50 autoa.

Ykköspaloja on joka yö. Malmössa ei liene yhtään ainoaa yötä vuonna, jolloin ei olisi palanut vähintään yksi auto. Jos ei Malmössa, joku muu alue korvaa kyllä menetyksen. Kakkos- ja kolmospaloja tapahtuu säännöllisen epäsäännöllisesti. Joskus voi mennä viikko parikin ilman grillausta, mutta sieltä se tulee yhtä varmasti kuin juna. Myös nelos- ja vitospaloja sytytellään harvemmin, mutta vähintään muutaman kerran vuodessa.
Palot tulevat yleensä ryppäissä ja leviää naapurilähiöön tai muihin kaupunkeihin.
Paloja voisi verrata ukonilmaan, joka roikkuu ilmassa. Varsinkin isommista paloista sanotaan, että sen aistii muutamia päiviä tai viikkoja ennenkuin alkaa roihu. Tulevan roihun aistii ongelmalähiöissä kummallisesta lisääntyvästä älämölöstä ja ilmapiirin kiristymisestä. Ykköspalot lisääntyvät. Esim. Järvan alueella paloautot sahaavat eestaas sammuttelemassa ykköspaloja tai roskiksia. Arabien ja afrikaanojen uho on astetta kovempaa. Uho on ikäänkuin suoraviivaisempaa. Ostarien ja metroasemien sisäänkäynteihin pakkaantuu isompia jengejä ja niitä on useampia. Sisäänkäynnit räitään entistä limaisemmiksi ja lippisten lipat ovat entistä syvemmällä silmillä. Farkut vaihtuvat adidas-verkkareihin.
Mopolla liikkuvia nuorukaisia liikkuu enemmän. En tarkoita perus mopoteinejä vaan tuollaisia nuoria aikuisia. Mopedia käytetään kulkupelinä, koska sillä on helppo paeta poliisia. Mopojäbät ajelevat entistä härskimmin. Yleisesti ottaen kaikesta huomaa, että “jotain on tekeillä”. Meno on vähän kuin lokkilaumalla, jolla on aina joku homma menossa.
Sen jälkeen alkaa tekosyyn etsintä, että voidaan aloittaa mellakka. Rinkebyn 2017 talvimellakka syttyi siten, että porukkaa alkoi pakkaantua metroasemalle ja rähinän laukaisi vartijoiden rauhoittelu. Ruskeat nuorukaiset toisin sanoen vain hakivat tilaisuutta “kokea epäoikeudenmukaisuutta” ja laittaa mellakan pystyyn. Husbyn mellakat aloitti vanhan rikollishampin ampuminen ja tästä seurasi alueen ruskeiden nuorukaistan “epäoikeudenmukaisuuden kokeminen”.
Kun mellakka sitten alkaa, se jatkuu aikansa. Ukkosestakaan ei voi tietää kauanko se viipyy päällä. Jossain vaiheessa turnauskestävyys lopahtaa ja mellakka loppuu. Mellakoita eivät lopeta poliisit vaan mellakoitsijat, sitten kun paineet on purettu ja ilma puhdistettu. Ja kokaiinia vedetty nenä turvoksiin.
Mellakan jälkeen alkaa dialogi. Mitä kovempi agenda, sitä typerämmät selitykset. Rakenteellinen rasismi ja muut typeryydet lentelevät ilmassa. Ruskeat nuorukaiset taas pääsääntöisesti kertovat mellakoinnin syyksi “poliisin rasismin”.
Voiko autopaloja estää viranomaistoimilla?
Ei voi, sillä palot ovat paikallisten ruskeiden aikuisten käsissä. He joko sallivat ne tai eivät. Tällä hetkellä sallivat. Aikuisten ei tarvitse kuin opettaa lapsilleen, että ihmisten autoja ei soisi poltettavan, sellainen ei sovi.
Mutta mieluummin syytetään jotain kuvitteellista rasismia ja sysätään vastuu ongelma-alueen ulkopuolelle. Lisäksi ihmisten pitäisi todistaa jos näkevät kuka autoja polttaa. Koko lähiö tietää ketkä ovat kulloistenkin mellakoiden ytimessä, mutta kukaan ei halua puuttua. Kyse ei ole uskalluksesta vaan halun puutteesta.
Niin kauan kuin paikalliset ruskeat ihmiset vihaavat ruotsalaisia sydämensä pohjasta, niin kauan autot palavat. Ja niin kauan kukaan ei voi niihin puuttua.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Yksi monien puolesta

