Katoaako käteinen Suomesta?

Pohjoismaiden asukkaat käyttävät vähiten käteistä koko maailmassa ja kortilla sekä verkossa maksamisesta on tullut suosittua kaikissa Pohjoismaissa. Millenium- sukupolvi on syntynyt sähköiseen aikaan ja monelle nuorelle käteisen käyttö on vierasta. Mutta Pohjoismaissa ja Suomessa myös vanhempi sukupolvi on oppinut kortti- sekä verkkomaksujen näppäryyden sekä nopeuden. Mutta silti osa kansasta vannoo käteisen varaan. Suomessa on puhuttu jopa päättäjien tasolla siirtymisestä yhteiskuntaan, jossa ei käytettäisi käteistä ollenkaan.

Monet eivät käytä ollenkaan käteistä Suomessa ja pankkiautomaatteja voi olla nykyään vaikea löytää jopa Helsingin keskustasta. Pankit ovat myös siirtyneet sähköisiin palveluihin suomessa, ja osa pankkikonttoreista ei tarjoa kassapalveluita ollenkaan. Suomessa on puhuttu myös käteisestä luopumisesta ja esimerkiksi Helsingissä on kahviloita, joissa ei voi maksaa enää käteisellä ollenkaan.

Vielä kymmenen vuotta sitten kortilla tapahtuvat maksut olivat yrityksille kalliimpi maksutapa kuin käteinen. Viime vuosina asia on kuitenkin muuttunut ja esimerkiksi ravintolalle käteisen tilittäminen pankkiin on kalliimpaa kuin kortilla tapahtuvien maksujen käsittely.

Uudet maksutavat ovat korvanneet käteisen

Suomi sekä muut Pohjoismaat ovat olleet suunnan edelläkävijöitä sähköisessä maksamisessa jo pitkään. Viime vuosina on ilmestynyt markkinoille useita puhelimeen asennettavia sovelluksia, joiden avulla voi maksaa perinteisessä kivijalka kaupassa ostoksensa, mutta myös verkkomaksamiseen on tullut uusia palveluita.

Suomessa suureen suosioon on noussut Danskebankin hallinnoima Mobilepay-sovellus, jolla voit siirtää rahaa tililtä toiselle puhelinnumeron avulla sekä sillä voi maksaa myös ostokset monessa kaupassa. Monet pankit tarjoavat puhelimella maksamiseen omia sovelluksiaan, joilla voi maksaa ostokset vain vilauttamalla puhelinta. Monet nuoret ovat tottuneita käyttämään puhelinta maksutapana, mutta myös vanhemmat sukupolvet ovat viime vuosina ruvenneet käyttämään entistä enemmän maksamiseen tarkoitettuja sovelluksia.

Maksamiseen tarkoitetut sovellukset ovat turvallisia ja palveluntarjoajille onkin tärkeää taata turvallisuus kuluttajille joka ikisellä kerralla, kun heidän sovellustaan käytetään.

Aikaisemmin esimerkiksi velat kaverille maksettiin takaisin käteisellä, mutta monet käyttävät velkojen maksamiseen nykyään maksamisen sovelluksia, joilla raha siirtyy suoraan vastaanottajan pankkitilille ilman verkkopankkitunnuksien kanssa näpertämistä. Yhä useammat suomalaiset vannovat maksamisen sovellusten pariin ja nykyään jopa kirpputoreilla suositetaan käteisen sijasta sovelluksia maksutapana. Monet suomalaiset kokevat maksamisen sovellukset helpompina kuin perinteisen käteisen käyttämisen.

Lähes jokaisella suomalaisella on pankkikortti, jolla voi nostaa rahaa sekä maksaa ostoksia, mutta osa suomalaisista silti kokee mieluisammaksi maksaa sovelluksilla kuin pankkikortilla. Maksamisen sovelluksissa on myös hyvänä puolena se, että mikäli pankkikorttisi sattuisi vaikkapa katoamaan pystyt silti maksamaan ostoksesi etkä ole pulassa ilman pankkikorttia niin kuin menneinä vuosina.

