Vihapuhe ja maalitus – onko niitä olemassa?

jsn_merkki_vaaka.png

Suomessa on mielenkiintoinen ilmiö, jollaista ei ole muissa naapurimaissa – maalittaminen. Ainakaan Ruotsissa ja Virossa sellaista käsitettä ei tunneta siinä mielessä kuin miten se käsitetään Suomen julkisessa puheessa.

Maalittamisen käsite sinänsä on ymmärrettävä ja vanha käsite. Sillä voidaan tarkoittaa esimerkiksi sodankäynnissä ennalta määritellyn kohteen tuhoamista, valtaamista tai muuta toimintaa, joka eliminoi kohteen. Kohde voi olla asia, paikka tai vaikkapa henkilö. Maalittamisessa tuhottava kohde ”osoitetaan” ja se sitten tuhotaan toisten joukkojen toimesta. Yksinkertaisimmillaan sen voi käsittää siten, että joku osoittaa laservalolla salamurhattavan kohteen ja toisaalla oleva tarkka-ampuja sitten ampuu kohteen hengiltä.
Sitten on sitä uutta maalittamista, jolla valtamedian toimittelijat tarkoittavat jotain sellaista, että yleensä journalisti tai muu mielipiteen esittävä henkilö otetaan kohteeksi. Yksi tai useampi toimija ”merkkaa” kohteen, jolle aletaan tykittämään sometilien ja sähköpostien kautta uhkauksia. Valtamedian mukaan tämä maalittaminen on rajoittanut sananvapautta sillä tavalla, että toimittelijat ovat alkaneet harkita mitä kirjoittavat vai uskaltavatko kirjoittaa ylipäätään mitään.
Kuka uhriutuu eniten, voidaan kysyä.
Nimittäin, maalittaminen on ollut valtamedian OMA toimintatapa jo vuodesta miekka. Ennenkuin internetistä oli edes tietoa niin kaikenmaailman tsuurnalistit kulkivat pitkin kylänraittia etsimässä ihmisiä, joita sitten maalitettiin lehtien sivuilla. Sinne saattoi joutua kuka tahansa, mistä tahansa syystä. Vain tsuurnalistien mielikuvitus oli rajana. Säälittävin esimerkki lienee Matti Nykänen, jonka perässä jokainen luotettava tsuurnalisti on kulkenut vain saadakseen kirjoittaa paskaa.
Valtamediaa vituttaa nyt se, että se on menettänyt yksinoikeutensa maalittamiseen.  JA sen omat toimittelijat saattavat saada silloin tällöin paskaa niskaan ihan vain sen takia, että kirjoittelevat typeriä juttujaan.
Maalittaminen jatkuu kuitenkin esimerkiksi Hesarissa samaan tapaan kuin se on jatkunut niin kauan kuin Hesari on ollut olemassa. Yrjö Rautio ottaa eillisessä kolumnissaan Junes Lokan maalituksen kohteeksi. Rautio ”merkkaa” Lokan. Kuvakaappaus:
Kuvakaappaus 2019-06-21 19-16-08.png
Rautio siinä kertoo, että Junes Lokka on vainooja ja Johanna Vehkoo uhri. Oikeus nyt vain sattui kiepsauttamaan asian päälaelleen, oikeuden ote ikään kuin herpaantui maalittamisen paineen alla. Raution mukaan siis.
Kannattaa muistaa, että vainoaminen on rikoslaissa mainittu teko. Siitä sanotaan mm Minilexissä seuraavaa:
– Joka toistuvasti uhkaa, seuraa, tarkkailee, ottaa yhteyttä tai muuten näihin rinnastettavalla tavalla oikeudettomasti vainoaa toista. Uhkaaminen tarkoittaa sitä, että toisen annetaan ymmärtää, että häntä tai hänen läheistään voi kohdata jokin paha. Seuraaminen voi tapahtua esimerkiksi kulkemalla tai ajamalla autolla uhrin perässä joko yksityisellä tai julkisella paikalla. Tarkkaileminen voi tapahtua aistinvaraisesti tai käyttämällä apuvälineitä kuten kiikareita. Yhteyden ottaminen tarkoittaa usein soittamista tai viestien jättämistä uhrille tai hänen puheillensa pyrkimistä. Jotta kysymys olisi vainoamisesta, on edellä kuvatun toiminnan oltava toistuvaa. Menettelyn on siis jatkuttava pidemmän aikaa.
Junes Lokalla ei ole tuomiota vainoamisesta eikä häntä kohtaan ole ollut koskaan sellaisia rikosepäilyjä. Niin ikään Lokkaa vastaan ei ole edes tehty rikosilmoitusta vainoamisesta. Lokka ei ole koskaan tavannut henkilökohtaisesti Vehkoota ja on puhunut tämän kanssa lyhyesti puhelimessa kerran.
Niin ikään Lokka ei ainakaan minun tietojeni mukaan ole kiikaroinut metsästä Vehkoon olohuoneeseen tai vienyt salakameroita Vehkoon vessaan. Lokka ei ole ikinä seurannut eli vaklannut – kuten pikkupojat sanovat – Vehkoota, eikä lähetellyt Vehkoolle sellaisia uhkauksia, jota laissa tarkoitetaan. Lokka ei siis ikinä ole kertonut viestillä tai suusanallisesti Vehkoolle, että hänelle tapahtuu jotain pahaa. Kaikista vähiten Lokka on ladellut Vehkoolle tappouhkauksia.
Kun kyse on maalittamisesta niin Yrjö Rautio siinä maalittaa Junes Lokan niin tyylipuhtasti kuin vain ikinä voi tehdä, juuri siten mitä valtamedian toimittelijat maalittamisella tarkoittavat. Voi vain kuvitella mitä ne tuhannet Hesarin lukijat ajattelevat Junes Lokasta nyt, kun ”luotettava media” on kirjoittanut Lokan olevan vainooja. On vaikea sanoa Raution tomppeliuden astetta, mutta joka tapauksessa hän kirjoittaa Lokka-Vehkoo-tapauksesta juuri niin kuin jokaisen tsuurnalistin pitääkin kirjoittaa, eli maalittaa Lokka.
Kun näet allaolevan merkin jonkin suomalaisen median sivulla niin silloin tiedät, että sieltä voi odottaa vaikka mitä.
Vastuullista-oikaisuihin-1.jpeg

