Linja-autossa on tunnelmaa

Tukholman julkisilla kulkuvälineillä on pääsääntöisesti helppo ja miellyttävä liikkua. Kuitenkin aina silloin tällöin junaan, bussiin tai metroon iskee black lives matter. Tämä tarkoittaa sitä, että kulkuneuvoon saapuu joku kolmansista maista tullut tulija, joka käyttäytyy kuin hänen kotimaassaan kolmannessa maailmassa.

Käyttäytyminen tarkoittaa, että henkilö black lives matter puhuu puhelimessa kaverinsa kanssa. Pieni puhelu ei ketään haittaa, mutta black lives matter huutaa puhelimeen naama punaisena. Eikä sekään vielä mitään. Puhelimen kaiutin on pidettävä täysillä. Mihinkä maailman joutuisi, jos black lives matter ei saisi kirkua puhelimeen yleisellä paikalla kuin marakatti. Alla selvennyksen vuoksi esimerkki miltä kuulostaa kun black lives matter valtaa koko bussin peräosan äärettömän tärkeällä puhelullaan. Hän huutaa kasvot soikeana puhelimeen eikä miehellä käy mielessäkään, että muut eivät ehkä jaksa kuunnella.

Jonkun mielestä kyseessä on vain pelkkä kaupunkiin kuuluva ilmiö, jota on siedettävä tai muutettava maalle. Pitkälti se kai sitä onkin. Joskus vaan ei jaksaisi kuunnella pitkän työpäivän jälkeen iltapäiväruuhkassa pirteän ja juuri heräneen black lives matterin huutamista, kun tämä kutsuu kavereitaan kylille kahville.

Videon tilanteessa en jaksanut aloittaa rähinäorkesteria, sillä rääkymistä joutui kuuntelemaan vain yhden pysäkinvälin. Usein kyllä saatan sanoa, riippuu ärsytyskynnyksestä, merkittävän SSSHHHhh:n. Yleensä varaudun työmatkoille, jos kuljen julkisilla, marakatintorjuntakomppanjalla. Eli Pioneerin äärettömän hyvillä korvakuulokkeilla, jotka suodattavat musiikkia kuunnellessa kaiken ympäristöälämölön.

Summa summarum: Jos meinaa matkustaa suurkaupungin julkisilla niin on kolme vaihtoehtoa: sietää tai laittaa kuulokkeet korville ja olla kuulematta mitään.

Marakatintorjuntakomppanja.
Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
22.6.2020 20:37

Saatanan murjaanit !

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
22.6.2020 16:12

Edesmennyt äitini varmaan sanoisi, että kyllä ne jaksavat, kun eivät työssä käy. Me työssä käyvät mieluummin istuisimme hiljaa maisemia katsellen päivän hullunmyllyn jälkeen.

Moonman
Moonman
22.6.2020 17:27

Tätä se on pk-seudun kulkuvälineissä joka kerta, aivan tauotta. Ei vaan pysty tajuamaan miksi aina pitää mölöttää siihen puhelimeen. Itse koen bussissa tai junassa puhumisen vaivaannuttavaksi, jos kaikki muut ympärillä olevat ihmiset ovat hiljaa, mutta niinpä yhteydenpito onkin lähinnä whatsappia ja messengeriä, duuni-yms. viralliset hommat sitten puhumalla oikeasti siihen puhelimeen

utopia-topi
utopia-topi
22.6.2020 18:00

Entäpä sitten, kun noiden kansakunnan toivojen volyymi tulee työelämäikään. Kuka ne työt sitten tekee ja maksaa tuplaveroja jotta taikaseinä vastaisi volyymitoivojen maagisiin sormirituaaleihin ?

Bussissa, persialaisella torilla
Bussissa, persialaisella torilla
22.6.2020 19:22

Kestääköhän noilla montakin vuosisataa hoksata sivistys? ”Oho! Tääl ei ollakkaa ku kotopuolen kamelimarkkinoil!”

K J
K J
22.6.2020 19:28

Kaikki nämä blacklivesmatterit yms on rauhoitettuja koko läntisen maailman ja YK:n päätöksellä. Eli turha yrittää hakea kaatolupia. Suvakkikoneisto on ollut todella tehokas. MOT.

