Mustien rotumellakat eivät ole saaneet kovaa suosiota Virossa

Mustien rotumellakat ja ihmisoikeusasiat eivät ole paljon kiinnostanut virolaisia. Tallinnassa on pidetty pienimuotoisia huutajaisia, joissa huudettiin mustienkin elämällä olevan väliä, mutta mitään isompaa rakkautta mustia kohtaan ei ole osoitettu.

Virossa asuva brittiläinen Abdul Turay kertoo Postimees-lehdessä, että Virossa ei ole minkäänlaista mustien yhteisöä.

– Virossa kyllä asuu mustia, mutta he eivät ole virolaisia, Turay sanoo.

– Black lives matter on Virossa kuin homoparaati ilman homoja, Turay tiivistää näkemyksen.

Turayn mukaan BLM-mielenosoituksilla on eri merkitys eri maissa. Britanniassa mielenosoitukset voivat ehkä olla tarkoituksenmukaisia, mutta Virossa:

– Riippuu kuka tätä liikettä ajaa [Virossa] ja mitä he tekevät. Mielenosoitukset sopivat maihin, joissa on suuri musta yhteisö, ja liikettä johtaa myös mustat. Virossa sellainen on mahdotonta, koska mustia ihmisiä on hyvin vähän. Virossa liikettä johtaa vihaiset valkoiset ihmiset, jotka eivät ole ihastuneita mustiin.

Tallinnassa on pidetty Saku Suurhallin parkkipaikalla jonkunaisia kulkueita, mutta mitään yhtään Suomeenkaan vastaavaa liikehdintää ei ole olemassa.

Subscribe
Notify of
guest
39 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pertti Grandell

minulla kaunis virolainen daami.. eivät mustat hillu siellä..hieno maa. menen/muutan sitten kun pääsen pääaikaiseen eläkkeeseen tallinnaan, hionoja ihmisiä……

Übersturm

Sama täällä… Tästä viher-femakko-punikki-huoraajien maasta tekee mieli muuttaa mahdollisimman nopeasti pois tai anon vaikka turvapaikkaa Virosta tai Venäjältä. Noissa maissa ei paskasakki riehu, palkkatulot ei mene kokonaan järjettömiin veroihin ja valkoinen työssä käyvä mies on vielä hyväksytty osa yhteiskuntaa.

Särmääjä

Ei ne siellä sentään tavallisia ihmisiä nykypäivänä enää tapa. Täytyy olla jotenkin ollu kytköksissä valtionhallintoon tai kuulua merkittävästi oppositioon niin silloin voi sattua jotakin.

HenkkaR

Ei pidä paikkansa. ”Luulemisella” (siis Neuvostoliittoa kultakyläksi) tarkoittanet siis suomalaisen propagandan linjaa. Se että nyky-Venäjä olisi siperian korpeen syyttä muilutteleva hirmuhallinto, on vastaavaa tämän päivän ”luuloa” (=propagandaa). Toki jotkut BLM.agitaattorit ym. saattavat moiseen käsittelyyn siellä joutuakin, jotta kunnollisilla ihmisillä olisi turvallista ja rauhaisaa ihmisten ilmoilla.
Noh, eihän se nyky-Venäjäkään kultakylä ole, mutta kultaakin arvokkaampana pidän yhteiskuntarauhaa, yleistä turvallisuutta, ja elämisen vapautta siltä osin kuin se muuta yhteiskuntaa kunnioittaen on mahdollistettavissa. Näissä asioissa nykyhetken Venäjä on kunnostautunut paljon tämän päivän länsi-Euroopan maita paremmin. Toistahan se oli takavuosikymmeninä, asetelma täysin päinvastoin.
Viro on myös kelvollinen – ainakin vielä toistaiseksi, toivotaan ettei suvakoidu enempää. Mutta nykyhetkellähän Unkari lienee kaikkein paras maa länsimaiselle turvapaikanhakijalle, niin asuinmaana sinänsä, kuin erityisesti siinä että Unkari on myös oikeasti myöntänyt turvapaikkoja länsimaisille, tokihan se tarpeeksi painavat syynsä vaatii, mutta sellaisia on ollut. Venäjä ei tietääkseni ole maahantulijoiden ahdistelemiksi joutumisen perusteella toistaiseksi turvapaikkoja myöntänyt.

Kirunasvenskarna

Paavo voisit joskus täällä kertoa miten kävi Kiirunanruotsalaisille jotka lähtivät Venäjän paratiisiin.