Subscribe
Notify of
guest
47 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pessimisti
Pessimisti
21.6.2019 20:57

Hesari on mätä Suomineidon luissa. Voiko luumädästä parantua? En tiedä.

sama
sama
23.6.2019 11:42
Vastaa...  Pessimisti

voi niin kauan kun hesari on suomalaisten omistuksessa. toivottavasti. ostamattomuus ja tilaamattomuus on tie paranemiseen.

totuudenjälkinen torvi
totuudenjälkinen torvi
12.6.2020 19:45
Vastaa...  Pessimisti

Vihapuhuja syntyy silloin kun alunperin aivan rauhallinen puhuja saa epäasiallisia vastauksia huolestuneisiin kysymyksiinsä. Tuosta pieni esimerkki:
kadunmiehen kysymys: ”Miten jo valmiiksi velkaantuvalla Suomella voi olla varaa ottaa tuhansia ulkomaalaisia elämään sosiaaliturvan varassa ?”
ministerin vastaus: ”Älkää olko rasisteja !!!”

Puolueeton
Puolueeton
12.6.2020 22:30

Todellinen vihapuhe syntuu, kun puhuja kertoo kohteesta tätä vahingoittavia valheita.
Joku siis arvostetee toimintaa johon kuluu suomalaisten varoja. Ministeri vihapuhuu kun valehtelee. Eihän arvostelu liity rasistiseen tekoon.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
21.6.2019 22:29

Joo, se yrjorautio on kyllä hesarin suurimpia paskoja – muka kulttuurihistoria-analysoija, mikä perkele lieneekään. Ja muuten: Ois mikä tahansa, mutta kun niin liian monet umpitollot hesarin lukijat pitävät sitä suurinpiirtein muhametin lähettiläänä ja siis pyhänä ja koskemattomana. Paskaläjä koko mies, jos nyt ees voi käyttää sanaa mies siitä.
Juhannuskaljoissa terassilla on tällaisen perusjuntin mukava olla ja odotella Viron viinanalennusta! Tallinnassa tavataan…

DREVET
DREVET
22.6.2019 12:11

Kyllä sama ilmiö on Ruotsissakin, sitä kutsutaan nimellä ”DREVET” eli ajojahti. Tuli selvästi esillä esim. Håkan Juholtin ajamisessa pois pääministerin virasta. Seuraajansa Stefan Löfvén sen sijaan istuu kuin ***** Junttilan tuvan seinässä, tyvärr. Molemmat täysin epäpäteviä.