Alhaalla linkki Iltalehteen. Ei kannata kylläkään klikata. Otsake kuuluu:

USA:n mustat äidit kärsivät enemmän ilmansaasteista ja korkeista lämpötiloista.

”Uutisessa” pohditaan neekerinaisten ennenaikaisia synnytyksiä kuuman ilman ja saasteiden vuoksi. Kiinasta tai Intiasta ei mainita halaistua sanaakaan. Niissä ei kai ole saasteita tai korkeita lämpötiloja.

Kuitenkin. Jotkut uskovat tällaisia juttuja. Siellä on hyperlinkki New York Timesiin, mistä juttu on rakennettu. Jos siis jaksaa innostua lukemaan enemmänkin aivopesupropagandaa. Propaganda tulee todistettua niin hyvin, että ihmettelen ettei JSN puutu jo tällaiseen PASKAAN!

Niin se linkki varmuuden vuoksi, jos haluaa tutustua selkeään propagandaan suomalaisessa lehdistössä. Propaganda Suomessa on tänäpäivänä lähtökohtaisesti aika mielenkiintoista, vaikkei sitä kuulemma teekään muut kuin Perussuomalaiset:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bc58ce0a-1804-452b-9f2b-aca43fe6fe1e

Kukavaan
Kukavaan
22.6.2020 20:34
Vastaa...  K J

Kiitos propaganda-aiheen esille ottamisesta. Ylen lähetti 22.6.2020 tv-ohjelman ”Rasismi sairastuttaa jokaisen”. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.
https://areena.yle.fi/1-50471268

Mietin ohjelmaa katsoessani, että jotain on vialla. Jotain ei sanota. Ihmiset muka sairastuvat rasismin takia. Verenpaine nousee ja tulee sydänsairauksia.

Syy ei ole rasismissa. Se on seuraus, ei syy.

Mikä aiheuttaa kielteisiä tunteita ratkaisevalla tavalla erilaisia ihmisiä kohtaan? Mikä aiheuttaa vitutuksen. Se on pakotettu monikulttuuri, joka synnyttää konflikteja väestöryhmien välillä. Maahanmuutto huolestuttaa alkuperäisväestöä. He tuntevat, että heiltä viedään tulevaisuus. Heiltä viedään turvallisuus. Heidän pitää varoa sanojaan. He tuntevat tulleensa kaltoinkohdelluiksi, kun tulijat saavat etuoikeuksia ja ohituskaistoja. Saavat liian hyviä arvosanoja. Nostetaan jalustalle. Jatkuva pahaolo vaikuttanee terveyteen.

Mutta se, että vituttaa, ei ole vitutuksen syy. Kukaan ihminen ei halua, että vituttaa. Siksi hän yrittää minimoida vitutusta etäännyttämällä itseään vitutuksen syystä eli haittamaahanmuuttajista. Kun he poistuvat, poistuu torjunta heitä kohtaan.

Johtopäätös, rasismi on terve torjuntareaktio pahan olon aiheuttajaan.

K J
K J
22.6.2020 21:34
Vastaa...  Kukavaan

Kiitos. Itseasiassa katsoin toisella silmällä sen Areenasta. Siinä Holappa pyyteli anteeksi olemassaoloaan.

Kommenttisi on aivan naulan kantaan. Pidän tätä BLM-julistusta eräänlaisena ihmisten jakomenetelmänä.
Kummalle puolelle ihmiset asettuvat jossain vaiheessa. BLM vai WLM.

Toki jotkut menevät pahimpien mellakoiden jälkeen All Lives Matteriin, muttei vielä pitkään aikaan – juurikin siitä syystä mitä kommentissasi kerroit.

Ärsyynnyin siitä ohjelmasta. Kukaan tuttavani ei ole sairastunut roturealismista. Tämä oli mediassa siis se seuraava otettu askel.

Kohta ”rasismi” saa tautiluokituksen sekä diagnoosikoodin. Siihen suositellaan sitten pameja tjtn. ja jos se ei auta, niin suljetaan tahdonvastaiseen hoitoon.