Nololoppu
Kouvolasta jytää

Suomalaisissa pikkukaupungeissa on näemmä aika samanlaista toistaiseksi; esim. omalla paikkakunnalla oli joku 20 hengen löyhä BLM-joukkio, joka koostui muutamasta hassusta aktivistista, hihhulista, taiteilijasta tm. hyvää tarkoittavasta hölmöstä, paikallisen Sanoma Oy:n etäpäätteen toimittelijasta, sekä jokusesta kädet puuskassa yrmistelevästä kiintiöpakolaisesta afrikaanosta, jotka eivät selvästikään ymmärtäneet mistään mitään, vaan heidät oli kärrätty paikalle aktivistien toimesta. Koko touhun kruunasi massiivinen sadekuuro, eikä paikalla ollut siis yleisöä juuri ollenkaan. Kuten en ollut itsekään, mutta kyseinen surullinen tapahtuma videoitiin, ja esiteltiin paikallisessa Sanoma Oy;n etäpäätemediassa vähän niin kuin muka jotenkin tärkeänä tai jotain.

Valtsu

Pitäisi mennä BLM-miekkariin mukaan – vastustamaan Kenian poliisin brutaalia toimintaa:
”(Nairobi) – At least six people died from police violence during the first 10 days of Kenya’sdusk-to-dawn curfew, imposed on March 27, 2020 to contain the spread of Covid-19, Human Rights Watch said today.
The police, without apparent justification, shot and beat people at markets or returning home from work, even before the daily start of the curfew. Police have also broken into homes and shops, extorted money from residents or looted food in locations across the country. On March 30, following criticism from various groups over abuses in Mombasa, including by Human Rights Watch, President Uhuru Kenyatta apologized generally about police use of force, but did not instruct the police to end the abuses.”
Vedetään tuhat kertaa törkeämmin kuin Jenkeissä, tekijät eivät joudu vastuuseen – eikä hyvesignaloijia todellakaan kiinnosta.

Aappa

Se onkin erittäin erikoista, millä logiikalla kehitysmaalaisia pitäisi tuoda tänne sivistyneeseen Eurooppaan, jos tämmöinen rinnastus sallitaan. Jokunen vuosi sitten eräs totaalisesti suvakoitunut toimittelija oli täysin Full HD:nä vastustelemassa rasismia, koska hän oli traumatisoitunut nähdessään, kuinka intialaiset poliisit kepittivät pitkillä puukepeillään maanmiehiään Intiassa. Samalla ajatuksenjuoksulla länsimaihin pitäisi kiikuttaa miljardeja kehitysmaalaisia jne. mutta tämmöiset ’pikkuseikat’ eivät näytä päättäjiä mietityttävän juuri ollenkaan.

Suomi Finland

Ruotsalaisnainen valehteli itsensä turvapaikanhakijaksi Suomessa – Migri: valtiolle yli 150 000 euron lasku
Tänään klo 20:38
Taustansa valehdellut ruotsalaisnainen haki turvapaikkaa Suomesta, sai vastaanottorahat ja ehti aiheuttaa valtiolle jättilaskun – kunnes käry johti käräjille.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f47ebcbd-a591-4a00-a6f4-7a8b23ab1643
No further comments. Paitsi, että tätä on osattu odottaa.

Anonymous

Kohta rupeaa irtoamaan vähän jotain pienenpientä vastarintaa. Ei sillä, että olisi jotain ihonväriä vastaan, vaan että kun rupeaa näytöt riittäämään. Tervetuloa antifa ja kaikki eri vitun pikkuhuoraryhmät!!

sami

Juurikin näin!

Johnny

”Black holes matter”, sanoi avaruustutkija.

Hoe

Tai ”Black Hoes”

Ei siinä mitään

En oikein ymmärrä tätä logiikkaa naisten puolelta. Esim. mustien rap kulttuuri alistaa naisia ja saman tekee muslimien kulttuuri. Nyt näitä kumpiakin naisten aseman heikentämistä halutaan koko maailman esikuviksi. Takaisin sinne nyrkin ja hellan väliin tuntuu olevan kova hinku. Kyllähän se minulle miehenä toki sopii ja maailma voisi rauhoittua kun joka pikku asiasta ei vouhkata ja loukkaannuta ja voitaisiin taas keskittyä olennaisiin aisoihin.

Johnny

Naisen logiikan ymmärtäminen on salatiedettä ja magiaa.

