Yksintulleiden afgaanien etujärjestö: Me emme lähde Ruotsista vapaaehtoisesti

Ruotsin yksintulleiden afgaanilasten etujärjestö on vaatinut jo vuosia pakkopalautusten lopettamista ja ikuista oleskelulupaa kaikille afgaanilapsille. Aikaisemmin on vedottu sotaan, nyt sodan lisäksi vedotaan koronaan.

Ung i Sverige on afganistanilaistaustaisten aktivistien toimintajärjestö, jonka agendana on lobata ja ajaa eteenpäin yksintulleiden afgaanien asiaa. Järjestö onkin saavuttanut vakaan aseman ainakin turvapaikka-aktivistien keskuudessa.

Järjestö kertoo, että yksikään afgaani ei aio tappelematta ja vapaaehtoisesti lähteä kotiin. Nyt sodan ja vainon rinnalle on saatu korona. Nimittäin Afganistanissa on koronaepidemia, jonka perusteella yksintulleille pitäisi antaa oleskelulupa. Järjestö kirjoittaa:

 

Seis palautuksille. Ruotsi, älä yritä kusettaa meitä. Me emme allekirjoita. Me emme lähde täältä vapaaehtoisesti.

Afganistanissa on sota ja korona. Tietoomme on tullut, että kolmisenkymmentä säilössä olevaa afgaania on kusetettu. Heitä on kehotettu allekirjoittamaan englanninkielinen dokumentti, jonka sisältöä he eivät ole ymmärtäneet. Dokumentissa he allekirjoittavat, että lähtevät maasta vapaaehtoisesti….

Ruotsi, älä yritä kusettaa meitä kuten olette kusettaneet 30 säilössä olevaa veljeämme.

Me emme lähde vapaaehtoisesti. Seis palautuksille. Afganistanissa on sota ja korona.”

 

Kannattaa muistaa, että afgaanit eivät tule Afganistanista vaan Iranista. Enemmän kuin 95 % ns. yksintulleista afgaanilapsista tulee Iranista eivätkä he ole koskaan asuneet Afganistanissa, mutta hakevat turvapaikkaa vedoten Afganistanin tilanteeseen.

 

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
23.6.2020 06:27

Tarinaa keksitään tarpeen mukaan. Heille on ihan sama millä syötillä Ruotsin sossu saadaan sitoutumaan elättäjäksi. Jos tarina antaa vapaalipun elätiksi, on se heidän mielestään hyvä.

Rotkoon mennään
Rotkoon mennään
23.6.2020 06:37

Tuon nyt saattaa arvata etteivät suostu lähtemään yhtään millään. Osa lähtee sitten kun rahat on loppu ja talous sekä yhteiskunta romahtanut.

Moonman
Moonman
23.6.2020 07:58

Niin. Kyllä kaikki tietävät etteivät nuorukaiset ole lähdössä mihinkään, mutta lopettaisivat nyt tuon ikuisen valehtelun ja paskanjauhamisen. Ei ole mitään sotaa ja teitä ei kiinnosta korona. Syy on se, ettei paskastaniassa saa ilmaista rahaa, rikoksista joutuu vastuuseen ja varsinkin se, ettei siellä ole vähäpukeisia tyttölöitä julkisilla paikoilla. Ongelma on siinä että ruotsissa on kivaa vain niin kauan kun siellä on vielä ruotsalaisia, mitäs sitten kun ovat kaikki kuolleet kuka mihinkin kepposeen? Suomeenko notkumaan

Aikki
Aikki
23.6.2020 09:36
Vastaa...  Moonman

Ei minuakaan kiinnosta korona. Saati uskoisin sen vaarallisuuteen . Tavallista lievempi flunssa, jonka avulla vanhuksia saatiin päiviltä.

Turhaantunut
Turhaantunut
23.6.2020 09:40
Vastaa...  Aikki

Korona ei edes ole flunssa.
Jokainen joka on nähnyt ihmisen kärsimässä tuossa viruksessa tai joka itse on sen sairastanut, pitää kirjoitustasi kyllä helvetin loukkaavana.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
24.6.2020 01:31
Vastaa...  Aikki

Aivankin juuri näin. Vanhukset tapettiin nälkään, kun ei voitu einestä viedä heille.#koronakiima #polpo #deepsteitti

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
23.6.2020 07:23

Taatusti eivät lähdekään- ikinä, paitsi sandaalit edellä.

Tuumailija
Tuumailija
23.6.2020 07:28

Kyllä sitä nyt on tappeluhaluja, mutta miten oli omassa maassa kun eivät sitä jääneet puolustamaan?
Ai niin, siellähän ei saanutkaan täyttä ylläpitoa vaan joutui ihan itse hankkimaan ja jopa viljelemään ruokansa, hupirahaakaan ei ollut kun ei tehnyt mitään myyntiin kelpaavaa tai vastikkeellista työtä jota täälläpäin palkkatyöksi kutsutaan.
Vai tuliko kotomaassakin elettyä toisten kustannuksella ts. rikollista elämää ja kun vaara kiinnijäämisestä kasvoi, niin lähdettiin ”vainoa” pakoon paremmille apajille.

Suomi Finland
Suomi Finland
23.6.2020 07:32

Turvapaikkaa pitäisi hakea Iranin tilanteen perusteella jos kerran Iranissa on asuttu. Kuka sitä oikein yrittää kusettaa ja ketä?

Kukavaan
Kukavaan
23.6.2020 10:05
Vastaa...  Suomi Finland

Suomen tulisi luopua turvapaikkojen antamisesta. Ei poikkeuksia. Jos henkilö maahan saapuessaan ilmoittaa hakevansa turvaa, hänet tulisi laittaa turvasäilöön. Sieltä saisi vapaasti poistua muualle kuin Suomeen.