Aivan mieletön skenaario, mutta media nähtävästi pystyy ihmeisiin…

Iltasanomat:

Rasistinen ylilento järkytti kesken Valioliigan ottelun – tällainen liike on White Lives Matter
https://www.is.fi/valioliiga/art-2000006549431.html

utopia-topi
utopia-topi
23.6.2020 06:07
Vastaa...  Kukavaan

Suurin osa päättäjistä (myös vihreistä) varmasti ihmisinä tietää ja ymmärtää asian olevan juuri noin. Se miksi he muuta teeskentelevät, onkin varsinainen ydinkysymys. Mitä isompi asia, sitä todennäköisemmin sen taustalla on raha ja valta. Monikulttuuristaminen saa kenties vauhtia öljydollareista. Globalisaatio yhdenmukaistaa elintasot, joten vauraiden maiden keskiluokka tulee sopeuttaa köyhtymiseen. Demokratiat saadaan muutettua totalitaristisiksi tai EU:sta luotua liittovaltio ainoastaan ison kaaoksen kautta. Konfliktialttiuden lisääntyessä myös aseteollisuuden kiinnostus herää.

poliittisesti korrektiko
poliittisesti korrektiko
23.6.2020 06:32
Vastaa...  Kukavaan

Kuka tahansa suomalainen muuttuisi kyllä rasistiksi jos hänet asutettaisiin muutamaksi kuukaudeksi sopivasti monikulttuuriseen kerrostaloon.Vaikka rasismia saataisiinkin valistuksella väähennettyä, se syntyy kuitenkin kokemuksista aina uudelleen ja uudelleen. Rasismia vastustavat organisaatiot tulevat vaatimaan ikuista rahoitusta koska se on ikuisuuskysymys.

Tuumailija
Tuumailija
22.6.2020 20:35

Ihan samahan se on mustalaisillakin, aivan pakko huutaa sieltä parkkipaikalta 40m päästä asioita parvekkeelle, ei voida mennä asianosaisen luokse keskustelemaan tai vaikka soittaa.
Ählyt on prikulleen samanlaisia, se vain että he huutavat myös puhelimeen esim. linja-autossa. Kuten kuvastakin näkyy, ei raketti-insinööri ole hoksannut että puhelinta voi pitää myös korvalla, ei se pitää olla kuvayhteys ja mölöttää siihen puhelimeen puolenmetrin päästä.
Japanissa tuollainen olisi laitettu jo nippuun jonkun sortin ninjan ansiosta, siellä kun ei suvaita yhtään puhelimen käyttöä julkisissa, se on loukkaavaa.
Ja tosiaan, moni työmatkalainen haluaa sen rauhallisen hetken nollata päivää tuon matkan aikana, mutta se ei näitä työvoimareserviläisiä kiinnosta.

Särmääjä
Särmääjä
22.6.2020 20:44

Toihan on vielä pientä kun yksinänsä vaan molottaa, mutta sitten kun niitä molottaa samassa tilassa kokonainen jengi niin alkaa oikeesti vitutus nousta.

Antero A
Antero A
22.6.2020 21:12

Mukavia nämä tavallisesta elämästä kertovat jutut.
Minne on hävinneet kaksi juttua rispektistä? Rispektin alkeet Osa 1 ja 2.

oikeusvaltioperiaatteen sdp raiskaus
oikeusvaltioperiaatteen sdp raiskaus
22.6.2020 21:19