Monilla maksamisen sovelluksilla pystyt myös maksamaan ostosi verkossa sekä moni nettikasino tarjoaa talletus mahdollisuutta maksamisen sovelluksilla. Maksaminen verkossa on suositumpaa kuin ennen ja moni kokeekin sovelluksen turvallisemmaksi tavaksi maksaa verkossa kuin perinteisen luottokortin.

Kehitys on ollut nopeaa

Olemme siirtyneet entistä digitaalisempaan maailmaan ja moni asia on automatisoitunut kuten maksaminen. Käteistä tarvitsee enää harvassa tilanteessa ja suomessa käy kortti käytännössä kaikkialla. Suomi on edelläkävijä sähköisessä maksamisessa ja monessa Euroopan maassa on käytössä minimimaksu raja kortilla maksettaessa, mutta suomessa voi maksaa kortilla jopa yhden sentin ostoksia.

Suomessa käteisen käyttö on hyvin vähäistä nykyaikana ja on hyvin mahdollista, että käteinen ei ole käytössä suomessa enää kymmenen vuoden päästä. Viimeisessä kymmenessä vuodessa käteisen käyttäminen on vähentynyt niin radikaalisti suomessa, että muutos yhteiskuntaan, jossa ei voi enää maksaa käteisellä voi tapahtua nopeammin mitä luulemmekaan. Jäämme jännityksellä odottamaan mitä tulevina vuosina tapahtuu maksamisen saralla.

Subscribe
Notify of
54 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
3.6.2020 15:58

En ole kertaakaan maksanut kortilla ja jos käteinen raha ei kelpaa, alan varastamaan kaikki mitä ennen olisin maksanut oikealla rahalla.
Vetäkööt viimeisensä jokainen joka kannattaa käteisestä luopumista.

Anonymous
3.6.2020 15:59

Suomi on edelläkäyvä kaikessa paskassa mitä ei pitäisi tapahtua ollenkaan.

Pasi T
3.6.2020 16:05

Käteisestä ei saa luopua.
Kaikilla ei ole älypuhelinta, eikä tule.
Aina silloin tällöin tulee myös tilanteita, että jonkun pankin korteilla ei voi maksaa atk-ongelmien takia.
Entä mitäs tehdään jos kortti katoaa ? Pitääkö olla 2 viikkoa kotona syömättä ?

Anonymous
3.6.2020 17:26
Vastaa...  Pasi T

Juu, ei ole älykännykkää eikä tule.
Mikään ei helvetti ärsytä niin kun nykykään lähes jokaisella on älykännykät joka on liimattuna naamaansa kiinni eikä ne muuta näe.
Kaupassa nuo on pari kertaa meinannut kävellä päälle kun känny on naamassa kiinni, noille karjaisin niin kovaa että en sen jälkeen kumpaakaan ole kaupassa näkenyt.
Kännykkä on puhumista varten, monet käyttää sitä varmaan jopa tekojormana.

Anonymous
3.6.2020 18:40
Vastaa...  Anonymous

Minä kannoin yhden karjujan pihalle ja istutin roskikseen, ettet ollut vain sinä?

Fatwantarkistaja
4.6.2020 04:54
Vastaa...  Anonymous

Mää kävelen päin, jos olen oikealla puolella. Ei tasan kiinnosta, paljonko se lattialle kolahtanut luuri maksoi, ellei toista kiinnosta muiden ihmisten olemassalo. Valintoja nämäkin asiat, kyylätään kotona sitä nettiä.

Anonymous
4.6.2020 08:11
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Maksat sen luurin kuitenkin eli itsellesi harmia aiheutat.

NormaaliHetero
3.6.2020 16:34

Punikit haluaa tietää kuka-osti-mistä-milloin. Siksi kaikki pitäisi näkyä datana. Sairasta valvontaa.
Jenkeissä on paljon luottokortteja mutta käteinen on täysillä mukana. Tämä rahattomuus on ituhippien ja soija-ihmisten tautia. Ei muiden.