Miksi Ruotsi kiusaa ruskeita ihmisiään niin, että katkeruus muuttuu vihaksi? Voi kun kaikki ruskeat ihmiset voisivat palata kotimaihinsa eikä tarvitsisi enää elättää rasistiruotsalaisia!

reepo

Niissä kotimaissa on heikonlainen sosiaaliturva,mikäpä muu estäis palaamasta.

pensavero ylös - vihreät yhteydet

Autoilu voitaisiin kieltää. Ilmasto pelastuu samalla. Tämä asia pitäisi ottaa vakavasti.

Catilina

Sydsvenskan on pelkkää ilmastokatastrofia tänään. Hajaantukaa. Ei mitään nähtävää täällä.

Hurtta

Asiallinen kirjoitus ja luotaa syvälle tuon ajatusmaailman näistä kultamunista. Tulee kuin juna vertaus ontuu Suomeksi kirjoitettuna,kun tulee VR mieleen. Ei ole koskaan varma tuleeko juna, esim jos sataa sellaista kummallista tavaraa kuin lunta.

Lisääntyvä älämölö

Olen itse myös huomannut tuon saman ilmiön ennen kuin jotain vähänkin isompaa on tapahtumassa: kummallinen älämölö, tavallista suurempi parveilu, paikkojen sotkeminen, kiihkoilu. Toki ainahan tätä saa olla todistamassa, mutta ennen vakavampia juttuja intensiivisyys nousee monta, monta astetta. Jopa naispuoliset saattavat innostua tavallista enemmän. Tällaisia havaintoja oppii tekemään.

Huomenna vuosipäivä

Viime vuonna tämä näkyi selvästi Turussa Taiteiden yössä 17.08.2017. Niitä parveili levottomina laumoissa. Tuli niin outo feelis, että kaverini kanssa lähdimme melko pian pois.

J

En muista lähdettä, mutta luin jostain että Göteborgissa olisi tehty jokin aika sitten yli 200kg huumetakavarikko. Uppsalassakin oli tiheään mellakoita ison poliisiratsian jälkeen. Sieltä vietiin aseitakin. Ratsiat on takuuvarma merkki siitä, että pian kehitysmaalaisten veri kiehahtaa kun ei saa päivittäistä kokkeliannostaan.

huugo

Suomen polpon edustaja kommentoi noita autopaloja ja voi sanoa että hiljaiseksi vetää jos Suomen poliisivoimissa on noita enempi..Kommentointi jätetty auki ja aikamoisen paskaryöpyn musliminuolija ja johtava suvakkipoliisi Huhtela sai niskaanasa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005793124.html

S.Kohmeloinen

Arvaisittapa kuinka paljon. Hähähähäkjähkjäh.

Janis Petke

Demareiden ja virheiden järjenjuoksulla verotetaan vähän lisää. Kun uusia autoja ei kannata ostaa ja vanhat on poltettu, loppuvat autopalotkin. Sähköautot jopa vielä palavat itsekseen

Trampas

Maailma kylässä.

Trampas

Tuohan on sitä kotouttamista parhaimmillaan. Tulokkaat muovaavat ympäristöä, ettei tule mitenkään koti-ikävä ja yrittävät lamauttaa valtion perustaa sissitoiminnalla.

Trampas

Alueellani mömmöjen myynti on aikalailla nykyään tulokkaiden touhuja ja nuo yksin tulleet nauravat hölmöille, jotka ostavat.

Sekin vielä

Missä matu, siellä mömmöt.

Autopaloa ilmassa

Kesä saapuu ja autopalot samalla. Edes korona ei hidasta tätä. Tosin totta tuo on että mopolla pääsevät hyvin pakoon. Jonnekin kinttupolulle tai ahtaalle kadulle ja kaasua, niin eipä taida autolla mahtua perästä.

