Musliminaiset sanovat SVT:n ohjelmassa, että eivät ikinä deittailisi ei-muslimin kanssa

Kuvakaappaus 2020-06-06 17-01-03

“En voisi ikinä deittailla muiden kuin kristittyjen kanssa”. Jos joku valkoinen sanoisi näin niin mitä tapahtuisi? Tietenkin huudettaisiin naamat punaisina rasismia.

Mutta kun saman asian kysyy mustalta muslimilta: Voisitko deittailla ei-muslimin kanssa, ja saa vastaukseksi lyhyen: “EN”, niin asia on hyvin luonnollinen.
Asia tulee esille SVT:n UR-ohjelmassa otsikolla “Asioita, joita et ole ikinä kehdannut kysyä hijabista”. Ohjelma perustuu ideaan, jossa musliminaisilta kysellään erilaisia kysymyksiä liittyen uskontoon ja huivin pitämiseen. Suurin osa kysymyksistä on tyhjänpäiväisiä, tyyliin pesevätkö musliminaiset hiuksia tai käyttävätkö he seksikkäitä alusvaatteita.
Mutta jotain oleellista tule esille. Naisilta kysytään, että voisivatko he deittailla ei-muslimin kanssa. Vastaus on yksiselitteinen ei.
– Uskonnon ei pitäisi periaatteessa olla ongelma tykkäänkö jostakin ihmisestä. Tunteeni eivät muutu siksi, että joku on kristitty. Mutta kun kyse on kumppanistani, jonka kanssa meillä on yhteisiä lapsia niin me kasvatamme heidät niiden arvojen perusteella, jotka uskonto [islam] vaatii.
Mietitäänpä asiaa. Jos joku julkkisvalkoinen nainen sanoisi, että ei halua deittailla mustan muslimin kanssa, niin mitäpä luulisitte hänen saavan vastaanotoksi? Ei varmaan tarvitse edes sanoa, että kyseessä olisi:

Rasismia.

Video ajastettu kyseiseen kohtaan.

https://youtu.be/ZxXtcj-C3AE?t=185