Suomalainen Nainen

On naisia ja naisia, en minäkään ymmärrä joidenkin naisten riehumista ja itkupotkuraivareita alistajien tai rikollisesti toimivien tai yhtään minkään puolesta, enkä usko että edes ovat niiden puolesta. Ongelmat hoidetaan muulla tavoin, riehuminen ja tuhoaminen aiheuttaa vain lisää kahtiajakoa, tarkoituksellistiko?
Luultavasti kyse on toimettomista, työttömistä ja elämäänsä katkeroituneista ihmisistä, joiden täytyy purkaa ahdistusta johonkin ja tuntea kuuluvansa edes johonkin viiteryhmään. Tai sitten vaan matala äo estää ajattelemasta ja altistaa manipuloinnille.
Ei tuolla kukaan työssä käyvä hillu, eikä varsinkaan itseään arvostava, joten kyse on muusta ongelmasta kuin halusta ajaa jotain mitä en tässäkään käsitä. Nostamalla etnisen taustan, ihonvärin, korostamalla sitä, he itse toimivat rasistisella tavalla, sulkevat silmänsä multikultirikollisuudelta ja sen seurauksilta ja syiltä. Joukkopsyykoosi.

Juha

Kenties Virossa rapparit ja vasemmisto eivät ole saaneet ylivaltaa mediassa ja hallinnossa kuten Suomessa. Suomessakin älymystö alkaa herätä ja vaatimaan stoppia näiden salaseuralaisten touhuille. Paskamedian aivopesu ei onnistu.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8408463/Catholic-archbishop-tells-Trump-protests-virus-deep-state-plot.html

joku

Virolaisissa medioissa käsitellään Usa:n tapahtumia täysin suvakkinäkökulmasta. Mitään vaihtoehtoisia näkökulmia en löytänyt kun katsoin paria suosittua virolaista uutisportaalia. Jos tavallinen kansa ei ole vielä suvakiksi alkanut, niin vuosien kuluttua viimeistään aivopesu tuottaa halutun tuloksen.
Aiemmin etsin unkarilaista uutissivustoa josta seurata maan tapahtumia englanniksi. Ensimmäiset puoli tusinaa vastaan tullutta sivustoa olivat kaikki uutissivustoksi naamioituja propagandasivustoja, tavallisten uutisten sekaan on laitettu juttuja joissa Unkarin alistettu kansa kaipaa vapauttamista äärioikeiston vallasta. Kaikesta päätellen lukijoita ei niillä juuri ole, mutta rahoitusta sivustojen pyörittämiseen näkyy jostain riittävän.

paikallinen

Kyllä, Viron valtamedia on suvakoimassa, mutta tilanne ei ole kuitenkin näin huono kuin Suomessa. Aika kovia vastanäkökulmia kyllä löytyy. On myös vaihtoehtomediat Objektiiv, Uued Uudised sekä vähän hörhömpi Telegramm.
Suosittelen (:) kivisildnik’in kolumneja Uued Uudised-ssa, se osaa kirjoittaa erittän hyvin ja tykittelee vähintään kaksi kertaa kovempaa kuin vaikkapa Monokulttuuri.

Anonymous

”Kyllä, Viron valtamedia on suvakoimassa”
No niin, tätä olen epäillyt jo pidemmän aikaa. Siis muutosta kehityssuunnassa siitä, mitä se on aiemmin ollut, ja johon useampi suomalainen taitaa edelleenkin uskoa: ”eihän Virossa ole tällaista hulluutta”. Mutta kun nykyisin on!
Taitaa olla niin, että BLM-sonta koskee koko läntistä Eurooppaa sekä EU:ta. Myös Baltian ja Itä-Euroopan maita.
Jos katsotaan sitä, ketkä näitä ja samaan ”kategoriaan” meneviä hinttimarsseja järjestää, niin ovatko nämä jotain nuorempaa 90-luvulla syntynyttä tai nuoruutensa perestroikan aikana viettäneitä, jotka eivät koskaan ns. Moskovan nyrkkiä maistaneet?
Entä suvakkiuutisia mediaan kirjoittavat vai ohjaako Bryssel sitä puolta? Vrt. Viron poliisi (valtio), Tallinnan kaupunki ja (kaupungin?) liikuntahalli antoi luvan alkuperäiselle mielenosoitukselle, mutta parkkipaikan maanomistaja ei.