Kokko kokoo kokoon koko kokko!

Ruotsin pliisun Poliisin operaatio ”Rimfrost” lopetettiin äskettäin koska sen aikana rikollisuus lisääntyi entisestään.
Missä kemu, siellä käry. Missä matu, siellä poru. Ei siitä päästä yli eikä ympäri.

Kaikki jatkuu ja pahenee sanoi poliisi TV- haastattelussa

Muuten se naisen Kungälvissa ryöstömurhannut lapsukainen olikin vain 12- vuotias, kertoo Expressen. Rikollinen ja narkomaani ainakin 9-10- vuotiaasta alkaen.

Tombstonen sheriffi

Mitä kauemmin nollatoleranssin käyttöönottoa vältellään, sitä kovempia otteita joudutaan asiassa lopulta käyttämään.

rakuuna

Ruotsin pitäisi jalkauttaa puolisotilaallista voimaa jenkkien kansalliskaartin tapaan.
Kai niillä sentään vielä jonkinlaisia motorisoituja maajoukkoja on ?

Tapiola

Onhan niillä joukkoja, mutta hiusverkot on päässeet loppumaan, ja Onni on lomalla.

rakuuna

Siinä tapauksessa pitäisi lähettää ammattisotilaita ja riittävän raskasta kalustoa.
Koska poliittista tahtoa nollatoleranssiin ei taida löytyä, niin ennen pitkää Ruotsi todennäköisesti muuttuu klaanien, jengien, katupartioiden ja poliisien väliseksi pysyväksi konfliktialueeksi Väli-Amerikan malliin.

Fatwantarkistaja

Nehän nauraa 5000 ammattilaiselle. Niitä on sentään enempi ja saa epäsymmetrisen sodankäynnin kaikki edut.

rakuuna

Niin varmasti kävisi.
Joku kommunisti sanoi kerran, että Suomi on Euroopan amerikkalaisin maa.
Ruotsi on kai sitten Euroopsn väli-amerikkalaisin maa.

Warcraft

Juu ei pidä jalkautua. Mutta panssarivaunulla voisi mennä ja sitten pojs, poks, poks!
Kyllä swedupojat sen osaisivat tehdä, ovathan koko ikänsä pelanneet TV- pelejä.
Vähän kokkelia ja piriä ensin alle niin siitä se lähtee.

T

Kansalliskaartit ovat osa USA:n asevoimia, eivät puolisotilaallisia joukkoja. Osallistuivat esim Persianlahden sotaan 1991, joten eivät ole mitään leikki/pumpuli/varus/sotilaita.

juha II

Asiantuntevimpia kirjoituksia, mitä kskaan olen lukenut!
Vain täysijärkinen voi antaa näin hyvän ja kylmäävän analyysin. Aivan toista kuin punavihreä suvakkinen irvokkuus, joka syaniidin kaltaista myrrkyä!

JoodeJoode

Iltalehden juttu edusti sitten sitä toista ääripäätä,ihan hirveetä sontaa.”Yhdysvaltojen mellakoissa yhdistyvät historiallinen sorto ja akuutti koronahätä.” Nämä olivat mm.syynä näihin mustien ja antifan tuhovimmaan ja rosvoamiseen jonka Janne Palomäki vihreä kiilto silmissä kirjoitti.

T

“Sen jälkeen alkaa tekosyyn etsintä, että voidaan aloittaa mellakka. ”
– Erinomaisesti kirjoitettu. En ollut ennen ajatellut tätä puolta, mutta näin se on. Lajityypillistä käytöstä.

Pieni Pää

Pääasia että päästään rettelöimään, ryöstämään, tuhoamaan. Kun ei kerran muuta osata ja pääkoppa on tyhjä. Tämä on heille viikon kohokohta.
Tätä voi verrata siihen kun pari matua tai jengi jo etukäteen päättää ryöstää ja hakata jonkun vastaantulijan alkusanoilla ”mitä tuijotat” tai ”saanko lainata kännykkääsi”. Riippumatta siitä mitä uhri vastaa hänen kimppuunsa käydään koska näin oli jo etukäteen päätetty.