Myös Uddevallan joukkotappelu oli etninen kiista eli rotusota

Eillinen Uddevallan jättimäinen joukkotappelu on paljastunut rotusodaksi. Kyseessä ei ollut rikollisjengien välinen mittelö vaan puhtaasti rotuun ja etnisyyteen perustuva riita, jossa osapuolina olivat arabiaanot ja afrikaanot.

Uddevallasta tulevien tietojen mukaan afrikaanoista ja etupäässä somalitaustaisista miehistä ja arabiaanoista koostuneet poolit ovat pitäneet avoimia vihamielisyyskohtauksia toisiaan kohtaan jo ainakin varhaiskeväästä alkaen. Autoja on poltettu puolin ja toisin ja monenlaista pikkukiusaa harjoitettu.

Eilen tiistaina illalla vihamielisyydet sitten huipentuivat alustavasti, kun kadulla oli liikkeellä toista sataa henkilöä molemmista pooleista. Muutama auto ja roskiksia sytytettiin tappeloinnin ohessa tuleen ja paikalle tulleet palomiehet ajettiin kivittämällä pois paikalta. Tappelussa käytettiin lähinnä nyrkkejä, seipäitä ja sitten oli ihan uusi taktiikka: kiivettin poppeleihin alaoksille, josta hypittiin vihollisen niskaan.

Jostain kumman syystä Ruotsissa on nyt viime viikkojen aikana syttynyt useita tällaisia massiivisia rotusotia eri etnisyyksien välillä. Pooleja näyttää olevan neljä: arabiaanot, afrikaanot, afgaanit ja neljäs pienempi ryhmä koostuu sekalaisista etnisyyksistä.

On toki tiedetty jo vuosia, että ongelmalähiöissä etnisillä ryhmillä on suuriakin keskinäisiä jännitteitä, mutta onko nyt räjähtämässä jotain suurempaa etnistä konfliktia päällensä.

Seurataan tilannetta.