Anonymous
3.6.2020 17:23

Helwetin hyvä, että käteinen raha katoaa niin helpottaa kaupassa käyntiä paljon. Käteisellä turaavat hidastavat kassalla ja jonoja näiden muumioiden takia syntyy turhaan.
Käteistä ei kukaan enää tarvitse, ei ainakaan kukaan jolla on hiukankaan älliä päässä.

Anonymous
3.6.2020 17:27
Vastaa...  Anonymous

Eiköhän tuo ole toisinpäin.
Sinulla aivot on tippunut katuojaan jo syntymässäsi.

Anonymous
3.6.2020 18:34
Vastaa...  Anonymous

Kommenteista päätellen se en ole minä jonka aivot ovat tippuneet katuojaan.
Kyllä kaikki käteisellä sooloilevat ovat todella pudonneet tästä hetkestä kauaksi ulapalle ja sen todistaa teidän ääliömäiset kommentit.
Kertokaa nyt vielä, että syyllisiä ovat 5G, Soros, juutalaiset, matut ja mitä kaikki teidän kauhuja olemassa onkaan.

Anonymous
3.6.2020 18:38
Vastaa...  Anonymous

Kuole nälkään kun pankissa on ongelmia.
Sinä myyt vaikka sukusi miettimättä yhtään mitään.

Anonymous
3.6.2020 19:14
Vastaa...  Anonymous

Luottokortti toimii vaikka pankissa ongelmia, mutta sinä et saa käteistä kun pankissa ongelmia.
Ei, minä en kuole muutenkaan nälkään, mutta sinä saatat sen tehdäkin noilla taidoilla.

Anonymous
3.6.2020 21:43
Vastaa...  Anonymous

Nimettömät raivoavat että millä sen pimeän pullon ostaa ettei näy yhteisissä tiliotteissa.

Anonymous
4.6.2020 04:52
Vastaa...  Anonymous

Juurikin niin.

Ulla
3.6.2020 17:35
Vastaa...  Anonymous

Helvetin hyvä se on valvontajärjestelmän kannalta. Isoveli näkee kaikki sinun finanssisi ja se on siis sinun mielestäsi tosi hyvä ja jotka eivät isoveljen valvottavaksi halua ovat älliä vailla? xD

Moonman
3.6.2020 18:06
Vastaa...  Ulla

NWO-hallituksen märkä uni sellainen maailma, missä -kaikki- maksutapahtumat voidaan jäljittää. Siihen tietty joku sanoo että ”ei ole mitään salattavaa”. -Mutta kun riittää että on vääriä mielipiteitä, niin pankki yms. -tilit voidaan sulkea ja potkut töistä siihen päälle. Onhan näitä jo nähty monta kertaa. Siihen tilanteeseen kun joutuisi niin ilakoisiko kukaan että onneksi ei tarvi enää pitää käteistä mukana?

Anonymous
3.6.2020 18:36
Vastaa...  Ulla

Ei munulla ole mitään salattavaa ja voin siksi hyvillä mielin käyttää korttia ja teen sen siksi koska minulla on selkärankaa. Teillä sitä selkärankaa ei ole koskaan ollutkaan, vaan ulvotte sääliänne ulos näillä saiteilla koska muuhun ei teistä ole.

Anonymous
3.6.2020 18:41
Vastaa...  Anonymous

Että olet piltti pihalla.
Olet näköjään näitä korvat märkänä 2000 luvulla syntyneitä.
Te ette selviäisi edes luonnossa päivää ilman älykännykkää ja pikaruokapaikkaa.

Anonymous
3.6.2020 19:17
Vastaa...  Anonymous

Luehan tuon ininäsi oiekin ajatuksella tai pyydä äitiäsi lukemaan se.
Kommenttisi todistaa mikä lapsukainen olet, kun provosoidut heti etkä kykene kommunikoimaan. Hiukan kun antaa siimaa niin saman tien tartut koukkuun ja sehän kertoo typeryydestä. Tuo hölmöily juuri tekee sinusta niin hauskan.
Me selviämme erittäin hyvin vaikka 60- luvulla olemme syntyneet, mutta teistä tenatravoltoista emme mene takuuseen.

