Päivän Rasmus: Rasismia, koska sähkäreinä ei ole mustia

Rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa mennään taas korkealla ja kovaa. Muuan sähkömies päivittää miten rakennuksilla on rasismia, koska mustia ei näy sähkäreinä.

Kuvakaappaus 2020-06-06 18-10-34
Kuvakaappaus 2020-06-06 18-12-03
Sähkäri hei, minäpä kerron miten se on mahdollista. Mustat afrikkalaiset eivät ymmärrä sellaista asiaa kuin kaapelin vetäminen. Kuten sähkömiehenä tiedät niin kaapeleita on ruskea L1, musta L2 ja harmaa L3. Sitten on sininen nollana ja keltavihreä suojamaana. Jo yksin tässä on liikaa asiaa, sillä yhdessäkään afrikkalaisessa maassa ei ole sellaista asiaa kuin kolmivaihesähkö.
Entä mitäpä allaolevassa kuvassa näkyy? Yksinkertainen rappukytkentä, jonka osaa jokainen suomalainen maalaisteinipoika. Kytkennässä lamppua voidaan ohjata kahdella eri katkasimilla. Yksikään Afrikasta tullut tulija ei osaa tehdä tällaista kytkentää eikä ymmärrä mitä kuvassa näkyy, vaikka sitä afrikaanolle yritettäisiin opettaa.

Kun olin Ruotsissa sähköalan aikuiskoulutuksessa niin afrikkalaiset ja irakiaanot kuvittelivat sähköasentajan tarkoittavan jotain sellaista, että ostetaan pakettiauton peräkonttin aggregaatti, josta myydään sähköä ihmisille, kun valtakunnan verkkoon tulee kolmansissa maissa tunnettu jokapäiväinen sähkökatko.
Sähkäri hei, virolaiset ja venäläiset ovat rakennuksilla töissä tekemässä sähköasennuksia. Eivät rasisteeraamassa, mutta siksi, että mustat eivät osaa tehdä sähköasennuksia.