Huru-ukko
Huru-ukko
21.6.2019 22:54

yrjö rautio on oiva esimerkki siitä, että kommunsti on kommunisti vaikka sen margariinisa paistais. Eikös se saanut aikanaan potkut kansan uutisista? Pääsi arvoiseensa paikkaan pravdan toimittelijaksi.

Aappa
Aappa
21.6.2019 23:33

Valtamedia toimittelijoineen valitsi natsilinjan – sen takia eivät ole paskankaan arvoisia

Tosisetä
Tosisetä
12.6.2020 20:34
Vastaa...  Aappa

Suvaitsevaisuus on paradoksaalisesti tie poliisivaltioon. Kun aluksi suvaitaan kaikkea, tulee suvaittua myös suvaitsemattomuutta. Sitten se suvaittu suvaitsematon aate saa valtaa ja alkaa toimia yhteiskunnassa. Sen aiheuttama uhka kohtaa tietenkin vastavoimia, jotka alkavat järjestäytyä. Näin syntyy klaaneja, jengejä ja suojeluskuntia, jolloin yhteiskunta ajautuu kriistilaan. Lopulta virkavalta viheltää pelin poikki, määrää ulkonaliikkumiskiellon ja mobilisoi riittävän määrän kevyesti aseistettuja joukkoja kaduille ja yleisille paikoille. Sen pituinen se.

Puolueeton
Puolueeton
12.6.2020 22:37
Vastaa...  Tosisetä

Eikö oikeasti suvaitsevaisen tulisi suvaita myös epäsuvaitsevaista?

peräpää
peräpää
22.6.2019 03:19

Hyvä Pate. Juuri näin.

Minä
Minä
22.6.2019 03:30

Valtamedian on vaikeaa tottua nettiin. Heillä oli ennen yksinoikeus tiedottaa näkyvästi ja kirjoitella mielensä mukaan kansalaisista. Nyt netin myötä kansalaisilla on mysö käsissään tiedottamisen ase ja kansalaiset voivat ampua takaisin.
1994 mietin hymy suussa nettiin tutustuttuani, että tästä tulee poliitikoille piikki takapuoleen. Näkyy tulleen myös lehdistölle.

sama
sama
23.6.2019 11:46
Vastaa...  Minä

ja tätä kykyä tulee käyttää.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
22.6.2019 05:59

Miksi tämä tuntuu siltä että eliitiksi itsensä lukevat ihmiset ovat tulleet niin herkkähipiäisiksi kritiikin suhteen? He ovat omasta mielestään kuin pylväspyhimykset pönöttäen omilla jalustoillaan ja kaikkien on oltava juuri samaa mieltä kuin he.

Pöntöt niillä viiraa
Pöntöt niillä viiraa
12.6.2020 19:45

Tyypillistä narsistin kipuilua heidän lätinänsä

Valtsu
Valtsu
22.6.2019 07:30

Maalittamisen suurin uhri lienee Turun Sanomien oikeustoimittaja Rebekka Härkönen, joka on joutunut jopa muuttamaan pois Turusta. Kyseinen toimittajanero kertoi Turun terrori-iskun jälkimainingeissa, että terroristi olisi tarvinnut vain vähän ymmärrystä ja myötätuntoisen katseen. Joku sitten meni pahoittamaan mielensä uhrien päälle oksentamisesta. Rebekka on Turun iskun todellinen uhri.
Että jos tällaisia tyhjäpää-heppatyttöjä pannaan liian vaativiin pesteihin, päätoimittaja voisi miettiä vähän omaa toimintaansa. Rebekka olisi varmasti parhaimmillaan kertomassa säästä, muodista tai jostain muusta ns. riskittömästä.

sama
sama
23.6.2019 11:50
Vastaa...  Valtsu

voiko karumpaa kohtaloa olla, muuttaa pois turusta??? väheksymättä tyhjäpäätä.