Anonymous
3.6.2020 19:28
Vastaa...  Anonymous

Osoitus vain siitä että olet trolli.
Eiköhän ole käynyt selväksi että kun lopetetaan käteinen, niin ei ole mitään estettä enää valvonnalle.
Jos sinä halut että sinun toimia valvotaan 24/7, ole hyvä.
Mutta turha kuvitella että kukaan järkevä sitä haluaa.
Kerroppa iten miksi pitäsi käteinen lopettaa ,ja ei, selitykseskSi ei käy että käteinen hidastaa kaupassa muita ihmisiä, sillä se ei pidä paikkaansa.
On tullut tuo todistettua monet kerrat sillä että kun viereinen kassa on itsepalvelu, on tullut päästyä ite joka kerta nopeammain enemmillä ostoksilla pois kun nuo jotka itsepalvelua käyttää.
Joten sekin asia on toisinpäin mitä ite kirjoitit.
Että se tästä, mene trolli jo nukkumaan.

Anonymous
3.6.2020 20:10
Vastaa...  Anonymous

Ahaa sinä selittäjä taas itseäsi nolaamassa trollikauhuinesi.
Oot vaan niin nolo ja tuot typeryytesi julki nolaamalla itsesi ja toiset haittaisänmaalliset. Miten osaatkin olla noin lapsellinen?

Anonymous
3.6.2020 20:14
Vastaa...  Anonymous

Kerroppa kirjoitetaan kerropa. Käteisen käyttö tulee liikkeen harjoittajille kalliimmaksi, kuin kortin käyttö.
Häpeä lapsellisuuttasi.

Tapiola
3.6.2020 20:35
Vastaa...  Anonymous

Liikkeenharjoittaja on yhdyssana. Jos apina harjoittaa liikkeitä ottamalla taatelin suuhun ja unnuttaa toisella kädellä, niin se on liikkeen harjoittamista. Taitaa tuo jälkimmäinen olla sinun hommaasi?

Tapiola
3.6.2020 20:42
Vastaa...  Tapiola

Kaikki mukaan. Huudetaan kovaa Black Lies Matter Black Lies Matter Black Lies Mother Black Lives Better Black Lives Better
Senaatintorilla möllit mölötti niin ettei selvää saanut. Yksikin hento valkoinen neiti raivokkaasti tempoi pientä nyrkissä olevaa kättä korkeuksiin älämölöä huutaessaan.
Kyllä äiti on nyt ylpeä. Niin pieni meidän tyttö osaa olla jo niin vihainen.

Anonymous
4.6.2020 04:55
Vastaa...  Tapiola

Tapiola siis kuuluu taatelin kerääjiin jotta saat isäntäsi ruokittua. No, sen arvasi kun juttjasi lukee.

Anonymous
4.6.2020 04:57
Vastaa...  Tapiola

Eli olit itse myös tuolla älämölöä pitämässä ja huusit oikeaoppisesti black lives matter. Olet siis se hento tyttö joka ei saa ääntään kuuluviin ja siksi olet noin suloisen katkera. Otan osaa.

Bankkiiri
3.6.2020 22:25
Vastaa...  Anonymous

Sua luetaan kuin avointa kirjaa, algoritmi laskee mallia susta reaaliajassa ja pankki tai kauppa tarjoaa sulle paskinta diiliä.
Mutta omapahan on asiasi, vaan senpä sanon että avokorteilla et pelissä pärjää.

Anonymous
4.6.2020 05:00
Vastaa...  Bankkiiri

Voi sinua pikkuista jolle on jäänyt sadut pelottamaan mieltä pahasti.
Asennoidu vain siihen, että käteinen jää pois ja niin tulet sinäkin maksamaan korteilla ja sähköisesti maksusi ja siihen ei todellakaan kestä kauaa.
Luulisi teidän silloin viimeistään heräävän noista harhoistanne, tai toivottavasti ainakin.

