Mustat tuhosivat kaupunkia Göteborgissa

Göteborg ajautui eilen täyteen kaaokseen mustien rotumellakoiden takia. Pitkin kaupunkia oli isoja mellakkatilanteita, joihin osallistui satoja värillisiä. Poliisi otti kiinni iltapäivän ja illan mittaan kymmeniä mellakoitsijoita.

Tapahtuma alkoi ns. Black lives matter-mielenilmaisuna, mutta ajautui puhtaaksi mellakoinniksi ja paikkojen rikkomiseksi. Pahimmat mellakat sijoittuivat Göteborgin keskustan ympäristöön. Väkijoukko liikehti kuin aalto ja pysähtyi aina johonkin paikkaan rikkomaan ikkunoita ja repimään istutuksia maasta. Kaupungin keskustassa oli useita satoja mellakoitsijoita, joista enemmistö oli maahanmuuttajataustaisia värillisiä henkilöitä.

 

Yksi suurta huomiota saanut tapahtuma oli se, kun eräs pariskunta oli muuttohommissa. He olivat ajaneet muuttoauton kerrostalon edustalle kun paikalle alkoi vyörymään värillisiä tulijoita huutaen “mustien elämällä on väliä”. Muutomiehet katsoivat tuossa tilanteessa parhaaksi nopeasti poistua rappukäytävään turvaan, jotta eivät joutuisi mölisevän marakattilauman pahoinpitelemäksi.

Muuttoporukka kuvitteli, että kuorma-auton lava jätetään rauhaan, mutta näin ei käynyt. Koko muuttokuorma tuhottiin. Omaisuutta varastettiin ja esimerkiksi lasten piirustukset viskottiin kadulle. Perhe on järkyttynyt ja kyselee, että mitä he muka ovat tehneet, että mielenosoitusporukka katsoi oikeudekseen tuhota heidän muuttokuorman.

Alla filminpätkää Nordstanin ostoskeskuksesta, jossa joukko värillisä miehiä rikkoi ikkunoita. Jälki Göteborgissa oli kuin tornado olisi pyyhkäissyt kylän yli.

 

Illan ja yön aikana poltettiin lisäksi 30-40 autoa ympäri kaupunkia. Mellakoiden odotetaan jatkuvat taas loppuviikosta. Tukholman lauantainen mellakka peruttiin sateen takia.