Anonymous
Anonymous
13.6.2020 04:23
Vastaa...  Valtsu

Jaxuhalaisin Repekkaa, muttei kädet yltä selkäpuolelle. Täytyy vain toivoa hänelle omakohtaista kokemusta Turusta. Free Bouanane!

El Comandante Cero
El Comandante Cero
22.6.2019 08:44

Itsensä uhriutuvat jotka tuntevat itseensä kohdistuvan kritiikin olevan maalitusta olisi syytä pysähtyä katsoa peiliin ja arvioida noin miten se noin niin kuin meni. Esimerkiksi kun oikeus laski kuristaja Penttilän vapaalle, tuomari joi kotona mustaa napaleonia ja oli tyytyväinen eikä hänellä ollut omasta mielestään mitään moraalista vastuuta siitä että Penttilä kuristi huoran hengiltä.

sama
sama
23.6.2019 11:59

ajatus on oikea, silti en käyttäisi sanaa: huora. seksi maksaa hyvin usein, tavalla tai toisella. koitan siis sanoa että huorien ostajia on sama määrä kuin … vaikka (valitsemasi puolueen)poliitikkoja.

Anonymous
Anonymous
22.6.2019 08:54

Juneksennpitää ensin pyytää Rautiolta oikaisua ja jos ei tule niin kannella JSN;n. Oiva jatkumo Vehkoo-caseen. Niin ja tietty tehdä tutkintapyyntö Rautiosta sivuun.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
23.6.2019 01:56
Vastaa...  Anonymous

Juurikin noin. Naama sinisenä valheitaan kirkuville kommunisteille on saatava luu kurkkuun. Hesarille miljoonavaateet päälle, niillä on ylimääräistä. Ottakoot sieltä laittomasta rahastostaan, kai sinne joku mummo on jo testamentannut omaisuutensa.
Vehkoolle kanssa oikein perkeleellinen korvausvaatimus. Säälin sitä ämmää, kun luulin sen maksavan omistaan. P*skat sille mikään mitään maksa, eikä siis kiinnosta pätkääkään ”rangaistukset”.

sama
sama
23.6.2019 12:05
Vastaa...  fatwantarkistaja

kielikuvat vois olla kevyemmät mutta ajatuksena hesarin vetämisestä korvausloukkuun uppoo noin kielikuvana.

Patu
Patu
22.6.2019 10:52

Äärisuvakkinatsit kun eivät näe malkaa omassa silmässä, niin joutuvat keksimään näitä uusia termejä selittämään ristiriitaa todellisuuden ja unelmakuplansa välillä.

Leso
Leso
22.6.2019 14:05

Taas yksi keksitty termi tämä maalitus.
Ennen vanhaan ois suoraan todettu, että kiusataan kuin koulun pihalla.
Välituntikiusaaminen on mielestäni aivan verrannollinen; siinä väreilee pohjalla se, että on kiusaajia (EI-maalittamista muuten kuin heikompaa kohtaan) ja sitten niitä opettajien lellikkejä, jotka mielisteli ja nuoleskeli ylöspäin ja vittuili olan takaa heikommilleen.
Naiset toimivat juuri näin, muuten, koko elinaikansa.
Siksipä juuri termi maalitus on emakkovallankäyttöä.
Merkillepantavaa tässä ”maalittamisessa” on kaikista pohjimmaisin HÄTÄ.
Maalittajat pelkäävät sitä, että tulee se tarinan pikkupoika toteamaan ääneen, ettei keisarinnalla ole vaatteita.
Maalittajat haluavat vaientaa sen äänen, ja vaikka ei kukaan, ei kukaan meistä, tiedä, mitä tulee tapahtumaan ja mitäs sitten.
Itse lähden siitä, että nimet mieleen ja kaalimaita.
Ihminen on hämmästyttävän taipuvainen suojelemaan omaa hyödytöntä pätö elämäänsä.

Kaakattaja pois virasta
Kaakattaja pois virasta
12.6.2020 19:49
Vastaa...  Leso

Kosto se on mikä rokkaa

Mikki
Mikki
13.6.2020 11:46
Vastaa...  Leso

Mielenkiintoista, eipä ole tullut vastaan tuollaista käytöstä naisten puolesta, vaikka kaikki esimiehet yhtä lukuunottamatta ovat naisia. Samoin iso osa muista työntekijöistä. Minun kokemuspohjaltani täysin hölynpölyä.