Fatwantarkistaja
4.6.2020 04:58
Vastaa...  Anonymous

Mua kyllä vituttaa nämä näpyttelijät, kun eivät osaa sitä korttia käyttää sitten melkein kukaan. Minuutti menee helposti, kun käteisellä maksaisi sekunneissa. Miksei sitä älliä ole ja silti pitää leikkiä sen lärpäkkeen kanssa?

Anonymous
4.6.2020 08:15
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Ehkä teiltä tottumattomilta menee minuutti, mutta todellisuudessa kortilla maksamiseen ei mene, kuin sekunti. Käteisellä hierojat sitävastoin nysväävät useita minuutteja rahojensa kanssa aiheutten järjettömät ruuhkat.
Miksi yleensä näpyttelee mitään kun ei kortilla, tai mobiilimaksulla tarvitse näpytellä mitään?

Pirjo-mummu
3.6.2020 17:49

Olemme jo tilivelvollisia tuloistamme. Kun käteisellä maksaminen kielletään, meidän menotkin tulevat kontrollin ja kaikenlaisten tilastojen seurattaviksi. Pidetään käteisestä mahdollisimman pitkään kiinni.

Tapiola
3.6.2020 20:45
Vastaa...  Pirjo-mummu

Jokainen euro pitää verottaa, sillä afrikan kaivot ovat syviä kaivaa. Lähes pohjattomia.

Anonymous
4.6.2020 05:01
Vastaa...  Tapiola

Jokainen euro tuleekin verottaa ja aivan sama mihin se sen jälkeen kulkeutuu.
Luulisi noinkin yksinkertaisen asian käsittävän.

Taistelu vapaudesta
3.6.2020 21:18
Vastaa...  Pirjo-mummu

On tässä vielä sekin pointti että kun käteinen häviää, et voi pitää omaisuuttasi kotonasi vaan sitä hallitsee kasvoton vieras jossain missä lie tuntemattomassa paikassa.
Käytännössä olet koko ajan puilla paljailla.
Käteinen raha on vapauden viimeinen symboli, kun se häviää, olemme hävinneet taistelun vapaudesta.

Bankkiiri
3.6.2020 22:37

Juuri näin, vapaus viedään rajoittamalla yksityistä omistusoikeutta, sinulla voi olla rahaa mutta sen käyttöä ohjaa hiilijalanjälkesi, et voi ylittää annettua rajaa, etkä saa ostaa pahojen ihmisten tuotteita.
Lopulta sinut voidaan tuomita rikoksesta joka on luettavissa ostohistoriastasi

Jarkko
5.6.2020 18:08
Vastaa...  Pirjo-mummu

Olen samaa mieltä.Käteinen kun loppuu,niin kontrolli kovenee.Kaikki mitä maksat seurataan ja pikkuhiljaa tavalla tai toisella peilataan kaikki sun mielipiteet.Jos ajattelet väärin,voidaan rankaista tehokkaasti juuri pankkitilin kautta. Se miten mielipitteet voidaan lukea selviää meille myöhemmin.Siihen tarvittaan kännyn kautta lisääntyvää infovälitystä valvonnan kanssa.
Kortti tulee jäämään pois.Tilalle saadaan siru käteen.Kättä heilauttamalla maksat ostokset ”kassalla”.
Tämän sirun kautta ihminen alistetaan täydelliseen kontrolliin,eli siihen liitetään toimintoja joilla voidaan valvoa ihmistä kaikin tavoin;sijainti,ketkä tapailevat keskenään,mitä puhutaan ym,ym.Vain mielikuvitus on rajana.
Myöskään ilman sirua eläminen uudenkaltaisessa fasistivaltiossa ei ole mahdollista.
George Orwellin maailma alkaa pikkuhiljaa toteutumaan.Vain onko se tämä NWO,New World Order jota meidät laitetaan kumartamaan.
1920 luvullahan sitä jo alettiin puuhaamaan,Richard Coudenhove-Kalergi oli aatteen isukki ja siitä se EEC pikkuhiljaa alkoi muotoutumaan.

