Mustat mellakoivat Tukholman keskustassa, poliisi antoi kaasua

Skärmbild (368)

Kun muutama naispoliisi polvistui mustien edessä niin toisaalla Tukholman keskustassa poliisi suihkutti mellakoitsijoiden päälle kyynelkaasua ja käytti ruotsalaisittain erittäin kovaa voimaa.

Alla olevat kaksi ensimmäistä filmi tulevat mahdollisesti Kungsträgårdenin metron sisäänkäynnistä. Ensimmäisessä filmissä metelöivät uusruotsalaiset yrittävät tunkeutua metroon tai ovat muuten vaan kokoontuneet mölisemään Black Lives Matter-kylttien kanssa. Seuraavassa filmissä tilanne on muuttunut ja paikalle on saapunut kymmeniä mellakkapoliiseja, jotka suihkuttavat kyynelkaasua mustien kasvoille.
 
[wpvideo x6SRBvPJ]  
[wpvideo OPKO345P]  
 
Seuraava filmi tulee Sergelin torin alhaalta T-Centralin sisäänkäynniltä, ns. Plattanilta. Täälläkin poliisi toimii todella kovakouraisesti. Poliiseilla on mellakkavarustus ja kaikilla kyynelkaasupullot tanassa.
[wpvideo RfemDTfo]  
Aivan satavarmasti en tiedä miksi poliisi toimii näin kovakouraisesti. Yleisesti ollaan sanottu, että poliisi pyrki yksinkertaisesti hajoittamaan väkijoukkoja, jotka rikkoivat kokoontumisrajoutuksia.
Pt-median uusruotsalainen asiantuntija arvioi tilanteen johtavan Tukholmassa mellakoihin viikonlopun aikana. Hänen mukaansa uustukholmalaisten mustien keskuudessa halutaan “hyvitystä”. Kirjoitan tästä huomenna lisää, kunhan perehdyn asiaan tarkemmin.