Afgaanien joukkotappelu: kaksi sairaalaan, yksi kylmiöön

Eilen illalla pidettiin Tukholman keskustassa afganistanilainen joukkotappelu, johon osallistui useita kymmeniä afgaaninuorukaisia. Tulos on tällä hetkellä se, että kaksi on sairaalassa, yksi kylmähuoneessa.

Tapahtumat alkoivat noin klo 20.00 aikaan. Mitään tarkkaa tietoa motiiveista ei ole. Jostain syystä kylillä notkuvat afgaanit nyt sitten vain kaivoivat yhtäkkiä puukot ja puntarit esille ja alkoivat mätkiä toisiaan. Yhden version mukaan jonkun “tyttöystävää” lyötiin pullolla päähän ja kuumissaan olevat afgaanit kiehahtivat tästä.

Luultavampi selitys nyt on vain se, että joutomiehet turhautuivat ja alkoivat kinastella jostain, jonka jälkeen asia ryöpsähti käsistä.

Tapahtumapaikkana oli cityssä Kungsträgårdenin puistikko.

Eräs lähistöllä ollut silminnäkijä kertoo, että afgaanit olivat isossa ryppäässä ja mölisivät tapansa mukaan. Sitten älämölö sai astetta kovemman volyymitason ja yhtäkkiä kaikki oli täyttä kaaosta.

– Ne mätkivät toisiaan, jollakin oli puukko, joku juoksi karkuun, joku juoksi paikalle, täyttä “blattekaaosta” (ählykaaosta). En ehtinyt puhelinta kaivamaan esille kun kaikki oli jo ohi. Sen jälkeen porukka sitten hajaantui ja kentällä makasi useita henkilöitä. Paikalle tuli joku mies, joka kertoi olevansa lääkäri ja aloitti ensiavun. Minua ei kiinnostanut ensiavun antaminen vaan poistuin paikalta ja toivoin, että ne olisivat tappaneet toisensa, silminnäkijä kertoo.

Poliisi tutkii tapahtumaa murhan yrityksenä ja murhana. Ainakin yksi henkilö on otettu kiinni.