Sherlokki suvakko
3.6.2020 17:57

Kyllähän ”Käteinen” katosi välillä jonnekki eurooppaan, mutta kuulema tulee takaisin sotkemaan Suomen asioita.

Olavi Koskela
3.6.2020 18:02

Itse tulen käyttämään käteistä taas kun tästä koronhäslingistä päästään. Jos jossakin paikassa ei käteistä oteta vastaan, vetoan direktiiviin, jossa todetaan euron olevan EU:n virallinen valuutta. Direktiivissä ei puhuta mitään siitä, että virallista valuuttaa on vain muoviraha. Kun voin esittää kassalle (väärentämättömän) setelin tai kolikon, jossa lukee EURO, niin asiaan ei jääne mitään epäselvää. Jos homma ei edelleenkään pelitä, pyydän kutsumaan paikalle poliisit selittämään kassalle & kauppiaalle, miten homma oikeasti on; siis että asiakkaalla on OIKEUS maksaa unionin virallisella valuutalla – ainakin niin kauan kuin tässä ollaan unionin jäsenmaa. Siinäpähän sitten odotellaan virkavallan ilmestymistä paikalle, ja jono kassalle senkun kasvaa…

Med Sverige i Tiden
3.6.2020 18:10

Tukholmassa tunnelbaanassa eli metrossa häärivät narkomaani- kerjäläisetkin hoilaavat nykyään että maksaa voi myös Swishillä jos ei ole käteistä.

Anonymous
3.6.2020 18:20

Jokaisen joka on kiinnostunut yksityisyydestään ja vapaudestaan myös tulevaisuudessa, kannattaa käyttää käteistä joka ainoa kerta ostoksia tehdessään. Koska mitä vähemmän käteistä käytetään, sitä helpompi sen poistamista ja rajoittamista on perustella.
Käteisen häviäminen olisi portti vasemmistolaiseen dystopiaan jollaisesta Orwellkaan ei olisi osannut haaveilla.

Juha6
3.6.2020 18:28

heh. 666-sirutetaan kaikki käteen tai otsaan.. sairas maa ja sairaammaksi muuttuu.. tulette sen näkemään.

Terhomatti Hämeenkorpi
3.6.2020 18:36

Jos et (käteistä) rahaa käytä, sitä ei pian ole. Sitten valvotaan digiteitse paskareissutkin!

Anonymous
3.6.2020 18:39

Johan on taas harhaatikot joukolla ulvomassa käteisen puolesta. Juuri teidän takia ei kukaan ota teitä reppanoita tosissaan, vaikka joskus niitä hyviäkin ideoita teiltä löytyy.

Tavjan rauhantoverit
3.6.2020 19:16
Vastaa...  Anonymous

Ellette kumarra suurta verenkarvaista porttoa, meidän jumalaamme ja hänen korkeutensa profeettoja, opetuslapsemme miliisihallituksessa, sisämustanappuloinnin edistämisministeriössä ja supossa sulkevat korttinne ettekä sen jälkeen voi ostaa ettekä myydä viinaa, tupakkaa ja ruokaa.

Anonymous
3.6.2020 18:55

Muistakaa ihmiset silti että ”Best things in life are free”, heh!

Keke
3.6.2020 19:58

Täytyy kuitenkin muistaa, että jos maassa ei ole toimivaa omaa käteisvaluuttaa niin siellä on käytössä jonkun muun maan käteisvaluutta. Kuten silloin joskus Neukkulassa.

Rohmar
3.6.2020 20:28

Itse olen jatkuvasti aiheettomissa rahanpesukuulusteluissa ja pompotteluissa. Viimeksi vaadittiin käymään tili läpi vuoden ajalta ja tuomaan kuitit mahdollisista käteistalletusten alkuperistä. – Kolmannen kerran tänä vuonna. Ainoat käteistalletukset ovat olleet kasinon sisällä nosto- ja pano samana iltana, aivan kuten muutkin pelaajat tekevät. Nosto ei kuitenkaan kelpaa panon kuitiksi. En edes jaksa luetella, kuinka pikkutarkkoja ja idioottimaisia asioita yritetään tämän lisäksi urkkia.