Wiljo
Wiljo
22.6.2019 23:33

Onhan tuossa toisen kunnianloukkauksen aineksia.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
23.6.2019 02:06
Vastaa...  Wiljo

Alan pitämään asianajajista. Köyhällä ei ole varaa, suvakilta ne nyhtävät rahat ainakin kolmanteen polveen asti ja korkoineen. Köyhä siis maksaa samasta rikoksesta 150€, suvakki 50 000€? Rahat tulevat ”jostain”, mutta suvakeilta se on silti pois. Tosiasioilla noita ei saa ajattelemaan, ehkä tuomioilla saa.

Viisasta menoa
Viisasta menoa
12.6.2020 19:51
Vastaa...  fatwantarkistaja

Kaikki liha tottelee kipua

T
T
12.6.2020 19:31

Näinpä…HS maalittaa ja vihapuhuu Trumpista miltei päivittäin. Onko kaksinaismoraalilla mitään rajaa.
Saako muuten udella aikooko PT-median toimitus jatkaa Ruotsissa asustelua sen jälkeen kun koronaan saadaan rokote?

BM
BM
12.6.2020 19:52

Nyt maalitetaan täysin viattomia Lapualaisia iltalehdissämme.
Miten maailma meni näin kellalleen?

Aappa
Aappa
12.6.2020 20:06

”Normi-ihmisen” maalittamiset viitannee jonkinlaiseen persoonallisuushäiriöön, narsismiin tms. Valehtelevan valtamedian maalituskamppanjat lienevät enempi poliittisia, ja tietenkin ahneuteen liittyviä – siltä pohjalta pidän vastuuttomasti valehtelevan valtamedian toimittelijoiden, ja tietysti poliitikkojen, ”maalittamista” ihan ymmärrettävänä, vaikkei se määritelmällisesti sitä olekaan.
Tässä olisi Asyl-tiimille hyvä sketsin paikka: Tiinalle vehkoo-peruukki päähän, ja Junes kiikareitten ym. vakoilulaitteiden & sovellusten avulla stalkkaamaan.

pöh
pöh
12.6.2020 20:49

Esimerkiksi Pekka pelikorttien valmistaja ”maalitettiin” niin että lopetti niiden tekemisen.
Samoin Ano Turtiaisen yhteistyökumppanit.
Olkoon jokainen Turtiaisesta mitä mieltä vain, mutta pahimpia ”maalittajia” on ne suvakit jotka siitä valittaa.

Kilttimies
Kilttimies
12.6.2020 22:15

PT-media on maalittanut hyysäriä siinä määrin, että on se on poistanut yrjö raution kolumnin, ei löydy niin mistään.
Vierailkaa ihmeessä varisverkoston sivuilla ja sen tvitterissä, siellä vasta maalitetaankin. Nyt ne itkeskelee laupuan kulttuurilautakunnan fasismia etc. Tuli heti muuten blokkaukset, kun kommentoin paavo arhinmäkeä ja satu hässiä. En pysty hengittää en pysty hengittää, kun naurattaa niin pirusti.

Kilttimies
Kilttimies
13.6.2020 00:44

OK, mutta Jukka Hankamäen eepos Totuus kiihottaa kantsii ladata ja lukea.
” Yhteiskuntatieteilijöiden synkin helmasynti on, että he eivät tiedä, minkälainen todellinen yhteiskunta on. Rasismi ei ole rasismin syy, niin kuin maahanmuuttokritiikinkään syy ei ole maahanmuuttokritiikki. Niiden molempien syyt ovat niiden ulkopuolella, eli kansallisvaltioihin tulvivassa maahanmuutossa, jota kan-taväestöt eivät halua.25 Sanankäytön kärjistyminen on seuraus yhteiskunnallisista muutok-sista, kansalaisten tahdon vastaisesta politiikasta ja reaalimaailman tosiasioista eikä ”vi-hapuheeksi” leimatusta vastarinnasta. Sen sijaan media ja sitä tukeva viestintätutkimus ovat pitäneet ilmiötä pelkästään diskursiivisena tapahtumana, jossa vihapuhe muka luo ilmiön, vaikka todellisuudessa ilmiö tuottaa vihapuheen.” Totuus kiihottaa s.24.

Puolueeton
Puolueeton
13.6.2020 20:04

Mistä Totuus kiihottaa kirjan nyt saa, kun se sensuroitiin?

