Tukholman terassit viikonloppuna täynnä, korona leviää samaan tahtiin

Ruotsin koronalukemat ovat ihan omissa luvuissaan. Tähän mennessä kuolleita on liki 5 500 henkilöä ja tartuntoja on ainakin 65 000 henkilöllä. Mikään ei viittaa siihen, että epidemia olisi ohi vaan päinvastoin lukemat vain nousevat.

Tukholman läänissä on saanut viimeisen viikon ajan tilata ilmaisen testipaketin, jolla voi testata onko sairastanut koronaan. Testipaketteja voi tilata myös muutamalta yksityiseltä yritykseltä.

Ruotsin taktiikkaa on kritisoitu jyrkästi. Valtionepidemiologia Anders Tegnelliä on haukuttu asian tiimoilta, mutta asiasta voidaan esittää muitakin näkökulmia. Nimittäin viikonloppuna Tukholman kaikki terassit olivat aivan tupaten täynnä ihmisiä. Kävin katsomassa lauantaina puolen yön aikaan Vasagatanin terasseja. Jokainen terassi oli aivan täynnä eikä kadulla ollut tietoakaan mistään turvaväleistä.

On siis aivan turha syyttää epidemiasta ketään muuta kuin ihmisiä, jotka eivät ota suosituksia turvaväleistä tosissaan. Itse katsoin parhaaksi lähteä kotiin, sillä jos paikalla olisi ollut yksikin taudinlevittäjä niin nyt se on sitten taas tuhansilla ihmisillä.

Subscribe
Notify of
guest
4 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Göran Bakbulle af Mellanben
Göran Bakbulle af Mellanben
29.6.2020 09:12

Niinmut BKT nousee kohisten vaikka takkiinkin tulee. Loppulasku jää kuitenkin plussalle ja se on tärkeintä Ruåtsalaisille. Mitä enämpi svedupellejä lähtee vainajalaan, sen komeammat loppunumerot. Kuolema on nääs kallista puuhaa, maksoi laskun sitten perikunta tai yhteiskunta. Peijaisiin menee satoja tuhansia kurnuja ja tietyt toimenalat viettävät hulluja päiviä mutta ei alennusmyyntimielessä. Hautaustoimistot, arkkujen väsääjät, krematoriot, kukkakauppiaat, pitopalvelut, perunkirjoittajat, ja pappikin saa kahvia juodakseen. Seurakunta myy pikku tontteja kovaan hintaan. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, hautakiviteollisuus huhkii kolmessa vuorossa. Ei siis mitään tuppohommaa vaan kovaa liiketoimintaa. Vainajalta vapautuu parhaassa tapauksessa luukku jonne matu rientää iloisena lisääntymään ja taas BKT raketoi kun Ahmed hässii siellä Ummayan kerran vuodessa tiineeksi.

Ei swedut jaksa enää kuunnella koronajupinoita
Ei swedut jaksa enää kuunnella koronajupinoita
29.6.2020 10:17

Kyllä se on S-surkimushallituksen ja FHM vika että kaikki on mennyt pieleen alusta lähtien koska valittiin tyhmänkoppavasti väärä strategia ja luultiin että saadaan sulka hattuun, KORONANOOPELI ja koko maailman ihailu.

Nyt ihmiset viis veisaavat Tegnellin riihikuiville jupinoille koska eivät yksinkertaisesti jaksa enää kuunnella niitä. Äijä oli radiossakin omakehu- Kesäpuhujana samaan aikaan kun toiset tekivät koronakuolemaa.

Sama se oli hamstaamisen kanssa: ihmiset hamstraavat koska eivät luota hallituksen kykyyn järjestää asiat jos tulee elintarvikepula.

Kun ei testaa niin ei löydä koronaa
Kun ei testaa niin ei löydä koronaa
29.6.2020 10:25

65000 on testattujen tartunnansaaneitten määrä, jäävuoren huippu. Tosiasiassa tartunnansaaneita voi olla vaikka 650.000.

Hallitus ei ole halunnut liikaa testailla koska tulos on epäsuotuisa vaaleja ajatellen.

Kusbä Zibuliz
Kusbä Zibuliz
29.6.2020 15:58

Hurreilla ei järki päätä pakota, tässäkään asiassa. 60 ja 70-luvulla ruotsi oli lähes parempi maa kuin suomi, nyt on aivan kehitysmaa tasolla joka asiassa.

EI suomessakaan hyvin pyyhi, mutta ei sentään ole kehitysmaalaisten katusotaa päivittäin ja valtoimenaan leviävää koronaa kuten swedustanissa.