Acc358
3.6.2020 21:36
Vastaa...  Rohmar

Olitko poliisin vaiko verottajan kuulustelussa? Siellä on nyt joku sielunvoimiltaan pieni ihminen puikoissa, joka haluaa käyttää valtaansa.

Pasi T
4.6.2020 01:31
Vastaa...  Rohmar

Yksityishenkilöillä ei ole kirjanpitovelvollisuutta.
Kuitteja voidaan pyytää, mutta niiden puuttumisesta ei voi rangaista.
Pankki voi kieltäytyä ottamasta käteistä vastaan, mutta mitään muuta siitä ei seuraa.
Jos olet poliisin kanssa tekemisissä, se on sitten paljon ikävämpää, mutta ilman todisteita ei poliisikaan voi rangaista.
Ainoa, joka voi rangaista ilman todisteita on KELA.

JoodeJoode
3.6.2020 21:52

Ainut käteinen mikä tosiaan pitäis hävittää on tämä Siilinjärven lahja euroopalle muttei Suomelle eli Käteisen Jykä. Viimeisenä Suomen pääministerivuotenaan oli eduskunnassa naama punaisena yrittämässä valehtelemalla selvitä kysymyksistä hänen eu:hun kohdistuvasta kiimastaan. Eu palkitsi Käteisen ruhtinaallisesti komissaari paikalla/palkkioillaan yms.

Tuumaaja
3.6.2020 22:10
Vastaa...  JoodeJoode

Sillä tahtoo nousta verenpaine, kun kysäisee että miten mielestäsi meni UMTS kaupat ja sähkön hintahan ei noussut Carunakoplauksen myötä?
Eihän kaver laittanut kuin n.70 miljardia haisemaan veronmaksajien rahoja, pitäähän siitä palkita.
Aivan samalla tavalla Soini palkittiin GCM sopimuksesta (laittoi juoksupajan allekirjoittamaan) ja Stubb sai hillotolppapaikan samasta Sorosin rahoittamasta vakoiluorganisaatiosta kuin Al-Taeekin eli CMI:stä, kaipa Halla- aho tulee myös saamaan jonkun mukavan viran kun TTIP saadaan runnotuksi läpi.
Näin se merchant hyvävelijärjestelmä toimii.

Jarkko
5.6.2020 18:17
Vastaa...  JoodeJoode

Joo,v2013 keväällä kuunneltiin suomi-baarissa Thaimaassa kun tää väärennöspelle vastasi toimittajalle kysyttäessä Kreikka-takuista…”jos etelän mies sanoo että maksaa takaisin,niin pitäähän meidän uskoa”.
Koko baari räjähti nauruun!

Tuumaaja
3.6.2020 21:54

Edelleen iso osa ihmisiä käyttää käteistä, se ei tarkoita sitä että sen käyttö olisi vähentynyt koko maassa jos se on sitä tehnyt helsingissä.
Mobiililaitteiden maksuaplikaatiot ovat enemmän nuorison mieleen ja osan heistä käyttääkin aktiivisesti sitä, edelleenkään se ei tarkoita että kaikilla olisi ulkoistetun älyn puhelin käytössä.
Käteisen hävittäminen on tietyn uskontokunnan mieleen ja sitä edustaa finanssialalla esim. Goldman- Sachs ja Bloomberg
https://www.ft.com/content/153778ba-862c-11ea-b6e9-a94cffd1d9bf
Muistetaan vielä näiden luotettavien eläkerahastojen ohiveto Usassa jolloin hävisi muutama sata miljardia eläkkeitä postivirkailijoilta ja rahaston haltija sai vakavan nuhtelun loppujen lopuksi.
Itsenäisten kansallisvaltioiden tunnusmerkit pitää saada hävitettyä, itsenäisyys (mennyt), oma raha (mennyt), päätäntävalta laeista (lähes mennyt), jotta saadaan toteutettua globaali internationaali ja kansojen yhtenäisyys.