Anonymous
Anonymous
13.6.2020 20:21
Vastaa...  Puolueeton

Kyllä sinä sen netistä löydät kun vähän zuumailet, eikä sitä ole sensuroitu mitenkään. Ihmetellä sopii, kun pamfletti on juurikin kriittinen jonkun näkemys jostakin, niin mistään romaanista ole kyse paitsi siltä osin, että Hankamäen pamfletti on erittäin massiivinen.
Kyllä on PS:n akatkin tyhmiä. Juuri sitä sopulismia. Lukematta vaan lähdetään älämölöön mukaan ja oikeastaan, PS:n akat on ihan vaan akkoja siinä kuin muidenkin puolueiden kurpat.
Huhtasaari ei mökellykseen lähtenyt.
Tapiola

valtamediat ruokkivat äärivasemmiston ja mustien väkivaltaa
valtamediat ruokkivat äärivasemmiston ja mustien väkivaltaa
14.6.2020 07:51

Jokainen suomen valtamedia jolla on yhteityösopimus CNN KANSSA
On automaatisesti ulkomaan uutisia silmällä pitäen umpi politisoituneita medioita
liberaali demareiden *ääri* vasemmalle
Eivätkä he voi mitenkään kiemurella tai selitää itseään ulos siitä faktasta
Tämä on niin paksua valetta että äärioikeusto olisi ruekkunut tuolla yksistäänn
eikä äärivasemmisto ja black life mattersit olisi tehneet mitään oahaa propagandaa
että palaa jo hihat näihin paskan suoltaja
suomen valtamedian äärivasemmiston kätyreihin
ehkä aateiltaan heidän edustaja journalisteihin päätoimittajiin
Lontoossa pidätetty yli 100 ihmistä **äärioikeistomielenosoittajien**
otettua yhteen** poliisin** kanssa
Ilta-Sanomat
**Äärioikeistomielenosoittajat** ottivat yhteen poliisin kanssa Lontoossa – yli 100 ihmistä pidätetty
MTVuutiset.fi
Miksi he eivät kerro että Blacklife mattersit ja äärivasemmisto ovat aiheutaneet yksitään
omilla toimilaan vandalismilaan poliisin uhkailulla
Suluissa *äärioikeiston* reaktioon lontoossa
Koska nuo ihmiset eivät näytä miltään äärioikeiston edustajIlta ENEMMISTÖNÄ
VAAN NORMI LONTOON ASUKAILTA
Kysymys suomen vajakki valtamedialta
Äärioikeistoko näitä asioita tekevät vai yritävätkö he estää sitä
ymmärän niin että IL IS YLE MTV 3 Mielestä *pahuutaan*
*äärivasemmiston *Hyviä *vastan
jotka tekevät tätä hyvää
IL mtv3 HS YLE IS Kertoi
Churchill, Mandela, Gandhi – Britanniassa *suojataan patsaita*ymm
mielenosoittajien pelossa
minkä helvetin*vain mielenosoitajien*IL mtv3 HS YLE IS
kun äärivasemmiston väkivaltaisilta anarkisteilta ja black life mattersin väkivallalta
Black Lives Matter – RIOTING, POLICE RUNNING – Key Events from London Today !!!
https://www.youtube.com/watch?v=L7W6I2Of-7M

äärivasemiston poliitisen väkivallan lietsojat ihannoijat
äärivasemiston poliitisen väkivallan lietsojat ihannoijat
14.6.2020 07:52

Eli keitä suomen valtamedia syylistää pahoiksi äärioikeistolaisiksi
kaikkia Lontoon normi asukaita
kun heidän OMAISUUTENSA TUHOAMINEN äärivasureiden -blacklife mattersien toimesta
on tullut tietyyn pisteeseen eli mitta täyttynyt
ilmeisesti MTV 3 IS IL YLE HS Mielestä ilman syytä
MUUTUISIKO NÄIDEN suomen valtamedioiden päätoimittajien TYPERYSTEN MIELIPIDE
JOS NÄMÄ ÄÄRI VASEMMISTOLAISET-Mustat TUHOASIVAT HEIDÄN koko omaisuutensa
Kuten FOX NEWSIN Journalistille kävi
Gutfeld on the media’s role in the riots
suomen valtamedialta ei löydy kyllä hänelle sympatiaa pätkääkään
ja syy on poliitinen ja jonkun poliitisen väkivallan hyväksyminen
kohditetuna syytömiin ihmisiin kuten **ammatti journalisti Gutfeld* fox news
ja nämä vastamielenoisoitukset äärivasemmistoa väkivaltaista black life matterseja vastaan
Johtuvat yksitään tästä eli blacklife mattersin ja äärivasemmiston
ja usan liberaali demareiden väkivallan lietsomisesta
oikeutettuna toimintana sairaasta akendasta
Gutfeld on the media’s role in the riots
https://www.youtube.com/watch?v=c-eSl_dJIjM

