Kumlassa useita vanhusten ryöstöjä, poliisi kehoittaa vanhuksia varovaisuuteen

Kumlan kaupungissa on tapahtunut kevään ja kesän aikana sen verran paljon katuryöstöjä, että poliisi kehottaa nyt kohderyhmää eli vanhuksia välttämään yksin liikkumista kylän raitilla.

Kesäkuun alusta alkaen pystyryöstöt eli katuryöstöt ovat lisääntyneet huimasti.  Asiasta kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SR, mutta mitään lukuja ryöstöjen lukumääristä ei tule ilmi. Poliisin tilannehuoneesta voi kuitenkin pikaisella otannalla saada liki parikymmentä ryöstöä, joissa useimmissa mainitaan kohteena olleen vanhuksen.

Ryöstöjen kaava on samankaltainen. Ne tapahtuvat päiväsaikaan. Ryöstöissä yksi tai useampi (!) tekijä saapuu liikkeellä olevan vanhuksen luo ja yksinkertaisesti vie tältä päällä olevat arvotavarat; puhelimet, rahat, korut ja jopa vaatteita ollaan viety päältä.

Viimeisin ryöstö on maanantaiaamupäivältä. 70-vuotias nainen oli liikkeellä Kumlan keskustassa. Nainen oli menossa rappukäytävään kun tällä kertaa yksin liikkeellä ollut henkilö kävi naisen kimppuun ja sai vietyä rahaa ja koruja.

Poliisi kehottaakin nyt vanhempia ihmisiä suureen varovaisuuteen ja olemaan normaalia tarkkaavaisempi mitä ympärillä tapahtuu kun liikkuu kaupungilla. Mieluiten oltaisiin kaupungilla liikkeellä seuran kanssa jos mahdollista.

Poliisi ei ole kertonut minkäänlaisia tuntomerkkejä tekijöistä, vaikka on hyvin oletettavaa, että sellaisia on tiedossa.


 

Mainittakoot vielä se, että naapurikunnassa Örebrossa ryöstettiin 100-vuotias nainen. Nainen asui vanhainkodissa. Ryöstäjä meni raollaan olevasta ikkunasta sisälle ja vei satavuotiaan naisen korut.

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
1.7.2020 21:53

”Kumlan kaupungissa on tapahtunut kevään ja kesän aikana sen verran paljon katuryöstöjä, että poliisi kehottaa nyt kohderyhmää eli vanhuksia välttämään yksin liikkumista kylän raitilla.”
Jos mummoille nyt sitten aletaan hankkimaan saattajia, niin suvaitsevaisto kiroaa mokomat katupartioiden alut heti lähtökuoppiin. Selvää rasismia alkaa saattaa mummoja. Eli siis ainoa oikea tapa toimia on se, että mummot ja vaarit kyhjöttävät nyt sitten himassa ryöstetyksi joutumisen välttääkseen.

Mitään rasistista ei voi ajatella vanhustenkaan suojelemiseksi.

Perkele
Perkele
2.7.2020 00:26

Blm neekerit voi painua vittuun euroopasta.onko neekerit ja hiekkasaastaneekerit miettiny hetkeäkään miksi niitä vihataan ? Oisko käytöksessä jotain vikaa.ja mä en kielenkäyttöä siisti niin kauan kun nää vitun neekerit käyttäytyy kuin neekerit

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
2.7.2020 00:42

Poliisi on väärässä. Ainoa ratkaisu on lakata olemasta. Tulevat ne kotiisi, jos lakkaat liikkkumasta. Sitten seuraava ryhmä käsittelyyn. Luulisi menevän jakeluun.

Desert Eagle
Desert Eagle
2.7.2020 01:25

Itse hankkisin kunnon puolustusvälineen, sellaisen jolla kerta lauakauksella ryöstäjä hiljenisi lopullisesti.

Prozac
Prozac
2.7.2020 05:43

Imaamit voisivat näin anteeksipyytelyjen aikakaudella, pyytää anteeksi kaikkia terroritekojaan. Ja mustalaiset varkauksiaan. Ei vissiin kannata pidättää hengitystään…

Menkää Löfsylle varkaisiin
Menkää Löfsylle varkaisiin
2.7.2020 10:39

On turha käydä töissä ja ostaa hieno auto, tyylikkäitä vaatteita ja käyttää koruja. Kaikki viedään alta ja päältä kun pikkuserkkulauma äkkää.

Työntekoa kannattaa jatkaa vasta sitten kun saa itse pitää työnsä hedelmät ilman että niitä joku sossuelätti-IQ tulee puukon kanssa vaatimaan.

Juha II
Juha II
2.7.2020 10:47

Nyt vanhuksille on hankittava maahanmuuttaja taustausia ”saattajia” turvaksi. Olikohan tämä nyt se nk. kehäpäätelmä?

kanander
kanander
2.7.2020 11:20

Poliisin on jalkauduttava päivisin. Kyllä torilla, ostareilla ja kaduilla tunnistaa luiheliinit. Eihän siihen tarvita kuin etnistä profilointia. Saadaan mummeleille turvalliset kauppamatkat.

Kysymys on vain siitä, uskaltaako ne jalkautua ja profiloida silmälläpidettäviä.

Piikki lihassa
Piikki lihassa
2.7.2020 12:14

Eli vanhusten vika, kun eivät ole olleet tarpeeksi varovaisia.

Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
3.7.2020 01:15

Tervetuloa! Meillä on tilaa!