Anonymous

”Jos katsotaan sitä, ketkä näitä ja samaan ”kategoriaan” meneviä hinttimarsseja järjestää, niin ovatko nämä jotain nuorempaa 90-luvulla syntynyttä tai nuoruutensa perestroikan aikana viettäneitä, jotka eivät koskaan ns. Moskovan nyrkkiä maistaneet?”
Ja nämä ovat varmaankin E200-puoluetta kannattavia, josta Heikki Porkka on kriittiseen sävyyn kirjoittanut?
Sen kannatus viimeisessä mittauksessa 14% luokkaa: https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_next_Estonian_parliamentary_election
Ei hyvältä näytä, joo… mutta ihan linjassa Teinosen karkoituksen kanssa muutamia vuosia takaperin.

maskulinisti

Taikaseinäsyndrooma on naisilla paljon yleisempi kuin miehillä. (myös miehillä on omat syndroomansa) Jos on koko ikänsä nähnyt pääasiassa ahkeria, kohteliaita, rehellisiä ja fiksuja ihmisiä, voi erehtyä luulemaan että kehitysmaalaistenkin enemmistö on samanlaista. Kun totuus sitten paljastuu, ihminen yrittää usein kieltää sen tai vierittää syyn jonkun toisen niskoille.

äärivasemmistolaiset demarit ja valtamedia

Seattleen syntyi ”vapaavaltio”, poliisit lähtivät pois –
Trump uhkaa **vallata** sen takaisin
MITÄ JUMALAUTA IL
Seattleen syntyi ”vapaavaltio
AI-JAA IL EDUSTAAKO ÄÄRIVASEMMISTON
ANTIFA VAPAUTTA
KYSYMYS Iltalehden journalisteille
Trumph valtaa oman maansa kaupungeja takaIsn ääri vasemmiston Antifan hallusta
ja ILTALEHDEN MIELESTÄ HÄN ON SE PAHANTEKJÄ
Presidentti Trump hyökkäsi useissa twiiteissään Seattlen liberaalia johtoa vastaan.
– Ottakaa takaisin kaupunkinne. Tai minä otan, twiittasi presidentti.
Washingtonin osavaltion kuvernööri Jay Inslee vastasi.
– Mies, joka on täydellisen kykenemätön hallitsemaan, pysyköön poissa Washingtonin osavaltion asioista, kirjoitti Inslee.
Seattlen pormestari Jenny Durkan oli **samoilla linjoilla.*
Eli USA DEMARI LIBERAALIEN LINJAT OVAT NYKYÄÄN TÄTÄ
Antifa-Seattle kutsuu Antifa-Oulua: Tänne kaikki ampumaan poliiseja!
Antifa valtasi poliisiaseman Seattlessa ja julisti kaupunkiin hallitsemansa autonomisen alueen
TÄSTÄ ILTALEHTI -Yle EI MAINITSE SANAAKAAN
Äärivasemmiston anarkistien vallankumoustavoite on jo konkretisoitunut Seattlessa Yhdysvalloissa, jossa Anfifan joukkojen raportoidaan vallanneen hylätyksi tulleen poliisiaseman ja julistaneen alueen olevan vain omassa ja mahdollisesti aseistetussa hallinnassa.
KATSOKAA KUINKA LIBERAALI ÄÄRIVASEMMISTON
KÄTYRIT SUVAITSEVAT
Seattlen pormestari kehotti väliintulolla uhannutta Trumpia
painumaan takaisin bunkkeriinsa
ETTÄ ANTIFA ÄÄRIVASEMMISTO SAA JATKAA PELEJÄÄN DEMAREIDEN TUELLA
Karjalainen
YLE PIMITÄÄ ETTÄ HE OVAT ANTIFOITA ÄÄRIVASEMMISTOA
**Mielenosoittajat** valtasivat osan Seattlea – Trump: Kansalliskaarti esiin,
Anaali lyysi
Suomen valtamedian äärivasemmistolaiset journalistit saavat orkkuja kilvan
IL IS YLEN Mies hetero journalistit panevat toisiaan
koska ovat ääri vasemmistolaisen propaganda journalisminsa
demokratiaa halveksuvan vallankumouksensa eturintamassa
kanki ja nännit kovina
Yle
JA JOE CREEPY BIDEN ON VÄKIVALTA ÄÄRIVASEMMISTON KÄTYRI
Trump: Poliisien voimankäyttöön kansalliset standardit,
Biden: Trump pakoilee keskustelua rasismista
Tämä suomen valtamedia on ääri V, sairas

