Tapettiinko Jon Hellevig?

ldnndMU5ezs

Kun tutkii Jon Hellevigin tapausta niin herää väistämättä kysymys, että tapettiinko Hellevig? Murhattiinko Hellevig siksi, että Venäjällä on loppupeleissä tapana tappaa ulkomaalaiset apurinsa? Kritisoiko Hellevig liikaa entistä isäntäänsä Venäjää?

Jon Hellevigin tausta on lyhyesti se, että 58-vuotias helsinkiläinen Hellevig asui ja toimi Venäjällä Moskovassa omassa asianajotoimistossaan Hellevig, Klein & Usovissa. Hellevigillä oli monia muitakin bisneksiä sekä Venäjällä että Suomessa. Hellevig oli esim. jonkinlainen tekijä 90-luvun pankkikriisin jälkipeleissä. Myös Ukrainan tapahtumissa Hellevigillä oli joku osa. Hellevigin taustoja voi lukea pitkin nettiä, jos tarkempi analyysi miehen taustoista kiinnostaa.
Joka tapauksessa Hellevig on tullut tunnetuksi kovan luokan Venäjä-myönteisenä toimijana. Mitä sillä loppupeleissä tarkoitetaankaan, ainakin sitä, että hän oli Putinin tukija ja kirjoitteli venäläisiin medioihin Putin-myönteisiä artikkeleita ja väitti, että länsi tietoisesti valehtelee ja vääristelee Venäjän poliittista tilannetta.
Kaikki seuraavat jutussa esille tulevat asiat on kerätty “netistä” vähän sieltä sun täältä, eikä se ole välttämättä mitään faktaa. Lähinnä kysymyksiä.
Hellevig siis tunnettiin Venäjä-myönteisenä toimijana. Hän kuitenkin kirjoittaa yhtäkkiä VK-tilillään 10. toukokuuta, että epäilee joutuvansa Venäjän hallinnon murhaamaksi.
Kuvakaappaus 2020-06-06 23-13-10
Hellevig kirjoittaa, että epäilee häntä kohtaan olemassaolevasta salajuonesta, jossa Venäjän hallitus/ hallintojärjestelmä (regim) yrittää tappaa hänet ja lavastaa kuoleman koronakuolemaksi. Sen takia Hellevig ilmoittaa, että on täysin terve. Hän kertoo olleensa flunssassa 6 viikkoa, mutta on nyt täysin terve. Hän kertoo, että luulee flunssan olleen koronaa.
Edelleen hän kirjoittaa, että jos tämä on hänen viimeinen viesti, niin kaikille muille onnea. Eikä pidä luovuttaa. Ole valmis kuolemaan asiasi takia. Hellevig lopettaa kirjoituksensa sanoihin Patria o muerte, joka on espanjaa ja tarkoittaa isänmaa tai kuolema. Mitä Hellevig tarkoittaa loppukaneetilla? Se jää arvoitukseksi.
Parin viikon päästä  yllä olevasta kirjoituksesta eli 26. toukokuuta Hellevig sitten kuoli. Kuolinsyyksi kerrotaan sydänkohtauksen.
Asia on siinä mielessä mielenkiintoinen, että Hellevig siis itse epäili joutuvansa murhatuksi. Hän kertoi siitä julkisesti ja sitten todellakin kuoli. On tietenkin mahdollista, että 58-vuotias mies voi saada sydänkohtauksen, mutta Venäjä-yhteys jättää sanan “mutta”.
Mikä syy Hellevigin murhaan voisi olla? Hellevig oli väitteiden mukaan ikään kuin kääntänyt kelkkansa ja alkanut kritisoimaan Venäjää voimakkaasti maan koronaepidemian toimien takia. Muutenkin Hellevigin kerrotaan kritisoineen viime aikoina Venäjää ja Putinia toden teolla. VK:ssa hän kertoo, että näistä kriittisistä mielipiteistään hän sai useaan otteeseen tappouhkauksia.
Tietojen mukaan Hellevigin Facebook on putsattu kuoleman jälkeen kaikista Venäjä-kriittisistä mielipiteistä, mutta jostain syystä VK:ssa niitä on vielä jäljellä.
Kysymyksiä on mm, että oliko Hellevig sellainen toimija, joka venäläisten taholta katsottiin paremmaksi sydänkohtauttaa kuin vain antaa olla? Venäjällähän ei tosiasiassa ole oikeasti sellaista asiaa, kuin kriittisen ihmisen luonnollinen kuolema. Jos koronatilanteen kritisoiminen oli ainoa syy murhautukselle, niin onko Venäjän tilanne sitten satakertaisesti pahempi kuin ylipäätään kukaan lännessä voi kuvitella?
Vai oliko Hellevigillä jotain muuta tietoa? Hänhän oli toimija menestyvässä asianajofirmassaan. Oliko hänellä sitä kautta jotain sellaista tietoa, mikä katsottiin liian vaaralliseksi, koska hän oli alkanut esittämään kriittisiä mielipiteitä? Ikään kuin hän olisi alkanut lörpöttelemään. Jos kuolema oli murha, niin oliko sen takana sittenkään hallitus ja oliko Hellevig sekaantunut asianajotoimen tiimoilta sen verran kovan luokan bisneksiin, että hän ei voinut enää itse hallita niitä? Vai oliko kyse vaan siitä, että ulkomaalainen apuri tapettiin. Koska se nyt on mahdollista Venäjällä.
Asiaan tuskin saadaan sen kummempaa selvitystä tämän enempää.