äärivasemiston poliitisen väkivallan lietsojat ihannoijat
äärivasemiston poliitisen väkivallan lietsojat ihannoijat
14.6.2020 07:56

siis
Tämä on niin paksua valetta että äärioikeisto olisi riekkunut tuolla yksistään
ilman syytä
Lontoossa pidätetty yli 100 ihmistä **äärioikeistomielenosoittajien**
otettua yhteen** poliisin** kanssa
Ilta-Sanomat
**Äärioikeistomielenosoittajat** ottivat yhteen poliisin kanssa Lontoossa – yli 100 ihmistä pidätetty
MTVuutiset.fi

Anonymous
Anonymous
14.6.2020 12:22

Hankamäki puhui mediasta, että ehkä he eivät valehtele tms. Kollektiivinen usko oikeasta asiasta saa heidät näkemään äärioikeiston hyökkäävänä osapuolena.
Toisaalta, kuka on milloinkin uutisen laatineen toimittajan takana oleva uutispäällikkö. Myös nämä ”uutispäälliköt” kollektiivisesti juoksevat omaa sopulinjuoksuaan kohti jyrkännettä.
PS naiset, joista mm Kike Elomaa olisi pöyristynyt Hankamäen kirjasta, vai oliko sittenkin media värittänyt asiaa. Mielikuvat ja todellisuus saadaan sekaisin.
Perussuomalaiset ovat perussuomettuneet. N-liiton aikainen suomettunminen loppui ja tilalla on EU-hirviön luoma uusi suomettuminen.
Huolestuttavaa on tuo Persujen perussuomettuminen. Loppuuko se vai triggeröityy polvilleen entistä pienemmästä älhdyksestä?
Väkivallan uhka lisääntyy Suomessa. Anderssonin on ministerinä annettava julkilausuma, tuomitseeko hän Antifa-väkivallan?
Anderssonin on tuomittava Antifa-väkivalta, tai hän on Suomen yhteiskuntarauhan vihollinen.
Suomen miesten on valmistauduttava nousemaan vainoojaa vastaan, joka todellakaan ei tule nyt idästä! Peto on keskuudessamme mitä erilaisimpien valepukujen kätköissä. Emme voi loputtomiin katsoa sivusta.
Tapiola

Anonymous
Anonymous
14.6.2020 16:00

Kyllä se pöljyys sielläkin on puhjennut kukkaan joskus. Nyt vain ajan sitä asiaa takaa, jos nyt otetaan kulunut esimerkki PVL vaikka, niin valtioneuvostossa varsinkaan, mutta ei myöskään opposition johdossa kai ole ketään siihen, siis PVL:n profiloitunutta poliitikkoa.
PVL on kielletty, mutta Antifa-tyyppinen huliganismi saa jatkua. Andessonilla on syvä Antifaleima pirrassaan, eikä ole siitä sanoutunut irti.
Erikoista, kun Briteissäkin ihmetellään väkivaltaisten huligaanien poliisien taholta nauttimaa katurauhaa? Siis huligaanit nauttivat katurauhaa, jonka turvin tehdään muiden elämästä sietämätöntä. Onpa tasavertaisuutta kerrassaan?
Oliko Lontoossa, kun poliiseja oli varoitettu päällystön taholta, että jos eivät polvistu noille riehujille, niin saavat sen tuntea.
Itse saignaisin itseni ulos moisesta rikollisten hyysäyslaitoksesta välittömästi. Oikeinkos se kuningatarkin maksaa velkaa vaitiolollaan?
Muuten, Malmössäkö on alle 18v ulkomaalaistaustaisten osuus lähes 50%?
Tapiola