WHITELIFESMATTER

Ruotsalaisten kannattaisi tutkia tilastoja tosissaan ennenkuin lähtevät huutamaan:
Esim. 1.1.2015 alken:
-montako etnistä aidot valkonaamaruotsalaiset ovat tappaneet?
-montako aitoa valkonaamaruotsalaista etniset ovat tappaneet?
Samalla kaavalla tutkitaan ryöstöt, pahoinpitelyt, raiskaukset, huumerikokset, kavallukset, huijaukset, sossukusetukset ja sairaskassavilpit.
Sitten otetaan kengät jaloista ja jäädäänkin kotiin.

kivaa

suomen valtion media tukee äärivasemmistoa
YLE PIMITÄÄ TAAS ETTÄ HE OVAT ANTIFOITA ÄÄRIVASEMMISTOA
**Mielenosoittajat** valtasivat osan Seattlea
The world welcomes its newest country
https://www.youtube.com/watch?v=KafIdOk8bLs

Anonymous

Fox on ainoita paikkoja mitkä näyttää todellisuuden mitä nuo mustat kikkareet ja antifan terroristit ovat.

Suomi Finland

”Helsingin poliisi kertoi aiemmin tällä viikolla, ettei se aloita esitutkintaa asiassa. Turtiainen oli julkaissut Twitterissä kuvan, jossa pilkattiin Yhdysvalloissa poliisiväkivallan uhrina kuollutta George Floydia.
Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen sanoo Demokraatille, että Turtiaista itseään on tärkeä kuulla, koska twiitti on ymmärrettävissä rasistiseksi. Toiviainen sanoo tulkitsevansa, että asiassa voi olla kyse kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
STT ei ole vielä tavoittanut Toiviaista tai Turtiaista.”
Voi voi. Kallistuin itse poliisin kannalle, sillä vaikka Turtiaisen viesti ole mitenkään hyvän maun mukainen, ei se silti kohdistu kansanryhmään. Toiviaisen tulkinta on omiaan edistämään kehitystä, jolloin ihan kaikki paha, mitä valkoinen voi mustalle tehdä, on tavalla tai toisella toimintaa koko kansanryhmää vastaan.
Tuosta on jo kaikki tolkku kaukana.

Hauki

Soros maksaa noille tuntipalkkaa open society järjestöjensä kautta muuten noi ei olisi tuolla ja ovat jotain ulkomaisia opiskelijoita tai reppureissaajia muutenkin suurin osa.

nii no

Nyt vasemmisto on tuonut tamän ongelman tähän päivään.Alan pitämästä mustia ja arabiaanoja.:/ ihmi….

Ingengör

Kiitos hyvästä katsauksesta jälleen kerran.
Olisi mielenkiintoista saada myös katsaus Ruotsin tilanteeseen BLM:ään liittyen – jos jopa Suomessa vaahdotaan kolonialismin taakastamme (mikä on tietysti täysin järjetöntä), niin mikä on tilanne Ruotissa, he kun oikeasti perustivat siirtokuntia muille mantereille ja kävivät ahkerasti sotia Euroopassa, onko näistä menossa minkälainen pöyristyminen?

Silloin ruotsissa oli vielä älykkäitä ihmisiä

Carl von Linné oli kasvitieteilijä, mitäs pahaa hän teki? Kiitos hänen saimme kasvien systematiikan ja latinankieliset nimet jotka toimivat ympäri maailmaa.

Anonymous
Anonymous

Ennustiko se Igor Panarin jo 2 vuotta sitten sisällissotaa Amerikkaan? Kyllähän tää paksulta kuulostaa. Ylellä näytettiin vissiin suorana Floydin hautajaisseremoniaa ja mulkero on siellä ollut itse mukana. Kätevä aika kun koronan takia saa peittää turpansa. Noh, ei olisi tullut mieleen katsoa mokomaa, mutta nyt tämän pohjalta Black Lies Matter saa uuden sävyn.
Eilinen takaapäin yllätetty ja kaulasta viilletty brittinuorukainen on sitten tainnut kuolla tänään.
Tapiola

Jännää

Rinkebyn uusi poliisitalo on nyt otettu käyttöön! Koska tulee eka pumpumpum?

British Leyland Motors

Minusta Suomessakin pitäisi kaataa kaikkien suomalaisten orjakauppiaiden sekä siirtomaaisäntien patsaat eri kaupunkien paraatipaikoilta.