mietikää tosiaan millaisia sekopäitä nämä liberaali demarit ymm nykyään ovat
heistä ilmeisesti Black Lives Matter- Antifa äärivasurit esim USAN Seatlessa
NOUDATAVAT OIKEUVALTIO PERIAATEITA Kunniotusta herätavälä tavalla
kauhistutavaa näiden asioiden ristirita
kuka rikoo mitä periaateita keiltä se on hyväksytävää ja keiltä tuomitavaa
Unkari VS -Sanna Mariin EU n tukemat ÄÄRIVASEMMISTO BLACKLIFEMATTERS
Kumpi niitä oikeusvaltooperiaateita oikeasti rikkovat väkivaltaisemmin tällä hetkellä
Liberaali Demari viher vasurit ovat henkisesti sairasta vaaralista porukaa poliitisesti
Eu­roop­pa­mi­nis­te­ri Tytti Tup­pu­rai­nen Unkarin median lo­ka­kam­pan­jas­ta: ”Kir­joi­tuk­set eivät vaikuta Suomen lin­jaan”
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen vakuuttaa, että EU:n puheenjohtajamaana toimiva Suomi pitää kiinni tavoitteesta kytkeä EU-tukien maksaminen oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen.
samaan aikaan 
Suomen pääministeri Sanna Marin SDP ilmaisee tukensa Black Lives Matter -mielenosoittajille
lauantai 20.06.2020 klo 1:58
kumpi näistä kahdesta rikoo enmmän oikeusvaltioperiaateita
Black Lives Matter- Antifa äärivasurit esim USAN Seatlessa
Vai unkari 
Neljää poliisia ammuttu mustien mellakoissa St.Louisissa 2.6.2020
EU-parlamentti hyväksyi Black Lives Matter -julkilausuman – moittii Trumpia ja tuomitsee poliisin väkivallan
ja samaan aikaan
Unkaria rangaistaan EU:n perusarvojen rikkomisesta – äärimmillään se voi menettää äänioikeutensa unionissa
Ja siinä se on, ensimmäinen diktatuuri EU:n sisällä” – Unkarin poikkeukselliset
”hätälait” kauhistuttavat
SEATLESSA EI SITTEN OLE JULISTETTU POIKEUSTILAA ANTIFAN OHJAUKSESSA VAI
Joka ei kauhistuta samaisia Eu n idiootti KaksInaamaisia demareita
valtamediaa
vaan he tukevat seatlen ”äärivasureiden väkivalta tomintaa
oikeusvaltioperiaateiden demokratian päälle kusemista
mietikää tosiaan millaisia sekopäitä nämä liberaali demarit ymm valtamedian viher ääri vasuri journalistit nykyään ovat
The new nation of CHAZ is a lesson for us all
https://www.youtube.com/watch?v=tyRpO0uPTCs

oikeusvaltioperiaatteen sdp raiskaus
oikeusvaltioperiaatteen sdp raiskaus
22.6.2020 21:29

sairainta paskaa mitä kuvitella saataa 
EU-parlamentti hyväksyi Black Lives Matter -julkilausuman – moittii Trumpia
 ja tuomitsee***** poliisin väkivallan****
ja samaan aikaan
Neljää poliisia ammuttu mustien mellakoissa St.Louisissa 2.6.2020

Mie
Mie
22.6.2020 22:01

Samaa mölötystä ja huutoa on alkanut kuulumaan naapuritalon pihalta. Ruskettuneet vanhemmat eivät jaksa kävellä ulkona leikkivän lapsensa luo, vaan huutavat ja uhkailevat kiljuen lapselle, joka pakenee, niin tekisin itsekin tuollaisten huutaessa. Iltaisin hakevat sentään sisälle. Vaikea ymmärtää miksi ei voi ottaa huomioon huutaessaan pihapiirissä, että siellä voisi joku haluta olla rauhassa, nukkua työvuoron jälkeen, ym. Sama lapsi kiljuu ja tappelee sitten muiden kanssa, ikää vasta noin 3-4 vuotta. Arvata saattaa mikä kehityskulku tuollakin lapsella on edessä. Saman huomion tehnyt kaikkialla, muiden huomioon ottaminen on äärettömän vaikeaa, mahdotonta. Eikö niille opeteta mitään tänne tullessa vai eikö oppi mene kaaliin?

näköjään alkaa piisamaan myos he
näköjään alkaa piisamaan myos he
22.6.2020 22:19

tukker on oikeassa
rebulikaanit poliitikot ovat usaassa munatomia pellejä thrumphia myöden

Tucker: No one attempted to stop Democratic power grab
https://www.youtube.com/watch?v=SWmw3IzdDVQ

Vitun keharit
Vitun keharit
23.6.2020 01:23

Huuhtava kehari suorastaan vaatii huomiota. Kertoo varmaan sukulaisilleen miten täällä on kaikki hyvin, rahaa tulee seinästä, töitä ei tarvitse tehdä sen eteen ja nämä hölmöt maksavat kaiken, naurau päälle.

BL nappaa
BL nappaa
23.6.2020 09:54

Pioneerit ovat pian ”pikkuserkun” taskussa jos et ole tarkkana. Julkisissa ei voi pitää mitään arvotavaraa esillä ilman riskiä.