Turvasäilössä ensisijainen säiltystapa olisi yhden hengen säilytystila ilman kontaktimahdollisuuksia muihin säilössä oleviin. Näin taataan hakijan turvallisuus ja estetään säilössä olevien yhteistoiminta.

Turvasäilön ja kuulustelujen kustannukset pistettäisiin muistiin. Säilöstä vapaaehtoisesti poistunut saisi hakea Suomeen siirtolaiseksi tai tulla turistiksi, kun laskut Suomen valtiolle on maksettu. Tietysti maasta poistettaisiin turvapaikanhakijoita myös heidän tahtonsa vastaisesti. Heille porttikielto olisi ikuinen.

Kivapuhetta
Kivapuhetta
23.6.2020 08:33

Sehän on tullut selväksi, etteivät lähde. Muuten kuin ensi viikolla tai 30 vuoden päästä alkavalla sodalla. Kun tarkastelee miehityskarttaa ( lue moskeijat ) , suunta on selvä. Kun hyödylliset idiootit lisäksi tekevät itselleen lakeja, joilla tukitaa n turvat yms, kyllä siinä ahmedia naurattaa kafirien tyhmyys. Muuan gaddafi oli oikeassa kun totesi että, muslimit valloittavat euroopan nussimalla. Ja muu afrikka antaa tulitukea. Ruotsin lucianeidot ja suomen elovernatytöt mustaa on laitettava pesään.

Aikki
Aikki
23.6.2020 09:33

Lopettakaa rahan lappaaminen afgaaneille, niin poistuvat oitis. Jos alkavat lattamaan vastaan, niin kai Ruotsissakin on aseistettu armeija jonka voi ottaa avuksi. Vai ovatko vieläkin surkeita lampaita.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
24.6.2020 02:12
Vastaa...  Aikki

Afgaaneja enempi.Minkäs teet.

Turhaantunut
Turhaantunut
23.6.2020 09:38

Jos ei hyvällä niin sitten pakolla.
Sanonnan mukaan pitäsi elää ei islamin kuplassa kuten lähes koko eurooppa.

Aikki
Aikki
23.6.2020 09:39

Jos vähänkin on vuosien varrella seurannut Afganistanin tilannetta ja nähnyt minkälaista talebaniporukkaa siellä asuu, niin luulisi jo itsesuojeluvaiston sanovan, ettei niitä olisi saanut päästää Eurooppaan.

Pentti M
Pentti M
23.6.2020 10:15

Niin. Muut samanlaiset asiat jotka eivät vapaaehtoisesti lähde pois kun ovat paikalle kutsumatta tunkeutuneet: Luteet, torakat ja syöpä.

Stig I. Dynga
Stig I. Dynga
23.6.2020 10:20

Oli jo alunperin varsin ilmeistä, että maasta poistaminen tulisi vaatimaan paljon enemmän poliittista tahtoa kuin maahan päästäminen. Sellaista ei taikaseinäsyndrooman pöhöttämiltä harhaanjohtajilta löydy.

kanander
kanander
23.6.2020 10:34

Ei niitä saa pois Ruotsista. Maassa on niin valtava harmaa talous, että sillä pärjää, vaikka ei saisikaan discorahaa. Peli on jo pelattu, du gamla, du fria…Ikävä juttu.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
23.6.2020 15:35

Sinänsä outoa, että yksin tulleet lapsukaiset ovat onnistuneet perustamaan itselleen etujärjestön.

1. Joko he eivät ole perustaneet sitä, vaan sen ovat perustaneet suvakit tai maassa pidempään oleskelleet ja yhteiskunnallisen aseman saavuttaneet islamin maailmanvalloituksen pioneerit.

2 Tahi he eivät (enää) ole lapsia ja tuskin yksinkään. He ovat oppineet lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan ja voisivat mieluiten palata kotimaihinsa opettamaan maanmiehilleen lukemista, laskemista ja kirjoittamista tai ainakin elättää itsensä ja ansaita maassa olon poliittisen juonittelun sijaan.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
24.6.2020 02:18

Kiitos! Kerrankin tervepäisen ihmisen kommentti, jonkalaista ollaan kaivattu.

Erään terroristin kommentti
Erään terroristin kommentti
23.6.2020 18:28

Tulin tuossa juuri autolla kaupasta kotiin ja matkalla vetäisi fillarilla vasemmalta eteen vanhempi afgaanimies (ihan vain ulkonäöstä päätellen), annoin äänimerkkiä kuten tapana on.
Kaksi paikallista sidukkatyttöä sai kohtauksen, ilmeet olivat todella kiukkuisia ja suut kävivät kiivaasti, avasin ikkunan ja huusin punkeroille että pyöräilijä tuli vasemmalta, opetelkaa liikennesäännöt helvetin pallopäät.

Ihonvärillä ei todella ollut mitään tekoa asian kanssa, olkoon valkoinen taikka raidallinen ja eri planeetalta, annan aina äänimerkkejä kun joku vaarantaa henkensä.

Mutta minähän olen valkoinen, joten olihan se rasismia.

Tehokas keino
Tehokas keino
24.6.2020 02:01

Näihin tehoaa sama kuin villieläinten ruokkimiseen.Kun ruoka loppuu, ongelma häviää. Saattaa tosin jäädä muutama häiriköimään, mutta nehän saa lopettaa vahinkolain perusteella.

pöh
pöh
24.6.2020 06:47

Vastavetoomus, joka ainoa valehteleva afgaani kotiinsa raiskausepidemian lopettamiseksi.